ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
VenomousV

#1226 Re: ALTA Centar

Post by VenomousV »

jah sta se vi muskarci zalite za hlace, haj skontajte kako je meni, mladoj zeni od 182 cm visine i velikim brojem noge da nadjem kakve cipele??

kod nas nema, niti ce biti nesto tipa deichmann da imaju vece brojeve cipela za zene. sreca pa obozavam starke ko kad sam u njima odrasla pa barem mogu starke nac i to ne ljubicaste (koje bih siiiiilno zeljela) jer je najveci broj 39 ili 40. nada mi je u urban republicu koji imaju cudne modele pa su malo veci od standardnog broja ili cak u new yorkeru koji jedini imaju zenski broj 42 (Bogu hvala na njemicama sa velikom nogom) al opet ni to nije dovoljno...
A da ne pricam dalje kako mi je zabavno kad trazim hlace, sta god mi se svidi bude kratko...

I dalje sam sretna sto sam visoka a ne metar i zilet al rek'o kad se svi vec fino nesto zalite da i ja iznesem svoje jade :D

Sorry za off topic ^^
LDxxxxxx

#1227 Re: ALTA Centar

Post by LDxxxxxx »

kakve su cijene u LC Waikikiu i daj mi recite je li ponuda u guliveru ista kao i u bbii ???????????????????''''''''
sarajevsko_pivo

#1228 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

beautyfool wrote:back to topic, jeli ima DM u ALTI ? ili bilo kakva prodavnica kozmetike ? Ima li kakva radnja za bebe i djecu ?
Ima DM

Image
Dr.Cuddy

#1229 Re: ALTA Centar

Post by Dr.Cuddy »

Koja je ponuda u Yam Yam to go i kakve su cijene?
hakimo

#1230 Re: ALTA Centar

Post by hakimo »

Better,
pa zar si TI spao da nosis konfekcijske brojeve.
Pa zar TI, bre nejmaš svog ličnog i privatnog šivača i krojača (jal' više njih) Ikako hlača, tako i pantalona.
A Boga mi i pantola.
VenomousV

#1231 Re: ALTA Centar

Post by VenomousV »

Dr.Cuddy wrote:Koja je ponuda u Yam Yam to go i kakve su cijene?
ponuda nije cemu a vala za noodles i rizu je preskupo - riza i bilo koji sos 7,5 KM.
Svima preporucujem cips od sipe (koji sam i ranije jela), mislim da je oko 1KM (a i tu nas podkradaju jer je to inace jako jeftino obzirom na kolicinu), fina grickalica =)
hakimo

#1232 Re: ALTA Centar

Post by hakimo »

Ima li tu prodavnica suvenira npr Čualasa,
nihovi suvenirčići su bašsimpa i kul.
Samo da su orginal-
jer replike nisu za Metropole.
A ako nema,
ništa to ne valja!!
J.P.Montoya

#1233 Re: ALTA Centar

Post by J.P.Montoya »

samo cu reci neka alte... fina konunkrenicija za bbi... sire za hodati,wirelles djabni, brednovi totalni novi od bbi, duplo jeftini....sve u svemu, ocekivao sam gore....
maraska

#1234 Re: ALTA Centar

Post by maraska »

kad se otvara teretana?
olensoner

#1235 Re: ALTA Centar

Post by olensoner »

Kakva je garaza, zna li neko, odnosno kakva su mjesta, mala, velika? Jer vozim auto pet metara dugo, pa mi je to najbitnije :D
Better Man

#1236 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

beautyfool wrote:
Better Man wrote:
The 51st State wrote:kakva vrsta kretena moras biti da ti frustracija bude cd shop i broj dizel tola? strasno, jebeno strasno...., ne bih ovo napiso da nije bilo kontiunirano iskenjavanje vezano za te gluposti.
Nisu u pitanju Diesel traperice, vec uopceno hlace bilo koje vrste, od onih na peglu, pa nadalje. Zeli se od Sarajeva napraviti svjetska metroplola, a neke elementarne stvari ne mozes naci u Sarajevu. bolje je ustediti para i otici vani kupitista vam treba, jer ce te proci jeftinije i kvalitetnije.
Pa zavisi koji broj pantalona nosis, nijedna prodavnica nece narucivati veliki broj minijaturnih hlaca za muskarce kao sto je velicina 29 ili 30 ili na peglu 44, 46 jer je to roba koja na nasem trzistu nije trazena, drugo je da smo mi u nekim aziskim zemljama ili negdje na zapadu gdje zivi i radi jako puno stranaca iz tih dijelova zemlje, jer ljudi iz tih krajeva su sitne gradje tako da nose puno manji br. hlaca nego nas klasicni bosanac... dakle da bi razumio taj nazovimo problem moras prvo pogledati nase trziste pa tek onda bar djelimicno razumiti politiku nasih prodavnica, cak i djecaci od 15 godina kod nas rijetko nose taj br. hlaca, dakle kratko i jasno ne isplati se :D
Traperice nosim 31 u struku i 30 duzinu nogavica. Traperice nikad nije bilo problem naci broj u struku, ali jeste duzinu nogavica. Hlace na peglu nosim 46, a kad su u pitanju Topman hlace na peglu nosim 32 (oni imaju drugacije brojeve nego ostali). Kod Topmana je dobro sto mozete izabrati i duzinu nogavica od S (short), R (regular) i L (long), tako da ih nikad ne moram kratiti. Visok sam 178 cm, a tezak 68 kg. Obzirom da ovdje jako tesko nadjem hlace koje mi odgovaraju, nabavim preko sestre koja zivi u Engleskoj ili kad ja odem gore.
Better Man

#1237 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

Comrad wrote::-) Pa potraznja je ta koja diktira sta ce se otvoriti, sta nece.

Ko misli da bi u rajvosa uspjela prodavnica CD shopova ili ne nije odaVLe ili se fura na neko zapadnjastvo. Za mene su CD ovi isfurali i fakat ne vidim ko ih jos kupuje, mozda neki kolekcionari, ali oni nisu razlog da neko sad ulozi ogroman novac i pegla se s tim stvarima u ovoj neorganizovanoj drzavi. Da ne bude sad ono sta ce muzicka industrija, ma hebe mi se za muzicku industriju. Sto jedan muzicar mora uopste danas izdavati CD - ne mora. Postavi ga brate na internet i uzimaj lovu na gazama, koncertima. Jbg, treba mi neko uzet 40+ KM za cd i onda opet na koncertu mi uzme 50+ KM. Ma ne pada mi napamet. Uostalom, mislim da ti muzicari danas najmanje love imaju od tih CD-ova, dok se izdavaci naplate, njima ostane crkavica.

I ovo povezivanje prodaje cd-ova sa dolaskom neke grupa mi nema nikakve logike. Grupe idu tamo gdje ih ljudi pozovu - valjda. Zasto ne bi ne znam Metallica dosla na Kosevo da ih neko zovne i da im lovu koju traze. Sta, rekli ma necemo mi tamo nemaju nasIJEh cd-ova. :lol: Niko ih ne zove jer je to rizik, ti njima moras dat koliko oni traze, a sad hoces li sebe pokriti zaboli njih neka stvar...

Nego, dobro izgleda Alta. :D
Cijene cd-ova npr. u Engleskoj nisu ni blizu te cifre koju si naveo, vec su dosta jeftiniji. Tu cifru ces mozda izvaliti za neko luksuzno izdanje koje se sastoji od npr. 3 cd-a. Evo iz Engleske sam nabavio kompilaciju od Sondgardena - Telephantasm koja se sastoji od 2 cd-a i 1-og dvd-a. Pakiranje je uradjeno u digipack fazonu kao knjiga. Platio sam ga 26 KM. Vani diskovi nisu uopce skupi i kad bi se ovdje otvorio jedan HMV sa svojom ponudom i cijenama to bi bilo jako pristupacno.
Last edited by Better Man on 19/12/2010 16:27, edited 1 time in total.
minjonja

#1238 Re: ALTA Centar

Post by minjonja »

joj vise i hlace... :roll: ja kupim na pijaci sebi vece pa sama rukom suzim i skratim onako kako ja zelim. nauci se sit i sve ce ti bit potaman...

nisam bila ali cuh da ima novih radnji sa odjecom. vise terra nove, tally weijla i oviesse preko glave.

u citavom svijetu propadaju granapi CD-ova jer piraterija cvjeta, a ti bi sad CD shop otvorio. meni jos fali samo ikea i h&m i ne treba mi nista vise.
krusty

#1239 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

olensoner wrote:Kakva je garaza, zna li neko, odnosno kakva su mjesta, mala, velika? Jer vozim auto pet metara dugo, pa mi je to najbitnije :D
solidna

ali ima i uskih mjesta ipak gdje se fakat tesko uvuci i otvoriti vrata normalno
Better Man

#1240 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

minjonja wrote:joj vise i hlace... :roll: ja kupim na pijaci sebi vece pa sama rukom suzim i skratim onako kako ja zelim. nauci se sit i sve ce ti bit potaman...

nisam bila ali cuh da ima novih radnji sa odjecom. vise terra nove, tally weijla i oviesse preko glave.

u citavom svijetu propadaju granapi CD-ova jer piraterija cvjeta, a ti bi sad CD shop otvorio. meni jos fali samo ikea i h&m i ne treba mi nista vise.
A zasto ne? Kad moze u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, zasto ne bi mogao cd shop u Sarajevu.
Comrad

#1241 Re: ALTA Centar

Post by Comrad »

Better Man wrote:Cijene cd-va npr. u Engleskoj nisu ni blizu te cifre koju si naveo, vec su dosta jeftiniji. Tu cifru ces mozda izvaliti za neko luksuzno izdanje koje se sastoji od npr. 3 cd-a.
Ma dobro, nisam upoznat sa cijenama muzickih cd-ova. Medjutim nek su i 20KM, tesko da ce neko dati te pare za to. Osim ljudi koji to skupljaju, bave se muzikom ili nesto sl.

Jer kad skontam i da kupim cd, ja bih ga opet morao ripovat u mp3 da ga mogu slusat na racunaru. Liniju ne pamtim kad sam upalio, a nije bas prakticno ubacivat cd stalno u racunar. I sta je onda poenta kupovine CD-a. :D Ovako puknem 1000 pjesama i biram. :lol: Zamisli sad hocu da preslusam 5 pjesama od razlitih grupa i moram 5 cd-ova posebno ubacit...no fucking way. :D

p.c. mislim da je i proizvodnja cd player prestala. Ko ih jos nosa. :?
uroborus

#1242 Re: ALTA Centar

Post by uroborus »

Better Man wrote:
Zdravko Cholic wrote:Ima li Alta u Londonu?!
Nema! Ali kad vec spominjes London da kazem. Samo jedan sprat jednog shoping centra u Londonu u kojem sam bio je kao kompletan BBI, a Altu je smijesno i spominjati
Ovo poređenje uopče ne stoji, jer porediš jedan megapolis sa, kako sam reče, selendrom. To ti je isto da porediš Želju sa Arsenalom. Problem Sarajeva, bogami i njegovi žitelja, jeste što bi iz faze jednog prosječnog balkanskog grada da preko noći postane magapolis ili metropola, a činjenica je da nema ni primjerenog zoo-vrta?? Po tom pitanju najbolja primjer su gradovi tipa Ljubljane koji su daleko uređeniji, i savršeno funkcionišu u sklopu vlastiti mogučnosti.
Mislim kakva korist Sarajevu od mega-tržnog centra kao što je ona Deltin na beogradskom Ušču, kad grad još nije riješio osnovna pitanje kao što je npr. sarajevska obilaznica???
BSn

#1243 Re: ALTA Centar

Post by BSn »

Cekaj bre, ne mozes porediti male TC-e sa velikim i srednjim.
BBI je, k'o sto napisah nekad prije, jedan od 2 najbolja novootvorena mala TC-a u Evropi - stranci tako rekli. Druga je stvar sto je u Bosni, a posebno u Sarajevu, razvijen trend 'ta ce on, nista to ne valja.
Ne moze se uporedjivati trzni centar kojem na jedan sprat stane citav BBI sa BBI-om i to niko ne uporedjuje, osim Bosanaca koji su bili u Londonu. :-)
Isto k'o napisat - ne valja kola u limenci, dodje samo 0,33, a u Londonu ima kupit blagdansko izdanje od 2,5 litra...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1244 Re: ALTA Centar

Post by ladyblue18 »

Meni se place kada vidim sta ste uradili od teme. :cry:

Na 101 temi je do sada prica otisla u off zbog pantola i cd shopa, i evo opet...nevjerovatno. :-)
JThomas

#1245 Re: ALTA Centar

Post by JThomas »

svako se češe tamo gdje ga svrbi :D
Kenan-sa

#1246 Re: ALTA Centar

Post by Kenan-sa »

BSn wrote:Cekaj bre, ne mozes porediti male TC-e sa velikim i srednjim.
BBI je, k'o sto napisah nekad prije, jedan od 2 najbolja novootvorena mala TC-a u Evropi - stranci tako rekli. Druga je stvar sto je u Bosni, a posebno u Sarajevu, razvijen trend 'ta ce on, nista to ne valja.
Ne moze se uporedjivati trzni centar kojem na jedan sprat stane citav BBI sa BBI-om i to niko ne uporedjuje, osim Bosanaca koji su bili u Londonu. :-)
Isto k'o napisat - ne valja kola u limenci, dodje samo 0,33, a u Londonu ima kupit blagdansko izdanje od 2,5 litra...
Nasa posla,BBI je jedan od dva najbolja trza centra u Evropi svidjalo se to licemjerima ili ne,e sad druga je stavr sto neko sa Svrakinog dodje i trazi mu manu... ovdje je tema dobro uradjena Alta,koja je pravo osvjezenje u nasem glavnom gradu..uporedjivati Sarajevo sa Londonom,hm nekulturno i bezobrazno prije svga! Sarajevo je prije 15 godina bilo razoreno,sruseno do temelja..ali Sarajevo se i obnovilo i postaje ljepse nego ikada! za 5-10 godina Sarajevo ce postati Brisel jugoistocne evrope svidjalo se to dusmanima ili ne!
madner

#1247 Re: ALTA Centar

Post by madner »

Kenan-sa wrote:
BSn wrote:Cekaj bre, ne mozes porediti male TC-e sa velikim i srednjim.
Nasa posla,BBI je jedan od dva najbolja trza centra u Evropi svidjalo se to licemjerima ili ne,e sad druga je stavr sto neko sa Svrakinog dodje i trazi mu manu... ovdje je tema dobro uradjena Alta,koja je pravo osvjezenje u nasem glavnom gradu..uporedjivati Sarajevo sa Londonom,hm nekulturno i bezobrazno prije svga! Sarajevo je prije 15 godina bilo razoreno,sruseno do temelja..ali Sarajevo se i obnovilo i postaje ljepse nego ikada! za 5-10 godina Sarajevo ce postati Brisel jugoistocne evrope svidjalo se to dusmanima ili ne!
Nije Evrope, konkurencija nam je bila sa istoka :wink:
uroborus

#1248 Re: ALTA Centar

Post by uroborus »

Meni se ovaj Eddie Weder činio dosta o.k, al' ga je, brate, usr'o sad totalno. Mislim mjeriti veličinu nekog grada na osnovu svojih lični potreba i Topman branda jeste totalno...nemam riječi.
Neki dan sam imao priliku da se uvjerim na oficijalnoj fb Dr. Martens stranici da njihove radnje nemaju daleko veći europski i svijetski gradovi od Sarajeva, ako to uopče nekom nešto znači! :-)
madner

#1249 Re: ALTA Centar

Post by madner »

Iz pouzdanih izvora sam saznao da ce najveci Londonski trzni centar, da bi udovoljilio svom klijentelu iz Bosne, otvoriti ascinicu. Kazu, bilo ih prosto stid da dosad nisu mogli ljudima ponuditi sjeckani burek.
*mima*

#1250 Re: ALTA Centar

Post by *mima* »

:lol:
Post Reply