Najbolja pizza u SA?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
i agree

#1226 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by i agree »

BHF_Manijak wrote:Nikad, ali fakat nikad, mi nije bilo jasno naruciti makarone/spagete vani! :-) :roll: :roll: Uzimajuci cak i ono u obzir o ukusima se ne raspravlja i slicno...
Jesi li mozda razmisljao o tome da se nekad nekom jednostavno ne kuha to kuci i da ima zelju pojest vani,kao i svaki drugi obrok?Gdje ce kuhat student koji ima samo sobu a zivi u drugom gradu?Sire malo gledaj na stvari ne samo iz svog ugla.
tempuser

#1227 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tempuser »

i agree wrote:Gdje ce kuhat student koji ima samo sobu a zivi u drugom gradu?Sire malo gledaj na stvari ne samo iz svog ugla.
U pravu si, taj sto nema gdej da kuha se hrani po fensi restoranima :lol:
i agree

#1228 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by i agree »

tempuser wrote:
i agree wrote:Gdje ce kuhat student koji ima samo sobu a zivi u drugom gradu?Sire malo gledaj na stvari ne samo iz svog ugla.
Sta fali?Pa nisu samo makaroni u fensi restoranima na meniju,nemoj smjesan bit.U skoro svakoj piceriji na meniju imas bolonjeze.
tempuser

#1229 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tempuser »

i agree wrote:
tempuser wrote:
Sta fali?Pa nisu samo makaroni u fensi restoranima na meniju,nemoj smjesan bit.U skoro svakoj piceriji na meniju imas bolonjeze.
Ipsravak krivog navoda, studenti koji nemaju gdje da kuhau se hrane po pizterijama i restoranima. :lol:
Student koji iznajmljuje sobu se hrani po pekarama, buregdznicama, grilovima, ako postoji studentska menza, mazalice, drzi kesu sa hranom na prozoru umjesto frizidera. Oni koji imaju za pizzerije i restorana imaju i za smjestaj sa kuhinjom.
vješalica

#1230 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by vješalica »

Za 15mara moreš tri obroka u Mošćanici pojesti ko grof bar kad je u pitanju normalna hrana a ne nekakve krševe o makarona i nazovi pica što se ne može svrstati pod hraju več onako s nogu kad pubertetlije bježe sa časa pa usput nešzo čalabrcnu
i agree

#1231 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by i agree »

tempuser wrote: Ipsravak krivog navoda, studenti koji nemaju gdje da kuhau se hrane po pizterijama i restoranima. :lol:
Student koji iznajmljuje sobu se hrani po pekarama, buregdznicama, grilovima, ako postoji studentska menza, mazalice, drzi kesu sa hranom na prozoru umjesto frizidera. Oni koji imaju za pizzerije i restorana imaju i za smjestaj sa kuhinjom.
Nisu svi studenti kokuzi i bolonjeze nije 500 maraka nego 5-6 kao pica,prema tome nema potrebe da pises gluposti.Ispade da se studenti samo zato sto su studenti moraju hranit kao građevinci :lol: :lol:
Nedo bog vodit se tvojom logikom i zivjet kao student :D
Presmjesan si
JThomas

#1232 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by JThomas »

ni ćevapi nisu fensi a porcija košta kao dvije do tri porcije pite. a prevrtati ih može svako, dok pitu baš i ne može.
tempuser

#1233 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tempuser »

i agree wrote: Nisu svi studenti kokuzi i bolonjeze nije 500 maraka nego 5-6 kao pica,prema tome nema potrebe da pises gluposti.Ispade da se studenti samo zato sto su studenti moraju hranit kao građevinci :lol: :lol:
Presmjesan si
Student koji zive u smjestaju bez kuhinje zive tako jer im roditelji okrecu svaki dinar 2 x i budi siguran da nece placati tanjur tjestenine po cijeni kilograma krompiruse ili pristojnog obroka u menzi ili ascinici. Oni koji koji se hrane bolonjezom od 6 KM imaju i gdje da kuhaju. As simple as that
Santic_Aleksa

#1234 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Santic_Aleksa »

JThomas wrote:kad se gleda cijena da napraviš i cijena po kojoj se prodaje, u sarajevu su najskuplji pizza, tjestenina i ćevapi. a najjeftinija je vjerovatno pita. pita nije fensi, ali valja je napraviti, a kila bureka se prodaje po cijeni bolje porcije tjestenine. kila krompiruše je k'o 200 gr ćevapa. to nije realno koliko god da nije fensi.
Zato su pite u buregdžinicama najveća prevara i to prave pite uglavnom vidjelo nije. U zemlji gdje konja nema, i magarce nazivaju konjima. :lol:
tempuser

#1235 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tempuser »

JThomas wrote:ni ćevapi nisu fensi a porcija košta kao dvije do tri porcije pite. a prevrtati ih može svako, dok pitu baš i ne može.
Nije cevape samo prevrtati, recept za cevap i onaj ko ga zamjesi je 90% uspjeha, ali i to moze uzeti za primjer. Porcija od 10 cevapa kosta otprilike kao tanjur tjestenine, kad je stavis na vagu ima vise hrane od tjestenine skupa s tanjirom.
tempuser

#1236 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tempuser »

Santic_Aleksa wrote: Zato su pite u buregdžinicama najveća prevara i to prave pite uglavnom vidjelo nije. U zemlji gdje konja nema, i magarce nazivaju konjima. :lol:
A kao pizze i tjestenine se u restoranima prave od vrhunskih sastojaka, nema najjeftinije tjestenine iz veca, nema podgrijanih obroka, nema kecapa, nema zamjene za sir na biljnoj bazi, nema najjeftinije purece podriguse, nema litara vrhnja za kuhanje, sve sami vrhunski sastojci???? :lol:
Last edited by tempuser on 29/12/2018 15:56, edited 1 time in total.
Santic_Aleksa

#1237 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Santic_Aleksa »

Pa slažem se i za to, govorim o paradoksu da ne moš nać normalnu, autentičnu pitu u našem gradu. :skoljka:
JThomas

#1238 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by JThomas »

naravno, za ćevap moraš imati sirovinu i recept, ali bar ga ispeći može svako. a pitu ne može, pitu mora u svakoj fazi praviti majstor.
i agree

#1239 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by i agree »

tempuser wrote:
i agree wrote: Nisu svi studenti kokuzi i bolonjeze nije 500 maraka nego 5-6 kao pica,prema tome nema potrebe da pises gluposti.Ispade da se studenti samo zato sto su studenti moraju hranit kao građevinci :lol: :lol:
Presmjesan si
Student koji zive u smjestaju bez kuhinje zive tako jer im roditelji okrecu svaki dinar 2 x i budi siguran da nece placati tanjur tjestenine po cijeni kilograma krompiruse ili pristojnog obroka u menzi ili ascinici. Oni koji koji se hrane bolonjezom od 6 KM imaju i gdje da kuhaju. As simple as that
:lol:
Haver iznajmio stan studenticama,300+ rezije,crkla rerna ponudio se da plati i napravi dame rekle mi se svakako vani hranimo,ne treba,da ti ne pricam da jedna nosi iphon zadnji jedna samsung 8...
Od drugog havera rođak proveo studije u studentskom domu bjelave,gato lik kad se moze okupat,hranio se kod mahira,po scc itd...
Nemoj pricat na pamet.Ima slucajeva da se hrane po pekarama ali ti prica nema veze sa onim za sta si me citirao u postu koji je bio namjenjen manijaku.Kolko je meni dosla puta riba,gladna,naruci bolonjeze ja picu,nebi li ih kuho u 9 navece...
Tebi ako nesto nema smisla ne mora znaciti da nekom drugom nema,svi smo razliciti,donekle.
Last edited by i agree on 29/12/2018 16:20, edited 1 time in total.
Santic_Aleksa

#1240 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Santic_Aleksa »

JThomas wrote:naravno, za ćevap moraš imati sirovinu i recept, ali bar ga ispeći može svako. a pitu ne može, pitu mora u svakoj fazi praviti majstor.
A ne može ga ni ispeć svako, da se ne lažemo. :skoljka:
BHF_Manijak

#1241 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

Velkoski wrote:i dedo ti je parmezan jeo
Heh budalice jedna, dedo mi Giovanni bio. :kiss: 8-)
iceman ze

#1242 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by iceman ze »

A rukolu? :mrgreen:
dječak sa šibicama

#1243 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by dječak sa šibicama »

Koja crna Barilla, dok sam radio za jednog trgovca imao sam za poslovne partnere nekoliko pizzerija, kad nabavljaju robu oni uzimaju strogo najjeftinije, samo brasno traze kvalitetno, mi imali neko talijansko namjenski za njih nabavljali jer se dobro razvlaci, bas bilo kvalitetno brasno. Sve ostalo, paradajz, sir, najjeftinije moguce. One konzerve maltene iz 2. svjetskog rata, mislim konzervirani paradajz :D i sir onaj biljni, ja jednom probao, ko da margarin jedes u kriskama.

Mada u sustini, ljudi slijede tradiciju, pizza je i izmisljena u Napulju kao jelo za sirotane, malo tijesta, jeftinog paradajza i sira, i rokaj :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1244 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by mk ultra »

Jest al najjeftinija pizza u rimu, napulju nema veze sa nasom pa ni najskupljom...

Italija mi se jako svidjela upravo radi domacih proizvoda, i koliko cijene i koriste domace... sir i tijesto u pizzi vrhunski :thumbup:
tempuser

#1245 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by tempuser »

Santic_Aleksa wrote:Pa slažem se i za to, govorim o paradoksu da ne moš nać normalnu, autentičnu pitu u našem gradu. :skoljka:
Ok to, i ako uzmemo da je hrana svugdje podjednako nikakva tjestenina je nesrazmjerno skupa.
Not My Idea

#1246 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by Not My Idea »

Erice39 wrote:Možda je skup ovaj maslačak
:lol:
Fakat je prestrasno dat 14 maraka za onu pizzu.
Jest rukola skupa ali nije suho zlato. A sira stavili minimum. Jedino je kamera dobra.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1247 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bitanga_sa_otesa »

sta vam je rukola? radić? to raste pored svake poljske hale :lol:
bumerangss

#1248 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by bumerangss »

Banksy wrote:kod Mahira, s kajmakom... :-D
Najbolja pizza! Cesto, kad sam na čaršiji se popnem uz strme Kovače da bih gore kod česme smazao Mahirovu pizzu!
Tako je dobra da bih narucio još 5 da ponesem kuci ali ne valja kad se ohladi
iceman ze

#1249 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by iceman ze »

Imate i pizzu rukola naruciti...valjda to otkrice treba odmah i naplatiti... :-)
BHF_Manijak

#1250 Re: Najbolja pizza u SA?

Post by BHF_Manijak »

Probah i u Spazziu pizzu, da vidim kakvo to cudo dobijes za 14-15KM, onako fina pizza, ali iskreno ne vrijedi tih para ni blizu.
Prvo sto mi je lopovluk sto me u startu varas. Kao osnovna podloga tj. sos i mozzarella je 9,5KM. Hajde OK, rekoh onda jos dodatno parmazen, jer vec ima mozzarella, kad ce mi konobar pa nije to onako da dodje mozzarella kao sir odzogo, nego je to pomijesano sa paradajz sosom. :shock: Gledam, ne kontam, ali vidim da me lopatom uzima.
Znaci moras naruciti i dodatno mozzarellu, iako je jasno navedeno u meniju "sos + mozzarella", koja je 4KM.

Dakle u najjeftinijoj kombinaciji pizza te izadje 13,5KM. Osim ako neces za 9,5 da jedes tijesto i paradjz sos. :-) :roll:
Ako uzmes dodatno parmezan npr., a moras da ti ne bi bilo suho, to je vec 16,5KM. Previse fakat.

A pizza kao pizza, prevodenasta za moj ukus. Haman ti treba kasika da paradajz sos pokusas, jer se razvodeni sa vodom iz mozzarelle. Jesti rukom npr. haman nemoguca misija. :mrgreen:
Post Reply