Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
sinkaspud

#1226 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

Haj da i te mitove o losoj odbrani malo razbijemo i da vidimo koliko je cija odbrana golova primila.

Arsenal 22
Man United 21
Chelsea 19
City 20

Jos uzmes u obzir da u Arsenalu cijelu sezonu nema prvog izbora Vermalena a dobar dio sezone je i odigrao kloc Squilaci zbog povreda zamjena(Djorou, Koscielny) Vermalenu ne razumijem o kakvoj vi losoj odbrani pricate. Dakle lider tabele ima gol manje primljen od Arsenala, dvije najbolje odbrane lige imaju 2 i 3 manje primljena gola a ispod su Arsenala na tabeli tako da te price o odbrani i vrhunskom stoperu padaju u vodu. Ja znam da vama nije Eboue vrhunski densi bek ili desno krilo niti je Denilson najbolji defanzivni vezni ali obojica su zamjene oni igraju bitne utakmice kad se najbolji na njihovim pozicijama povrijede, je li bi vi mozda Sagni umjesto Ebouea dodali Maicona na desnog beka, zalim ali ne bi islo. A zaboravljate i na plate igraca kako dovesti "poznatog" stopera koji trazi platu koja iskace iz budzeta Arsenala, dati mu platu mnogo vecu nego Fabregasu, Van Persiju? City, Totenhem su ulozili stotine miliona funti zadnjih par godina a rezultat od oba kluba je jedno ucesce u ligi prvaka tj. 4 mjesto u ligi.
Ridjobrki

#1227 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

burek_in_space wrote:
LSD wrote:
Koliko god meni dragi Brko pravdao Wengera, navijachi ne svrshavaju, da 'prostite, na finansijske izvjeshtaje, nego na titule. I sve dok ih nema konstantno u ekipi kao shto je Arsenal, trener im se sa punim pravom, opet po meni, mozhe nazivati klocem.
Vazda Brko... :roll: :D

Ovako, haj'mo malo činjenica...

1. "Boring, boring Arsenal" je bila haman pa oficijelna pjesma svih stadiona na kojima je igrao Arsenal. Arsene Wenger je od najdosadnije ekipe na Otoku napravio ekipu koja je sinonim za uživanje u nogometu i koja važi za jednu od najatraktivnijih ekipa svih vremena.
2. Arsenal je pet godina bez trofeja. Tačno. Pet godina je prošlo otkako je Wenger donio trofej na Highbury/Grove. Ali te trofeje je donio Wenger. I sve trofeja što je u zadnjih ihahahaaaj tamo došlo donio je W-e-n-g-e-r. I evo lagano dolazi Liga kup koji niko ne smije potcijeniti jer je i to trofej i trebalo je pobijediti neke protivnike koji su isto tako htjeli taj trofej i koji zaslužuju poštovanje.
3. Arsenal je od solidne ekipe POSTEPENO I NA ZDRAV NAČIN postao evropski gigant sa jednim od najboljih stadiona, odličnom ekipom i svim ostalim. Svo to vrijeme Arsenal je donosio i NOVAC i stvarao IGRAČE i uz to igrao SJAJAN NOGOMET. Nema tajkunskog novca, nema degutantnih skorojevića a dojučerašnje fukare, nema šeika koji ne kontaju pravila na stadionima a uvijek ima dobrog nogometa.
4. Svo ovo vrijeme Arsenal nije imao nijednu krizu kakvu ima npr Liverpool, redovno je sa lakoćom osvajao ulaznice za Ligu prvaka, igrao dva evropska finala koja je časno izgubio a mogao je i dobiti - to je nogomet. Harry Redknapp je lani proglašen managerom godine u Engleskoj jer je, zaboga, sa ekipom u koju je zgruhano u jednoj godini para koliko u Arsenal nije u deceniji izborio četvrto mjesto u ligi i prvi put ušao s njom u LP. Wenger to radi svake godine i još stvori igrača koliko ih Redknapp kupi i smatra ga se klocem.
5. U ovom momentu ManU igra sjajno i opravdano je prvi na tabeli. ManC, Spursi i Chelsea su istresli bruku para da ga prate i ko je jedini koji prati Vragove? Arsenal. Sa kupovinama tipa Squillaci i Koscielny i bolnicom od ekipe. I uz to sve su konkurentni u svim takmičenjima u kojima igraju: finale Liga kupa, 1/8 finala FA kupa, 1/16 LP, drugi na tabeli i čekaju kiks Uniteda... E jebiga, ko je nezadovoljan sa ovim fakat ne znam šta bih mu rekao.

Možemo ga zvati škrcem koliko god hoćemo ali ja mislim da je on racionalan lik koji zna pošta je šta. Ne bih ni ja ulje plaćao 17 maraka litru a tako stvari stoje as igračima sada. Andy Carroll, igrač sa 6 mjeseci staža u PL 35 miliona??? Torres 50 miliona??? Igrač koji igra sjajno ali ekipi krene tek ga proda - sjajan potez Dalglisha, i Atletico je proigrao kad ga se riješio. Charlie Adama ne daju za 10 miliona??? Ko god učestvuje na takvom tržištu je idiot. Na kraju krajeva, i Unitedu trebaju pojačanja pa Ferguson miruje ali ga niko ne proziva.

Ja lično zamjeram Wengeru samo jedno: politiku prema igračima sa pogrešne strane tridesete godine. Jednogodišnji ugovori tu stvarno nemaju smisla. ako Arsenalu išta fali to su autoritativni igrači od trideset i kusur koji bi bili prave Wengerove ruke na terenu kakav je Fergusonu Giggs ili Scholes. Arsenalu fali kontinuiteta ekipe i to je to. Dobro je rekao Denilson: svaka čast Fabregasu koji je sjajan igrač ali on nije taj. Arsenal danas nema Adamsa i Keowna, Dixona i takvih igrača i to se osjeća.

Volim Arsenal i navijam za njih i naravno in Wenger we trust. Onoga momenta kad u Premiershipu ne bude Wengera i Fergusona neće ga više vrijediti ni gledati.
LSD

#1228 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Nema tajkunskog novca, nema šeika.. a stadion im se zove Emirates i to još na dresovima ponosno nose isti naziv 8-)
burek_in_space

#1229 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

Onda se tvoj i moj pojam fudbalskog uspjeha i uspjeshnog trenera jako razlikuju, iako sam mislio da smo na istim talasnim duzhinama. :)

Vidjecu da li da vecheras repliciram na ovo, ali odmah u startu mi fali volje, kada vidim da uzimash Liga kup kao neki relevantan trofej. Meni je to smijeshno takmichenje. Uz svo duzhno poshtovanje prema tebi i tvom nachinu rezonovanja, koji poshtujem, ali ne razumijem.
ultima_palabra

#1230 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Bravo brko, kad vidim ove transfere zadnjih dana još više cijenim Wengera... to stoji što kažeš za igrače preko 30, ali objektivno ovi koji su otišli nisu bili dovoljno dobri da ih se zadrži... jedino da kupi takve igrače, recimo Madrid je dobio strašno puno sa Carvalhom.
Ali kad već pominješ Fergusona, Wenger bi trebao biti više kao on... ne nadmetati se sa novim bogatašima ali kada se s vremena na vrijeme pojavi igrač koji će unaprijediti ekipu - onda platiti i ne štediti pare. Ovako Arsenal svake sezone ima jednu-dvije rupe u ekipi i one se pokažu u najvažnijim tekmama... Wenger uspije tu rupu zakrpiti iz vlastitih redova nakon nekog vremena, ali dotad se pojavi neka druga - važan igrač se razočara zbog neosvojenih titula i hoće da ode, ili ostari i izgubi formu, ili se povrijedi... i tako traje perpetualni proces stvaranja ekipe :roll:
U čisto taktičkom smislu kad je jedna utakmica u pitanju mislim da je malo zaostao, drugi veliki treneri ga najčešće nadmudre.
Bordolini

#1231 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

ultima_palabra wrote:Bravo brko, kad vidim ove transfere zadnjih dana još više cijenim Wengera... to stoji što kažeš za igrače preko 30, ali objektivno ovi koji su otišli nisu bili dovoljno dobri da ih se zadrži... jedino da kupi takve igrače, recimo Madrid je dobio strašno puno sa Carvalhom.
Ali kad već pominješ Fergusona, Wenger bi trebao biti više kao on... ne nadmetati se sa novim bogatašima ali kada se s vremena na vrijeme pojavi igrač koji će unaprijediti ekipu - onda platiti i ne štediti pare. Ovako Arsenal svake sezone ima jednu-dvije rupe u ekipi i one se pokažu u najvažnijim tekmama... Wenger uspije tu rupu zakrpiti iz vlastitih redova nakon nekog vremena, ali dotad se pojavi neka druga - važan igrač se razočara zbog neosvojenih titula i hoće da ode, ili ostari i izgubi formu, ili se povrijedi... i tako traje perpetualni proces stvaranja ekipe :roll:
U čisto taktičkom smislu kad je jedna utakmica u pitanju mislim da je malo zaostao, drugi veliki treneri ga najčešće nadmudre.

Pa eto, iz tvojih redova se moze zakljuciti da je wengera pregazilo vrijeme. tvrdoglav je i nista ne mjenja, sa njim nema naprijed. Ko hoce da se tjesi Carling kupom svaka cast, ako je to vrh ove ekipe onda nek ide sve u pm.
Niko od njega ne trazi da baca pare ali nekad nesto mora potrositi. Ne radi se rasipanju niti gomilanju igraca vec o prijekoj potrebi zacepljavanja tih rupa koje spominjes. Ferguson je najodvratnija faca u Engleskoj ali mu Wenger ne moze pertle vezati. Nekad je to bilo moguce ali poredjenje nema smisla vec godinama.
Ova ekipa nema talenta za osvajanje titule. Sa dezurnim klocevima plus par onih uvijek povrijedjenih-nema sanse. A godine idu...
Ridjobrki

#1232 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:Bravo brko, kad vidim ove transfere zadnjih dana još više cijenim Wengera... to stoji što kažeš za igrače preko 30, ali objektivno ovi koji su otišli nisu bili dovoljno dobri da ih se zadrži... jedino da kupi takve igrače, recimo Madrid je dobio strašno puno sa Carvalhom.
To je otprilike to, mada ja mislim da igrači koje on ima ne mogu iznijeti tu taktiku. Džaba tebi sva taktika kad Clichy zaboravi ispratiti čovjeka u odbranu ili kad Sagna ne zna centrirati pa ga jebi. A ovo za keširanje tu i tamo se slažem. Chicarito će isplatiti svaku paru i još će ga Real otkupiti za više kao i što je sa Ronaldom bio slučaj.

burek_in_space wrote:Onda se tvoj i moj pojam fudbalskog uspjeha i uspjeshnog trenera jako razlikuju, iako sam mislio da smo na istim talasnim duzhinama. :)

Vidjecu da li da vecheras repliciram na ovo, ali odmah u startu mi fali volje, kada vidim da uzimash Liga kup kao neki relevantan trofej. Meni je to smijeshno takmichenje. Uz svo duzhno poshtovanje prema tebi i tvom nachinu rezonovanja, koji poshtujem, ali ne razumijem.
Ma ti se jednostavno ne razumiješ u fudbal. :D :D :D :D :D

Pazi, Liga kup moraš poštovati bar iz sportske kulture. Treba poštovati protivnike koji su isto tako htjeli trofej. Nije United i nije Chelsea namjerno ispao iz kupa, pusti ti to... I to je takmičenje kao i svako drugo a za početak nije ni taj trofej loš. Ja nemam problem sa odsustvom trofeja, bilo ih je i biće ih opet - nisam ja navijač Chelsea koji je juče počeo pratiti nogomet a sutra će se nervirati ako se ne odbrani titula.

GLAVNA STVAR U VEZI WENGERA I ARSENALA: ako se nešto sada zamjera Arseneu to je što u posljednje vrijeme ne ispunjava standarde KOJE JE SAM POSTAVIO. On je napravio od Arsenala klub koji je osvajao titule, donosio duple krune i išao po 40 tekmi bez poraza i sad nekoliko godina ne radi ono na šta je navikao navijače i razmazio ih iako njihovi očevi nisu pamtili bolji, vrijedniji i značajniji Arsenal. To je cijela priča.

Bordolini wrote: Ova ekipa nema talenta za osvajanje titule. Sa dezurnim klocevima plus par onih uvijek povrijedjenih-nema sanse. A godine idu...
Ova ekipa sa ovim povrijeđenim i sa ovim klocevima jedina parira Unitedu zasada i da nije bilo par glupih kikseva (Spursi kući npr) bila bi prva, što gledajući raspored ima objektivne šanse da bude na kraju (United ima dva meča sa Chelsea i Arsenal u gostima). Ja bih najviše volio da ih Barca izbaci pa da se koncentrišu na domaću duplu krunu.
Bordolini

#1233 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

Ridjobrki wrote:
Bordolini wrote: Ova ekipa nema talenta za osvajanje titule. Sa dezurnim klocevima plus par onih uvijek povrijedjenih-nema sanse. A godine idu...
Ova ekipa sa ovim povrijeđenim i sa ovim klocevima jedina parira Unitedu zasada i da nije bilo par glupih kikseva (Spursi kući npr) bila bi prva, što gledajući raspored ima objektivne šanse da bude na kraju (United ima dva meča sa Chelsea i Arsenal u gostima). Ja bih najviše volio da ih Barca izbaci pa da se koncentrišu na domaću duplu krunu.

Eh da nije ovo, da nije ono. I veceras su vrlo lako mogli najebati od solidnog Evertona, patnja do kraja. Volio bih ja da je to "pariranje" malo konkretnije, dominantnije a ne patnja svaka druga tekma. Raspored jeste laksi nego Unitedu ali daj Boze da se tu nesto kesira jer oni su nikad bolji a Arsenal sve losiji.

Za Barselonu se, bojim se, ne moras brinuti, jednostavno ne vidim nacin da ih Arsenal preskoci.
internazionale

#1234 Re: Arsenal F.C.

Post by internazionale »

Ridjobrki wrote:
burek_in_space wrote:
LSD wrote:
Koliko god meni dragi Brko pravdao Wengera, navijachi ne svrshavaju, da 'prostite, na finansijske izvjeshtaje, nego na titule. I sve dok ih nema konstantno u ekipi kao shto je Arsenal, trener im se sa punim pravom, opet po meni, mozhe nazivati klocem.

1. "Boring, boring Arsenal" je bila haman pa oficijelna pjesma svih stadiona na kojima je igrao Arsenal. Arsene Wenger je od najdosadnije ekipe na Otoku napravio ekipu koja je sinonim za uživanje u nogometu i koja važi za jednu od najatraktivnijih ekipa svih vremena.
2. Arsenal je pet godina bez trofeja. Tačno. Pet godina je prošlo otkako je Wenger donio trofej na Highbury/Grove. Ali te trofeje je donio Wenger. I sve trofeja što je u zadnjih ihahahaaaj tamo došlo donio je W-e-n-g-e-r. I evo lagano dolazi Liga kup koji niko ne smije potcijeniti jer je i to trofej i trebalo je pobijediti neke protivnike koji su isto tako htjeli taj trofej i koji zaslužuju poštovanje.
3. Arsenal je od solidne ekipe POSTEPENO I NA ZDRAV NAČIN postao evropski gigant sa jednim od najboljih stadiona, odličnom ekipom i svim ostalim. Svo to vrijeme Arsenal je donosio i NOVAC i stvarao IGRAČE i uz to igrao SJAJAN NOGOMET. Nema tajkunskog novca, nema degutantnih skorojevića a dojučerašnje fukare, nema šeika koji ne kontaju pravila na stadionima a uvijek ima dobrog nogometa.
4. Svo ovo vrijeme Arsenal nije imao nijednu krizu kakvu ima npr Liverpool, redovno je sa lakoćom osvajao ulaznice za Ligu prvaka, igrao dva evropska finala koja je časno izgubio a mogao je i dobiti - to je nogomet. Harry Redknapp je lani proglašen managerom godine u Engleskoj jer je, zaboga, sa ekipom u koju je zgruhano u jednoj godini para koliko u Arsenal nije u deceniji izborio četvrto mjesto u ligi i prvi put ušao s njom u LP. Wenger to radi svake godine i još stvori igrača koliko ih Redknapp kupi i smatra ga se klocem.
5. U ovom momentu ManU igra sjajno i opravdano je prvi na tabeli. ManC, Spursi i Chelsea su istresli bruku para da ga prate i ko je jedini koji prati Vragove? Arsenal. Sa kupovinama tipa Squillaci i Koscielny i bolnicom od ekipe. I uz to sve su konkurentni u svim takmičenjima u kojima igraju: finale Liga kupa, 1/8 finala FA kupa, 1/16 LP, drugi na tabeli i čekaju kiks Uniteda... E jebiga, ko je nezadovoljan sa ovim fakat ne znam šta bih mu rekao.

Možemo ga zvati škrcem koliko god hoćemo ali ja mislim da je on racionalan lik koji zna pošta je šta. Ne bih ni ja ulje plaćao 17 maraka litru a tako stvari stoje as igračima sada. Andy Carroll, igrač sa 6 mjeseci staža u PL 35 miliona??? Torres 50 miliona??? Igrač koji igra sjajno ali ekipi krene tek ga proda - sjajan potez Dalglisha, i Atletico je proigrao kad ga se riješio. Charlie Adama ne daju za 10 miliona??? Ko god učestvuje na takvom tržištu je idiot. Na kraju krajeva, i Unitedu trebaju pojačanja pa Ferguson miruje ali ga niko ne proziva.

Ja lično zamjeram Wengeru samo jedno: politiku prema igračima sa pogrešne strane tridesete godine. Jednogodišnji ugovori tu stvarno nemaju smisla. ako Arsenalu išta fali to su autoritativni igrači od trideset i kusur koji bi bili prave Wengerove ruke na terenu kakav je Fergusonu Giggs ili Scholes. Arsenalu fali kontinuiteta ekipe i to je to. Dobro je rekao Denilson: svaka čast Fabregasu koji je sjajan igrač ali on nije taj. Arsenal danas nema Adamsa i Keowna, Dixona i takvih igrača i to se osjeća.

Volim Arsenal i navijam za njih i naravno in Wenger we trust. Onoga momenta kad u Premiershipu ne bude Wengera i Fergusona neće ga više vrijediti ni gledati.
jedan naklon za brku
Tomahawk11
Globalni moderator

#1235 Re: Arsenal F.C.

Post by Tomahawk11 »

Procitao sam jedan clanak koji u naslovu kaze:''Nikad ne kupujte igraca od Arsena Wengera''
U nastavku se konstatuje: Henry, Viera, Vivas, Flamini, Hleb, Toure, Petit, Overmars, Anelka i Adebayor nisu igrali ni blizu dobro kao u Arsenalu prije prelaska u druge klubove, tj. nisu opravdali cijenu koju su ti klubovi morali platiti Arsenalu. Sad, da li Wenger ''izmuze'' (potrosi) igrace ili ih samo on zna maksimalno motivisati... :roll:
burek_in_space

#1236 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

Ridjobrki wrote:

Ipak sam morao :D

1. Hvala mu na tome. Je li dosta 5 godina atraktivnog fudbala, u kojem Man UTD redovno preslishava Arsenal, a i Chelsea je zabiljezhio pobjeda ko nikad u svojoj istoriji nad Gunnersima?! Je li dosta gluposti koje redovno pravi u Ligi prvaka, pa zavrshavaju kao drugoplasirani u grupi?!

2. Pored najblje volje i zhelje, Carling cup ne mogu uzeti za ozbiljno takmichenje. Ok, poshtujesh ti i ja cijenim tvoje misljenje, ali to je presmijesno takmichenje. A argument da je Wenger donio te titule, pa mu treba gledati kroz prste ne pije vode, jer se on ne bori za mjesto najboljeg menadzera u nekoj kompaniji kojoj je jedini cilj profit, nego u fudbalskom timu koji, bar deklarativno, ima za cilj da osvaja trofeje. Ako je zaista Carling cup krajnji domet ove ekipe Arsenala, onda ne stoji pricha da je Arsene veliki trener, niti da je Arsenal veliki tim.

3. dionichko drushtvo sa udjelima Rusa, Amerikanaca, Engleza a vrlo moguce da ce se i neki sheik u medjuvremenu pojaviti. Koliko sam upoznat, u Arsenalu se ovih godina mnogo toga radilo, od rushenja stadiona, izgradnje novog, pa izgradnje i prodaje stanova, ali najmanje se vodilo rachuna o onome shto je prvobitna namjena fudbalskog tima - a to je fudbalski rezultat i trofeji.

4. Kada spominjesh Liverpool, sjeti se da su oni u zadnjih 5 godina osvojili Ligu prvaka i igrali josh jednom finale.
Kada povlachish paralelu izmedju Redknappa i Wengera, ovaj drugi se mozhe smatrati klocem jer da nije tolika stipsa, sa puno manje para bi mogao chuda napraviti u Engleskoj, ali nece! Koji je njegov motiv, ja stvarno ne znam, ali frajer je uzhasno tvrdoglav.

5. Ako je ono sinoc protiv Evertona zadovoljavajuce, nemam rijechi zaista. Prije se znalo da su bar utakmice kod kuce sigurni bodovi, ali sada ni to nije sluchaj. Arsenal je u igri za Man UTD-om zato shto su oni imali toliko kikseva, pa se nisu odlijepili, a evo sad cemo ih vidjeti, kako se blizhi kraj sezone kako ce igrati, a znamo i ti i ja da su tad najbolji.

Wenger i ferguson ne mogu u istu rechenicu nikako.
Moglo je nekad prije, ali sad jednostavno to predstavlja omalovazhavanje Fergusona.

Zhiv i zdrav bio, i daBogda shto prije vidjeli ledja Wengeru. :D
sinkaspud

#1237 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

Cuj Arsenal u igri sa Unitedom jer su ovi imali kikseve, pa da Arsenal nije imao kikseve sad bi bjezao Unitedu 5. bodova. Mozes ti uzimati Carling cup kao neozbiljno takmicenje ali spisak osvajaca istog zadnjih godina ti dovoljno govori da bas to i nije neozbiljno takmicenje jer isti United je prosle godine sezonu spasio u tom takmicenju. Igrao je i Arsenal finale Lige Prvaka a Liverpool ce trecu godinu zaredom igrati Europa ligu. Wengeru ledja neces vidjeti a kad bi se nekim cudom to desilo vidjeli bi Arsenal koji skrsio lovu doveo neke skupe igrace kao Spursi i uz nikakvu igru boga molio da jednu sezonu uspije izboriti 4. mjesto, drugi timovi sa vise love bi bili miljama ispred ali fala bogu to se nece desiti. Uostalom Wenger ima udjela u vlasnistvu Arsenala nece sam sebe otpustiti :D
burek_in_space

#1238 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

sinkaspud wrote:Cuj Arsenal u igri sa Unitedom jer su ovi imali kikseve, pa da Arsenal nije imao kikseve sad bi bjezao Unitedu 5. bodova. Mozes ti uzimati Carling cup kao neozbiljno takmicenje ali spisak osvajaca istog zadnjih godina ti dovoljno govori da bas to i nije neozbiljno takmicenje jer isti United je prosle godine sezonu spasio u tom takmicenju. Igrao je i Arsenal finale Lige Prvaka a Liverpool ce trecu godinu zaredom igrati Europa ligu. Wengeru ledja neces vidjeti a kad bi se nekim cudom to desilo vidjeli bi Arsenal koji skrsio lovu doveo neke skupe igrace kao Spursi i uz nikakvu igru boga molio da jednu sezonu uspije izboriti 4. mjesto, drugi timovi sa vise love bi bili miljama ispred ali fala bogu to se nece desiti. Uostalom Wenger ima udjela u vlasnistvu Arsenala nece sam sebe otpustiti :D
Kada ti se Man utd nudi u prvom dijelu prvenstva da nabijesh razliku u poenima, onda nema priche, uzmi shto ti se pruzha. Arsenal to nije uspio, i sad najvjerovatnije slijedi Unitedovo proljece, kao i unazad 15 godina shto ljudi rade, sa malim odstupanjima.
Prvak Engleske se vec zna, a to opet nije Arsenal.
Volio bih da grijeshim, ali ovo jednostavno nije velika pamet zakljuchiti.
Baron_Samedi

#1239 Re: Arsenal F.C.

Post by Baron_Samedi »

Ne bih da se previse mjesam u ovu butigu. Ali samo da kazem da je ova sezona zadnji voz Arsenalu da osvoje titulu. Od dogodine im predstoji borba za LP. Fabregas 90% odlazi. Abramovic se trgno iz letargije; Liverpool konacno misli ozbiljno; ludi seik potpisuje igrace za bjanko cekove; United sigurno dovodi veliko pojacanje (mozda Bale) u ionako opasnu masineriju...

Dakle, zadnja sansa! Naravno, krajnji rezultat je vec poznat. :D Fail.
sinkaspud

#1240 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

Aha zadnji voz :D Fabregas je prosle sezone 90% odlazio, ludi seik je je i proslih sezona uzimao igrace za bjanko cekove, Looserpool je mislio ozbiljno a Abramovic se ko trgao sa nekim pojacanjima, United dovodio pojacanja itd itd. Naredne sezone iste uloge matori Chelsea sada ima Torresa pa ce sigurno jos biti u igri, Arsenal ce biti u igri i United, eventualno City ako se posloze tu ce Liverpool biti blizu 4. mjesta ali definitivno slabiji od Citya, Spursi ce se vratiti dje im je mjesto.
extraordinary

#1241 Re: Arsenal F.C.

Post by extraordinary »

Nisam bio aktivan na temi, ali da se složim s burekom. U periodu od 1996 godine, kad je Wenger sjeo na klupu Arsenala, osvojili su tri Premiershipa. S druge strane, United je osvojio 8. Znači u 15 godina tri titule. Kako se onda može reći da je Wenger ikoga navikao na osvajanje naslova? Atraktivan fudbal je najnebitnija stvar u svemu ovome, jer je meni npr atraktivnije ono što je radio Inter prošle godine u Ligi prvaka ili Njemačka na svjetskom. Ukusi se razlikuju, mjerodavne su titule, ne stil fudbala.
sinkaspud

#1242 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

Onda uzivaj u atraktivnom Interu.
extraordinary

#1243 Re: Arsenal F.C.

Post by extraordinary »

Uživaj i ti u Mickey Mouse kupu :lol:
sinkaspud

#1244 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

POsjecenija ce biti utakmica finala Mickey Mouse kupa nego derbi Inter-Milan :lol:
burek_in_space

#1245 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

sinkaspud wrote:POsjecenija ce biti utakmica finala Mickey Mouse kupa nego derbi Inter-Milan :lol:
Ovo ti je onako bash jak argument. :-)
Hajde realno reci, jesi li ti zadovoljan Wengerom i njegovim nachinom vodjenja ekipe u zadnjih 5 godina?!

Zajebi sudije, nepravdu, sve one gluposti oko vjeshtachkih timova, i poshteno reci da li on tebi kao simpatizeru Arsenala uliva povjerenje?!
Baron_Samedi

#1246 Re: Arsenal F.C.

Post by Baron_Samedi »

sinkaspud wrote:Aha zadnji voz :D Fabregas je prosle sezone 90% odlazio, ludi seik je je i proslih sezona uzimao igrace za bjanko cekove, Looserpool je mislio ozbiljno a Abramovic se ko trgao sa nekim pojacanjima, United dovodio pojacanja itd itd. Naredne sezone iste uloge matori Chelsea sada ima Torresa pa ce sigurno jos biti u igri, Arsenal ce biti u igri i United, eventualno City ako se posloze tu ce Liverpool biti blizu 4. mjesta ali definitivno slabiji od Citya, Spursi ce se vratiti dje im je mjesto.
Polako paja. Pooolako :D Zasto bi Fabregas chamio u klubu koji nista ne osvaja? Jedva ste ga omamili da ostane ovu godinu, a sljedecu mu nemate sta ponudit.
Abramovic radi rekonstrukciju, koja je nuzna Chelseau. To sam najavio jos u augustu; rekavsi da Chelsea nema nikakve sanse za titulu. Seik ce dovesti nekog kretivca i krilo, a mozda i Mourinha koji, siguran sam, odlazi iz Reala.
I ako Mancini ostane, uvidjece da su mu to najvece boljke u ekipi. A pod "play" i "krilo", sigurno ne mislim na neke prosjecne evropske igrace. Vec bombe.
Liverpool dovodi, minimum, A. Younga i C. Adama. Da ne kazem da je prodaja Torresa, za mene, odlican tajming i trampa. Velika je kocka bila uzdati se u njegovo zdravlje. Doduse, kocka je i dovodjenje Andy Carrola, koji se voli potuci u kafani, a zadnju povredu je zaradio padom sa barmenskog stola. Ali dizu se oni iz 20 g hibernacije.

United je dovoljno jak, ali potraga za Scholesovom zamjenom, je prioritet no 1. Takodjer, ako Giggsa zamjeni njegov zemljak, to bi bilo.. :mrgreen:

Tottenham pada. Mora pasti. Ja bi volio da se Everton trgne, ali tesko bez nekog seika. Play-off u Chamionshipu bi trebao biti zanimljiv. Ja se nadam povratku Leedsa.

Eto, ne bi da tushim vise. :D Perspektive Arsenal su lose. Ne morate se slozit s tim. A mozda nesto u medjuvremenu i promjene u svojoj politici.
LSD

#1247 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

burek_in_space wrote:
sinkaspud wrote:POsjecenija ce biti utakmica finala Mickey Mouse kupa nego derbi Inter-Milan :lol:
Hajde realno reci, jesi li ti zadovoljan Wengerom i njegovim nachinom vodjenja ekipe u zadnjih 5 godina?!

Zajebi sudije, nepravdu, sve one gluposti oko vjeshtachkih timova, i poshteno reci da li on tebi kao simpatizeru Arsenala uliva povjerenje?!
A Arsenal?? legija francuza i to vec dugo godina od perioda Henrya, Viere,Wiltorda,Piresa, preko Flaminia pa do Narsia,Diabia,Sagne,Clihyia,Squilacia itd... ukratko receno zemljaci Wengerovi...i tako je otkako je Wenger na klupi (15 godina to je)
Samo dovodi zemljake, ne mora ni znati fudbal ali nek je francuz...nigdje engleza u timu godinama.
I onda su drugi klubovi vještacki, ma nemoj mi reci.
Bordolini

#1248 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

LSD wrote:
burek_in_space wrote:

A Arsenal?? legija francuza i to vec dugo godina od perioda Henrya, Viere,Wiltorda,Piresa, preko Flaminia pa do Narsia,Diabia,Sagne,Clihyia,Squiacia itd... ukratko receno zemljaci Wengerovi...i tako je otkako je Wenger na klupi (15 godina to je)
Samo dovodi zemljake, ne mora ni znati fudbal ali nek je francuz...nigdje engleza u timu godinama.
I onda su drugi klubovi vještacki, ma nemoj mi reci.

Nisu problem francuzi, problem su LOSI francuzi a Squillaci je posljednji primjer toga.
Uglavnom, umri Arsene tvrdoglavi misu i prepotentna stipso.
LSD

#1249 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

A i Koscielny, ista prica...ništa bolji od njega.
Ali furka je dovesti odnekle iz Rena ili Lensa svog zemljaka za mala pare.
Ista prica godinama.
burek_in_space

#1250 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

LSD wrote:A i Koscielny, ista prica...ništa bolji od njega.
Ali furka je dovesti odnekle iz Rena ili Lensa svog zemljaka za mala pare.
Ista prica godinama.
Pa hajde reci da nije kloc. :D
Post Reply