60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
suncica24

#1226 Re: 60 MINUTA - All about

Post by suncica24 »

SA 071 wrote:
Better Man wrote:Rukova se na kraju Fahro sa Izetbegovicem uz smjesak.
I to uz Fahrin siroki osmjeh? To je i meni upalo u oci...
Predvidjam koaliciju SBB i SDA nakon ove emisije veceras!
(zvuci li poznato?) :D
karanana

#1227 Re: 60 MINUTA - All about

Post by karanana »

BSn wrote:
karanana wrote:nadam se da ce vanredno ugurati u cetvrtak i mirnesa.
hajmo svi na mail traziti da i njega pozovu.

sta je to u cetvrtak?

i zar nije dovoljno neozbiljnosti sa bakirom i lijanom u emisiji? :D
pa u cetvrtak izglasao narod debatu 5 lidera stranaka. neka mirnes bude sesti.

btw. evo googlam, surfam, youtubam.....apsolutno nigdje ne mogu da nadjem niti jedan klip gdje mogu cuti glas borjane kristo. da li ta zena ikad kaze A? jelil je ikad iko cuo kako govori ili da nesto kaze?
Corto Maltese

#1228 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Corto Maltese »

vee-jay wrote: i jedno i drugo. kad su pustili onu snimku prije 4 godine ja pomislio "dobro je da je covjek u medjuvremenu malo odrastao" kad ono pola sata kasnije repriza. :-? :?
od njih sviju radoncic danas (nazalost :( ) bio najbolji.
lijanovic k'o pokvarena ploca :D
Najbolji su bili Raguž i Radončić (da podebljam ono nažalost :( :( ) Ostali, klovn do klovna.
Last edited by Corto Maltese on 27/09/2010 22:39, edited 2 times in total.
brucos7

#1229 Re: 60 MINUTA - All about

Post by brucos7 »

Pravo mi je sve zgadilo poslije vecerasnje emisje. Definitvno Haris Silajdzic je ispao najveci pobjednik sto nije dosao u 60 minuta. Cuj Fahro ne zeli obezbjeđenje, a vec pet godina hoda u sa mrcinama i vozi se u blinda autu. Cuj prijavio platu na 1.300 KM i nije u talu sa Keljemendijem. Fuj! Bakir je definitivno pokazao da je za sve samo nije za politku. Zeljko konta da je ovo sastanak na nivo mjesne zajednice pa hoce da se bije s Bakirom. Lijanovic ko papagaj (ekonomija, ekonomija...). Ma jebo ti sve ovo!
luccko

#1230 Re: 60 MINUTA - All about

Post by luccko »

ma dajte nam Ibru Spahica, a ove nosite u cirkus!
Ako vam se Ibro sesiric ne svidja onda Mirnes od Tuzle za dozivotnog predsjednika!
Hunkar

#1231 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Hunkar »

za komsica cu glasati cisto jer mi je nakon mnogo vremena povratio utopisticku nadu da u nasoj politici ima cestitih ljudi. malo su ga previse ponijele emocije poslije supkovog javljanja, ali je opet u poredjenju sa ostalim ljudina. opet drazi mi je cestit covjek neko harambasa ... ako nista veceras nije obecavao (niti jedno obecanje), za razliku od ostalih

p.s. lijan car :D
travnik

#1232 Re: 60 MINUTA - All about

Post by travnik »

Po meni najkompletniji političar, od večeras prisutnih, je Raguž. Prije izborne kampanje nisam imao neko posebno mišljenje o njemu, ali pratim ga kroz kampanju i pozitivno me iznenadio, od načina vođenja kampanje, poruka biračima, izjava za medije, slogana i itd. Mislim da bi dobar posao uradio u Predsjedništvu BiH.
Od ostalog, zanimljivo je bilo prepucavanje starih drugova Fahre i Bakira i definitivna potvrda da su i Lijanović i Komšić, ipak, za neki drugi posao, u politici maksimalno na razini općine, uzimemo li u obzir njihovu priču, vokabular, manire i itd. Prosipaju šupljake. Jedan o stvarima nad kojima Predsjedništvo BiH i nema ingerencije, a drugi se nastavlja ulizivati biračkom tijelu i ništa konkretno ne zna progovorit.
Bo Bo

#1233 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Bo Bo »

Bakir-prica o kolima koja idu nizbrdo.(Narode glasajte za SDA po prvi put,neka zaustave kola) :D
Fahro-bakir ga je provalio u nekoliko situacija,al on je cijelo vrijeme glumio "finjaka" :-)
Lijanovic-Mislio sam da je bolji,al veceras je dokazao da je on samo MESAR
Zeljko-Svaka cast za patriotizam ali ipak nije on kalibar za Predsjenika.Veceras ga je maritn nekoliko puta "razbio"
Martin-Iznenadio me je veceras pravo,covjek je najbolji bio.Da sam Hrvat,za njega bi glasao bez razmisljanja :)
L@BuD

#1234 Re: 60 MINUTA - All about

Post by L@BuD »

jedna od jačih emisija 60m u zadnje vrijeme šteta što nije bilo i Hareta tek bi onda došlo do usijanja :mrgreen:
najsmiješniji mi je Lijanović sa mahanjem one knjižice sa srcem i plavom revolucijom :lol:
uglavnom glas dajem Ragužu iskusan i dobar političar
Control panel

#1235 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Control panel »

dok su drugi sakupljali staz u politici komsic,zlatni ljiljan, je u ratu imao svoju tragediju i bio u rovu 4 godine.
pusti mi ugladjenih politicara. treba nekad i pokazati da se moze lupiti sakom o sto.
Last edited by Control panel on 27/09/2010 22:41, edited 1 time in total.
Bo Bo

#1236 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Bo Bo »

brucos7 wrote:Pravo mi je sve zgadilo poslije vecerasnje emisje. Definitvno Haris Silajdzic je ispao najveci pobjednik sto nije dosao u 60 minuta. Cuj Fahro ne zeli obezbjeđenje, a vec pet godina hoda u sa mrcinama i vozi se u blinda autu. Cuj prijavio platu na 1.300 KM i nije u talu sa Keljemendijem. Fuj! Bakir je definitivno pokazao da je za sve samo nije za politku. Zeljko konta da je ovo sastanak na nivo mjesne zajednice pa hoce da se bije s Bakirom. Lijanovic ko papagaj (ekonomija, ekonomija...). Ma jebo ti sve ovo!
:thumbup: :thumbup:
karanana

#1237 Re: 60 MINUTA - All about

Post by karanana »

raguz bi definitivno mogao ugroziti komsica, posebno jer je hdz-ova kandidatkinja toliko losa (mozda i namjerno).
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1238 Re: 60 MINUTA - All about

Post by hrasno38 »

Ha, ovdje je moglo biti i te kako zesce samo da traje jos jedan sat. Izetbegovic odlicno zna kako je Radoncic rastao jer mu je stariji Izetbegovic bio i mentor i bankar sve dok nije stao na svoje noge ali ne znam iz kojeg razloga jednostavno nije rekao koliko je SDA dala nasih para Radoncicu da bi pokrenuo Avaz. Bakir je u politici od prvog dana postanka ove nase drzave kao desna ruka svoga oca a kasnije je jednostavno Tihic bio pametniji i spretniji i sve okrenuo u svoju korist. Raguzu je imovinski karton prava smijurija jer je i te kako dobro profitirao dok je bio u HDZ-u. Inace jebes ljude koji skacu sa stolice na stolicu. Lijanovic onako sirovo u plavoj majici prica jednostavo samo ono sto moze gramaticki ispravno da kaze i sto je naucio napamet a to je ekonomija. i onda u svoj toj rovovskoj borbi Bakir napravi kardinalnu gresku i dotakne Komsica tamo gdje je najbolnije a to je rat. Rat u kojem je Bakir sjedio u kabinetu predsjednistva a Komsic trcao po gudurama brda Hrasno, Igmanu, Bjelasnici, Trgu Heroja itd itd. Ovaj sa olovkom a ovaj sa puskom i jos mu zbog svega toga izetbegovic stariji dade Zlatnog Ljiljana. Sa jedne strane imamo covjeka sa 20-godisnjim cucanjem u vlasti, prijeratnog novinara kokuza koji je dosao sa kesom u Sarajevo a sada ima kuke i gradove, prelivodu koji mijenja partije cim ispadne iz konkurencije za neko jako mjesto i Lijanovica koji je u biti vjerovatno tu da bi pokausao da sacuva svoje carstvo mesa i Komsica koji je otprilike tamo gdje je bio i prije 20 godina ali sa uvijek jasnim stavom da nece nikome dozvoliti da se zajebava sa nasom drzavom. To je jasno pokazo 92 godine kada smo skupa branili grad i drzavu i to sasvim jasnim rijecima sa mjesta clana predsjednistva govori i dalje onima koji misle da je BiH njihova kolonija. Harisa necu ni da spominjem jer ne zasluzuje da trosim tipke na njega. Vrlo moguca koalicija SDP - SBB sa vrlo mogucom vecinom prema svemu onome sto se moglo vidjeti veceras. U principu Fahri malo cega da treba osim da bude Mesija bosnjackog naroda i sumnjam da bi tu sansu tako lako prokockao samo je veliko pitanje da li je legalni drzavljanin BiH jer mu je Izetbegovic sredjivao drzavljanstvo. Vjerovatno sve kocke nisu jos bacene na sto. Cetiri dana su puno u politici asamo jedan mail na pravo mjesto sa konkretnim dokazima okrece sve naopacke. A onda eto Batka i kokuza........ jos kad bi svi kokuzi glasali za njega podero bi ove izbore. Ma sve je moguce u ovoj zemlji ali izgleda jedino nije da napokon krenemo naprijed. Sto se mene tice ja samo cekam dan kada ce preko puta Milorada bekrije sjesti covjek iz federacije priblizne kilaze i drskosti i reci mu pred TV auditorijem "ajde krusko stisni pa se odcijepi" E to ce biti onaj za koga cu ja uvijek glasati!!!!!!
suncica24

#1239 Re: 60 MINUTA - All about

Post by suncica24 »

karanana wrote:raguz bi definitivno mogao ugroziti komsica, posebno jer je hdz-ova kandidatkinja toliko losa (mozda i namjerno).
raguz je covjek dobar za sve sisteme... KP, pa Markovicevi reformisti, pa onda HDZ, pa HDZbrojkeislova... nista manje od onog nastupa veceras se od njega ni ne treba ocekivati... problem je samo sto, kad dodje do stolice, e onda se svasta moze ocekivati...
BSn

#1240 Re: 60 MINUTA - All about

Post by BSn »

karanana wrote:
BSn wrote:

sta je to u cetvrtak?

pa u cetvrtak izglasao narod debatu 5 lidera stranaka. neka mirnes bude sesti.

btw. evo googlam, surfam, youtubam.....apsolutno nigdje ne mogu da nadjem niti jedan klip gdje mogu cuti glas borjane kristo. da li ta zena ikad kaze A? jelil je ikad iko cuo kako govori ili da nesto kaze?

a to je to, ja kont'o to se glasalo za ove predsjednike.

sto se tice borjane, gled'o je ja na kiss-u (ni sam ne znam odkud ja na kiss-u :D ) i prica (valjda zijanio hdz tamo prije) kako neki uzimaju novac od kiseljackih hrvata, pa daju novom travniku, pa onda kaze "dobro, i tamo ce taj novac dobiti hrvati" :-) . pa kad skonta da sama sebe povali, onda se zali sto ne dadose 5 milja za krov zupnikove kuce. uglavnom, malo se cini (malo vise) da ni ona ne zna kud je posla.
meni je cudno da iko moze dati gls njoj pored raguza, al' eto - bumo videli.
travnik

#1241 Re: 60 MINUTA - All about

Post by travnik »

Nešto kontam, da se slučajno Raguž kandidirao kao neovisni kandidat ili ispred neke nenacionalne koalicije, imao bi mnogo veće šanse da uđe u Predsjedništvo BiH i pobijedi Komšića. Ne samo zbog skroz regularne i normalne priče, jasnih stavova i bogatog političkog iskustva, već i zbog toga što je Komšić totalno tanak. Njegova je sreća u tome što se ljudi koda nas još uvijek lože na priče o sasipanju zuba u grlo Koštunici, bojkotu Beograda i ispraznu patriotsku retoriku.
felipe kajetano

#1242 Re: 60 MINUTA - All about

Post by felipe kajetano »

BSn wrote:

sta je to u cetvrtak?

u cetvrtak jopet izgleda Lijan i Fahro, redovni pretplatnici :)

Inace Fahro mi je najjaci :D , Bakir i pored toga sto tusi pricom o rahmetli babi nije los, Lijan :lol: , Komsic se mora osloboditi proslosti ako zeli da ga neko ozbiljno shvata i da se na njega racuna, veceras prica kako Kosovo ne treba priznati niti se to uopste moze a znamo svi sta je prije mjesec dana pricao, ne znam sto ga niko ne pita zbog cega je supljirao onomad :? , Raguz nije los, klasican rvacki politicar by BiH :)

Ne znam sto ih nije malo vise driblao oko imovinskih kartona, sve jad i cemer :D indikativno je da svi imaju jako bogate zene :) ...Komsic zivi u jednosobnom stanu, Raguz ima teke sirotinje na moru i zivi u zeninom stanu, Bakir se zavalio u kredu :D
Alfons Kauders

#1243 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfons Kauders »

1. mjesto raguz

definitivno najjace vladao materijom, stalozen, informisan, iskusan... :D ali je i on popustio kad ga je komsic provocirao, pa je zbacio gard i poceo kakiti... :D

2. i 3. mjesto

komso i radoncic... ovaj drugi ne zato jer je bio dobar, vec sto je bio bolji nego sto sam ocekivao... usro sa fokusiranjem na kojekakve gluposti tipa selimovica... :D komsic je malo previse glumio frajera i propustio par prilika da momacki sapere raguza - tek mu je na kraju palo na pamet da je raguz 20 godina na vlasti - ja bi to prvo rekao :D

4. lijanovic

nije za predsjednistva, uzalud pokusavao prebaciti loptu u svoj teren (privreda) ali na kraju ispao tanak... bio bi x puta bolji kao premijer ili predsjedavajuci vijeca ministara...

5. izetbegovic

politicka, moralna i svaka druga katastrofa... bio bi puno pametniji da se nije ni pojavljivao... radoncic i komsic su ga sazvakali u prvih 20 minuta...
Alfons Kauders

#1244 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:Komsic se mora osloboditi proslosti ako zeli da ga neko ozbiljno shvata i da se na njega racuna, veceras prica kako Kosovo ne treba priznati niti se to uopste moze a znamo svi sta je prije mjesec dana pricao, ne znam sto ga niko ne pita zbog cega je supljirao onomad :? , Raguz nije los, klasican rvacki politicar by BiH :)
komsic je jasno reko da se njegov licni stav ne podudara sa stavom predsjednistva i da od priznanja kosova nema nista... tj. da imamo pametnija posla...

raguz fakat pozitivno iznenadjenje...
felipe kajetano

#1245 Re: 60 MINUTA - All about

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:Komsic se mora osloboditi proslosti ako zeli da ga neko ozbiljno shvata i da se na njega racuna, veceras prica kako Kosovo ne treba priznati niti se to uopste moze a znamo svi sta je prije mjesec dana pricao, ne znam sto ga niko ne pita zbog cega je supljirao onomad :? , Raguz nije los, klasican rvacki politicar by BiH :)
komsic je jasno reko da se njegov licni stav ne podudara sa stavom predsjednistva i da od priznanja kosova nema nista... tj. da imamo pametnija posla...

raguz fakat pozitivno iznenadjenje...
jah..licni stav :-D , pa nije on mesar pa da iznosi usput musterijama svoje licne stavove.
ranger

#1246 Re: 60 MINUTA - All about

Post by ranger »

hrasno38 wrote:Ha, ovdje je moglo biti i te kako zesce samo da traje jos jedan sat. Izetbegovic odlicno zna kako je Radoncic rastao jer mu je stariji Izetbegovic bio i mentor i bankar sve dok nije stao na svoje noge ali ne znam iz kojeg razloga jednostavno nije rekao koliko je SDA dala nasih para Radoncicu da bi pokrenuo Avaz. Bakir je u politici od prvog dana postanka ove nase drzave kao desna ruka svoga oca a kasnije je jednostavno Tihic bio pametniji i spretniji i sve okrenuo u svoju korist. Raguzu je imovinski karton prava smijurija jer je i te kako dobro profitirao dok je bio u HDZ-u. Inace jebes ljude koji skacu sa stolice na stolicu. Lijanovic onako sirovo u plavoj majici prica jednostavo samo ono sto moze gramaticki ispravno da kaze i sto je naucio napamet a to je ekonomija. i onda u svoj toj rovovskoj borbi Bakir napravi kardinalnu gresku i dotakne Komsica tamo gdje je najbolnije a to je rat. Rat u kojem je Bakir sjedio u kabinetu predsjednistva a Komsic trcao po gudurama brda Hrasno, Igmanu, Bjelasnici, Trgu Heroja itd itd. Ovaj sa olovkom a ovaj sa puskom i jos mu zbog svega toga izetbegovic stariji dade Zlatnog Ljiljana. Sa jedne strane imamo covjeka sa 20-godisnjim cucanjem u vlasti, prijeratnog novinara kokuza koji je dosao sa kesom u Sarajevo a sada ima kuke i gradove, prelivodu koji mijenja partije cim ispadne iz konkurencije za neko jako mjesto i Lijanovica koji je u biti vjerovatno tu da bi pokausao da sacuva svoje carstvo mesa i Komsica koji je otprilike tamo gdje je bio i prije 20 godina ali sa uvijek jasnim stavom da nece nikome dozvoliti da se zajebava sa nasom drzavom. To je jasno pokazo 92 godine kada smo skupa branili grad i drzavu i to sasvim jasnim rijecima sa mjesta clana predsjednistva govori i dalje onima koji misle da je BiH njihova kolonija. Harisa necu ni da spominjem jer ne zasluzuje da trosim tipke na njega. Vrlo moguca koalicija SDP - SBB sa vrlo mogucom vecinom prema svemu onome sto se moglo vidjeti veceras. U principu Fahri malo cega da treba osim da bude Mesija bosnjackog naroda i sumnjam da bi tu sansu tako lako prokockao samo je veliko pitanje da li je legalni drzavljanin BiH jer mu je Izetbegovic sredjivao drzavljanstvo. Vjerovatno sve kocke nisu jos bacene na sto. Cetiri dana su puno u politici asamo jedan mail na pravo mjesto sa konkretnim dokazima okrece sve naopacke. A onda eto Batka i kokuza........ jos kad bi svi kokuzi glasali za njega podero bi ove izbore. Ma sve je moguce u ovoj zemlji ali izgleda jedino nije da napokon krenemo naprijed. Sto se mene tice ja samo cekam dan kada ce preko puta Milorada bekrije sjesti covjek iz federacije priblizne kilaze i drskosti i reci mu pred TV auditorijem "ajde krusko stisni pa se odcijepi" E to ce biti onaj za koga cu ja uvijek glasati!!!!!!
gdje treba potpisat :D
svaka cast, ko da sebe slusam!
BSn

#1247 Re: 60 MINUTA - All about

Post by BSn »

felipe kajetano wrote:
BSn wrote:

sta je to u cetvrtak?

u cetvrtak jopet izgleda Lijan i Fahro, redovni pretplatnici :)

Inace Fahro mi je najjaci :D , Bakir i pored toga sto tusi pricom o rahmetli babi nije los, Lijan :lol: , Komsic se mora osloboditi proslosti ako zeli da ga neko ozbiljno shvata i da se na njega racuna, veceras prica kako Kosovo ne treba priznati niti se to uopste moze a znamo svi sta je prije mjesec dana pricao, ne znam sto ga niko ne pita zbog cega je supljirao onomad :? , Raguz nije los, klasican rvacki politicar by BiH :)

Ne znam sto ih nije malo vise driblao oko imovinskih kartona, sve jad i cemer :D indikativno je da svi imaju jako bogate zene :) ...Komsic zivi u jednosobnom stanu, Raguz ima teke sirotinje na moru i zivi u zeninom stanu, Bakir se zavalio u kredu :D

mislim da je u rs-u i rs-u (srbiji :D ) malo pogresno uzeta ta komsiceva izjava, jer je on govorio o suverenitetu kojeg srbija, realno, nema na kosovu. naravno, on im je bacio mamac, ovi se upecali, da bi on na kraju isp'o cist, jer izjava nije zapaljiva ako je realna, tj. ako se i srbija slaze s tim. e sad, sto je on to uradio i sto je srbija reagovala tako kako jest - haj' ga znaj. dobro, on je uradio zbog izbora i glasova, bas kao i rs, ali mi se srbijanska umjerena i usmjerena politika prema kosovu uvijek svidjala, a onda su naletili na mamac.
elem, drago mi je da makar u necemu svi federalni kandidati imaju isto misljenje k'o i ja, a to je da se kosovo ne treba priznati. :thumbup:
Alfons Kauders

#1248 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:jah..licni stav :-D , pa nije on mesar pa da iznosi usput musterijama svoje licne stavove.
daj ba :D koga ba boli kurac za kosovom? :D vise stalo do kosova banjalucanima nego beogradjanima... :D
O'zone
Globalni moderator

#1249 Re: 60 MINUTA - All about

Post by O'zone »

@hrasno38- Drug imaš moje veliko poštovanje za ovaj post :thumbup:

Raguž-Pravi političar, nemam mu neke zamjerke ali što Željko reče neka narod odluči

Željko-Šta reći narodni čovjek koji reaguje isto kao što bi reagovao i ja i bilo ko od Vas da Vam neko onako trlja nos glupostima

Lijanović-Mislim da su ga večeras ismijavali po meni nije fer bez obzira što nema neki riječnik ali Bakir H. ga je trebao pustiti da i on govori koliko su i ostali

Fahro- Meni se čini da je dobar sa svima jer nije siguran ko će pobjediti na izborima i s kim bi mogao u koaliciju pa se malo dodvorava Komšiću i SDP-u a kasnije i Bakiru I. sa srdačnim rukovanjem i osmijehom. Njegovo pravo lice ćemo da vidimo nakon 3.10.

Bakir I.- Moj babo je jači od tvog babe. Ne želim da trošim tipke na SDA

Svi glasajmo za Kokuze :sax:
felipe kajetano

#1250 Re: 60 MINUTA - All about

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:jah..licni stav :-D , pa nije on mesar pa da iznosi usput musterijama svoje licne stavove.
daj ba :D koga ba boli kurac za kosovom? :D vise stalo do kosova banjalucanima nego beogradjanima... :D
ne znam za banjalucane :D
Locked