Huliganstvo

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1226 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

Mascherano wrote:
Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve... :-)

Samo jos zelim nesto da porucim postenim i normalnim gradjanima Sarajeva, iskrenim ljubiteljima fudbala:
Za nekih otprilike 2 mjeseca pocinje sa radom novoformirana Jedinica za sprecavanje narusavanja javnog reda i mira u vecem obimu. Inicijativa za pokretanje Jedinice je pocela jos nakon ubistva Amara Mistrica. Realizacija tog projekta je pri kraju i ta Jedinica bi krajem juna zvanicno trebala poceti sa radom. Akcenat i prioritetan zadatak Jedinice ce biti suzbijanje huliganstva u Kantonu Sarajevo. Ukratko, Jedinica ce biti nesto kao Zandarmerija u Srbiji.
Mislim da cete vec od jeseni moci voditi djecu na utakmice bez bojazni da ce vam se tom priikom nesto lose dogoditi.
:wink:

8)
E sad si nahebo:))
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#1227 Re: Huliganstvo

Post by pape »

reloader wrote:
hrasno38 wrote:
Omerovim_Koracima wrote:Jbga...navijaci su glavni problem ove drzhave,zlo svo od njih polazi. Sto nako ne izive na nekom kriminalcu? Sto mu jebe djecu malu,kad ga zaustavu u nekom djipu il novom bmw-u? Al nije fazon jbga,tad nema fantomke ni kacige,tad su mu zabranjene sve ovlasti. Normala. Navijaci su najveci problem,ovakvo divljanje navijace ima samo u nasoj drzavi,mirnoj i povucenoj,gdje je stopa kriminala,korumpiranosti i svih tih pizdarija na 0,0000000000000000000000000000000000,5%... Jadni mi sta cemo? :| :|

Nije tacno!!!! Tako se ponasa ako ga zaustavi obicni policajac ali kad ga zaustave specijalci sa puhom manji je od makovog zrna. Isto je bilo i na Kosevu, dio navijaca koji se zovu huligani su razbili obicnog policajca ali kad naletise na specijalce fasovase. Pa radi cega je ona grupa specijalaca izgubila posao??? Zato sto su porazbijali kriminalce u Zujevini i majmuna Karkelju!!!!! A kad vec tako nahvali navijace pa zar nije masa ubica i onih sto prave pizdarije po gradu upravo dosla iz najvatrenijih navijackih skupina. Zar nije Celo bio zakletva Pitarima, Nisko Manijacima, Arkan Ciganima. Zar nisu Vuk i Herak bili jedni od najpoznatijih pripadnika Hordi Zla i na kraju brutalne ubice???? Ocito da ovdje mnogima nije jasno sta znaci napad na sluzbeno lice a pogotovo izazivanje tuce sa policijom, devastiranje javnih dobara, unistavanje civilnih i policijskih vozila. Pa dosta vise price poslije sranja svi su krivi samo mi nismo. Dio Hordi Zla je bio osnovni uzrok svemu sto e desavalo i 90% krivice je u njima a svi oni koji su neduzni nastradali neka ispostave racune upravo toj skupini.
glup si ko kurac, ti zbog vuka i heraka odmah prebacujes sve navijace Sarajeva u kriminalce
nadji mi jednu grupu navijaca koja nema par kriminalaca!

ja samo kazem, daj Boze da vas prebiju onako nevine ko sto su ove na dan utakmice, da vidimo price tada
@Omerovim_Koracima, ... 30 dana bana.
@reloader, ... 14 dana bana.
jeza u ledja

#1228 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

hrasno38 wrote:Zar nije Celo bio zakletva Pitarima, Nisko Manijacima, Zar nisu Vuk i Herak bili jedni od najpoznatijih pripadnika Hordi Zla i na kraju brutalne ubice????
Ova izjava je kombinacija neznanja, nadobudnosti, zlobe, bezobrazluka i besramlja.

Ovo je uvreda meni, a i svim drugim normalnim navijacima.
Last edited by jeza u ledja on 27/04/2010 18:20, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1229 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

hrasno38 wrote: Ajde dobro ako laze koza ne laze rep. Uzmi fino google pa ukucaj "Vuk i Herak Horde Zla" pa ce ti se sve samo reci. Ajde mozda nije najprikladniji izraz "najpoznatiji" jer na navijackim tribinama je trka oko toga tko ce biti "najpoznatiji" nego ajmo reci "najeksponiraniji" u vrijeme dok su bili na sjeveru. To sto mi ti tvrdis nakon svih dosadasnjih postova napisanih na ovoj temi vjeruj mi da mi nista ne znaci.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Da si svjestan koliko si ispao smijesan sa ovim,a vala i sa mnogim drugim ,svojim upisima na ovoj temi,nebi se vise nikada javio od stida na ovoj temi :lol: :lol: :lol:

Jest Vuk je nas vodja :D :D :D ,i jos uvijek je i to iz zatvora. :D :D :D :D

Al' da te pitam,sta su ona dvojica policajaca sto su ubili rahmetli Anera u Zenici i pokojnog Vedrana u Sirokom??

Jesu oni neki komandiri jedinica ili sta???? (ako nista drugo kao vid unapredjenja zbog ubistava najvecih nepirijatelja sistema i drzave,NAVIJACA=HULIGANA :-) )

Al' najvise volim kada se neko ovako "primi" rasprave,a ne vlada osnovnim podatcima materije o kojoj zeli da diskutuje :mrgreen: :mrgreen: :thumbup:
2005

#1230 Re: Huliganstvo

Post by 2005 »

hrasno38 wrote:Ajde dobro ako laze koza ne laze rep. Uzmi fino google pa ukucaj "Vuk i Herak Horde Zla" pa ce ti se sve samo reci. Ajde mozda nije najprikladniji izraz "najpoznatiji" jer na navijackim tribinama je trka oko toga tko ce biti "najpoznatiji" nego ajmo reci "najeksponiraniji" u vrijeme dok su bili na sjeveru. To sto mi ti tvrdis nakon svih dosadasnjih postova napisanih na ovoj temi vjeruj mi da mi nista ne znaci.
Ne lupetaj!
Herak nikad nije bio pripadnik Hordi Zla, Vuk je išao na utakmice do 2008. godine tako da ti ta priča ne pije vodu.
jeza u ledja

#1231 Re: Huliganstvo

Post by jeza u ledja »

Hrasno je u pravu u jednom - na Sjeveru se jesu nalazili kriminalci, i taj mali Vuk pod njihovim patronatom.

Ali ono sto Hrasno nece ili ne zeli da primjeti je da su bas oni sa Sjevera otjerani upravo zbog toga i zbog njihove sprege sa kriminalcima u klubu. Ista ta lopovska uprava i dalje drzi klub, te je ispad na utakmici sa Sirokim bio upravo radi protesta protiv kriminalaca u klubu.
Medju ovim momcima ima huligana i vandala, ali nema kriminalaca, lopova i baraba protiv kojih se upravo oni bore. Oni nemaju nikakvog materijalnog interesa kroz navijanje i ne vide svoj navijacki zivot kao paravan za svoj kriminal, korupciju i lopovluk, onako kako to vide raznorazni uhljupi i barabe u raznim drugim sferama zivota, sportskim klubovima, udruzenjima, firmama i javnim i drzavnim organima.

Danasnje HZ su jedna od rijetkih neiskvarenih svijetlih tacaka u moru interesdzijskih i sitnosicarskih dzukela u svim porama drustvenog zivota. Kada na jednoj strani imate nepatvoren mladalacki entuzijazam i energiju, a na drugoj institucionalizirani kriminal protiv kojeg se oni bore, onda i povremeni ispadi bijesa iz nemoci i nisu toliko nerazumljivi. U bilo kakvim masovnim protestima u vezi bilo cega naci ce se pojedinci koji ce iskaliti svoj bijes na prvom cega se dohvate, bilo da su to organi reda ili objekti koje se nalaze u blizini. Cinjenica da to nije u redu i da se treba zakonski kazniti ne mijenja cinjenicu da postoje valjani razlozi i uzroci sto je uopste do tih protesta doslo.

Cinjenica je takodje da se u mnogima od nas krije isti taj bijes i izfrustiranost zbog nemoci da promjenimo sadasnje stanje, medjutim nisu svi u stanju da taj svoj bijes uvijek kontrolisu i usmjere u pravom smjeru.
To oni protiv kojih je taj nas bijes usmjeren vrlo dobro znaju i koriste da bi svoj kriminal i prave probleme stavili u drugi plan, manipulisuci uspavanim javnim mijenjem i medijima, i to upravo novcem i mocu koje priskrbljuju svojim kriminalnim aktivnostima.

Sve to Hrasno ili ne zeli, ili nece da vidi, par drveta mu zaklanja ostatak sume.
I dok osuda ovakvog huliganskog ponasanja i krivicno gonjenje njegovih vinovnika uopste ne treba doci u pitanje, zalosno je i porazno kada neko trosi ovoliku energiju osudjujuci incident, potpuno presucujuci uzrok problema. Ta refleksna reakcija pokazuje nesposobnost razumnog rezonovanja i manjak zelje ili volje za rjesavanjem stvarnih problema.
Zato smo tu gdje jesmo, a kada vise ne budemo, to nece biti zahvaljujuci rezigniranosti i nerazumijevanju koje pokazuje Hrasno, vec upravo energiji i entuzijazmu koju pokazuju izmedju ostalog i grupe poput HZ ili BP1946, energiji koja je prosle srijede nazalost bila usmjerena u pogresnom smjeru.
Kako god to mozda nekom ironicno zvucalo, ja sam uvjeren da kada i ako jednog dana "budemo gledali dobar fudbal na nasim terenima, sa sve zenama, djecom i uz sendvic i sok" to ce biti upravo zahvaljujuci onim mladim momcima iz kojih se u srijedu kao jedan jedini gigantski glas orilo: "Uprava napolje!".
hrasno38

#1232 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

jeza u ledja wrote:Hrasno je u pravu u jednom - na Sjeveru se jesu nalazili kriminalci, i taj mali Vuk pod njihovim patronatom.

Ali ono sto Hrasno nece ili ne zeli da primjeti je da su bas oni sa Sjevera otjerani upravo zbog toga i zbog njihove sprege sa kriminalcima u klubu. Ista ta lopovska uprava i dalje drzi klub, te je ispad na utakmici sa Sirokim bio upravo radi protesta protiv kriminalaca u klubu.
Medju ovim momcima ima huligana i vandala, ali nema kriminalaca, lopova i baraba protiv kojih se upravo oni bore. Oni nemaju nikakvog materijalnog interesa kroz navijanje i ne vide svoj navijacki zivot kao paravan za svoj kriminal, korupciju i lopovluk, onako kako to vide raznorazni uhljupi i barabe u raznim drugim sferama zivota, sportskim klubovima, udruzenjima, firmama i javnim i drzavnim organima.

Danasnje HZ su jedna od rijetkih neiskvarenih svijetlih tacaka u moru interesdzijskih i sitnosicarskih dzukela u svim porama drustvenog zivota. Kada na jednoj strani imate nepatvoren mladalacki entuzijazam i energiju, a na drugoj institucionalizirani kriminal protiv kojeg se oni bore, onda i povremeni ispadi bijesa iz nemoci i nisu toliko nerazumljivi. U bilo kakvim masovnim protestima u vezi bilo cega naci ce se pojedinci koji ce iskaliti svoj bijes na prvom cega se dohvate, bilo da su to organi reda ili objekti koje se nalaze u blizini. Cinjenica da to nije u redu i da se treba zakonski kazniti ne mijenja cinjenicu da postoje valjani razlozi i uzroci sto je uopste do tih protesta doslo.

Cinjenica je takodje da se u mnogima od nas krije isti taj bijes i izfrustiranost zbog nemoci da promjenimo sadasnje stanje, medjutim nisu svi u stanju da taj svoj bijes uvijek kontrolisu i usmjere u pravom smjeru.
To oni protiv kojih je taj nas bijes usmjeren vrlo dobro znaju i koriste da bi svoj kriminal i prave probleme stavili u drugi plan, manipulisuci uspavanim javnim mijenjem i medijima, i to upravo novcem i mocu koje priskrbljuju svojim kriminalnim aktivnostima.

Sve to Hrasno ili ne zeli, ili nece da vidi, par drveta mu zaklanja ostatak sume.
I dok osuda ovakvog huliganskog ponasanja i krivicno gonjenje njegovih vinovnika uopste ne treba doci u pitanje, zalosno je i porazno kada neko trosi ovoliku energiju osudjujuci incident, potpuno presucujuci uzrok problema. Ta refleksna reakcija pokazuje nesposobnost razumnog rezonovanja i manjak zelje ili volje za rjesavanjem stvarnih problema.
Zato smo tu gdje jesmo, a kada vise ne budemo, to nece biti zahvaljujuci rezigniranosti i nerazumijevanju koje pokazuje Hrasno, vec upravo energiji i entuzijazmu koju pokazuju izmedju ostalog i grupe poput HZ ili BP1946, energiji koja je prosle srijede nazalost bila usmjerena u pogresnom smjeru.
Kako god to mozda nekom ironicno zvucalo, ja sam uvjeren da kada i ako jednog dana "budemo gledali dobar fudbal na nasim terenima, sa sve zenama, djecom i uz sendvic i sok" to ce biti upravo zahvaljujuci onim mladim momcima iz kojih se u srijedu kao jedan jedini gigantski glas orilo: "Uprava napolje!".
Ajde napokon jedan post koji je napisan, osim u navijackom i u maniru covjeka koji koristi mozak za razmisljanje. U svoj ovoj prici najmanje je vazno sta ja razmisljam i to pogotovo na ovome mjestu koje se zove forum i gdje ljudi ono sto misle jednostavno pretoce u rijeci. Dakle navijacka grupa, za mene, bez uvrede, odvratnog imena Horde Zla nisu apsolutno nista unikatno na navijackom nebu mada iza svakog clana ove grupe jedino sto mozes da cujes "mi smo naj naj naj....". Da se razumijemo, ja sam navijac Zelje i isto tako sto se tice imena mislim i za one sto se zovu Manijacima. Sami nazivi grupa nekome sa strane bi djelovalo vise nego fuj s obzirom da su to ljudi koji treba da prate sportske dogadjaje i daju podrske svojim klubovima. Za mene su horde zla i manijaci oni sto su dosli sa one strane Drine i pobili nevine ljude, popalili sela i gradove i bili i ostali glavni uzrok ovog danasnjeg jada u kojem svi mi zivimo. Sve navijacke grupe na svijetu u biti su odlicni rasadnici za uzgajanje potencijalnih kriminalaca i vecina vodja navijackih grupa su imale ili imaju kriminalne dosijee. Dalje sve grupe imaju svoje idole u kriminalnim miljeima i sve se to vrti u jednom krugu. Tako isto i taj Vuk je eto do 2008 godine na tribini sa vama i po onom sto ja znam, a varate se ako mislite da je to sa googlea, pravio i te kakva sranja i do 2008 godine, da bi zavrsio svoju karijeru kako je zavrsio. Horde Zla su malo malo u nekakvim sranjima. Ajde desi se jednom pa mozes se dvoumiti o krivici ali ako se to desava konstantno Siroki, Konjic, Zepce pa sad Kosevo to postaje bolesno tkivo koje nanosi stetu okolini pa ga treba ili lijeciti ili odstraniti. Horde se ne bore protiv kriminala jer da se bore ovo se ne bi desilo na ovoj utakmici nego prije. Lijepo sam ovdje pitao da ste pobjedili bi li bilo nereda. Jednoglasno receno je "NE". I najgore od svega je to sto se za ovo sve sto se desilo skrivate iza imena momka koji je ubijen u Sirokom i kao radi njega je se morala dobiti ta utakmica. To razmisljanje je bolesno jer niste vi Manchester pa dosli u BiH da se poigravate sa protivnicima. Ali vi naravno mislite da jeste i da mozete dobiti Sirokog koji ako nije bolji onda je po kvalitetu bare bare sa vama. I onda ko fol od silne ljutine pocinje rusilacki pohod sto u principu i rade horde.
Stvarni problemi ove drzave se ne rjesavaju ni na Kosevu ni na Grbavici jer ti koje zelite da poskidate su samo klonovi koje kad skinete dodju drugi, isti. Isto tako je i sa NS BiH. Ima dva nacina da se nesto promjeni silom mozda rusenjem ne 100% ali pamecu sigurno. Izbori u Oktobru, promjenite ove sto vladaju 20 godina, promjenite ih sve makar u Federaciji, dajte novoj vlasti zadatke tako sto cete prvi dan kad stupe na duznost doci pred zgradu vlade u ogromnom broju i dati im zadatke sta moraju da ostvare za 2 a sta za 4 godine a sta odmah.
Ja sam se za ovu drzavu borio puskom i svojom krvi a vi ne morate na svu srecu, borite se glavama, mozgovima i mudrosti. Zasto sam kontra vas??? Zato sto me boli da unistavate ono za sta sam ja krv proljevao.Dovoljno su unistavali fasisti sa brda 4 godine i jedva smo uspjeli sve to da opet skrpimo a navijaci bi da ruse, pale.
I prijatelju jos jednom da ti ponovim, mozes ti vikati danima "Uprava napolje" ali bit ce "sjasi Kurta uzjasi Murta" sve dok u upravi sarajevskih klubova ne budi sjedili oni koji su danas u statusu legendi i dok uprave budu samo stranacke produzene ruke za cvakanje para. I onda na kraju tema huliganstvo i komletnu pricu lagano prebacujete na policiju koja nije zapocela sranja nego navijaci Sarajeva. Otvorite novu temu o policijskoj brutalnosti i tamo cemo pricati o tome a ovdje cemo pricati bar za sad o vandalizmu i brutalnosti jednog dijela navijaca Hordi Zla jer je taj dio uzrok svemu negativnom sto se poslije toga dogadjalo.
I te djecije pricice sto se pricaju o ulasku navijaca Herte i kako je policija u Njemackoj bas onako njezna objesite macku o rep. Ja mislim da je ovo prvi pu u istoriji Herte da su navijaci uletili u teren i kad su vec uletili odlicno su znali sta smiju a sta ne smiju da rade a ja bi svima koji se zale na policiju pozelio da malo padnu u ruke Kripo-policije u Njemackoj pa da vidis kad im pruzis otpor kako su njezni. Ili jos bolje provedite 1 Maj na Alexander placu kad su prvomajske demonstracije i to po mogucnosti posmatrajte sa strane ali ne predaleko da vidite kako bije i mlavi njemacka specijalna policija. Na kraju krajeva nek vam to isprica vasa navijacka legenda Ramljak koji je rat kao izbjeglica proveo u Njemackoj.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1233 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

hrasno38 wrote:Horde Zla su malo malo u nekakvim sranjima. Ajde desi se jednom pa mozes se dvoumiti o krivici ali ako se to desava konstantno Siroki, Konjic, Zepce pa sad Kosevo to postaje bolesno tkivo koje nanosi stetu okolini pa ga treba ili lijeciti ili odstraniti.
Može li moderacija više kako spriječiti ovog lažova da iznosi neistine? Ne možeš bolan tuđe belaje prišivati nama.
hrasno38 wrote:Na kraju krajeva nek vam to isprica vasa navijacka legenda Ramljak koji je rat kao izbjeglica proveo u Njemackoj.
:-) idi se liječi u mentalnoj ustanovi. Ako već nisi na liječenju.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1234 Re: Huliganstvo

Post by -LIBERO- »

Joj Ramljak nasa legenda jooooojjj,a krv se propisala da se kotarisemo takvih kao sto je on,i da postavimo tribinu daleko od takvih rezona i razmisljanja kakva je taj lik predstavljao.

Ali dobro,sta mi znamo Vuk nam je vodja,Celo nam je idol,Ramljak je nasa legenda... :shock: :-) :lol:

I sta ti da pricas i raspravljas sa covjekom koji takve stvari pise!!!!
Staaaaa!!!!!!! :D

Ja se i zvanicno povlacim iz bilo kakvih diskusija i rasprave sa @hrasno38. :thumbup: ;-)

Pozdrav.
astala_vistala

#1235 Re: Huliganstvo

Post by astala_vistala »

Nesto pricate za nase okrsaje i problem sa huliganima,pogledajte sta se desilo u grckoj na finalu kupa u Atinu je stiglo 25 hiljada gostujucih navijaca iz Soluna :D

http://www.youtube.com/watch?v=4KgUXXEm ... r_embedded
blue033

#1236 Re: Huliganstvo

Post by blue033 »

Mascherano wrote:
Mascherano wrote:Nema se ovde vise sta polemisati, jos ce huligani ispasti zrtve... :-)

Samo jos zelim nesto da porucim postenim i normalnim gradjanima Sarajeva, iskrenim ljubiteljima fudbala:
Za nekih otprilike 2 mjeseca pocinje sa radom novoformirana Jedinica za sprecavanje narusavanja javnog reda i mira u vecem obimu. Inicijativa za pokretanje Jedinice je pocela jos nakon ubistva Amara Mistrica. Realizacija tog projekta je pri kraju i ta Jedinica bi krajem juna zvanicno trebala poceti sa radom. Akcenat i prioritetan zadatak Jedinice ce biti suzbijanje huliganstva u Kantonu Sarajevo. Ukratko, Jedinica ce biti nesto kao Zandarmerija u Srbiji.
Mislim da cete vec od jeseni moci voditi djecu na utakmice bez bojazni da ce vam se tom priikom nesto lose dogoditi.

8)
Šta je ovo ovoliko na ovoj temi neda se sve čitati:)

Pošto se smatram poštenim i normalnim građaninom obradovao bi se ovome, ali iskreno jako sam skeptičan. Dvadesetak godina idem na utakmice (imam na stotine gostovanja van Sarajeva), a imam hm aj recimo i iskustva u nekim policijskim poslovima i mogu ti reći da sa ovakvim pristupom kao do sada u suzbijanju huliganstva na stadionima ne moze nam pomoći ni 10 novih jedinica.
Kako izgleda jedna intervencija policije?
Raja sjedi u ljetnoj basci (obični ljudi), negdje izmedju zgrada se pojavljuje 5-6 "huligana". Nakon nekog vremena nailazi autobus sa nekim navijačima u pratnji policije. Ovi huligani su na brzinu pobacali kamenja i baklji što su imali i "uhvatili se noge". Trebalo je vremena da policija izadje iz auta, a kad su izašli počeli su udarali ljude u ljetnoj bašti. Naravno za huliganima nisu ni potrčali. Takva policija meni stvarno nije potrebna.
U BiH nema više od 300 pravih huligana na svim stadionima zajedno, uz malo operativnog rada mogu se ukloniti iz naših života. Na tribini bude dvadesetak idiota koji za sobom povuku stotine drugih, nije ih problem naći.
Policiju koja se spušta na nivo huligana, huligani doživljavaju kao nekoga sebi ravnom i tako se ponašaju. Nakon što svi kao hvale intervenciju policije (premlacivanje ljudi bez ikakvog reda), mene samo zanima šta imamo kad povučemo liniju. Koliko je policija uhvatila direktnih učesnika i koliko će biti krivičnih prijava na kraju, ko će nadoknaditi štetu na stadionu i štetu na policijskim automobilima.
Normalna policija bi nakon ovakvih dešavanja imala preko 200 privedenih lica i sa dokazima o njihovom učešću u izvršenju krivičnih djela predala ih tužilaštvu. Postaviću vam samo par članova iz našeg krivičnog zakona, da li vi u ovim članovima prepoznajete neke od situacija koje se često dešavaju na našim stadionima. Zašto onda jedni te isti to rade nekažnjeno duži period:
Ko drugoga teško tjelesno ozlijedi ili mu zdravlje teško naruši, kaznit će se kaznom
zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Ko drugog lahko tjelesno ozlijedi ili mu zdravlje lahko naruši, kaznit će se novčanom
kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.

Službena osoba koja u vršenju službe upotrijebi silu, prijetnju ili drugi protupravan način
s ciljem iznuđivanja iskaza ili koje druge izjave od osumnjičenika, optuženika, svjedoka,
vještaka ili koga drugoga, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Ko ugrozi sigurnost neke osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te
osobe ili na taj način izazove uznemirenje građana, kaznit će se kaznom zatvora do šest
mjeseci.

Ko ošteti, uništi ili učini neupotrebljivom tuđu stvar, kaznit će se novčanom kaznom ili
kaznom zatvora do šest mjeseci.

Ko učestvuje u grupi ljudi koja zajedničkim djelovanjem usmrti neku osobu ili je teško
tjelesno ozlijedi, učini paljevinu, ošteti imovinu u većem opsegu ili učini druga teška
nasilja ili koja pokuša učiniti takva djela za samo učestvovanje u toj grupi ljudi
kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do pet godina.

Ko silom ili prijetnjom da će izravno upotrijebiti silu spriječi službenu osobu u vršenju
službene radnje koju je poduzela u okviru svojih ovlasti ili je na isti način prisili na
obavljanje službene radnje, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
Ako je krivičnim djelom iz stava 1. ovog člana službena osoba uvrijeđena, zlostavljana ili
je lahko tjelesno ozlijeđena ili je krivično djelo iz stava 1. ovog člana učinjeno prijetnjom upotrebe oružja, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do tri godine.

Ko učestvuje u grupi ljudi koja zajedničkim djelovanjem spriječi ili pokuša spriječiti
službenu osobu u vršenju službene radnje ili je na taj način prisilii na vršenje službene
radnje, za samo učestvovanje kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Ko grubim vrijeđanjem ili zlostavljanjem drugog, nasiljem prema drugom, izazivanjem
tuče ili naročito drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava građanski mir, kaznit će se
kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini u sastavu grupe ljudi, ili ako je krivičnim
djelom iz stava 1. ovog člana prouzrokovano teško poniženje više osoba, ili je neka osoba
lahko tjelesno ozlijeđena, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

itd itd.....
Kao građanin želim da se huligani hapse sa imenom i prezimenom, da se prikupe svi dokazi o njihovim djelima i da se šalju u zatvor jer je to predviđena kazna u slučaju kad ti klub gubi pa ti malo nervozan pa "našaketaš drota", zapališ policijsko vozilo itd itd. A ovo ću doživjeti al u limburgu, puno je lakše proglasiti sve navijače huliganima pa udri udri....
zonbirile

#1237 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

da je drot glup to je već poslovićno,ali bar od komandira se očekuje više.Da se samo sjetio i zaključao stadion i polako trijebio gadove.
hrasno38

#1238 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

1946 wrote:
hrasno38 wrote:Horde Zla su malo malo u nekakvim sranjima. Ajde desi se jednom pa mozes se dvoumiti o krivici ali ako se to desava konstantno Siroki, Konjic, Zepce pa sad Kosevo to postaje bolesno tkivo koje nanosi stetu okolini pa ga treba ili lijeciti ili odstraniti.
Može li moderacija više kako spriječiti ovog lažova da iznosi neistine? Ne možeš bolan tuđe belaje prišivati nama.
hrasno38 wrote:Na kraju krajeva nek vam to isprica vasa navijacka legenda Ramljak koji je rat kao izbjeglica proveo u Njemackoj.
Jel to niste ucestvovali u ovim nabrojanim frkama??????? E sad ko je za mentalnih ustanova to je pitanje na koje malo po malo dajete sami odgovore i argumente.
vicious

#1239 Re: Huliganstvo

Post by vicious »

hrasno38 wrote:
1946 wrote:
Jel to niste ucestvovali u ovim nabrojanim frkama??????? E sad ko je za mentalnih ustanova to je pitanje na koje malo po malo dajete sami odgovore i argumente.
Prestani pricati u mnozini kad repliciras jednom covjeku, samo bezveze lozis ljude ovdje.
Troll.
1946

#1240 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

hrasno38 wrote:Jel to niste ucestvovali u ovim nabrojanim frkama??????? E sad ko je za mentalnih ustanova to je pitanje na koje malo po malo dajete sami odgovore i argumente.
Nismo. Ja se ne sjećam nikakvog belaja HZ u Žepču sjećam se samo da su belaj pravili Manijaci, u Konjicu su kombiji navijača Sarajeva bili napadnuti od strane Ultrasa koji su napravili čeku. Šta su trebali momci iz kombija pustiti da ih ovi napadaju i ne braniti se? Ti si za mentalnih ustanova jer si patološki lažov. Prije nego nešto napišeš provjeri, ali neka to bude malo dublje od googlanja. Čovjek ti je odgovorio ono za Ramljaka.
JThomas

#1241 Re: Huliganstvo

Post by JThomas »

Raja sjedi u ljetnoj basci (obični ljudi), negdje izmedju zgrada se pojavljuje 5-6 "huligana". Nakon nekog vremena nailazi autobus sa nekim navijačima u pratnji policije. Ovi huligani su na brzinu pobacali kamenja i baklji što su imali i "uhvatili se noge". Trebalo je vremena da policija izadje iz auta, a kad su izašli počeli su udarali ljude u ljetnoj bašti. Naravno za huliganima nisu ni potrčali. Takva policija meni stvarno nije potrebna.
U BiH nema više od 300 pravih huligana na svim stadionima zajedno, uz malo operativnog rada mogu se ukloniti iz naših života. Na tribini bude dvadesetak idiota koji za sobom povuku stotine drugih, nije ih problem naći.
Policiju koja se spušta na nivo huligana, huligani doživljavaju kao nekoga sebi ravnom i tako se ponašaju. Nakon što svi kao hvale intervenciju policije (premlacivanje ljudi bez ikakvog reda), mene samo zanima šta imamo kad povučemo liniju. Koliko je policija uhvatila direktnih učesnika i koliko će biti krivičnih prijava na kraju, ko će nadoknaditi štetu na stadionu i štetu na policijskim automobilima.
eh to.

policija se NE SMIJE spustiti na nivo huligana, jer je to i nezakonito i kontraproduktivno.od policije se očekuje da bude drugačija, jer šta je smisao ako se policija ponaša isto kao huligani? a to se često, prečesto dešava... iza tebe je je*ena državna sila i budžet, ti si u službi države i naroda, a ne obratno, to što si u uniformi ti NE DAJE pravo da mlatiš bez diskriminacije.

pa zamisli šta će onaj ko je nevin slomljen od batina, (a ima ih, ima ih dosta, da se ne lažemo) ko nije ni bio na utakmici nego je pio kafu u kafiću kod stadiona nadalje i ubuduće misliti o policiji.
slusam.ba

#1242 Re: Huliganstvo

Post by slusam.ba »

astala_vistala wrote:Nesto pricate za nase okrsaje i problem sa huliganima,pogledajte sta se desilo u grckoj na finalu kupa u Atinu je stiglo 25 hiljada gostujucih navijaca iz Soluna :D

bas htjede postaviti isti klip..moze se desiti u Ateni,Berlinu,Rimu,Parizu sve su to pokvareni i neodgojeni evropljani al boze sacuvaj da se desi kod nas ipak smo mi centar kulture pa nam se ne smije i nemoze desiti takvo nesto :-) :bih:
hrasno38

#1243 Re: Huliganstvo

Post by hrasno38 »

-LIBERO- wrote:Joj Ramljak nasa legenda jooooojjj,a krv se propisala da se kotarisemo takvih kao sto je on,i da postavimo tribinu daleko od takvih rezona i razmisljanja kakva je taj lik predstavljao.

Ali dobro,sta mi znamo Vuk nam je vodja,Celo nam je idol,Ramljak je nasa legenda... :shock: :-) :lol:

I sta ti da pricas i raspravljas sa covjekom koji takve stvari pise!!!!
Staaaaa!!!!!!! :D

Ja se i zvanicno povlacim iz bilo kakvih diskusija i rasprave sa @hrasno38. :thumbup: ;-)

Pozdrav.
Hehehehe vi da se kotarisete. Ja sam naveo primjer Ramljaka jer je on bio vodja navijaca Sarajeva kad se ti vjerovatno nisi ni rodio pa sve do unazad par godina i sto se tice navijackog kopa Sarajeva i jeste legenda za vas koji se danas kofrcite.

Ali kao sto kazes dzaba rasprava, cekamo jedinicu za suzbijanje huliganstva pa cemo onda pricati o fudbalu a ne o ovim stvarima.
Nisam napisao da je Vuk bio ikakav vodja nego da je bio jedan od eksponiranijih navijaca Hordi Zla ako znas sta znaci to sto sam napisao.
zonbirile

#1244 Re: Huliganstvo

Post by zonbirile »

slusam.ba wrote:
astala_vistala wrote:Nesto pricate za nase okrsaje i problem sa huliganima,pogledajte sta se desilo u grckoj na finalu kupa u Atinu je stiglo 25 hiljada gostujucih navijaca iz Soluna :D

bas htjede postaviti isti klip..moze se desiti u Ateni,Berlinu,Rimu,Parizu sve su to pokvareni i neodgojeni evropljani al boze sacuvaj da se desi kod nas ipak smo mi centar kulture pa nam se ne smije i nemoze desiti takvo nesto :-) :bih:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
pa i oni to osuđuju,globe ,kazne,a to što se desilo ne opravdava naše divljake.Postaj presude identificiranim huliganima vani,kazne klubovima i sl.
1946

#1245 Re: Huliganstvo

Post by 1946 »

hrasno38 wrote:Hehehehe vi da se kotarisete. Ja sam naveo primjer Ramljaka jer je on bio vodja navijaca Sarajeva kad se ti vjerovatno nisi ni rodio pa sve do unazad par godina i sto se tice navijackog kopa Sarajeva i jeste legenda za vas koji se danas kofrcite.
Možda je tebi legenda i idol, nama vjeruj mi nije. A nije ni vođa, opet laž. Mi ga se kutarisali davno i od tada smo stali na svoje noge. Imaš ovdje na forumu jednog gospodina koji je haj'mo reći legenda HZ ali se ne javlja često na ovakvim temama. Volio bih da ti on kaže svoje mišljenje o toj tvojoj legendi i o ljudima s kojim je ta tvoja legenda kaljala ime i ugled HZ, ali sumnjam da će se javiti.
katamaran101

#1246 Re: Huliganstvo

Post by katamaran101 »

Mascherano wrote:

8)

Konačno dobra vijest.

A, ne mislim više voditi dijete, već dedu, poželio malo na teren.. :lol:
Fordas

#1247 Re: Huliganstvo

Post by Fordas »

JThomas wrote:
eh to.

policija se NE SMIJE spustiti na nivo huligana, jer je to i nezakonito i kontraproduktivno.od policije se očekuje da bude drugačija, jer šta je smisao ako se policija ponaša isto kao huligani? a to se često, prečesto dešava... iza tebe je je*ena državna sila i budžet, ti si u službi države i naroda, a ne obratno, to što si u uniformi ti NE DAJE pravo da mlatiš bez diskriminacije.

pa zamisli šta će onaj ko je nevin slomljen od batina, (a ima ih, ima ih dosta, da se ne lažemo) ko nije ni bio na utakmici nego je pio kafu u kafiću kod stadiona nadalje i ubuduće misliti o policiji.

Na ovaj post ti, naravno, doticni palicajac nece odgovoriti ali ce ti zato ponovo zalijepiti onu svoju boldiranu prijetnju. Sta drugo on moze i umije, moras i njega razumjeti :roll:
Mascherano

#1248 Re: Huliganstvo

Post by Mascherano »

Fordas wrote:
JThomas wrote:
eh to.

Na ovaj post ti, naravno, doticni palicajac nece odgovoriti ali ce ti zato ponovo zalijepiti onu svoju boldiranu prijetnju. Sta drugo on moze i umije, moras i njega razumjeti :roll:

Kakvu prijetnju? Gdje si ti u mom postu vidio prijetnju, osim ako nisi huligan... bice izgleda da jesi (ili se bar tako osjecas), dok si u mom tekstu pronasao prijetnju. :roll:

A sto se njegovog posta tice, nemam namjeru da odgovaram svakom i ponavljam ko papagaj da ce ta Jedinica biti nesto sasvim novo i da nece vise biti sanse da se ponove neredi kao sad na Kosevu, a samim tim ni situacija da policija juri oko stadiona huligane... Svi ce oni biti spakovani vec na stadionu. :wink:

Shvatite vec jednom da ce svaki pokusaj narusavanja JRiM-a biti sasjecen vec u samom startu, tako da nece postojati mogucnost da se neredi rasplamsaju... S druge strane, budite dobri, pristojno navijajte i niko vas nece ni ruzno pogledati, a kamoli sta drugo... :)
O maj gad

#1249 Re: Huliganstvo

Post by O maj gad »

Mascherano wrote:

Kakvu prijetnju? Gdje si ti u mom postu vidio prijetnju, osim ako nisi huligan... bice izgleda da jesi (ili se bar tako osjecas), dok si u mom tekstu pronasao prijetnju. :roll:

A sto se njegovog posta tice, nemam namjeru da odgovaram svakom i ponavljam ko papagaj da ce ta Jedinica biti nesto sasvim novo i da nece vise biti sanse da se ponove neredi kao sad na Kosevu, a samim tim ni situacija da policija juri oko stadiona huligane... Svi ce oni biti spakovani vec na stadionu. :wink:

Shvatite vec jednom da ce svaki pokusaj narusavanja JRiM-a biti sasjecen vec u samom startu, tako da nece postojati mogucnost da se neredi rasplamsaju... S druge strane, budite dobri, pristojno navijajte i niko vas nece ni ruzno pogledati, a kamoli sta drugo... :)

Ne vidim samo razliku u ovlastima izmedju te buduce jedinice i ove sada koja prati utakmice ? Mislim i ovi sada sto paze na red i mir u toku tekmi rade prakticno sta im je cejf.... Jedino mozda u brojnosti ? A moze biti i to da napokon dobivamo profesionalnu policijsku jedinicu za suzbijanje nereda koja ce profesionalno i korektno raditi svoj posao.. a ne ko ovi sad iste kabadahije kao i huligani samo sa druge strane zakona...
Zmijuga loma

#1250 Re: Huliganstvo

Post by Zmijuga loma »

ACAB - nevidjeno debilan slogan.
Locked