Na svim odsjecima PMF-a polaze se prijemni ispit koji maksimalno donosi 40 bodova.(JASNO KAO DAN)
Prije prijemnog treba doci pola sata ranije,sa olovkom i licnom kartom(pasoš)
Ehhh mene sad interesuje MATEMATIKA,ostali odsjeci me ne interesuju:
-Pored prijemnog se gleda i opci uspjeh ucenika od I do IV razreda koji ukupno donosi 20 bodova.Utvrdjuje se tako da se prosjecna ocjena iz svih predmeta u svim razredima,zaokruzena na dvije decimale,pomnozi sa 4.(JASNO KAO DAN)
- I trece ovo meni najbitnije: Uspjeh predmeta tokom srednej skole znacajni za odabrani studdij(dakle matematiku) su:
1. MATEMATIKA (Za matematiku me samo zanima sta sve obuhvati(sta sve bude na prijemnom,koliko zadataka,koliko imam vremena,jesu li teski zadaci)).
2. INFORMATIKA
3. ENGLESKI JEZIK (Nije mi jasno zasto se engleski jezik gleda za upisivanje na ovaj odsjek,a ni na jednom drugom odsjeku PMF-a ne gleda se uspjeh iz engleskog.Da li je ovako bilo proslih godina?)
4. BOSANSKI JEZIK
Broj Bodova po ovom kriteriju,tj. na osnovu uspjeha pojedinih predmeta znacajnih za odsjek,iznosi 40 bodova maksimalno.(NIJE MI JASNO,KAKO I STA???)
(Neka neko objasni ovaj naccin bodovanja za pojedine predmete sa odsjeka.Koja im je to logika maksimalno 40 bodova,jedino da mnoze sa

?????