Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edin H.

#1226 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Edin H. »

Naime, Dinamo je sa iznenađujuće visokih 4:0 savladao CSKA, a naši reprezentativci Elvir Rahimić (CSKA) i Zvjezdan Misimović (Dinamo) utakmicu su gledali sa klupe za rezervne igrače.

Uh, sad ce Pape i Rahimica nalijepiti :-) :D
stranacc

#1227 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by stranacc »

Ovo postaje bolesno`
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=70
zavjera cijele medjunarodne zajednice.
Ljudi unistavaju svoje ekipe,svoju buducnost samo da bi zahebali repku bosne
Nek nam se bog smiluje
Jeff Bingham

#1228 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Jeff Bingham »

stranacc wrote:Ovo postaje bolesno`
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=70
zavjera cijele medjunarodne zajednice.
Ljudi unistavaju svoje ekipe,svoju buducnost samo da bi zahebali repku bosne
Nek nam se bog smiluje
Izgleda nevjerovatno da Pape nije svjestan da kupovina fudbalera na internacionalnoj tržnici i nije uvijek sa čistim namjerama. Jedan od važnih segmenata je svakako nacionalni interes. Pa nije valjda da u BiH ne prepoznaju nacionalna pozicioniranja u međunarodnom fudbalu? I nije valjda da se našim sportskim bosovima i novinarima fudbal svodi na ćuškanje lopte?
:lol: :lol:
nocni_pjesnik

#1229 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by nocni_pjesnik »

seljakljuk živi...ovo lesinari jedva cekaju..samo nek nesto nanjuse lete odmah...mi gori sto o ovome i pisemo.,..pocevsi od sebe al ne mogu da ne kazem :D
jeza u ledja

#1230 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by jeza u ledja »

Sta se smijete, u pitanju su intelidžens servisi! :oops:
saladin

#1231 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by saladin »

Svaka cast Misimovicu za postignuti pogodak,hvala mu dje cuo i necuo,ali ono resetanje po nasoj klupi i onaj vulgarni rijecnik i psovke Saji,hej Saji legendi fudbala gdje mu Miske jos nije ni do koljena.
I meni je Sajo kao trener nesimpatican,nesladak i kao igrac mi je bio puno drazi,ali ko smo mo mi da mu ista prigovaramo.Covjek ima rezultat kao ni jedan trener do sada.
Malo su me iznenadili ovi "stari"igraci kao Miske i Keno koji se ponasa ko uvrijedjena mlada.Trebali bi biti ponosni sto reprezentacija ima kvalitetne zamjene u mladjim a bogami i boljim igracima.
Ja da sam Sajo Misimovica nikad vise ne bi pozvao da zaigra za reprezentaciju.Treba da se zna koje sef.
novi.dan.nova.nafaka

#1232 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

udrch wrote: Sa patriotske strane ja bi iz ove reprezentacije odjebo njih polovinu da mi imamo tu mogućnost, a samo iz ove ekipe to bi bili: Begović, Papac, Rahimić, Medunjanin, Misimović, Ibričić, a na čelo bi im stavio kapitena i trenera, ali oko kapitena neću da otvaram priču, iako znam neke pikanterije.. a polovinu nas bih natjerao da to sve popratimo aplauzom..ne bi mi pomirisao Repku koje bilo kad imao ikakve uslove, a takvi su posljednjih godina jako rijetki..
Ali mi smo spremni popljuvati Kenu, Vedu, Salihovića, Muratovića i sve one koji nisu nikad imali nikakav uvjet na uštrb ovih kojima uvijek nešto smeta..takvi smo, jebajiga..
Pa ja sam mislio da smo rasčistili u vezi sa zlonamjernim natpisima iz Havaza u vezi sa sagom Begović i navodnim "neću doći dok...". ;-)
Bosnolog

#1233 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Zvjezdan Misimović u ispovijesti za "Dnevni avaz" otvorio srce: Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio
Autor M. TANOVIĆ 2011-09-12 06:05:00

Misimović: Teško je sjediti na klupi, ali me nije stid

Reakcija mi nije bila odmjerena, ali emocije su nakon gola, jednostavno, buknule iz mene

Zvjezdan Misimović je nakon pobjede nad Bjelorusijom ispalio šta je imao i otišao. Danima je naš veznjak šutio. Niti je objašnjavao niti se pravdao za neprimjerene gestove poslije gola kojim je selekciji BiH otvorio vrata baraža za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Nekoliko dana poslije Bilinog polja, čiji je teren napustio uz skandiranje svog imena s tribina, Misimović je progovorio.

- Kada su se strasti malo smirile i kada sam razmislio o svemu što se dešavalo u Zenici, moram priznati da ona moja prva reakcija, vjerovatno, nije bila odmjerena. Međutim, uoči utakmice svi smo bili pod pritiskom dobrog rezultata.

Tenzije su bile visoke, a kada sam postigao taj odlučujući gol, emocije su, jednostavno, buknule iz mene. Bio sam presretan zbog gola, zbog radosti navijača i zbog pobjede koja nam je, vjerovatno, otvorila vrata baraža. Jednostavno, nisam znao na koji način iskazati sve ono što se dešavalo u meni tih dana. Nije mi bila namjera vrijeđati nekoga, a, ako jesam, veoma mi je žao zbog toga - rekao je Misimović za "Dnevni avaz"
.
Miske trebas timu za odlucujucu bitku u Parizu a potom skupa sa svojim suigracima na EURO 2012,.... :dance:
:thumbup: :bih:
krivorijek

#1234 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by krivorijek »

Bosnolog wrote:
Zvjezdan Misimović u ispovijesti za "Dnevni avaz" otvorio srce: Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio

Reakcija mi nije bila odmjerena, ali emocije su nakon gola, jednostavno, buknule iz mene

Zvjezdan Misimović je nakon pobjede nad Bjelorusijom ispalio šta je imao i otišao. Danima je naš veznjak šutio. Niti je objašnjavao niti se pravdao za neprimjerene gestove poslije gola kojim je selekciji BiH otvorio vrata baraža za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

Nekoliko dana poslije Bilinog polja, čiji je teren napustio uz skandiranje svog imena s tribina, Misimović je progovorio.

- Kada su se strasti malo smirile i kada sam razmislio o svemu što se dešavalo u Zenici, moram priznati da ona moja prva reakcija, vjerovatno, nije bila odmjerena. Međutim, uoči utakmice svi smo bili pod pritiskom dobrog rezultata.

Tenzije su bile visoke, a kada sam postigao taj odlučujući gol, emocije su, jednostavno, buknule iz mene. Bio sam presretan zbog gola, zbog radosti navijača i zbog pobjede koja nam je, vjerovatno, otvorila vrata baraža. Jednostavno, nisam znao na koji način iskazati sve ono što se dešavalo u meni tih dana. Nije mi bila namjera vrijeđati nekoga, a, ako jesam, veoma mi je žao zbog toga - rekao je Misimović za "Dnevni avaz"
.
Miske trebas timu za odlucujucu bitku u Parizu a potom skupa sa svojim suigracima na EURO 2012,.... :dance:
Bravo Miske za ovu izjavu :thumbup:

Iskuliro malo pa vidio da je uspjeh reprezentacije ipak vazniji i od njega, i od svih onih sranja vezanih za zadnje okupljanje tima. Bravo majstore :thumbup:

Eh, sad su drugi na potezu!
Infaze Studio

#1235 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Infaze Studio »

Svaka cast Misimovicu. Ovo je puno bolje nego sto je ono nakon utakmice bilo lose (ako ova recenica ima ikakvog smisla :-D )
Vrlo profesionalna izjava nakon, maltene, idiotskog gesta na i po zavrsetku utakmice.
Negdje napisah da ce Miske i Pape iz ove situacije izaci jos jaci i blizi i evo pola se vec obistinilo a nadati se da ce i Pape vidjeti stvari u pozitivnom smislu.
Cini mi se da je Miske, nakon sve ove gungule, iz emotivnih razloga bolja opcija da starta utakmicu u Parizu nego Pjanic. Grizo bi ko lud da ponovo dokaze da "nije zaboravio igrati", a isto tako, da nije nista zlo mislio onim "izletom" u Zenici. :bih:
Ridjobrki

#1236 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ridjobrki »

Nije pitanje u tome bi li on griz'o nego može li on gristi 90 minuta utakmice protiv vjerovatno atletski najjače nogometne reprezentacije na svijetu. Pjanić je u ovom momentu i za tu utakmicu logičan izbor ukoliko je dvojba striktno između ta dva igrača.

I postavljanje Ibričića ispred Misketa je bio logičan potez ali de ti to objasni...
Infaze Studio

#1237 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Infaze Studio »

Ma u potpunosti se razumijemo sto se tice fizicke spreme, ali ima Miske svojih "musica" u igri i pored TRENUTNIH fizickih nedostataka, kao sto su ljenost i nezainteresovanost cak i kada je lopta u njegovoj neposrednoj blizini.
KAo sto neko gore navede, Misketu i nije toliki problem ostvariti neki fizicki fitness (mjesec dana je sasvim dovoljan period da se izgubi 2-3 kile i postigne zavidna sprema, jer on nije covjek koji nikad nije bio fit), nego je problem taj "match day fitness" ili ti neigranje u prvoj postavi. Za ovo drugo nisam siguran hoce li imati dovoljno vremena da postigne prije sljedeceg okupljanja, ali ako skine par kila i pokaze se svjez u prva 2-3 dana kampa, mislim da bi mogao zaigrati u prvoj.
Pored toka kad nesto prokontam, ne mogu se sjetiti puno play maker-a i briljantnih asistenata koji su bili veliki trkaci na terenu. Uvijek je bila polemika da li mogu Pjanic i Miske igrati zajedno, bas iz tih razloga sto takvi igraci nisu najveci trkaci. Iz tog razloga, ja bih predlozio da u parizu pocne Miske ako od pocetka idemo na poobjedu. Ako se planiramo braniti dok domacinu ne udje "voda u usi" do neke 60-70 minute, onda mozda nek pocne Pjanic, ali i u kontra napad situaciji, kojih bi moglo biti nekoliko dok se branimo, neko kao Miske je cini mi se ubojitiji nego Pjanic.
Ma zna Safet sta ce... :shock:
bingov buraz

#1238 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

Bosnolog wrote:

.
Miske :)

u Parizu jednostavno mora zaigrati makar drugo poluvrijeme,ostalo je nesto od te telepatske povezanosti njega i Dzeke vidjelo se to kod gola bjelorusima,spustao je Edin i drugima onakve lopte ali bez rezultata.
Ridjobrki

#1239 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ridjobrki »

Ima tu još nešto a to je učinak po boku. Zvjezdan je neupotrebljiv po bokovima a slabo doprinosi i obrambenim zadacima. To je Bogom dana genijalna desetka, vrhunska igračka inteligencija sa savršenim pasom! Ono je meni merak vidjeti, kad je provukao onu loptu za Ibričića nakon što je ušao ja da sam bio na nogama pao bih na koljena!

Njegove lopte rješavaju utakmice ali mu zato svi moraju biti podređeni. On je igrač oko kojeg se gradi ekipa i koji uvjetuje podjelu zadataka drugim igračima. Zbog njega se neko drugi mora otvarati na krilu, neko mora stizati izgubljenu loptu, neko mora razvlačiti odbranu i to je super kad ide. Ali kad ti dođe Portugal pa ti nalijepi Pepea koji ti neutrališe Misketa a ti nemaš varijantu B - šta onda?

Ima naša reprezentacija problema koji se ne vide i o kojima se ne govori u tom smislu i ja ne znam je li to bilo do igrača ili do trenera. Evo pitanje:

Zašto je Džeko noseći po četvoricu spuštao lopte samom sebi? Nije sebičnost u pitanju, zašto sa igračem više nismo imali otvorene igrače na krilima da im Džeko šalje te lopte nego se sam hrvao sa odbranom i gubio lopte? Ono malo što je spušteno spušteno je na Ibričića koji nije bio konkretan tog dana, šta je sa ostalim? 90 minuta Džeko je spuštao i gubio lopte i konačno je jednu spustio za Misketa na rub šesnaesterca i riješena stvar.

Zato ja kažem da smo limitirana reprezentacija koja nekad ne može odigrati osnovno. Ali upalilo je, prošlo je i super!
bingov buraz

#1240 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

Ridjobrki wrote:Ima tu još nešto a to je učinak po boku. Zvjezdan je neupotrebljiv po bokovima a slabo doprinosi i obrambenim zadacima. To je Bogom dana genijalna desetka, vrhunska igračka inteligencija sa savršenim pasom! Ono je meni merak vidjeti, kad je provukao onu loptu za Ibričića nakon što je ušao ja da sam bio na nogama pao bih na koljena!

Njegove lopte rješavaju utakmice ali mu zato svi moraju biti podređeni. On je igrač oko kojeg se gradi ekipa i koji uvjetuje podjelu zadataka drugim igračima. Zbog njega se neko drugi mora otvarati na krilu, neko mora stizati izgubljenu loptu, neko mora razvlačiti odbranu i to je super kad ide. Ali kad ti dođe Portugal pa ti nalijepi Pepea koji ti neutrališe Misketa a ti nemaš varijantu B - šta onda?

Ima naša reprezentacija problema koji se ne vide i o kojima se ne govori u tom smislu i ja ne znam je li to bilo do igrača ili do trenera. Evo pitanje:

Zašto je Džeko noseći po četvoricu spuštao lopte samom sebi? Nije sebičnost u pitanju, zašto sa igračem više nismo imali otvorene igrače na krilima da im Džeko šalje te lopte nego se sam hrvao sa odbranom i gubio lopte? Ono malo što je spušteno spušteno je na Ibričića koji nije bio konkretan tog dana, šta je sa ostalim? 90 minuta Džeko je spuštao i gubio lopte i konačno je jednu spustio za Misketa na rub šesnaesterca i riješena stvar.

Zato ja kažem da smo limitirana reprezentacija koja nekad ne može odigrati osnovno. Ali upalilo je, prošlo je i super!
Do formacije je tj. do selektora mada ga i ne krivim jer bez Ibisevica sa Muslimovicem u banani i nevidljivim Zecom i ne bi bilo najpametnije igrati sa 2 napadaca.

Jesmo donekle limitirani ali euro su igrale i duplo limitiranije :mrgreen: ekipe od nas pa se nisu obrukale.
todd_smith

#1241 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by todd_smith »

eto "saga" zavrsena
Ridjobrki

#1242 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ridjobrki »

bingov buraz wrote: Do formacije je tj. do selektora mada ga i ne krivim jer bez Ibisevica sa Muslimovicem u banani i nevidljivim Zecom i ne bi bilo najpametnije igrati sa 2 napadaca.

Jesmo donekle limitirani ali euro su igrale i duplo limitiranije :mrgreen: ekipe od nas pa se nisu obrukale.
Koliko je do formacije, ovo je bilo i do odabira igrača i loše zamjene Salihovića. Zato sam ja napisao na jednom mjestu da je Štilić bio naš igrač manjka. Koju je to loptu Štilić pokupio? I onda čitaš po forumu komentare i analize tipa Ibričić podbacio a Štilić može dobiti prolaznu ocjenu. :roll: :-) Jes' kroz plave naočale...

Ovo boldirano je ono što i ja uvijek govorim - i gori su uspijevali i bolji su znali razočarati. :thumbup:
tcz

#1243 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by tcz »

Miske svaka cast :thumbup:

vjerovao sam da ce Miske i Pape to rjesiti, Pape je odma rekao nek prenoci :thumbup:

:bih: :bih: :bih: :bih:
bingov buraz

#1244 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

Ridjobrki wrote:
bingov buraz wrote: Do formacije je tj. do selektora mada ga i ne krivim jer bez Ibisevica sa Muslimovicem u banani i nevidljivim Zecom i ne bi bilo najpametnije igrati sa 2 napadaca.

Koliko je do formacije, ovo je bilo i do odabira igrača i loše zamjene Salihovića. Zato sam ja napisao na jednom mjestu da je Štilić bio naš igrač manjka. Koju je to loptu Štilić pokupio? I onda čitaš po forumu komentare i analize tipa Ibričić podbacio a Štilić može dobiti prolaznu ocjenu. :roll: :-) Jes' kroz plave naočale...

Ovo boldirano je ono što i ja uvijek govorim - i gori su uspijevali i bolji su znali razočarati. :thumbup:
I ja sam napisao da je Stilic podbacio,Ibricic pogotovo i to potpuno objektivno jer Ibricica i licno poznajem ali mu ne nalazim izgovore.Slazem se da u tom djiru Zeljo vs Sarajevo mi neutralci mozemo najbolje procijeniti situaciju.
zeko071

#1245 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by zeko071 »

bingov buraz wrote:
Bosnolog wrote:

Misketu svi trebaju da ustaju na noge kada uđe u svlacionicu, bez obzira na trenutnu formu ili velicinu guzova. Miske je ljudina, sto pokazuje i ovaj intervju.

.
Miske :)

u Parizu jednostavno mora zaigrati makar drugo poluvrijeme,ostalo je nesto od te telepatske povezanosti njega i Dzeke vidjelo se to kod gola bjelorusima,spustao je Edin i drugima onakve lopte ali bez rezultata.
Ridjobrki

#1246 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ridjobrki »

bingov buraz wrote: I ja sam napisao da je Stilic podbacio,Ibricic pogotovo i to potpuno objektivno jer Ibricica i licno poznajem ali mu ne nalazim izgovore.Slazem se da u tom djiru Zeljo vs Sarajevo mi neutralci mozemo najbolje procijeniti situaciju.
Ma naravno, nekad bi se insan za glavu uhvatio kad pročita neke stvari... :-) :-) :-) Ibričić je podbacio u realizaciji ali nije on killer napadač, pogotovo ne po desnoj strani. On i ako tuče tuče iskosa sa lijeve strane i tu je i dobar. Ali je trčao, odsjekao njihovog beka, probijao i šutao. Da mu je jedna lopta prošla kako treba danas bi neki pisali kako on zaslužuje da bude starter iako stvarno ne zaslužuje u normalnim okolnostima. U ovim okolnostima kakve su bile uoči zadnje utakmice on je bio logičan izbor.

Ma drago mi ovo sad što vidim da se strasti smiruju ali opet - što nam je to uopće trebalo? :roll:
ultima_palabra

#1247 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:
bingov buraz wrote: I ja sam napisao da je Stilic podbacio,Ibricic pogotovo i to potpuno objektivno jer Ibricica i licno poznajem ali mu ne nalazim izgovore.Slazem se da u tom djiru Zeljo vs Sarajevo mi neutralci mozemo najbolje procijeniti situaciju.
Ma naravno, nekad bi se insan za glavu uhvatio kad pročita neke stvari... :-) :-) :-) Ibričić je podbacio u realizaciji ali nije on killer napadač, pogotovo ne po desnoj strani. On i ako tuče tuče iskosa sa lijeve strane i tu je i dobar. Ali je trčao, odsjekao njihovog beka, probijao i šutao. Da mu je jedna lopta prošla kako treba danas bi neki pisali kako on zaslužuje da bude starter iako stvarno ne zaslužuje u normalnim okolnostima. U ovim okolnostima kakve su bile uoči zadnje utakmice on je bio logičan izbor.

Ma drago mi ovo sad što vidim da se strasti smiruju ali opet - što nam je to uopće trebalo? :roll:
Samo guraš te svoje Krajišnike :P Senijad je kloc, it's a FACHT - što bi rekao Rafa 8-)
Ridjobrki

#1248 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ridjobrki »

Senijad nije Krajišnik. :skoljka:
ultima_palabra

#1249 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Ridjobrki wrote:Senijad nije Krajišnik. :skoljka:
Vid' stvarno... iz Kotor Varoši, ja konto da je iz Sane :D Al tu je to negdje... uh ovo je tema o Misketu :-)
Ridjobrki

#1250 Re: Zvjezdan Misimovic- ALL ABOUT

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:
Ridjobrki wrote:Senijad nije Krajišnik. :skoljka:
Vid' stvarno... iz Kotor Varoši, ja konto da je iz Sane :D Al tu je to negdje... uh ovo je tema o Misketu :-)
Odrastao je u Sani kao izbjeglica iz Kotor Varoši - možeš ti živjeti u Krajini ali ne možeš postati Krajišnikom... :D :D :D Da li bih ja bio Hercegovac da živim deset godina u Ljubuškom?

A jašta je neg' tema o Misketu eto koliki je Ibričić kloc kad temu na sa-x nema! :lol:
Post Reply