Naime, Dinamo je sa iznenađujuće visokih 4:0 savladao CSKA, a naši reprezentativci Elvir Rahimić (CSKA) i Zvjezdan Misimović (Dinamo) utakmicu su gledali sa klupe za rezervne igrače.
Uh, sad ce Pape i Rahimica nalijepiti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Naime, Dinamo je sa iznenađujuće visokih 4:0 savladao CSKA, a naši reprezentativci Elvir Rahimić (CSKA) i Zvjezdan Misimović (Dinamo) utakmicu su gledali sa klupe za rezervne igrače.
stranacc wrote:Ovo postaje bolesno`
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=70
zavjera cijele medjunarodne zajednice.
Ljudi unistavaju svoje ekipe,svoju buducnost samo da bi zahebali repku bosne
Nek nam se bog smiluje
Izgleda nevjerovatno da Pape nije svjestan da kupovina fudbalera na internacionalnoj tržnici i nije uvijek sa čistim namjerama. Jedan od važnih segmenata je svakako nacionalni interes. Pa nije valjda da u BiH ne prepoznaju nacionalna pozicioniranja u međunarodnom fudbalu? I nije valjda da se našim sportskim bosovima i novinarima fudbal svodi na ćuškanje lopte?
Pa ja sam mislio da smo rasčistili u vezi sa zlonamjernim natpisima iz Havaza u vezi sa sagom Begović i navodnim "neću doći dok...".udrch wrote: Sa patriotske strane ja bi iz ove reprezentacije odjebo njih polovinu da mi imamo tu mogućnost, a samo iz ove ekipe to bi bili: Begović, Papac, Rahimić, Medunjanin, Misimović, Ibričić, a na čelo bi im stavio kapitena i trenera, ali oko kapitena neću da otvaram priču, iako znam neke pikanterije.. a polovinu nas bih natjerao da to sve popratimo aplauzom..ne bi mi pomirisao Repku koje bilo kad imao ikakve uslove, a takvi su posljednjih godina jako rijetki..
Ali mi smo spremni popljuvati Kenu, Vedu, Salihovića, Muratovića i sve one koji nisu nikad imali nikakav uvjet na uštrb ovih kojima uvijek nešto smeta..takvi smo, jebajiga..
Miske trebas timu za odlucujucu bitku u Parizu a potom skupa sa svojim suigracima na EURO 2012,....Zvjezdan Misimović u ispovijesti za "Dnevni avaz" otvorio srce: Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio
Autor M. TANOVIĆ 2011-09-12 06:05:00
Misimović: Teško je sjediti na klupi, ali me nije stid
Reakcija mi nije bila odmjerena, ali emocije su nakon gola, jednostavno, buknule iz mene
Zvjezdan Misimović je nakon pobjede nad Bjelorusijom ispalio šta je imao i otišao. Danima je naš veznjak šutio. Niti je objašnjavao niti se pravdao za neprimjerene gestove poslije gola kojim je selekciji BiH otvorio vrata baraža za Evropsko prvenstvo 2012. godine.
Nekoliko dana poslije Bilinog polja, čiji je teren napustio uz skandiranje svog imena s tribina, Misimović je progovorio.
- Kada su se strasti malo smirile i kada sam razmislio o svemu što se dešavalo u Zenici, moram priznati da ona moja prva reakcija, vjerovatno, nije bila odmjerena. Međutim, uoči utakmice svi smo bili pod pritiskom dobrog rezultata.
Tenzije su bile visoke, a kada sam postigao taj odlučujući gol, emocije su, jednostavno, buknule iz mene. Bio sam presretan zbog gola, zbog radosti navijača i zbog pobjede koja nam je, vjerovatno, otvorila vrata baraža. Jednostavno, nisam znao na koji način iskazati sve ono što se dešavalo u meni tih dana. Nije mi bila namjera vrijeđati nekoga, a, ako jesam, veoma mi je žao zbog toga - rekao je Misimović za "Dnevni avaz".
Bravo Miske za ovu izjavuBosnolog wrote:Miske trebas timu za odlucujucu bitku u Parizu a potom skupa sa svojim suigracima na EURO 2012,....Zvjezdan Misimović u ispovijesti za "Dnevni avaz" otvorio srce: Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio
Reakcija mi nije bila odmjerena, ali emocije su nakon gola, jednostavno, buknule iz mene
Zvjezdan Misimović je nakon pobjede nad Bjelorusijom ispalio šta je imao i otišao. Danima je naš veznjak šutio. Niti je objašnjavao niti se pravdao za neprimjerene gestove poslije gola kojim je selekciji BiH otvorio vrata baraža za Evropsko prvenstvo 2012. godine.
Nekoliko dana poslije Bilinog polja, čiji je teren napustio uz skandiranje svog imena s tribina, Misimović je progovorio.
- Kada su se strasti malo smirile i kada sam razmislio o svemu što se dešavalo u Zenici, moram priznati da ona moja prva reakcija, vjerovatno, nije bila odmjerena. Međutim, uoči utakmice svi smo bili pod pritiskom dobrog rezultata.
Tenzije su bile visoke, a kada sam postigao taj odlučujući gol, emocije su, jednostavno, buknule iz mene. Bio sam presretan zbog gola, zbog radosti navijača i zbog pobjede koja nam je, vjerovatno, otvorila vrata baraža. Jednostavno, nisam znao na koji način iskazati sve ono što se dešavalo u meni tih dana. Nije mi bila namjera vrijeđati nekoga, a, ako jesam, veoma mi je žao zbog toga - rekao je Misimović za "Dnevni avaz".![]()
![]()
MiskeBosnolog wrote:Miske trebas timu za odlucujucu bitku u Parizu a potom skupa sa svojim suigracima na EURO 2012,....Zvjezdan Misimović u ispovijesti za "Dnevni avaz" otvorio srce: Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio
Tenzije su bile visoke, a kada sam postigao taj odlučujući gol, emocije su, jednostavno, buknule iz mene. Bio sam presretan zbog gola, zbog radosti navijača i zbog pobjede koja nam je, vjerovatno, otvorila vrata baraža. Jednostavno, nisam znao na koji način iskazati sve ono što se dešavalo u meni tih dana. Nije mi bila namjera vrijeđati nekoga, a, ako jesam, veoma mi je žao zbog toga - rekao je Misimović za "Dnevni avaz".![]()
![]()
Do formacije je tj. do selektora mada ga i ne krivim jer bez Ibisevica sa Muslimovicem u banani i nevidljivim Zecom i ne bi bilo najpametnije igrati sa 2 napadaca.Ridjobrki wrote:Ima tu još nešto a to je učinak po boku. Zvjezdan je neupotrebljiv po bokovima a slabo doprinosi i obrambenim zadacima. To je Bogom dana genijalna desetka, vrhunska igračka inteligencija sa savršenim pasom! Ono je meni merak vidjeti, kad je provukao onu loptu za Ibričića nakon što je ušao ja da sam bio na nogama pao bih na koljena!
Njegove lopte rješavaju utakmice ali mu zato svi moraju biti podređeni. On je igrač oko kojeg se gradi ekipa i koji uvjetuje podjelu zadataka drugim igračima. Zbog njega se neko drugi mora otvarati na krilu, neko mora stizati izgubljenu loptu, neko mora razvlačiti odbranu i to je super kad ide. Ali kad ti dođe Portugal pa ti nalijepi Pepea koji ti neutrališe Misketa a ti nemaš varijantu B - šta onda?
Ima naša reprezentacija problema koji se ne vide i o kojima se ne govori u tom smislu i ja ne znam je li to bilo do igrača ili do trenera. Evo pitanje:
Zašto je Džeko noseći po četvoricu spuštao lopte samom sebi? Nije sebičnost u pitanju, zašto sa igračem više nismo imali otvorene igrače na krilima da im Džeko šalje te lopte nego se sam hrvao sa odbranom i gubio lopte? Ono malo što je spušteno spušteno je na Ibričića koji nije bio konkretan tog dana, šta je sa ostalim? 90 minuta Džeko je spuštao i gubio lopte i konačno je jednu spustio za Misketa na rub šesnaesterca i riješena stvar.
Zato ja kažem da smo limitirana reprezentacija koja nekad ne može odigrati osnovno. Ali upalilo je, prošlo je i super!
Koliko je do formacije, ovo je bilo i do odabira igrača i loše zamjene Salihovića. Zato sam ja napisao na jednom mjestu da je Štilić bio naš igrač manjka. Koju je to loptu Štilić pokupio? I onda čitaš po forumu komentare i analize tipa Ibričić podbacio a Štilić može dobiti prolaznu ocjenu.bingov buraz wrote: Do formacije je tj. do selektora mada ga i ne krivim jer bez Ibisevica sa Muslimovicem u banani i nevidljivim Zecom i ne bi bilo najpametnije igrati sa 2 napadaca.
Jesmo donekle limitirani ali euro su igrale i duplo limitiranijeekipe od nas pa se nisu obrukale.
I ja sam napisao da je Stilic podbacio,Ibricic pogotovo i to potpuno objektivno jer Ibricica i licno poznajem ali mu ne nalazim izgovore.Slazem se da u tom djiru Zeljo vs Sarajevo mi neutralci mozemo najbolje procijeniti situaciju.Ridjobrki wrote:Koliko je do formacije, ovo je bilo i do odabira igrača i loše zamjene Salihovića. Zato sam ja napisao na jednom mjestu da je Štilić bio naš igrač manjka. Koju je to loptu Štilić pokupio? I onda čitaš po forumu komentare i analize tipa Ibričić podbacio a Štilić može dobiti prolaznu ocjenu.bingov buraz wrote: Do formacije je tj. do selektora mada ga i ne krivim jer bez Ibisevica sa Muslimovicem u banani i nevidljivim Zecom i ne bi bilo najpametnije igrati sa 2 napadaca.
Jesmo donekle limitirani ali euro su igrale i duplo limitiranijeekipe od nas pa se nisu obrukale.
![]()
Jes' kroz plave naočale...
Ovo boldirano je ono što i ja uvijek govorim - i gori su uspijevali i bolji su znali razočarati.
bingov buraz wrote:MiskeBosnolog wrote:Miske trebas timu za odlucujucu bitku u Parizu a potom skupa sa svojim suigracima na EURO 2012,....Zvjezdan Misimović u ispovijesti za "Dnevni avaz" otvorio srce: Žao mi je ako sam nekoga uvrijedio
Misketu svi trebaju da ustaju na noge kada uđe u svlacionicu, bez obzira na trenutnu formu ili velicinu guzova. Miske je ljudina, sto pokazuje i ovaj intervju.
![]()
![]()
u Parizu jednostavno mora zaigrati makar drugo poluvrijeme,ostalo je nesto od te telepatske povezanosti njega i Dzeke vidjelo se to kod gola bjelorusima,spustao je Edin i drugima onakve lopte ali bez rezultata.
Ma naravno, nekad bi se insan za glavu uhvatio kad pročita neke stvari...bingov buraz wrote: I ja sam napisao da je Stilic podbacio,Ibricic pogotovo i to potpuno objektivno jer Ibricica i licno poznajem ali mu ne nalazim izgovore.Slazem se da u tom djiru Zeljo vs Sarajevo mi neutralci mozemo najbolje procijeniti situaciju.
Samo guraš te svoje KrajišnikeRidjobrki wrote:Ma naravno, nekad bi se insan za glavu uhvatio kad pročita neke stvari...bingov buraz wrote: I ja sam napisao da je Stilic podbacio,Ibricic pogotovo i to potpuno objektivno jer Ibricica i licno poznajem ali mu ne nalazim izgovore.Slazem se da u tom djiru Zeljo vs Sarajevo mi neutralci mozemo najbolje procijeniti situaciju.![]()
![]()
Ibričić je podbacio u realizaciji ali nije on killer napadač, pogotovo ne po desnoj strani. On i ako tuče tuče iskosa sa lijeve strane i tu je i dobar. Ali je trčao, odsjekao njihovog beka, probijao i šutao. Da mu je jedna lopta prošla kako treba danas bi neki pisali kako on zaslužuje da bude starter iako stvarno ne zaslužuje u normalnim okolnostima. U ovim okolnostima kakve su bile uoči zadnje utakmice on je bio logičan izbor.
Ma drago mi ovo sad što vidim da se strasti smiruju ali opet - što nam je to uopće trebalo?
Vid' stvarno... iz Kotor Varoši, ja konto da je iz SaneRidjobrki wrote:Senijad nije Krajišnik.
Odrastao je u Sani kao izbjeglica iz Kotor Varoši - možeš ti živjeti u Krajini ali ne možeš postati Krajišnikom...ultima_palabra wrote:Vid' stvarno... iz Kotor Varoši, ja konto da je iz SaneRidjobrki wrote:Senijad nije Krajišnik.Al tu je to negdje... uh ovo je tema o Misketu