Valentin Inzko ALL ABOUT

Post Reply

Valentin Inzko zvani:

Poll ended at 08/07/2009 14:16

Bros
0
No votes
stahor
1
4%
snicla
1
4%
dzekna
2
8%
Sahbaz
4
17%
Hepek
5
21%
EU_GEN PRINCIP
4
17%
Vazda gazda
0
No votes
HVucko
0
No votes
KVISKO
7
29%

Total votes: 24

mO k3

#1226 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:Najprije da neće.
I što bi...
mislim da ce biti smjene dodika
Tomahawk11
Globalni moderator

#1227 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
Tomahawk11 wrote:Najprije da neće.
I što bi...
mislim da ce biti smjene dodika
Čisto sumnjam.
Haris.ba

#1228 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

U Austriji na vlasti imaju dodikovce. A mi u Incka gledamo ko sveto tele.

I nikako da skontamo. Incku odgovara ovakvo stanje. Jer klema platu. Da se sutra političari dogovore, valja prestat biti maharadža. Malo je ljepših diplomatskih pozicija u svijetu od one koju on ima.

Incko se drži veoma jednostavne mantre koju mi očito ne razumijemo, i u svakom intevjuu je ponavlja - očuvanje mira i stabilnosti. Sve dok ne puca, njemu je dobro. Ili da prevedem. Sve dok probosanske snage ne počnu retorziju - boli ga čošak.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1229 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Haris.ba wrote:U Austriji na vlasti imaju dodikovce. A mi u Incka gledamo ko sveto tele.

I nikako da skontamo. Incku odgovara ovakvo stanje. Jer klema platu. Da se sutra političari dogovore, valja prestat biti maharadža.

Incko se drži veoma jednostavne mantre koju mi očito ne razumijemo - očuvanje mira i stabilnosti. Sve dok ne puca, njemu je dobro. Ili da prevedem. Sve dok probosanske snage ne počnu retorziju - boli ga čošak.
Ma isti fazon kao i UN, ne petljaj se ništa, glumiš nekog konduktera u tenku i izražavaš zabrinutost.
Ko ih jebe, tamo neki divljaci sa Balkana...
bunk

#1230 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by bunk »

Dobar i direktan novinar.
A ova mantra da se biraju isti politicari ..nek ode u BL pa pita zasto tolika podrska za nekog ko vazda pokusava destabilizirati Bosnu i Hercegovinu.
Nikad nitko od politicara koji ne dolaze iz manjeg entiteta nije ni u snu pomislio da izjavi nesto protiv institucija Bosne i Hercegovine,zna se tacno odakle dolazi sva ova "nestabilnost" (iz rusije), i ko je kanalise ..
Last edited by bunk on 16/05/2019 10:50, edited 1 time in total.
mO k3

#1231 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by mO k3 »

bunk wrote:Dobar i direktan novinar.
:thumbup: kratak i jasan
Janjicar

#1232 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Janjicar »

Tačno je Inzko pakŠu, neće da nam sredi stanje u zemlji :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1233 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Janjicar wrote:Tačno je Inzko pakŠu, neće da nam sredi stanje u zemlji :-)
Pa realno, šta bi mu falilo :mrgreen:
Pogotovo ako ima ovlasti :zoka:
bunk

#1234 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by bunk »

Pa jedna saka o stol sa smjenom desetak onih kolovodja nestabilnosti.
Za godinu dana bi bili u NATO-u i na vratima EU.
Ili ste svi zaboravili kako se dolazilo do napredka u BiH nakon zavrsetka rata.
Mislim da je Inzko sad rekao da su preko 700 puta koristene Bonske ovlasti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1235 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Nem're to, demokraCija.
Nema hLupanja šakom od sto.
bunk

#1236 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by bunk »

Tomahawk11 wrote:Nem're to, demokraCija.
Nema hLupanja šakom od sto.
Balkan, i to onaj izvorni.
Demokratija koja se prakticira u osnivacicama EU ce kod nas moci zazivjeti za nekih 90 godina pod uslovom da cim prije udjemo u NATO i da jedini rat koji nas moze zadesit bude eventualna invazija vanzemaljaca.
Nakon sto par generacija prozivi bez rata i u okruzenju necega sto lici na trzisnu ekonomiju(barem imamo trzne centre) mozemo se nadati da ce usvojiti civilazijske norme kakve danas rodjenjem ima sta ja znam neki Bavarac..
U medjuvremenu saka o sto a povremeno i u vugla je itekako pozeljan pristup.
Haris.ba

#1237 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

bunk wrote:Za godinu dana bi bili u NATO-u i na vratima EU.
To je mimo autrijske politike.

Austrija ne želi omogućiti da joj sutra bude "najezda" na Beč. Da smo u EU, pola Bosne bi bilo u Beču.
bunk

#1238 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by bunk »

Haris.ba wrote:

Austrija ne želi omogućiti da joj sutra bude "najezda" na Beč. Da smo u EU, pola Bosne bi bilo u Beču.
EU meni licno uopce nije bitna,ne moramo nikad uci ali NATO,juce je bilo kasno.
NATO je za mene pitanje fizickog opstanka .
problemnatravunu

#1239 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by problemnatravunu »

Gledao ga na N1, jebiga on stalno ponavlja, zašto ljudi biraju uvijek iste ???
Kao , šta onda on tu ima da ispravlja i smjenjuje ?
Donekle je u pravu, ali samo donekle,
moj je stav da ON I OHR TREBAJU DA POLITIČKI PROSTOR OČISTE OD ,AŠĆARE, ŠTETOČINA , gmalja, lopova, ratno huškačkih ratnih profitera, pa onda daj da se ide na izbore -kontrolisane ,poštene,, bez mogućnosti varanja od strane ove bande- pa da vidimo tada!
Ovako, njegovim i neradom njegovog prethodnika, gamad se ostrvila i raširila , došli divlji otjerali pitome, pa hajde ti sad....

Penicilin za be-ha naci bandu

Image
Od dolaska prvog visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Carla Bildta 1996. do kraja 2012. godine, takozvane “bonske ovlasti“ upotrijebljene su ukupno 899 puta.

Njihova namjera bila je ojačati autoritet OHR-a u BiH te spriječiti kršenja i osigurati implementaciju Dejtonskog mirovnog sporazuma. Sa ovim ovlastima visoki predstavnik je praktično postao najutjecajnija „institucija“ u BiH, osoba u kojoj je objedinjena izvršna, sudska i zakonodavna vlast.

Među dosadašnjim visokim predstavnicima u BiH, najviše je bonske ovlasti upotrebljavao Britanac Paddy Ashdown, koji je za svog mandata od 2002. do 2006. godine nametnuo čak 430 odluka. Austrijski diplomata Wolfgang Petritsch za bonskim ovlastima posegnuo je 242 puta, Carlos Westendorp nametnuo je 80 odluka, Christian Schwartz Schilling 66, Miroslav Lajčak 30, a aktuelni visoki predstavnik Valentin Inzko ovlasti je do sada upotrijebio oko 50 puta.
General War

#1240 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by General War »

Tomahawk11 wrote:
koji supak (Incko)moras biti da za neuspjeh BiH krivis gradjane...a zna, lijepo ga je novinar naveo da sam sebi odgovori.
General War

#1241 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by General War »

bunk wrote:
Haris.ba wrote:

Pitanje fizickog opstanka je kako se rijesiti ovih uhljupa sto su se zakacili za sisu od 1996...mozemo mi preziviti bez ikoga ali kad te i tvoj i tudji handri, nema tog NATO-a koji ce ti popravljati unutrasnje pitanje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1242 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

General War wrote:
Tomahawk11 wrote:
koji supak (Incko)moras biti da za neuspjeh BiH krivis gradjane...a zna, lijepo ga je novinar naveo da sam sebi odgovori.
Pa vidi, stvari su jednostavne i sa ovakvim postavkama na tri tora, jasno da tu nema i nikad neće biti dogovora.
Sve to jedino može riješiti neki Incko ako bude htio, međutim ovaj sad sigurno neće.
bunk

#1243 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by bunk »

General War wrote:
bunk wrote:

Pitanje fizickog opstanka je kako se rijesiti ovih uhljupa sto su se zakacili za sisu od 1996...mozemo mi preziviti bez ikoga ali kad te i tvoj i tudji handri, nema tog NATO-a koji ce ti popravljati unutrasnje pitanje.
Nije ,to je pitanje rahat patnje,a NATO je bitniji od svega toga.
NATO ce sprijeciti ideje u zacetku o ugrozavanju Bosne i Hercegovine ili iznutra ili izvana zauvijek.
Naravno da se mora rijesiti i pitanje najmanje 60% viska uposlenih na budzetu ali to je u usporedbi sa NATO-m sporedno pitanje.
General War

#1244 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by General War »

Tomahawk11 wrote:
General War wrote:
Tomahawk11 wrote: Pa realno, šta bi mu falilo :mrgreen:
Pa vidi, stvari su jednostavne i sa ovakvim postavkama na tri tora, jasno da tu nema i nikad neće biti dogovora.
Sve to jedino može riješiti neki Incko ako bude htio, međutim ovaj sad sigurno neće.
Bila su tri tora i 2000 godine, ali BiH je u nekim stvarima isla brze prema EU nego hrvatska...a srbija (i c.gora)bila na fabrickim postavkama.
KAKO se dogodi, (ako su srbi neki faktor) da Crna gora i prizna kosovo i udje u nato...a ima vise srba nego u BiH. (retoricko pitanje).
Incko je MODERATOR, nema te zemlje na svijetu kao BiH koja ima prednost viskog predstavnika koji je veci autoritet od Ustavnog Suda BiH, a da ovako smo lupili o ledinu. On je MORAO usmjeravati put BiH a ne pricati pricu koju svi znamo, jos bezobrazno kriviti narod sto glasa za ISTE, a na drugoj strani od CIK-a preko sudova i tuzilastava sjede partijski ljudi, pa do onih pesto hiljada nevazecih listica. Ko je ba budala?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1245 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Pa nekad su visoki predstavnici nešto i radili osim izražavanja zabrinutosti.
Incko ne radi i to je postala opšta praksa.
General War

#1246 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by General War »

bunk wrote:
General War wrote: Pitanje fizickog opstanka je kako se rijesiti ovih uhljupa sto su se zakacili za sisu od 1996...mozemo mi preziviti bez ikoga ali kad te i tvoj i tudji handri, nema tog NATO-a koji ce ti popravljati unutrasnje pitanje.
NATO ce sprijeciti ideje u zacetku o ugrozavanju Bosne i Hercegovine ili iznutra ili izvana zauvijek.
Naravno da se mora rijesiti i pitanje najmanje 60% viska uposlenih na budzetu ali to je u usporedbi sa NATO-m sporedno pitanje.
Jeste, kakva ba rahat patnja...da imas normalnu drzavu opremi svoju vojsku koja je jedina garant, Nismo bili u NATO ni 92, pa su svakako dosli 94, ali do tada minus 100 000 ljudi, rezulata stanja na terenu sa entitetima i kantonima kao mini drzavicama...eto sta je MZ sa NATO-m i idiotima od domacih politicara kad se saberu na jednom mjestu.
Vidis sta kazu, neka ne puca, i sve OK.
Naravno da sam za NATO, ali NATO ne rjesava unutrasnja sranja u clanica...a mi imamo neprijatelje iznutra, ovi s polja samo cekaju gotovu stvar.
Last edited by General War on 16/05/2019 12:51, edited 1 time in total.
General War

#1247 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by General War »

Tomahawk11 wrote:Pa nekad su visoki predstavnici nešto i radili osim izražavanja zabrinutosti.
Incko ne radi i to je postala opšta praksa.
Naravno to i kazem...nase je mirno i slijedi naredjenja...jesmol prvi put zinuli, usrali smo motku (aprilski paket)
Tomahawk11
Globalni moderator

#1248 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Poručio je kako visoki predstavnik Velentin Inzko može mačku o rep okačiti svoje bonske ovlasti.

"Provociram ga da to uradi. Bonske ovlasti može koristiti na bazi konsenzusa članica PIC-a. I to je upitno. Inzko ima 24 hiljade eura platu, plus plaćenu rezidenciju, odvojeni život. Naravno da se on bori za to. Uveden je Aneksom 10. Bilo je i onih koji su rekli da to nije prihvatljivo", istakao je Dodik.
:thumbup:
King Theoden

#1249 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by King Theoden »

Pogledao intervju. Čovjek je bio sasvim korektan. i u pravu je, jelte.
Prvo, zašto se očekuje da on uradi nešto?
Bošnjo bi vazda da drugi rade za njega.
Čovjek fino kaže dda smo imali više prilika na izborima.
Tu je u pravu.
U pravu je i u vezi dodika. Obični populista.
Ako stvarno nešto uradi, ovaj će ga smijeniti. Dokle god ostaje na lajanju, niko ga neće dirati.
bunk

#1250 Re: Valentin Inzko ALL ABOUT

Post by bunk »

General War wrote:
bunk wrote:
General War wrote: Pitanje fizickog opstanka je kako se rijesiti ovih uhljupa sto su se zakacili za sisu od 1996...mozemo mi preziviti bez ikoga ali kad te i tvoj i tudji handri, nema tog NATO-a koji ce ti popravljati unutrasnje pitanje.
Jeste, kakva ba rahat patnja...da imas normalnu drzavu opremi svoju vojsku koja je jedina garant, Nismo bili u NATO ni 92, pa su svakako dosli 94, ali do tada minus 100 000 ljudi, rezulata stanja na terenu sa entitetima i kantonima kao mini drzavicama...eto sta je MZ sa NATO-m i idiotima od domacih politicara kad se saberu na jednom mjestu.
Vidis sta kazu, neka ne puca, i sve OK.
Naravno da sam za NATO, ali NATO ne rjesava unutrasnja sranja u clanica...a mi imamo neprijatelje iznutra, ovi s polja samo cekaju gotovu stvar.
Ja sam siguran da ce punopravno clanstvo u NATO napokon donijeti neku vrstu zatvaranja poglavlja agresije
I rata u BiH.
A pretenzije bilo koga prema BiH ce biti izbrisane zauvijek.
Ostace da se svi zabavimo ekonomijom.
I onda ce doci na red to sto kazes.
Zivot na mmf kredit i rjesavanje pitanja uzasne budzetske potrosnje koju puno jace i zdravije ekonomije ne bi mogle financirsti.
Da ne pricamo o bespotrebnosti najmanje 50% uposlenih u opcinama i kantonima te raznim federalnim agencijama.
Siguran sam da se pojavi neki ekonomski Thanos i izvrsi " snap" te izbrise 50% uposlenih u salter salama i inim sluzbama od vodovoda preko komunalnog do savjetnika za ono i dsz nacelniks opcina da to obicni gradjanin ne bi ni primijetio jer bi ih bilo sasvim dovoljno da sve funkcionise bez problema.
Post Reply