Koja je sto ne reklamiras,koju pitu si jela?esmasaric wrote: Ali sam se zato otrovala prije par dana na čaršiji u buregdžinici koja se nalazi na najprometnijoj ulici![]()
Najbolji restoran u Sarajevu
- Ljakan
#1226 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- BHF_Manijak
#1227 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kakve su cijene pizza, ali i generalno hrane. Odavno se kanim otici, ali ostalo je na "kanjenju".esmasaric wrote:Revolucija pizza je mrak.
Ne štede na prilozima, imaju fenomenalan sos. Baš jedan super obrok.
- drag_gost
#1228 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Takodjer, minut od nje zivim. Ne spominjem ja probleme sa zelucom, generalno svasta mi jedemo, pa smo se navikli, nego u posljednje vrijeme izbjegavam da jedem uopste u staroj jezgri grada. Od Europe pa nadolje je najezda zohara, a i u toj ulici ih ima koliko hoces. Kada je toplo, pa nekad ujutro oko 4 se vracam kuci vikendom, ferhadija i titova malo manje su pravo zoharsko groblje.esmasaric wrote:Pošto živim u blizini, redovno sam jela u Klopi, koja je pored Revolucije, i u Vatri (mada nije neka klopa) i nikad nisam imala problema sa želudcom od te hrane. Prvi put i čujem za žohare u toj ulici.drag_gost wrote:i zohara ima koliko hocete onom ulicom.
Ali sam se zato otrovala prije par dana na čaršiji u buregdžinici koja se nalazi na najprometnijoj ulici![]()
A da je klopa u Revoluciji dobra i u Klopi generalno, apsolutno se slazem.
-
mario001
#1229 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
esmasaric wrote:Revolucija pizza je mrak.
Kod Bole je najbolja pizza u ovom gradu
- stakasa
#1230 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Kakve su cjene u Vapianu, koliko kosta pizza/pasta?drag_gost wrote:Takodjer i od mene pohvala za Vapiano. Sva tjestenina im je vrhunska.
-
julisiz es grant
#1231 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Iz Gacka u Ferhadiju
...nekom rat, nekom brat 
- karanana
#1232 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ih gachani su uvijek znali gdje ce.
nije to ni do rata. i prije rata su se oni pozicionirali na dobrim mjestima.
-
hladan.preminger
#1233 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ja sam jeo "4 vrste sira" sa obicnom tjesteninom (tipa omač) i bilo je 14KM. Previše. Al' jest ukusno, to stoji.stakasa wrote:Kakve su cjene u Vapianu, koliko kosta pizza/pasta?drag_gost wrote:Takodjer i od mene pohvala za Vapiano. Sva tjestenina im je vrhunska.
- stakasa
#1234 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ok, u Stockholmu je 30. Jednom sam cuo nekakvu pricu da je Vapiano svugdje isti, iste cjene, isti kvalitet, enterijer, sve isto... Nije mi imalo logike, evo sad ti potvrdio. Hvala na odgovoruhladan.preminger wrote:Ja sam jeo "4 vrste sira" sa obicnom tjesteninom (tipa omač) i bilo je 14KM. Previše. Al' jest ukusno, to stoji.stakasa wrote:Kakve su cjene u Vapianu, koliko kosta pizza/pasta?drag_gost wrote:Takodjer i od mene pohvala za Vapiano. Sva tjestenina im je vrhunska.
- esmasaric
#1235 Re: RE: Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Tako je. [emoji1]karanana wrote:ih gachani su uvijek znali gdje ce.
- esmasaric
#1236 Re: RE: Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pa eto. Nigdje mi više nije sigurno. Ali se držim podalje od starog grada.drag_gost wrote:Takodjer, minut od nje zivim. Ne spominjem ja probleme sa zelucom, generalno svasta mi jedemo, pa smo se navikli, nego u posljednje vrijeme izbjegavam da jedem uopste u staroj jezgri grada. Od Europe pa nadolje je najezda zohara, a i u toj ulici ih ima koliko hoces. Kada je toplo, pa nekad ujutro oko 4 se vracam kuci vikendom, ferhadija i titova malo manje su pravo zoharsko groblje.esmasaric wrote:Pošto živim u blizini, redovno sam jela u Klopi, koja je pored Revolucije, i u Vatri (mada nije neka klopa) i nikad nisam imala problema sa želudcom od te hrane. Prvi put i čujem za žohare u toj ulici.drag_gost wrote:i zohara ima koliko hocete onom ulicom.
Ali sam se zato otrovala prije par dana na čaršiji u buregdžinici koja se nalazi na najprometnijoj ulici![]()
Ljudi korzirali cijelu noc i lagano stajali po njima.
A da je klopa u Revoluciji dobra i u Klopi generalno, apsolutno se slazem.
Ah da. Buregdžinica je Oklagija. Kod njih sam redovno kupovala zeljanicu, burek...ali sigurna sam da ovu zeljanicu nisu dobro oprali. To je uvijek bio problem sa zeljem. Pa sam dobila užasnu reakciju, uključujući i osip po licu koji je prošao za dan, dva.
Od tad izbjegavam.
- esmasaric
#1237 Re: RE: Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Od 7 do 20km se kreću cijene.BHF_Manijak wrote:Kakve su cijene pizza, ali i generalno hrane. Odavno se kanim otici, ali ostalo je na "kanjenju".esmasaric wrote:Revolucija pizza je mrak.
Pizza je 15km Revolucija. Ona je najskuplja i sa biftekom je. Mada dvije odrasle osobe je mogu jesti bez problema.
-
Pirija
#1238 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
po slikama mi ta pica ne izglad bas bajno
-
julisiz es grant
#1239 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ovi dotični sami tvrde da su bili izbjeglicekaranana wrote:ih gachani su uvijek znali gdje ce.
-
julisiz es grant
#1240 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Jes' ti Pirija što peče piliće?Pirija wrote:po slikama mi ta pica ne izglad bas bajno
- esmasaric
#1241 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pa i nije fotogenicna, ali je preukusna. Pomalo slatkasta, a zeleni sos im je fenomenalan. Nije suha i debela je, ali ne kora nego je puna sira i priloga. A komadi bifteka su odlični i baš pristojno raspoređeni.
Koliko platiš toliko i dobiješ. Kao i pasta u Vapianu, mada kad bih birala uvijek bi uzela revoluciju prije vapiana.
Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Koliko platiš toliko i dobiješ. Kao i pasta u Vapianu, mada kad bih birala uvijek bi uzela revoluciju prije vapiana.
Sent from my LG-H818 using Tapatalk
-
Dr Baltazar
#1242 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Pa plaćaš i kiriju gazdiPirija wrote:po slikama mi ta pica ne izglad bas bajno
- drag_gost
#1243 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
20% - 30% skuplje od prosjeka. Pizza, 10km do 17km cini mi se. Ima sad tu nekih varijanti, pizza + kola = 11 km i slicno. Takodjer, imas i djeciju pizzu koja je jeftinija. Za Pastu nisam siguran, ali 20% od prosjecne recimo.stakasa wrote:Kakve su cjene u Vapianu, koliko kosta pizza/pasta?drag_gost wrote:Takodjer i od mene pohvala za Vapiano. Sva tjestenina im je vrhunska.
- stakasa
#1244 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Stvarno mi nije jasno ko im ulazi i narucuje za 17 maraka. Cisti su. Ovde uz to i rade dobro do kasno. Mimo toga ne vidim neke prednosti Vapianadrag_gost wrote:20% - 30% skuplje od prosjeka. Pizza, 10km do 17km cini mi se. Ima sad tu nekih varijanti, pizza + kola = 11 km i slicno. Takodjer, imas i djeciju pizzu koja je jeftinija. Za Pastu nisam siguran, ali 20% od prosjecne recimo.stakasa wrote:Kakve su cjene u Vapianu, koliko kosta pizza/pasta?drag_gost wrote:Takodjer i od mene pohvala za Vapiano. Sva tjestenina im je vrhunska.
- drag_gost
#1245 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Klopa im je stvarno ukusna, ali nije za svaciji dzep. Vapiano je uglavnom prilicno dobro popunjen, koje god da je doba dana.
-
Pirija
-
Pirija
#1247 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
niJesamjulisiz es grant wrote:Jes' ti Pirija što peče piliće?Pirija wrote:po slikama mi ta pica ne izglad bas bajno
-
raspberry12
#1249 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ljudi, meni treba neki restoran oprilike za 15 ljudi (bice i mladje raje i nesto starije) da se moze rezervisat, da je hrana dobra i da je fina atmosfera, treba mi za proslavu odbrane magistarskog rada. I da je u blizini PMF-a.
Cula sam za Druga kuca Lora, osim toga nista ne znam. Pa eto ako neko ima prijedlog, bila bih zahvalna
Cula sam za Druga kuca Lora, osim toga nista ne znam. Pa eto ako neko ima prijedlog, bila bih zahvalna
-
Nepass
#1250 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Importane, element?raspberry12 wrote:Ljudi, meni treba neki restoran oprilike za 15 ljudi (bice i mladje raje i nesto starije) da se moze rezervisat, da je hrana dobra i da je fina atmosfera, treba mi za proslavu odbrane magistarskog rada. I da je u blizini PMF-a.