Ovdje se uvijek moze nesto interesantno procitat.illuminated wrote:evo i mog prvog ne tako dobrog iskustva sa nasom kompanijom...
ovo samo pisem, da se poprave.
rezervisao ja kartu na netu za novu godinu, povratna za BIH i nazad....izbaci mi cijenu u EUR...ok.
potvrdjena rezervacija. ok.
kad sam dosao u BIH prije neki dan na par dana, reko da platim u poslovnici BH airlines na aerodromu.
Momak je bi pristojan ali spor do bola. Vidim ja kuca on, nesto ubada, tamo vamo...ne zna neke sifre, malo su mu pomogli.
Jedva nekako nadje rezervaciju nakon 10 minuta ubadanja. Mene vec nervoza hvata jer ce mi avion otic.
rece on neku cijenu, koja bjese veca nego rezervacija...!? Reko ja: "Kakvog onda smisla ima ona cijena na rezervaciji!?"
Kaze on: "pa dobro onda ti necu naplatiti 20 EUR servisa!?"
Isto kao da to nije BH Airlines filijala, kao da je pijaca.
Haj dobro, izvadim ja pare u EUR. Kaze on:" Ovdje ne radimo sa EURima!?"
Pa kod nas u zelenari mozes platit sa EURima a ne na medjunarodnom aerodromu...
Posto nisam bio sam, kaze onim sto su me pratili nek plate, ja odoh na avion...jer nemam vise vremena...
jer se to rasteglo pravo...
//
Posaljite osoblje na kurs iz kucanja.
Avio kompanije all about
- macan prvi
#1226 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
- Koshpa
#1227 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Posto je BHA jos uvijek drzavna firma a u nasoj drzavi eur nije plazisno sredstvo tako da je zabranjeno vrsiti naplatu avio karti u bilo kojoj stranoj valuti osim u BAM-ovima ( Naredjenje iz vrha vlade ili ti ga zakon )macan prvi wrote:Ovdje se uvijek moze nesto interesantno procitat.illuminated wrote:evo i mog prvog ne tako dobrog iskustva sa nasom kompanijom...
ovo samo pisem, da se poprave.
rezervisao ja kartu na netu za novu godinu, povratna za BIH i nazad....izbaci mi cijenu u EUR...ok.
potvrdjena rezervacija. ok.
kad sam dosao u BIH prije neki dan na par dana, reko da platim u poslovnici BH airlines na aerodromu.
Momak je bi pristojan ali spor do bola. Vidim ja kuca on, nesto ubada, tamo vamo...ne zna neke sifre, malo su mu pomogli.
Jedva nekako nadje rezervaciju nakon 10 minuta ubadanja. Mene vec nervoza hvata jer ce mi avion otic.
rece on neku cijenu, koja bjese veca nego rezervacija...!? Reko ja: "Kakvog onda smisla ima ona cijena na rezervaciji!?"
Kaze on: "pa dobro onda ti necu naplatiti 20 EUR servisa!?"
Isto kao da to nije BH Airlines filijala, kao da je pijaca.
Haj dobro, izvadim ja pare u EUR. Kaze on:" Ovdje ne radimo sa EURima!?"
Pa kod nas u zelenari mozes platit sa EURima a ne na medjunarodnom aerodromu...
Posto nisam bio sam, kaze onim sto su me pratili nek plate, ja odoh na avion...jer nemam vise vremena...
jer se to rasteglo pravo...
//
Posaljite osoblje na kurs iz kucanja.Ako je cijena koju ti je on rekao bila nesto veca nego cijena na internetu, razlika moze biti zato sto je na internetu taksa za izdavanje same karte niza nego kad kupujes u poslovnici. Pijacarsko ponasanje me ne iznenadjuje, ali mi nije jasno zasto na Aerodromu nije htio uzeti eure.
- illuminated
#1228 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ne bih da diskusija ode u formalno-pravnom pravcu, ali je KM ustvari EUR (jer je konvertibilna u EUR i jer je i fiksno vezana za njega).Koshpa wrote:
Posto je BHA jos uvijek drzavna firma a u nasoj drzavi eur nije plazisno sredstvo tako da je zabranjeno vrsiti naplatu avio karti u bilo kojoj stranoj valuti osim u BAM-ovima ( Naredjenje iz vrha vlade ili ti ga zakon )
Zato svaka trafika, zelenara, benziska, prodavac cigara na ulici, taxista, prodavacice ljubavi i ostali, primaju EUR bez problema,
dok na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo (salter BH Airlines), ne primaju.
PS. Primili su mi na kraju, razmjenili su im ljudi sa saltera Austrian-a. Oni primaju sve.
-
jefferson
#1229 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koshpa je upravu!illuminated wrote:ne bih da diskusija ode u formalno-pravnom pravcu, ali je KM ustvari EUR (jer je konvertibilna u EUR i jer je i fiksno vezana za njega).Koshpa wrote:
Posto je BHA jos uvijek drzavna firma a u nasoj drzavi eur nije plazisno sredstvo tako da je zabranjeno vrsiti naplatu avio karti u bilo kojoj stranoj valuti osim u BAM-ovima ( Naredjenje iz vrha vlade ili ti ga zakon )
Zato svaka trafika, zelenara, benziska, prodavac cigara na ulici, taxista, prodavacice ljubavi i ostali, primaju EUR bez problema,
dok na Medjunarodnom aerodromu Sarajevo (salter BH Airlines), ne primaju.
PS. Primili su mi na kraju, razmjenili su im ljudi sa saltera Austrian-a. Oni primaju sve.
Oni kao drzavna firma bi prekrsili zakon!
Medjutim, to samo pokazuje koliki je problem nedostatak intenet placanja.
Ja prekjuce kupio kartu ZAG-SJJ, naravno, preko Croatia Airlines. Jedini razlog je nemogucnost placanja preko interneta, ali i nepovjerenje da bas moj let nece biti otkazan, jer kad god pogledam http://www.sia.ba izgleda bar jedan BHA let je otkazan.
-
akcija007
#1230 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ili je svaki dan bar po jedan let otakazn ili kasni nesto u prosjeku 3-4h. Ili je magla ujutro tako gusta pa sve aviokompanije kasne po par sati.
Idem opet za Amsterddam s Malevom povratna 125 eur preko neta kupio.
-
jefferson
#1231 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kao sto sam vec rekao ovdje, dok ej poreskih obveznika bit ce i Bh Airlinesa.akcija007 wrote:ili je svaki dan bar po jedan let otakazn ili kasni nesto u prosjeku 3-4h. Ili je magla ujutro tako gusta pa sve aviokompanije kasne po par sati.
-
Tvrtko II Kotromanic
#1232 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Moram Vas ispraviti
ja sam ljetos kupio kartu za Frankfurt u poslovnici u ul. Branilaca grada.
Kartu sam platio u EURIMA i zatražio sam da mi se i račun izda (zbog refundacije troškova) u EURIMA što sam i uredno dobio. Sve je prošlo u najboljem redu
ne znam sad ko je ovdje lu
Kartu sam platio u EURIMA i zatražio sam da mi se i račun izda (zbog refundacije troškova) u EURIMA što sam i uredno dobio. Sve je prošlo u najboljem redu
-
Richard Peti
- Koshpa
#1234 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Tvrtko II Kotromanic wrote:Moram Vas ispraviti![]()
Kartu sam platio u EURIMA i zatražio sam da mi se i račun izda (zbog refundacije troškova) u EURIMA što sam i uredno dobio. Sve je prošlo u najboljem redu![]()
Tvtrko sad je JESEN
i od 01.11.2009. je stupilo na snagu da se u BHA iskljucivo naplata karata vrsi u BAM-ovima
-
akcija007
#1235 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
dzemmo gdje si ti bio ranije da citas ove postove, a odakle dokle letis i koliko si platio kartu ?
-
Richard Peti
-
akcija007
#1237 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
EUROPSKI sud pravde u Luksemburgu je odlučio kako avio kompanije čiji letovi kasne više od tri sata moraju putnicima isplatiti odštetu kao i u slučaju otkazivanja leta. Naknade se kreću od 250 do 600 eura.
Avio kompanija, plaćanje odštete, prema presudi, može izbjeći jedino ako su do kašnjenja dovele "ekstremne okolnosti" koje su bile izvan njihove kontrole. U tu kategoriju ne spadaju tehnički problemi. Avio kompanije takvom odlukom nisu nimalo oduševljene.
Avio kompanija, plaćanje odštete, prema presudi, može izbjeći jedino ako su do kašnjenja dovele "ekstremne okolnosti" koje su bile izvan njihove kontrole. U tu kategoriju ne spadaju tehnički problemi. Avio kompanije takvom odlukom nisu nimalo oduševljene.
-
jefferson
#1238 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Super odluka. Medjutim ko ce to sprovesti kod nas?akcija007 wrote:EUROPSKI sud pravde u Luksemburgu je odlučio kako avio kompanije čiji letovi kasne više od tri sata moraju putnicima isplatiti odštetu kao i u slučaju otkazivanja leta. Naknade se kreću od 250 do 600 eura.
Eno opet otkazan jedan let danas BHA!
- macan prvi
#1239 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koliko ja znam, sve kompanije koje slijecu u Evropskoj uniji ili iz nje polijecu moraju se pridrzavati te odluke. Svaka zemlja clanica EU-a ima upravu koja se bavi provodjenjem ove presude (i opcenito Direktive o pravima putnika na letovima), a to sve se odnosi i na aviokompanije sa sjedistem izvan EU-a ako lete u EU.jefferson wrote:Super odluka. Medjutim ko ce to sprovesti kod nas?akcija007 wrote:EUROPSKI sud pravde u Luksemburgu je odlučio kako avio kompanije čiji letovi kasne više od tri sata moraju putnicima isplatiti odštetu kao i u slučaju otkazivanja leta. Naknade se kreću od 250 do 600 eura.
- Koshpa
#1240 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
I danas je otkazan jedan let BHA i sutra ce biti otkazan jedan let BHA i prekosutra ce biti otkazan jedan let BHAjefferson wrote:Super odluka. Medjutim ko ce to sprovesti kod nas?akcija007 wrote:EUROPSKI sud pravde u Luksemburgu je odlučio kako avio kompanije čiji letovi kasne više od tri sata moraju putnicima isplatiti odštetu kao i u slučaju otkazivanja leta. Naknade se kreću od 250 do 600 eura.
i narednih mjesec dana ces moci vidjeti svaki dan kako je otkazan jedan ili dva leta dnevno BHA
moj Jeff pa jesil ikad cuo za operativne razloge ili letove koji su unaprijed otkazani....
-
jefferson
#1241 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koshpa wrote:I danas je otkazan jedan let BHA i sutra ce biti otkazan jedan let BHA i prekosutra ce biti otkazan jedan let BHAjefferson wrote:Super odluka. Medjutim ko ce to sprovesti kod nas?akcija007 wrote:EUROPSKI sud pravde u Luksemburgu je odlučio kako avio kompanije čiji letovi kasne više od tri sata moraju putnicima isplatiti odštetu kao i u slučaju otkazivanja leta. Naknade se kreću od 250 do 600 eura.
i narednih mjesec dana ces moci vidjeti svaki dan kako je otkazan jedan ili dva leta dnevno BHA
moj Jeff pa jesil ikad cuo za operativne razloge ili letove koji su unaprijed otkazani....![]()
Jesam, kod BHA. Imate nekoliko letova dnevno i svaki put je nesto otkazano!
- Koshpa
#1242 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
[/quote]Jesam, kod BHA. Imate nekoliko letova dnevno i svaki put je nesto otkazano![/quote]
Jeste, zato sto smo pravo jaka kompanija, sto imamo flotu od preko 100 aviona, sto na rucunu nam leze milijarde zato sto svi bosanci i hercegovci lete sa nama a ne koriste usluge svabe,ceha.kineza amerikanca, zato su nam svaki dan otkazani letovi znas moj Jeff svima je draze letiti snama i nama ostavljati pare u BIH nego njemackoj americi kini ili sta ja znam vec kome. A to nije samo u avijaciji to je na svakom polju, Sad but true
Jeste, zato sto smo pravo jaka kompanija, sto imamo flotu od preko 100 aviona, sto na rucunu nam leze milijarde zato sto svi bosanci i hercegovci lete sa nama a ne koriste usluge svabe,ceha.kineza amerikanca, zato su nam svaki dan otkazani letovi znas moj Jeff svima je draze letiti snama i nama ostavljati pare u BIH nego njemackoj americi kini ili sta ja znam vec kome. A to nije samo u avijaciji to je na svakom polju, Sad but true
-
akcija007
#1243 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Gledam danas 25.11. let BH Airlinesa iz Istanbula kasni 08:45h ; odlazak 25.11. za STokholm kasni 08:15h ,doduse i Turkish kasni iz Istanbula 04:45h .
Kako mi da se pouzdamo u aviokompaniju kod koje je nesto otkazano ili kasni ne zna se koliko i kako da neko kupi 2 odvojene karte kad stalno kasnite.
Kad se mi ko putnici zadesimo da kasnimo 9h sta mi dobijemo na aerodormu ?
Kako mi da se pouzdamo u aviokompaniju kod koje je nesto otkazano ili kasni ne zna se koliko i kako da neko kupi 2 odvojene karte kad stalno kasnite.
-
jefferson
#1244 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kako ce neko letiti kompanijom ciji letovi kasne 8 sati? Niko ne leti iz zajebancije, treba stici na odrediste na vrijeme!!! Ja npr. u januaru letim iz Zagreba (ne smijem rizikovati SJJ zbog magle) jer sutradan moram biti na poslu! AVion ako kasni 8 sati znaci da cu profulati sve veze sa amerikom, i hocel meni BHA pokriti troskove+izgubljenu zaradu??? Hocel u u k... ako sjednem na drugi avion bit ce sreca s obzirom na iskustva koja se pisu ovdje.
A letiti BHA? Pa s kim Vi to imate ugovor ili Code Sharing osim sa THY? A i ta veza u povratku moras nociti u Istanbulu
To se kaze: da je se j.... a da ne udje!
A letiti BHA? Pa s kim Vi to imate ugovor ili Code Sharing osim sa THY? A i ta veza u povratku moras nociti u Istanbulu
To se kaze: da je se j.... a da ne udje!
- macan prvi
#1245 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kad je meni let kasnio sest satiakcija007 wrote:Gledam danas 25.11. let BH Airlinesa iz Istanbula kasni 08:45h ; odlazak 25.11. za STokholm kasni 08:15h ,doduse i Turkish kasni iz Istanbula 04:45h .
Nece nikako.jefferson wrote:Kako ce neko letiti kompanijom ciji letovi kasne 8 sati?
Je li stvarno danasnji let BH Airlinesa iz Istanbula kasnio 8 i po sati?
-
jefferson
#1246 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja mislim da je BH Airlines nadmasio i prijeratnu Jugoslovensku Zeljeznicu.macan prvi wrote:Kad je meni let kasnio sest satiakcija007 wrote:Gledam danas 25.11. let BH Airlinesa iz Istanbula kasni 08:45h ; odlazak 25.11. za STokholm kasni 08:15h ,doduse i Turkish kasni iz Istanbula 04:45h .
Kad se mi ko putnici zadesimo da kasnimo 9h sta mi dobijemo na aerodormu ?![]()
![]()
, dobio sam jedno besplatno pice u aerodromskom restoranu, s tim sto mi je sluzbenik BH Airlinesa na Aerodromu objasnio da to zaista mora biti pice, a ne jelo jer za jelo "aerodromski restoran nema infrastrukturu".
![]()
Nece nikako.jefferson wrote:Kako ce neko letiti kompanijom ciji letovi kasne 8 sati?
Je li stvarno danasnji let BH Airlinesa iz Istanbula kasnio 8 i po sati?![]()
Mislim da je ovo rekord, ako se ne varam dosad je maksimum drzao julski let za Frankfurt koji je, kako rekoh, kasnio sest sati.
Sjecam se cekam voz za ploce za sa razglasa se cuje: Brzi voz iz Stutgarta kasni 7 sati
E pa izgleda da BH Airlines moze gore.
Ali cek, mogu oni jos vise kasniti.
Kao sto je rekao Koshpa, normalno ej da se let otkaze. Ali bas svaki dan da se let otkaze, e pa jbg. I da, ako se let otkaze, a neko dodje iz nekog drugog kraja BiH, jel mu BH Airlines placa smjestaj u hotelu???
-
akcija007
#1247 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Gledo sam na televiziji sad kad je bio u JAT u strajk prije par mjeseci , JAT je placao nocenje u hotelu samo cekiranim putnicima u transferu koji su stigli do Beograda i dalje ne mogu, a ovim ostalim sto su stizali na cekiranje nisu im placali nocenje . Bas se sjecam tog detalja s TV-a. Tako da cisto sumljam da kad stignem iz Mostara u SA na let BHA a otkazan je da ce platiti nocenje .jefferson wrote:macan prvi wrote:akcija007 wrote:
I da, ako se let otkaze, a neko dodje iz nekog drugog kraja BiH, jel mu BH Airlines placa smjestaj u hotelu???
Da zaista, jucer je BHA iz Istanbula kasnio 08:45h u dolasku , i automatski je kasnio 7h polazak za Geteborg/Stokholm i nakon 7h kasnjenja za ARN/GOT let je otkazan.
-
ins
#1248 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:
moj Jeff pa jesil ikad cuo za operativne razloge ili letove koji su unaprijed otkazani....![]()
Jesam, kod BHA. Imate nekoliko letova dnevno i svaki put je nesto otkazano![/quote]
@jeffersone
Aerodrom Sarajevo izlistava slotove cim se rezervisu, i uredno prikazuje "otkazano" bez obzira sto kompenija nije ni namjeravala letiti taj dan niti je prodavala karte.
Poenta je da BHA unaprijed planira koje ce letove propustiti, bilo zbog cartera bilo zbog odrzavanja, tako da nikome ni ne proda kartu za te dane. To je tako kada imas 3 aviona samo!
Zar je to tako tesko shvatiti? Ili ces nam u svom besmislenom stilu dati primjer kako Lufthansa ili United rjesavaju te probleme?
-
zgubidan2009
#1249 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ha dobro je nemoramo da letimo 
-
jefferson
#1250 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
@jeffersoneins wrote:jefferson wrote:
Jesam, kod BHA. Imate nekoliko letova dnevno i svaki put je nesto otkazano!
Aerodrom Sarajevo izlistava slotove cim se rezervisu, i uredno prikazuje "otkazano" bez obzira sto kompenija nije ni namjeravala letiti taj dan niti je prodavala karte.
Poenta je da BHA unaprijed planira koje ce letove propustiti, bilo zbog cartera bilo zbog odrzavanja, tako da nikome ni ne proda kartu za te dane. To je tako kada imas 3 aviona samo!
Zar je to tako tesko shvatiti? Ili ces nam u svom besmislenom stilu dati primjer kako Lufthansa ili United rjesavaju te probleme?
Kad sam ja to poredio Lufthansu ili united sa BHA? Ja sam x puta uporedio BHA sa JAT-om, CA, kosovskom kompanijom itd.
Drugo, znaci ako imate recimo let predvidjen subotom, on je u redu letenja, ali ga vi otkazete, i ne prodate karte, ali je i dalje u vasem redu letenja? Ja sam mislio da ti turci daju zamjenske avione?
I onda postavis besmisleno pitanje sto niko ne leti s vama!