Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
hercegovac_pravi

#1226 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

vrhbosna wrote:
hercegovac_pravi wrote:
jugasvili wrote:[

mozes li je naci na atlasu bez mikroskopa ?
Glas više u UN-u... :-D
..sa pravom veta :lol:
Ma ne trebaju im više ovi sa pravom veta, za to imaju Ameriku. A zbog čega im je svaki glas veoma bitan, možeš pronaći na zvaničnoj stranici UN-a, gdje je veoma detaljno opisano na koji način se postaje punopravna članica ove organizacije (bez obzira šta Dobrica pričao)
jugasvili

#1227 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by jugasvili »

hercegovac_pravi wrote: Ma ne trebaju im više ovi sa pravom veta, za to imaju Ameriku. A zbog čega im je svaki glas veoma bitan, možeš pronaći na zvaničnoj stranici UN-a, gdje je veoma detaljno opisano na koji način se postaje punopravna članica ove organizacije (bez obzira šta Dobrica pričao)

@ hercegovac

kladim se u gajbu heinikena da ce ta "drzava" nestati prije nego sto kosovo posatane punopravna clanica .
pitanje je sta ce ih prije potopiti , jedan od cestih zemljotresa ili more ciji se nivo polako ali sigurno dize (vec evakuisu neka sela) . mozda im kosovari izadju u susret i prime ih kao ekoloske izbijeglice .
Imamopobjednika

#1228 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Imamopobjednika »

vrhbosna wrote:
hercegovac_pravi wrote: Glas više u UN-u... :-D
..sa pravom veta :lol:
Meni se cini da u slucaju ako 2/3 clanica UN priznaju nezavisnost jedne zemlje, stalne clanice VS ne mogu koristiti pravo na veto i u tom slucaju ta drzava postaje punopravna clanica UN.
Valbon_1

#1229 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Valbon_1 »

Evo jos jedne "malecke drzave" koja je priznala Republiku Kosova. :)
Danas je saposteno da je Republika Djibuti (Republic of Djibouti) zvanicno priznala nezavisnost Kosova. Ona je 68 drzava po redu. Jedno veliko hvala Djibutiu. :thumbup:
Prozor

#1231 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Prozor »

jugasvili wrote:
hercegovac_pravi wrote: Ma ne trebaju im više ovi sa pravom veta, za to imaju Ameriku. A zbog čega im je svaki glas veoma bitan, možeš pronaći na zvaničnoj stranici UN-a, gdje je veoma detaljno opisano na koji način se postaje punopravna članica ove organizacije (bez obzira šta Dobrica pričao)

@ hercegovac

kladim se u gajbu heinikena da ce ta "drzava" nestati prije nego sto kosovo posatane punopravna clanica .
pitanje je sta ce ih prije potopiti , jedan od cestih zemljotresa ili more ciji se nivo polako ali sigurno dize (vec evakuisu neka sela) . mozda im kosovari izadju u susret i prime ih kao ekoloske izbijeglice .
:lol: :lol: čekaj, čekaj, načekat ćeš se američke propasti....... :lol: :lol:
Power_of_YES

#1232 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Power_of_YES »

Dobro dodje ova situacija sa Kosovom... valja znati kod kojih zemalja se moze za par milioncica kupiti priznanje... valjace jednom kad RS bude kupovala priznanja :thumbup:
hercegovac_pravi

#1233 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Power_of_YES wrote:Dobro dodje ova situacija sa Kosovom... valja znati kod kojih zemalja se moze za par milioncica kupiti priznanje... valjace jednom kad RS bude kupovala priznanja :thumbup:
Preskupo je to..nema ništa od toga. Traži drugu soluciju
1gorstak

#1234 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 1gorstak »

Power_of_YES wrote:Dobro dodje ova situacija sa Kosovom... valja znati kod kojih zemalja se moze za par milioncica kupiti priznanje... valjace jednom kad RS bude kupovala priznanja :thumbup:
Ako velikosrbi proglase nezavisnost manjeg entiteta a mi ga ne demontiramo u roku od dva mjeseca, silom kako je i nastao, evo obecavam da cu se i ja ucipiti za tu kupovinu priznanja, imate od mene cvaju .... marke tad nece biti prihvatljive, euro se klima, valjda ce dolar biti stabilan ... eto 20 dolara od mene .... zar to nije "ljucki" od mene :)
Power_of_YES

#1235 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Power_of_YES »

1gorstak wrote:
Ako velikosrbi proglase nezavisnost manjeg entiteta a mi ga ne demontiramo u roku od dva mjeseca, silom kako je i nastao, evo obecavam da cu se i ja ucipiti za tu kupovinu priznanja, imate od mene cvaju .... marke tad nece biti prihvatljive, euro se klima, valjda ce dolar biti stabilan ... eto 20 dolara od mene .... zar to nije "ljucki" od mene :)
Posteno. Nego kazi mi, kako bi se osjecao da ti krenes u demontiranje i gotovo ga zavrsis, a veliki tata te klepi po usima? I onda moras da gledas kako redom priznaju genocidnu tvorevinu
Prozor

#1236 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Prozor »

onako kako se ti sad osjećaš gledajući kako redom priznaju "svetu srpsku zemlju" - republiku kosovo 8-) :lol: :lol: :-)
1gorstak

#1237 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by 1gorstak »

Power_of_YES wrote:
1gorstak wrote:
Posteno. Nego kazi mi, kako bi se osjecao da ti krenes u demontiranje i gotovo ga zavrsis, a veliki tata te klepi po usima? I onda moras da gledas kako redom priznaju genocidnu tvorevinu
O tom potom. Bitno je da smo se dogovorili za onu cvaju.
Power_of_YES

#1238 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Power_of_YES »

Prozor wrote:onako kako se ti sad osjećaš gledajući kako redom priznaju "svetu srpsku zemlju" - republiku kosovo 8-) :lol: :lol: :-)
uzivaj dok je tocak istorije na tvojoj strani... nase je da radimo da ga obrnemo
vrhbosna

#1239 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by vrhbosna »

Prozor wrote:onako kako se ti sad osjećaš gledajući kako redom priznaju "svetu srpsku zemlju" - republiku kosovo 8-) :lol: :lol: :-)
Prizna li ga ti i tvoja država ? Lako ti se kititi "tuđim perjem" :D
Bosnolog

#1240 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Power_of_YES wrote:
uzivaj dok je tocak istorije na tvojoj strani... nase je da radimo da ga obrnemo
Jazz_Junkie

#1241 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Jazz_Junkie »

Mozda se na Kosovu ogleda otprilike slika vanjskopolitickog utjecaja SAD. Tokom proteklih 40ak godina su SAD rusile i instalirale vlade koje su im ometale ekonomske interese odnosno sluzile istima. Slucaj Kosova stoji u kontinuitetu s tom politikom, ali sa jednom bitnom razlikom: ovaj put SAD nisu samo postavile vladu po vlastitom ukusu (oligarhija kriminalaca, trgovaca bijelim robljem, sto za SAD ne predstavlja moralnu prepreku) nego cak prvi put u povijesti stvorile jednu novu drzavu. Kosovo i nije moglo drukcije nastati posto nema ni ekonomiju, ni infrakstrukturu, a kamoli kompetentne ljude koji bi bili u stanju jednu tako nerazvijenu provinciju podici na sopstvene noge. Kosovo je rezultat rusko-americkog natezanja na globalnopolitickoj sceni. Neki recentniji slucajevi tog natezanja su Kirgistan, Osetija, Gruzija......
Ta "drzava" je vec dvije godine "neovisna". Interesantno je da Kosovari sada jos intenzivnije napustaju tu provinciju i bjeze na Zapad, mahom trazeci azil. Imaju tamo oligarhiju koja radi sto hoce, sve pod protektoratom SAD (kao nekada u Cileu, Indoneziji, Panami, Nikaragui itd.), dok EU sve to, nejedinstvena kao uvijek, samo ravnodusno posmatra. Sve sto su Kosovari, preciznije Albanci, dobili su samo grb, zastava i putovnica. To se ne moze jesti niti to donosi radno mjesto. Daleko od toga da bi im u sastavu Srbije bilo bolje, jer historija je dokazala da nije, ali da li ste bi koji glorificirate neovisnost ove banana-drzave razmisljali o sirim posljedicama ovog cina? Ovakva politika sigurno nije dala doprinos daljnoj demokratizaciji Srbije i srpskog naroda nego je istu stagnirala i jos vise osnazila srpski nacionalisticki folklor, te pruzila kakve-takve argumente za secesiju RS. Pazite: Kosovo je 1974. godine postalo politicki entitet (u sastavu Srbije, bez ustavnog prava na secesiju), a RS 1995 s potpisivanjem Daytonskog sporazuma. Danas je Kosovo drzava (pod upitnikom), tako da se namece pitanje: odakle sigurnost da RS upravo istim metodama nece postati drzava? Kao i u slucaju RS, ne postoji nikakvo povijesno i medjunarodno-pravno opravdanje za secesiju Kosova. Da li neki od vas ponekad razmisljaju o tome ili jednostavno biraju put licemjerstva, cak i prema Bosni i Hercegovini i njezinim interesima?
Power_of_YES

#1242 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Power_of_YES »

Bosnolog, hvala za klip, ja se svaki put najezim kad cujem gusle - i moj djed ih je svirao, i stari ih je pustao svaki put u kolima kad putujemo negdje. Sa tvog avatara vidim da volis istoriju. Ne znam zasto onda nipodastavas gusle i njihovu ulogu. Ja sam bar sa svojom tradicijom odrastao, dok si ti za stećke prvi put čuo na forumima. Btw, na stećcima se pominje ime koje nosi moj otac, prezime koje je djevojacko prezime moje majke, ime od kog je nastalo prezime moje djevojke, da ne nabrajam dalje... (htjedoh reci da su stećci i moja tradicija).

Jazz_junkie, upravo tako. U pitanju je infanitilno radovanje, dok Bosnjacima isti mac visi nad glavom
and

#1243 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by and »

Jazz_Junkie wrote:Mozda se na Kosovu ogleda otprilike slika vanjskopolitickog utjecaja SAD. Tokom proteklih 40ak godina su SAD rusile i instalirale vlade koje su im ometale ekonomske interese odnosno sluzile istima. Slucaj Kosova stoji u kontinuitetu s tom politikom, ali sa jednom bitnom razlikom: ovaj put SAD nisu samo postavile vladu po vlastitom ukusu (oligarhija kriminalaca, trgovaca bijelim robljem, sto za SAD ne predstavlja moralnu prepreku) nego cak prvi put u povijesti stvorile jednu novu drzavu. Kosovo i nije moglo drukcije nastati posto nema ni ekonomiju, ni infrakstrukturu, a kamoli kompetentne ljude koji bi bili u stanju jednu tako nerazvijenu provinciju podici na sopstvene noge. Kosovo je rezultat rusko-americkog natezanja na globalnopolitickoj sceni. Neki recentniji slucajevi tog natezanja su Kirgistan, Osetija, Gruzija......
Ta "drzava" je vec dvije godine "neovisna". Interesantno je da Kosovari sada jos intenzivnije napustaju tu provinciju i bjeze na Zapad, mahom trazeci azil. Imaju tamo oligarhiju koja radi sto hoce, sve pod protektoratom SAD (kao nekada u Cileu, Indoneziji, Panami, Nikaragui itd.), dok EU sve to, nejedinstvena kao uvijek, samo ravnodusno posmatra. Sve sto su Kosovari, preciznije Albanci, dobili su samo grb, zastava i putovnica. To se ne moze jesti niti to donosi radno mjesto. Daleko od toga da bi im u sastavu Srbije bilo bolje, jer historija je dokazala da nije, ali da li ste bi koji glorificirate neovisnost ove banana-drzave razmisljali o sirim posljedicama ovog cina? Ovakva politika sigurno nije dala doprinos daljnoj demokratizaciji Srbije i srpskog naroda nego je istu stagnirala i jos vise osnazila srpski nacionalisticki folklor, te pruzila kakve-takve argumente za secesiju RS. Pazite: Kosovo je 1974. godine postalo politicki entitet (u sastavu Srbije, bez ustavnog prava na secesiju), a RS 1995 s potpisivanjem Daytonskog sporazuma. Danas je Kosovo drzava (pod upitnikom), tako da se namece pitanje: odakle sigurnost da RS upravo istim metodama nece postati drzava? Kao i u slucaju RS, ne postoji nikakvo povijesno i medjunarodno-pravno opravdanje za secesiju Kosova. Da li neki od vas ponekad razmisljaju o tome ili jednostavno biraju put licemjerstva, cak i prema Bosni i Hercegovini i njezinim interesima?
pa ne bih se baš složio sa ovim.
možemo stvari postaviti i ovako.ako je srbija htjela da uspostavi vlast na kosovu i smatra da je to njeno pravo,zašto je onda radila protiv vlade bih i pomagala i učestvovala u onemogućavanju bih vlasti da učini isto.
ako srbija nije u stanju da zadrži kosovo i dio kako oni smatraju svoje teritorije,kako bi bilo izvodljivo da imaju neki uticaj i snagu da rade nešto sa teritorijom bih?
kosovo nije naš problem,nema veze sa nama i taj problem srbija nek rješava sa amerikom.
što bi njihov predsjednik rekao mi ćemo prihvatiti sve kako se narodi u srbiji i na kosovu dogovore.
Power_of_YES

#1244 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Power_of_YES »

and wrote:
Jazz_Junkie wrote:
možemo stvari postaviti i ovako.ako je srbija htjela da uspostavi vlast na kosovu i smatra da je to njeno pravo,zašto je onda radila protiv vlade bih i pomagala i učestvovala u onemogućavanju bih vlasti da učine isto.
Zasto je Srbija radila protiv BiH? Zato sto se tu situacija prelila iz Hrvatske. Zasto je radila protiv HR? Zato sto ne mozes ratovati 2 puta protiv Srbije, izvrsiti genocid nad Srbima, oba puta se prikaciti pobjednickoj strani, a onda se praviti da je cist racun, proglasiti nekoga manjinom uz pjevanje ustaskih pjesama, i ocekivati miran i kulturan razlaz ala Ceska i Slovacka. Slicno i u Bosni, sve uz preglasavanje konstitutivnog naroda - omoguceno istim onim gorepomenutim genocidom koji je smanjio broj Srba u BiH, dakle bastineci taj genocid. S druge strane ne vidim sta je to Srbija radikalno lose ucinila na Kosovu. I tu je na djelu svojevrstan ciklus, zacarani krug zla, i nisam siguran da su ga Srbi zapoceli. Rjesenje je ponudjeno - ulje i voda koji ne mogu zajedno su razdvojeni. Zasto isto ne moze i u BiH?
hercegovac_pravi

#1245 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Power_of_YES wrote:
and wrote:
Jazz_Junkie wrote:
možemo stvari postaviti i ovako.ako je srbija htjela da uspostavi vlast na kosovu i smatra da je to njeno pravo,zašto je onda radila protiv vlade bih i pomagala i učestvovala u onemogućavanju bih vlasti da učine isto.
Zasto je Srbija radila protiv BiH? Zato sto se tu situacija prelila iz Hrvatske. Zasto je radila protiv HR? Zato sto ne mozes ratovati 2 puta protiv Srbije, izvrsiti genocid nad Srbima, oba puta se prikaciti pobjednickoj strani, a onda se praviti da je cist racun, proglasiti nekoga manjinom uz pjevanje ustaskih pjesama, i ocekivati miran i kulturan razlaz ala Ceska i Slovacka. Slicno i u Bosni, sve uz preglasavanje konstitutivnog naroda - omoguceno istim onim gorepomenutim genocidom koji je smanjio broj Srba u BiH, dakle bastineci taj genocid. S druge strane ne vidim sta je to Srbija radikalno lose ucinila na Kosovu. I tu je na djelu svojevrstan ciklus, zacarani krug zla, i nisam siguran da su ga Srbi zapoceli. Rjesenje je ponudjeno - ulje i voda koji ne mogu zajedno su razdvojeni. Zasto isto ne moze i u BiH?
Pa zato što je ulje gore a voda dole.
and

#1246 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by and »

Power_of_YES wrote:
and wrote:
Jazz_Junkie wrote:
kad koristiš riječ genocid drži se činjenica i presuda relevantnih sudova.
vidiš,srbija je radila i protiv slovenije i protiv hrvatske i protiv bih i kako se sve završilo?
ne može isto u bih zato što mi sa vama nemamo ništa,svoje probleme rješavajte sami,a kod nas nema autonomnih pokrajina.
Power_of_YES

#1247 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Power_of_YES »

Ali svako malo desi se pozar, i frca na sve strane, a posljedica je da ulje izgori, a voda ispari... a mogli su lijepo zivjeti svako u svojoj flasi, na istoj polici
Power_of_YES

#1248 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Power_of_YES »

and wrote: kad koristiš riječ genocid drži se činjenica i presuda relevantnih sudova.
vidiš,srbija je radila i protiv slovenije i protiv hrvatske i protiv bih i kako se sve završilo?
ne može isto u bih zato što mi sa vama nemamo ništa,svoje probleme rješavajte sami,a kod nas nema autonomnih pokrajina.
Pricas sa Srbinom iz BIH, tj. iz RS. I negiras genocid nad mojim narodom u HR i BiH u 2. svjetskom ratu?

"Ne može isto u bih zato što mi sa vama nemamo ništa"... ja argumenta i sile... hoces li mi detaljnije objasniti zasto ne moze isti recept i za BiH?
hercegovac_pravi

#1249 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Power_of_YES wrote:Ali svako malo desi se pozar, i frca na sve strane, a posljedica je da ulje izgori, a voda ispari... a mogli su lijepo zivjeti svako u svojoj flasi, na istoj polici
Kakve veze ima ulje i voda sa požarom?
Power_of_YES

#1250 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Power_of_YES »

hercegovac_pravi wrote:
Power_of_YES wrote:Ali svako malo desi se pozar, i frca na sve strane, a posljedica je da ulje izgori, a voda ispari... a mogli su lijepo zivjeti svako u svojoj flasi, na istoj polici
Kakve veze ima ulje i voda sa požarom?
probaj vodom ugasiti ulje u tavi kad pocne da gori... ili naliti hladne vode u vrelo ulje... poenta je - to dvoje se ne mijesa
Post Reply