Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1226 Re: Cijene stanova All about

Post by alica.k »

duboka_misao wrote:
alica.k wrote: "dokaz o regulisanom pitanju naknade za pogodnost lokacije" :S, sta god da je to, pretpostavljam nesto sto se treba njima u opstini platiti...ima i nekakav "dokaz o regulisanom pitanju naknade za izgradnju sklonista", to FAKAT nemam pojma sta je.

.
to su ti dvije uplatnice koje moras priloziti da ste platili opstini `rentu i taxu` i da ste platili naknadu za izradnju sklonista u zgradi (nema nikakve veze s tim sto vi zapravo nemate sklonista) vidi jel imas te uplatnice ili se to tek mora platiti.
eh, nemam nikakve uplatnice nit sam ista platila, to valjda trebam otici kod njih i pitati na koji racun i koliko da uplatim? sutra maksuz odo u opstinu imam citav dan da se peglam i ne izlazim dok mi daju sve odgovore sto trazim...ccc dimnjacar. tebi hvala puno, barem sad znam okvirno sta trebam oko toga.
Topla voda

#1227 Re: Cijene stanova All about

Post by Topla voda »

HAVANA wrote:Sjeban sam strašno :lol: kupio 2002 po 900km i ne mislim prodavati a grbavicu voooliiimmmmm :D
I tad mi dosta njih govorilo...punoooo,valja to renovirati...
Sve je to u redu i poštujem svačije ali volim konkretne stvari a ne šuplju.Dakle ako ima neko da zna za DOBAR stan na grbavici do 55 m2 do 100000km djevojka će rado platiti i nagraditi...može i devastiran uz dobru cijenu...neće nikakve novogradnje,buća potoke,nedjariće,vogošće, kurćiće palćiće...Ja ne mogu da joj nadjem a volio bi joj pomoći...
115milja,53m2,kod obdanista,prekoputa bristola,neboder,nisko
semmy

#1228 Re: Cijene stanova All about

Post by semmy »

alica.k wrote:
duboka_misao wrote:
alica.k wrote: "dokaz o regulisanom pitanju naknade za pogodnost lokacije" :S, sta god da je to, pretpostavljam nesto sto se treba njima u opstini platiti...ima i nekakav "dokaz o regulisanom pitanju naknade za izgradnju sklonista", to FAKAT nemam pojma sta je.

.
to su ti dvije uplatnice koje moras priloziti da ste platili opstini `rentu i taxu` i da ste platili naknadu za izradnju sklonista u zgradi (nema nikakve veze s tim sto vi zapravo nemate sklonista) vidi jel imas te uplatnice ili se to tek mora platiti.
eh, nemam nikakve uplatnice nit sam ista platila, to valjda trebam otici kod njih i pitati na koji racun i koliko da uplatim? sutra maksuz odo u opstinu imam citav dan da se peglam i ne izlazim dok mi daju sve odgovore sto trazim...ccc dimnjacar. tebi hvala puno, barem sad znam okvirno sta trebam oko toga.
@alica.k ne kontam, nisam pratila otpocetka...kupila si stan i sad trebas priloziti taj dokaz za skoliniste...ne kontam zasto jer to je vec platio onaj ko je zgradu pravio, znaci ti to nemoras placati...mi smo kucu pravili i kad smo ganjali dozvolu i placali dozvolu morali smo platiti za izgradnju sklonista ali to se placa prije pocetka grdnje, znaci kad pravis kucu ili zgradu...kad kupujes stan nemas s tim nista jer je vec placeno
alica.k

#1229 Re: Cijene stanova All about

Post by alica.k »

semmy wrote:@alica.k ne kontam, nisam pratila otpocetka...kupila si stan i sad trebas priloziti taj dokaz za skoliniste...ne kontam zasto jer to je vec platio onaj ko je zgradu pravio, znaci ti to nemoras placati...mi smo kucu pravili i kad smo ganjali dozvolu i placali dozvolu morali smo platiti za izgradnju sklonista ali to se placa prije pocetka grdnje, znaci kad pravis kucu ili zgradu...kad kupujes stan nemas s tim nista jer je vec placeno
ako je ovo istina super, al ja to ne vidim nigdje u ovim papirima sto mi je dala bivsa vlasnica stana, te uplatnice, a oni mi to traze :S tako da vjerovatno nista nije bilo placeno. inace, meni to izgleda pravo mutno sto se desavalo s njom (radila je u zavodu za izgradnju). nadogradnja je legalna, a na dobrinji se ne smije nadogradjivati nista itd itd..napravila je stan veci nego sto je dozvoljeno i zato smo ga malo platili, i sad ja pokusavam to da legalizujem, ako mi ne daju da onda srusim i to je to.
HAVANA

#1230 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Topla voda wrote:
HAVANA wrote:Sjeban sam strašno :lol: kupio 2002 po 900km i ne mislim prodavati a grbavicu voooliiimmmmm :D
I tad mi dosta njih govorilo...punoooo,valja to renovirati...
Sve je to u redu i poštujem svačije ali volim konkretne stvari a ne šuplju.Dakle ako ima neko da zna za DOBAR stan na grbavici do 55 m2 do 100000km djevojka će rado platiti i nagraditi...može i devastiran uz dobru cijenu...neće nikakve novogradnje,buća potoke,nedjariće,vogošće, kurćiće palćiće...Ja ne mogu da joj nadjem a volio bi joj pomoći...
115milja,53m2,kod obdanista,prekoputa bristola,neboder,nisko

Puno :twisted: :D
Rimad

#1231 Re: Cijene stanova All about

Post by Rimad »

alica.k wrote:to mi nista nisu trazili, stan je legalna nadogradnja kupljena jos 2000. (vjerovatno zato nista od toga i ne treba, jer dozvole za to vec imaju) al je malo veci nego sto je u katastru kvadratura i sad il mogu srusit il legalizovat. naknadnu urbanisticku sam dobila, i sad mi na tom spisku za naknadnu gradjevinsku stoje neke stvari tipa "saglasnost dimnjacara" i "dokaz o regulisanom pitanju naknade za pogodnost lokacije" :S, sta god da je to, pretpostavljam nesto sto se treba njima u opstini platiti...ima i nekakav "dokaz o regulisanom pitanju naknade za izgradnju sklonista", to FAKAT nemam pojma sta je.

i jos nesto, sa vlasnicima stanova u zgradi smo rijesili imovinsko pravne odnose, to jest, isplatili smo im tih par kvadrata i oni su spremni potpisat sta treba samo ovdje pise da se to treba ovjerit u nekakvoj nadleznoj poreskoj upravi...pretpostavljam da je to nesto u opstini, ali ne znam jel sad taj dokument treba sastaviti neki advokat il sta :S, i kako se to ovjerava i sta vec...

zato sam i pitala ima li neka firma il neko ko se bavi time, jer oni su vjerovatno vec uhodani i znaju sta treba da se uradi i gdje i kako...

u svakom slucaju hvala.
Nerijetko se događa (kod starogradnje) da je kvadratura malo veća nego što je u katastru. Nikad to nije bio problem. Ne znam šta je problem kod tebe po tom pitanju?
trinitrotoluol

#1232 Re: Cijene stanova All about

Post by trinitrotoluol »

Havana, covjek ti kaze da je realno 800 KM a i sam priznajes da si placao po 900 i zato fakat ne kontam te sto se bunis :-?
HAVANA

#1233 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

trinitrotoluol wrote:Havana, covjek ti kaze da je realno 800 KM a i sam priznajes da si placao po 900 i zato fakat ne kontam te sto se bunis :-?

valter.ba wrote:Trziste se strovalilo, lokacija novogradnje Nedjarici, cjena ako je tako nije losa ali ce ici jos dole ;-)
Smjesno je da je m2 na Grbavici 2000 KM ili cak 2500 koliko je bilo prije. Objektivno taj kvadrat bi trebao biti 800 KM, a ova novogradnja 1300 plafon! Sada je nadjelu zakon ponude i potraznje a cjene ce zato jos da tonuuuuuuu :D
HAVANA wrote:Na kojoj lokaciji,koja spratnost,koji materijali,iskorištenost placa,cijena zemlje ???
Probaj kupiti komad zemlje recimo na grbavici i tu dobiti papire i napraviti zgradu pa mi javi koliko te je izašao kvadrat stambenog prostora.
Ja 3 godine plaćam kredit i ganjam papire,još nisam ni počeo...jebeni stub od struje izmještju 3 mjeseca...rate idu...a pravim sebi poslovni objekat,otvoreni prostor,nije stambeni...samim tim i jeftinija gradnja od stambene i opet sa kvalitetnijom gradnjom,statikom,materijalima...sa okolnim uredjenjem...1000km po m2(bez kamata) otprilike :evil:
Nemojte mi samo računati neke nine,tibre ,nedjariće,prozor do prozora na tri metra...
Volio bi ja da ima al nema ništa posebno jeftino...ako je jeftino onda je grob na 17 spratu...
trinitrotoluol

#1234 Re: Cijene stanova All about

Post by trinitrotoluol »

Da i ??? :-) Haj nema veze meni je svejedno samo citajuci naisao na nesto sto mi se ucinilo nelogicno,zaboravi :mrgreen:
ahuseino

#1235 Re: Cijene stanova All about

Post by ahuseino »

Topla voda wrote:
ahuseino wrote:
Topla voda wrote:imal sta za 800 km? :D

kad bude,javite :-D
da uzmem jedno 9 kvadrata :)
... i das par kvadrata za baksisa.
dje si ti mishu? :D

kas vamo?
cim padne na 8 joja, pa da kupim kakvu vilu kod pazarica. :D
zonbirile

#1236 Re: Cijene stanova All about

Post by zonbirile »

trinitrotoluol wrote:Havana, covjek ti kaze da je realno 800 KM a i sam priznajes da si placao po 900 i zato fakat ne kontam te sto se bunis :-?
----------------------------------------------------------
pažljivije čitati,kupio je za te pare 2002g,a sve je relativno pa i flaša vode ovde i u Sahari nije isto.Enormno su skočile cijene zemljišta,sve drađbine za gradnju,materijal,konačno plate i mogućnost kreditiranja.Smiruju se krediti,ali ostale stavke ne miću na dolje.sem toga mnogo je prljavog novca koji se pere(Gaši,Turković i sl) preko stanogradnje i kupovine stanova.
alica.k

#1237 Re: Cijene stanova All about

Post by alica.k »

Rimad wrote:Nerijetko se događa (kod starogradnje) da je kvadratura malo veća nego što je u katastru. Nikad to nije bio problem. Ne znam šta je problem kod tebe po tom pitanju?
problem je sto kvadratura nije "malo veca". dodala je jednu citavu sobu viska, i to se mora legalizovat.
Topla voda

#1238 Re: Cijene stanova All about

Post by Topla voda »

zovi ako bude trebalo devastirat tu sobu :D
Optimus Prime

#1239 Re: Cijene stanova All about

Post by Optimus Prime »

Interesuje me da li neko zna koliko se krece kvadrat stana na vratniku?
Te odnos cijena u uporedbi sa Marin Dvorom.
ssmmiilleeyy

#1240 Re: Cijene stanova All about

Post by ssmmiilleeyy »

Ne razumijem ta djevojka hoće da kupi stan od 53m2 po cijeni od 115 milja, ja neki dan na Dobrinji gledao stano od 86 kvadrata po cijeni od 112 hiljada ( Četverosoban) :D :D
HAVANA

#1241 Re: Cijene stanova All about

Post by HAVANA »

Djevojka neće na dobrinju.
Kupila 53m2 na čengić vili za 80 000km (novi prozori i vrata , ostalo treba sve raditi).
nexo

#1242 Re: Cijene stanova All about

Post by nexo »

...
Last edited by nexo on 04/08/2010 18:15, edited 1 time in total.
ahuseino

#1243 Re: Cijene stanova All about

Post by ahuseino »

nexo wrote:
ssmmiilleeyy wrote:Ne razumijem ta djevojka hoće da kupi stan od 53m2 po cijeni od 115 milja, ja neki dan na Dobrinji gledao stano od 86 kvadrata po cijeni od 112 hiljada ( Četverosoban) :D :D
Nije mi jasno kako ti arhitekti smjeste cetverosoban stan u 86m2. Ja zivim u jednosobnom stanu od 98m2, ne racunajuci balkone i isti bi se lako mogao pretvoriti u dvosoban, pa i trosoban stan ali, ne vidim nacin da se napravi cetverosoban.
Okrenes sobe na kant...
ssmmiilleeyy

#1244 Re: Cijene stanova All about

Post by ssmmiilleeyy »

Nije mi jasno kako ti arhitekti smjeste cetverosoban stan u 86m2. Ja zivim u jednosobnom stanu od 98m2, ne racunajuci balkone i isti bi se lako mogao pretvoriti u dvosoban, pa i trosoban stan ali, ne vidim nacin da se napravi cetverosoban.[/quote]

Eh ovako su mi objasnili : Dnevni Boravak 19,44m2 ; 01 Spavaća soba 09,00m2 ; 02 Spavaća soba 13,80m2 ;03 Spavaća soba 13,00m2;Kuhinja 06,24m2 ; Kupatilo 04,62m2;Toalet 01,50m2 ;1 ostava 01,68m2;2 ostava 01,65 m2 ; 1 Balkon 03,64m2 ; 2 balkon 05,04m2 ; predsoblje 13,00m2 ; Degažman 03,75m2

Nadam se da nisam fulio neku cifru. :D
trinitrotoluol

#1245 Re: Cijene stanova All about

Post by trinitrotoluol »

1490 na Sipu za borce preko BOCC-a, nije lose! Samo me interesuje zna li neko jesu li ovo oni isti koje optuzuju da su borcima pokrali pare od nadogradnji??? Da li se ovo sada hoce vaditi na naivnim ili je ovo sve OK? Molio bih ako neko zna vise detalja o ovome da se prijavi :D .
van Basten

#1246 Re: Cijene stanova All about

Post by van Basten »

a meni nije jasno kakav je to jednosoban stan od 98 kvadrata :-)
Ridjobrki

#1247 Re: Cijene stanova All about

Post by Ridjobrki »

Ma garant nešto slično jednosobnom stanu od 100 m2, samo par kvadrata manje... :mrgreen:
Topla voda

#1248 Re: Cijene stanova All about

Post by Topla voda »

pa nisam rembrant,jebote...cuj jednosoban od sto kvadrata :-)
ahuseino

#1249 Re: Cijene stanova All about

Post by ahuseino »

van Basten wrote:a meni nije jasno kakav je to jednosoban stan od 98 kvadrata :-)
ja bih ga opisao kao... velik?
trinitrotoluol

#1250 Re: Cijene stanova All about

Post by trinitrotoluol »

Daj ba vise ne zachatavajte temu pravo ste offff :x Otvorite posebnu temu pa razmjestajte kvadrate,ha ja :-x
Post Reply