Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
pojedinac

#1226 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by pojedinac »

MuaDib wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Kokošar lopov, nikad mi neće biti jasno kako je srpski narod izabrao LOPOVA KOJI JE OSUĐEN ZA KRAĐU ELEMENATA ZA SVOJU VIKENDICU. Niti jednog dana nije odležao za ovu krađu.
Image
Nije ga izabrao, on mu je nametnut od strane KOS i velikosrpskih struja u JNA. A kasnije dolazi propaganda i ideologija u strahu su velike oči, koja od njega pravi eroja.
@MuaDib
Jest im ga bilo teško nametnuti!?
Zato taj isti narod oberučke prihvati ulogu đelata pa udarnički dogura čak do genocida.

Ko im ga sad nameće i čega se plaše da ga slave k`o `eroja!?

Nama, kao narodu, je bilo sve nametnuto i spremano da nas izbrišu sa kugle zemaljske, pa ne uradismo isto iako bi imali opravdanje za to.

ZAPAMTI TO @MuaDib.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1227 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by PipiDugaDevetka »

pojedinac wrote:@MuaDib
Zato taj isti narod oberučke prihvati ulogu đelata pa udarnički dogura čak do genocida.

Nama, kao narodu, je bilo sve nametnuto i spremano da nas izbrišu sa kugle zemaljske, pa ne uradismo isto iako bi imali opravdanje za to.

ZAPAMTI TO @MuaDib.
Što se obraćaš samo @MuaDib-u, što se ne bi obratio svim Bošnjacima?
Da pamte i čim ona Bakira Hasečić pozove na kakvo obilježavanje godišnjice, ima da se tamo u Republici srpskoj nađe najmanje 20 000 Bošnjaka postrojenih!

Bakirini protesti ne okupljaju Bošnjake jer isti nemaju cojones da u manjem entitetu obilježavaju godišnjice i time protestvuju.
breuer

#1228 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by breuer »

PipiDugaDevetka wrote:

ZAPAMTI TO @MuaDib.
Da pamte i čim ona Bakira Hasečić pozove na kakvo obilježavanje godišnjice, ima da se tamo u Republici srpskoj nađe najmanje 20 000 Bošnjaka postrojenih!

Bakirini protesti ne okupljaju Bošnjake jer isti nemaju cojones da u manjem entitetu obilježavaju godišnjice i time protestvuju.
u Višegradu se treba okupiti 20.000 prvenstveno ljudi, jer je to što se tamo zbivalo zločin protiv čovječnosti, a to što se ne okupi je sramni dokaz koliko nisu ljudi mnogi koji žive oko nas, pa i mi sami :(
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1229 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

breuer wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

ZAPAMTI TO @MuaDib.

u Višegradu se treba okupiti 20.000 prvenstveno ljudi, jer je to što se tamo zbivalo zločin protiv čovječnosti, a to što se ne okupi je sramni dokaz koliko nisu ljudi mnogi koji žive oko nas, pa i mi sami :(
Ja bih rekao da se radi o genocidu:
http://genocideinvisegrad.wordpress.com/
Ali ima sud koji će da presudi R. K., najbolje da još malo sačekamo tu presudu.
breuer

#1230 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by breuer »

Kažem ti da je taj genocid zločin protiv čovječnosti (humanosti) i da se tamo ne trebaju zvati samo Bošnjaci već svi ljudi!

Pa da se povampirenoj četničkoj hulji da doznanja koliko ima ljudi!
Samir_01

#1231 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Samir_01 »

Hatchett: Karadžić je bio odlučan da zaustavi rat i sačuva živote civila

Svjedočeći u odbranu Radovana Karadžića, američki profesor Ronald Hatchett izjavio je da je tokom boravka na Palama u jesen 1994. godine bio “zapanjen” odlučnošću i naporima tadašnjeg predsjednika Republike Srpske (RS) da okonča rat u BiH i sačuva živote civila.

Hatchett, bivši oficir vojske SAD-a i civilni predstavnik Pentagona u evropskim sigurnosnim organizacijama, s Karadžićem se sreo na Palama sredinom septembra 1994. kao član delegacije društva za istraživanje Balkana “Lord Byron”.

U izjavi koju je Karadžić uveo u dokaze u pisanom obliku, Hatchett je opisao kako je Karadžić odlučno odbio sugestiju generala da se rat može okončati samo “velikom srpskom vojnom ofanzivom” na Sarajevo.

"Neću pokrenuti veliki vojni napad na grad pun ljudi koji bi ubio hiljade na obje strane kad znam da nam ne bi bilo dozvoljeno da ga zadržimo u okviru mirovnog rješenja", naglasio je Karadžić, po svjedočenju Hatchetta.

Karadžić je optužen za genocid počinjen u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, teror nad civilima u Sarajevu i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Svjedok Hatchett je izjavio da Karadžića nikada nije čuo da kaže da će RS biti čisto srpska niti da u njoj neće biti mjesta za Bošnjake i Hrvate.

Kada ga je, snimajući, upitao kakav je njegov stav o etničkom čišćenju, Karadžić mu je odgovorio da “to nikada nije bila politika RS-a” i da će poslije rata svim izbjeglicama biti omogućeno da se vrate u svoje domove.

Kako je Hatchett posvjedočio, Karadžić mu je na kraju posjete Palama predao svoj mirovni prijedlog, zatraživši da ga prenese američkoj administraciji.

Po tom prijedlogu, BiH bi bila “jedinstvena država s dvije autonomne republike”, srpskom i bošnjačko-hrvatskom.

Teritorija bi bila podijeljena u razmjeri 49 posto Srbima, a 51 Bošnjacima i Hrvatima.

Budući da je “vjerovao da Karadžić iskreno želi okončanje rata”, Hatchett je, po sopstvenim riječima, uspio da mirovni prijedlog lidera RS-a dostavi tadašnjem predsjedniku SAD-a Billu Clintonu.

Zatim je čuo da je Clintona plan “uzbudio”, ali da ga je kasnije odbacio State Department.

Hatchett je naglasio da su mirovna konferencija u Daytonu u jesen 1995. i sporazum koji je na njoj postignut bili veoma slični prijedlogu koji je Karadžić dao godinu dana ranije.

Teritorijalna podjela BiH na entitete bila je, po svjedoku, ista.

Na početku unakrsnog ispitivanja, tužilac Alan Tieger nastojao je osporiti kredibilitet i objektivnost svjedoka citirajući izjave osnivača Fondacije “Lord Byron” Srđe Trifkovića i sir Alfreda Shermanna.

Shermann je na sajtu društva pisao da je Zapad “srbofobičan” i da je “podvrgao Srbe pogromu”.

Nezavisnu BiH, on je, kako je tužilac citirao, nazvao “islamistanom u srcu Evrope”.

Tužilac Tieger je naveo i Trifkovićevu ocjenu da je međunarodni sud u Haagu “političko oruđe gospodara koji ga plaćaju” i da su njegove presude neizvjesne kao u Staljinovoj Rusiji.

Hatchett je odgovorio da nije “nužno” dijelio takve stavove svojih kolega i da nije vjerovao u antisrpsku zavjeru, ali da je želio da doprinese uspostavljanju objektivnije slike o događajima na Balkanu, osjećajući potrebu da načini ravnotežu pristrasnosti zapadnih medija protiv Srba.

Unakrsno ispitivanje Hatchetta, zastupnik Optužbe nastavit će sutra.

Prije ovog svjedoka o zbivanjima u Sarajevu početkom rata i evakuaciji JNA iz kasarni u gradu svjedočio je Miloslav Gagović, koji je za izbijanje rata okrivio bošnjačke paravojne formacije i teritorijalnu odbranu, koje su napadale JNA i blokirale njene kasarne, prenosi BIRN - Justice Report.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/hatchett ... /130115148
PipiDugaDevetka

#1232 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

R.K. wrote:U izjavi koju je Karadžić uveo u dokaze u pisanom obliku, Hatchett je opisao kako je Karadžić odlučno odbio sugestiju generala da se rat može okončati samo “velikom srpskom vojnom ofanzivom” na Sarajevo.

"Neću pokrenuti veliki vojni napad na grad pun ljudi koji bi ubio hiljade na obje strane kad znam da nam ne bi bilo dozvoljeno da ga zadržimo u okviru mirovnog rješenja", naglasio je Karadžić, po svjedočenju Hatchetta.
Malo je kontradiktoran, bolje bi mu bilo da prizna genocidne namjere i tako primi na sebe genocidnost, a ne da čitav narod srpski pati vjekovima kao GENOCIDAN NAROD. Uvijek će se moći reći da su genocid izvršili POJEDNCI iz srpskog naroda.

Uostalom, sačekajmo presudu 2014. ili tu negdje oko 2014.g..

Kako je moguće da je srpski narod izabrao sebi za vođu lopova-kokošara koji je bio uhvaćen od strane GSUP-a prilikom krađe elemenata za svoju vikendicu.

Niti jednog dana kazne nije odslužio:

Image

To što ''nije htio da gine hiljade ljudi na obje strane'' je djelo i učinak ARBiH:
Image
nemoguce vruce

#1233 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by nemoguce vruce »

Gledam danas na BN sudjenje onom pascetu Karadzicu. Doveo je nekog Vukeljica da kao svjedok odbrane, govori o desavanjima pocetkom rata u Foci i okolini.
Lik je nekih 10 minuta lago kad god je zino.
Citiram:"Islamski fundamentalisti su se naoruzavali vec 89 godine, a Srbi tek drugom polovinom 92 godine".
I jos dodade da moze svima ravno gledati u oci i podignuta cela svjedociti.
Frtalj_Duše

#1234 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Frtalj_Duše »

nemoguce vruce wrote:Gledam danas na BN sudjenje onom pascetu Karadzicu. Doveo je nekog Vukeljica da kao svjedok odbrane, govori o desavanjima pocetkom rata u Foci i okolini.
Lik je nekih 10 minuta lago kad god je zino.
Citiram:"Islamski fundamentalisti su se naoruzavali vec 89 godine, a Srbi tek drugom polovinom 92 godine".
I jos dodade da moze svima ravno gledati u oci i podignuta cela svjedociti.
Prototip Srbina kakvog ga tajo dobrica opisuje. :roll:

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
stari grad Visegrad

#1235 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by stari grad Visegrad »

Dosta mi je ovog zlocinca i njegovih lazi na sudjenju u den Haagu. Dabogda mu se sjeme izgubilo i nestao u vatri u Sibiru. Sta on ima u mozgu? i dalje me maltretira sa lazima . Fuj! Dzubre jedno, stoka nacisticka.
PipiDugaDevetka

#1236 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

stari grad Visegrad wrote:Dosta mi je ovog zlocinca i njegovih lazi na sudjenju u den Haagu. Dabogda mu se sjeme izgubilo i nestao u vatri u Sibiru. Sta on ima u mozgu? i dalje me maltretira sa lazima . Fuj! Dzubre jedno, stoka nacisticka.
Langzam, smiri se, put do pravde i istine je dug i mukotrpan,...nadam se najboljem, osudi za genocid u čitavoj BiH.
Takva osuda je dobra i za Srbe jer se imenom i prezimenom navodi ko je organizovao i počinio genocid, dakle ne srpski narod da ostane genocidan, nego pojednici iz reda tog naroda.
Poslušaj jednog od najpametnijih i najhrabrijih od Bošnjaka:
stotka12

#1237 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by stotka12 »

“Muslimani izazvali pokolj u Srebrenici“

Svedok odbrane na suđenju Radovanu Karadžiću tvrdio je pred Tribunalom u Hagu da su masovna ubistva Muslimana u Srebrenici jula 1995. "organizovali i isprovocirali Muslimani", a "počinile srpske snage".

"To su organizovali Muslimani uz pomoć svojih prijatelja, a zločin su neposredno izvršile srpske snage", rekao je Milenko Inđić, penzionisani potpukovnik Vojske Republike Srpske.

Karadžića, tadašnjeg predsednika RS i vrhovnog komandanta njene vojske, optužnica tereti za genocid nad više od 7.000 Muslimana iz Srebrenice u danima pošto je VRS 11. jula 1995. zauzela tu enklavu u istočnoj Bosni.

Potpukovnik Inđić, tadašnji oficir za vezu Glavnog štaba VRS sa Unproforom, kazao je da su napad VRS na Srebrenicu jula 1995. "organizovali i isprovocirali Muslimani" iz te zone pod zaštitom UN od 1993, napadajući Srbe u okolnim selima.

Svedok, obaveštajni oficir VRS, tvrdio je da su 1993. srebrenički Muslimani tražili od predsednika Predsedništva BiH Alije Izetbegovića da se reši nepodnošljiv status njihove enklave. Po Inđiću, Izetbegović im je odgovorio da su mu Amerikanci rekli da je za rešavanje srebreničke krize potrebno da bude "3.000 mrtvih".

"Bilo je potrebno isprovocirati operaciju koja će dovesti do žrtava... Znalo se da će doći do osvete", kazao je Inđić, napominjući da je to njegovo "lično uverenje".

Dok ga je unakrsno ispitivala tužiteljka Karolin Edžerton, svedok je, međutim, ponavljao da jula 1995. nije imao nikakvih saznanja o zbivanjima u Srebrenici, premda je imao stalan kontakt sa komandantom VRS Ratkom Mladićem.

"Zar je Mladić trebalo mene da informiše?"

"Zvanično nisam imao informacija, niti sam imao potrebe da znam o operaciji Srebrenica... Zar mislite da je Mladić, kao komandant, imao potrebu da mene informiše šta se događa?", rekao je Inđić.

Potvrdivši da je sredinom jula 1995. prisustvovao sastancima Mladića sa komandantom Unprofora Rupertom Smitom o sudbini srebreničkih zarobljenika u rukama VRS, Inđić je naglasio da "na tim sastancima nisam saznao o bilo kakvim zločinima u Srebrenici".

Na pitanje tužiteljke da li to znači da "ništa nije čuo o nestanku hiljada muškaraca", Inđić je uzvratio: "Ništa nisam znao, ni čuo, osim onoga što sam eventualno čuo na radiju".

Suđenje Karadžiću pred Tribunalom nastavlja se iduće nedelje.
Kolonizacija

#1238 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Kolonizacija »

Ne jenjava "sami sebe ubijali" propaganda...
stotka12

#1239 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by stotka12 »

Kolonizacija wrote:Ne jenjava "sami sebe ubijali" propaganda...
...."i svi su cinili zlocine" :-)

I onda imaju obraza se javljati i kritikovati ostale,a nisu ni uvidjeli sta su cinili,ili su uvidjeli,ne znam sta je gore :?
A niti prestaju vec nastavljaju svoju genocidnu politiku i lazi,cak stavise optuzuju druge ne bih li ih sveli na svoj rang,sramotni i bezobrazni za svaki narod.
Cast Izuzetcima.
Kolonizacija

#1240 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Kolonizacija »

stotka12 wrote:
Kolonizacija wrote:Ne jenjava "sami sebe ubijali" propaganda...
...."i svi su cinili zlocine" :-)

I onda imaju obraza se javljati i kritikovati ostale,a nisu ni uvidjeli sta su cinili,ili su uvidjeli,ne znam sta je gore :?
A niti prestaju vec nastavljaju svoju genocidnu politiku i lazi,cak stavise optuzuju druge ne bih li ih sveli na svoj rang,sramotni i bezobrazni za svaki narod.
Cast Izuzetcima.
Budala je onaj ko uopšte misli da oni imaju obraza. Kad razgovaramo o njihovoj zvaničnoj politici tu treba apriori da se uzima da hoće da te prevare u svemu i da je za njih zločinačka politika sasvim prihvatljiva ako će popraviti njihovu poziciju. Svako pokajanje se mora smatrati lažnim i dijelom neke veće igre. A što se tiče izuzetaka, oni samo potvrđuju pravilo.
PipiDugaDevetka

#1241 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Kolonizacija wrote: Budala je onaj ko uopšte misli da oni imaju obraza. Kad razgovaramo o njihovoj zvaničnoj politici tu treba apriori da se uzima da hoće da te prevare u svemu i da je za njih zločinačka politika sasvim prihvatljiva ako će popraviti njihovu poziciju. Svako pokajanje se mora smatrati lažnim i dijelom neke veće igre. A što se tiče izuzetaka, oni samo potvrđuju pravilo.
:thumbup: :bih:
BHCluster

#1242 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by BHCluster »

Karadzic zovno generala Milosevica kao svedoka odbrane a taj mu svjedok dobio 28 godina zatvora za svoje zasluge i onda covek se treba pitati koje ovdje veca budala?
hAZNADAR

#1243 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by hAZNADAR »

BHCluster wrote:Karadzic zovno generala Milosevica kao svedoka odbrane a taj mu svjedok dobio 28 godina zatvora za svoje zasluge i onda covek se treba pitati koje ovdje veca budala?
Po svemu sudeci niko ne moze ispasti veca budala od Bosnjaka.

HAG - Bivši pripadnik Službe državne bezbjednosti MUP-a BiH Edin Garaplija potvrdio je danas na suđenju Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu da je tokom rata u Sarajevu djelovala tajna vojna jedinica "Ševe" i da su njene aktivnosti snajperskog djelovanja i napada na civile pripisivane Vojsci Republike Srpske.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ga ... 78992.html

*** SPAM ***/vijesti/92176_Snajpe ... rbima.html

Opcenito - ne mislim da zlocine treba prikrivati zarad politike - treba se istina znati - ali,..

Na ovakav nacin istina o pojedinim akcijama Seva(ako uzmemo u obzir da je istina) - ne samo da ovako karikirano i tendenciozno prikazano izjednacava krivicu strana - vec haman od ABiH pravi agresora. Ovako i trn i balvan na vazi isto vazu.

I pored cinjenice da Seve nisu mogle pobiti 10 000 gradjana Sarajeva a od toga 1000 djece - samo zbog Garapijinog iznosenja u Hagu price o pucanju na francuskog umproforca i Sefera - ispasce da su ako nist - barem upitne civilne zrtve opsade i "nejasno" ko ih pobi.

E moj Garapija - istini ima mjesta ali na koji nacin i kako.
Nacionalniid_BOSANCI

#1244 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

hAZNADAR wrote:
BHCluster wrote:Karadzic zovno generala Milosevica kao svedoka odbrane a taj mu svjedok dobio 28 godina zatvora za svoje zasluge i onda covek se treba pitati koje ovdje veca budala?

HAG - Bivši pripadnik Službe državne bezbjednosti MUP-a BiH Edin Garaplija potvrdio je danas na suđenju Radovanu Karadžiću u Haškom tribunalu da je tokom rata u Sarajevu djelovala tajna vojna jedinica "Ševe" i da su njene aktivnosti snajperskog djelovanja i napada na civile pripisivane Vojsci Republike Srpske.

*** SPAM ***/vijesti/92176_Snajpersko-djelovanje-Seva-pripisano-Srbima.html

Opcenito - ne mislim da zlocine treba prikrivati zarad politike - treba se istina znati - ali,..

Na ovakav nacin istina o pojedinim akcijama Seva(ako uzmemo u obzir da je istina) - ne samo da ovako karikirano i tendenciozno prikazano izjednacava krivicu strana - vec haman od ABiH pravi agresora. Ovako i trn i balvan na vazi isto vazu.

I pored cinjenice da Seve nisu mogle pobiti 10 000 gradjana Sarajeva a od toga 1000 djece - samo zbog Garapijinog iznosenja u Hagu price o pucanju na francuskog umproforca i Sefera - ispasce da su ako nist - barem upitne civilne zrtve opsade i "nejasno" ko ih pobi.

Ko zna, to se treba ispitati, mozda su Garaplija i drugi radili sa srpsku stranu ubaceni medju Bosnjake pa da se na taj nacin optuze Bosnjaci i izravnja krivica za ratna desavanja, ako je tako onda njegov govor u Hagu to lijepo potrvdjuje.
%tacno*

#1245 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by %tacno* »

hAZNADAR wrote:

*** SPAM ***/vijesti/92176_Snajpersko-djelovanje-Seva-pripisano-Srbima.html

Ma fuuuj. :x :evil:
karanana

#1246 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

jebi ga. ocigledno ima i kod nas kukolja i bilo je losih djela. i na zalost zbog tih pojedinacnih slucajeva kosovaca ili kriminalaca, zlocinci poput karadzica i mladica u nekim trenucima i imaju za njih pozitivne momente u sudu.
%tacno*

#1247 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by %tacno* »

Da se razumijemo, sav prljav ves treba izaci na vidjelo ali kada vidimo ovaj dio sudjenja (iznosenje odbrane) cime se sve sluze zlikovci, koje lazi proturaju, kako svoj prljav ves skrivaju...ovo svjedocenje dodje kao slag na tortu optuzenom.
Pa zar smo dotle spali bez obzira sto su nekome povrijedjene suete. Kolektivitet bi trebao biti iznad necega licnog. Ovdje se radi o lovi koju je uzeo od njegovih istrazilaca.
karanana

#1248 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

mislis da je lago o slucaju seferovog stana i ubistva francuskog unproforca?
%tacno*

#1249 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by %tacno* »

karanana wrote:mislis da je lago o slucaju seferovog stana i ubistva francuskog unproforca?
Nista ne mislim. On je samo prenio sto je nekada neko priznao (pod kakvim uslovima ?) a isto tako je mogao sve to da precuti. Neka istina izadje na vidjelo ali ovo nije ni mjesto ni vrijeme.
insomnia78

#1250 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by insomnia78 »

%tacno* wrote:
karanana wrote:mislis da je lago o slucaju seferovog stana i ubistva francuskog unproforca?
Nista ne mislim. On je samo prenio sto je nekada neko priznao (pod kakvim uslovima ?) a isto tako je mogao sve to da precuti. Neka istina izadje na vidjelo ali ovo nije ni mjesto ni vrijeme.
Upravo to, prljavi ves treba oprati ali definitivno ovo nije vrijeme a posebno mjesto da se to radi.
Covjece pa on pomaze odbranu Karadzica sa svojim glupostima.
Samo dok se na sudjenju Mladicu pojavi neki "nas" koji ce reci da je od zrtava u Srebrenici jedno makar pola stradalo u unutrasnjim sukobima izmedju jedinica nase vojske.
Ja stvarno ne znam kako smo mi opstali ovolike godine, kako se evolucija nije "pobrinula" za nas.
Pa mi smo najdebilniji narod na zemlji definitivno, pokusavam zamisliti situaciju kako neki Jevrej u Ninbergu svjedoci u korist nekog njemackog krvnika.
Mi smo imali onog "junaka", kasnije je "provaljen" i osudjen cini mi se, koji je lazno svjedocio u Korist Milana Lukica.
I ovaj debil je garant dobio neke pare, obecanje o azilu ili sta vec.
Mogu misliti kako ovo lijepo zvuci u usima haskih sudija, sad ce cetnicki advokati za svaki snajperski napad, svaki masakr granatom okrivljavati "ševe"

s' moje sokocalo
Post Reply