Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Fudo Bosna

#1226 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

Melo15 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Melo15 wrote:E nek je Željo brend u pm... grozan ćevap i još gora usluga u atmosferi narodne kuhinje.

Mrkva je poznatiji po drugim jelima, nego po ćevapima.
Kad ti neko sa slikom Amara ovo napise, onda znas da je istina :mrgreen: :mrgreen:

@Fudo ovo je tema za najbolju cevabdzinicu, za nas lokalne da znamo koje zaobilaziti u sirokom luku, a ne gdje ces odvesti nekog kad ti dodje u goste :mrgreen: Od "imena" se niko nije najeo...
U Želji i jedu turisti, jedino oni koji se zeznu :mrgreen: (turisti koji bježe od centra, traže jeftinije), oni se iznenade sa ćevapima u Zmaju i slično.
Ma cim ovom pise Fudo Bosna, to dolazi samo na "ljetni raspust" :mrgreen:[/quote]

Ma neka si mi "suknuo", evo bas razmisljam bi li ovog raspusta uopste dosao iz "daleke dijaspore"... :-)

Ima li koja nova cevabdzinica da se otvorila, prosvijetli me, ja ti nisam bas u toku, da mi preporucis, ja ti ono samo na kratko svratim, stas' , "zivim vani", samo mi jos reci, posto ne znam, gdje zivim vani, ono da se " ufuram u ulogu dijasporca"...?!

E kamo srece da sam taj pa da biram u koju cu cevabdzinicu i da domicilnim filozofiram i naprdjujem. :roll:

:run:
Fudo Bosna

#1227 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

Tomahawk11 wrote:
Melo15 wrote:
ultima_palabra wrote:E nek je Željo brend u pm... grozan ćevap i još gora usluga u atmosferi narodne kuhinje.

Mrkva je poznatiji po drugim jelima, nego po ćevapima.
Kad ti neko sa slikom Amara ovo napise, onda znas da je istina :mrgreen: :mrgreen:

@Fudo ovo je tema za najbolju cevabdzinicu, za nas lokalne da znamo koje zaobilaziti u sirokom luku, a ne gdje ces odvesti nekog kad ti dodje u goste :mrgreen: Od "imena" se niko nije najeo...
U Želji i jedu turisti, jedino oni koji se zeznu :mrgreen: (turisti koji bježe od centra, traže jeftinije), oni se iznenade sa ćevapima u Zmaju i slično.

Slazem se da je Zeljo zadnjih godina los, a po meni, mada nisam dugo jeo, ni Kurto nije ni sjena onih nekadasnjih cevapa...
Melo15

#1228 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Melo15 »

Fudo Bosna wrote:
Melo15 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ma cim ovom pise Fudo Bosna, to dolazi samo na "ljetni raspust" :mrgreen:

Ma neka si mi "suknuo", evo bas razmisljam bi li ovog raspusta uopste dosao iz "daleke dijaspore"... :-)

Ima li koja nova cevabdzinica da se otvorila, prosvijetli me, ja ti nisam bas u toku, da mi preporucis, ja ti ono samo na kratko svratim, stas' , "zivim vani", samo mi jos reci, posto ne znam, gdje zivim vani, ono da se " ufuram u ulogu dijasporca"...?!

E kamo srece da sam taj pa da biram u koju cu cevabdzinicu i da domicilnim filozofiram i naprdjujem. :roll:

:run:
A sta, posto nisi dijasporac ne mozes birati gdje ces jesti za svoje pare?
Fudo Bosna

#1229 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

@Melo 15

Naravno da mozes, samo, ko je na prosjecnoj bosanskoj plati ili penziji , to je poprilican luksuz, izaci sa familijom i iskesirati 30 tak km, jos ako ces , a hoces, negdje na pice /kahvu poslije...

Dijasporcu, iz Danske/Svedske npr; to je vise nego jeftino...
Last edited by Fudo Bosna on 18/04/2018 12:03, edited 2 times in total.
beni-bu-man

#1230 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

e jebi ga sad, 6-7 marki za cenera nije neki luksuz
Fudo Bosna

#1231 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Fudo Bosna »

beni-bu-man wrote:e jebi ga sad, 6-7 marki za cenera nije neki luksuz

Nije, ako ne ides familijarno i ako neces poslije na sladoled, kafu itd...

Onda je puno veci ceh...
Last edited by Fudo Bosna on 18/04/2018 12:05, edited 1 time in total.
Melo15

#1232 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Melo15 »

Fudo Bosna wrote:@Melo 15

Naravno da mozes, samo, ko je na prosjecnoj bosanskoj plati ili penziji , to je poprilican luksuz, izaci sa familijom i iskesirati 30 tak km, jos ako ces , a hoces, negdje na pice /kahvu poslije...

Dijasporcu, iz Danske/Svedske npr; to je vise nego jeftino...
To je druga stvar, ja te razumio da ti posto nisi dijasporac ne mozes birati nego moras ici npr u Zelju, Mrkvu...pa mi nema logike :mrgreen:
beni-bu-man

#1233 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Fudo Bosna wrote:
beni-bu-man wrote:e jebi ga sad, 6-7 marki za cenera nije neki luksuz

Nije, ako ne ides familijarno i ako neces poslije na sladoled, kafu itd...

Onda je puno veci ceh...
Pivu si zaboravio :mrgreen:
Ned071

#1234 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Ned071 »

zateznistub wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:zeljo je nekad bio brand,ali odavno cevapi nisu ni slicni prijeratnim...
Šahin nikad nije bio brend. Koliko znam, uzima od hodzica meso i još ga upisani nečim svojim da dobije na masi
to dal sada uzima od hodzica ne znam... al prije rata je pravio svoje cevape... i to u kadi... ne zezam... smjesa se pravila u kadi i onda od toga cevapi...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1235 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

Ned071 wrote:
to dal sada uzima od hodzica ne znam... al prije rata je pravio svoje cevape... i to u kadi... ne zezam... smjesa se pravila u kadi i onda od toga cevapi...
na spratu uz one uske basamake i ona cudna vrata ,sjecas se? :D
Ned071

#1236 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Ned071 »

bitanga_sa_otesa wrote:
Ned071 wrote:
na spratu uz one uske basamake i ona cudna vrata ,sjecas se? :D

bogami ko kroz maglu... ja sam najcesce jeo kod dalipagica kad sam bio mali... bilo starom blizu posla, pa me smio pustiti...
bitanga_sa_otesa

#1237 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Ned071 wrote:

bogami ko kroz maglu... ja sam najcesce jeo kod dalipagica kad sam bio mali... bilo starom blizu posla, pa me smio pustiti...
ja se sjecam ,bila neka uska potkresana vrata ,sa naopako okrenutom stekom :lol:
Banksy

#1238 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Banksy »

Fudo Bosna wrote:
Valjda ovdje raspravljamo o cevapima/cevabdzinicama u Sarajevu?

Ili ovdje nema ni jednog rodjenog/prijeratnog sarajlije na temi?

Ali ako raspravljamo o tradiciji, kvalitetu i sarajevskom cevapu, tu su; Ferhatovic, Mrkva, Zeljo, Kurto, Galata ili sl, necemo valjda forsirati neke "grilove" ili "fastfudove" poput nekih ; Zmajeva, Brajlovica i sl?
O tradiciji, možda, ali o kvalitetu sigurno više ne. Svi ćevapi na čaršiji danas su masni, slani, napuhani i vrlo teško probavljivi, ni nalik onim prije rata. Ono što je nasličnije starim sarajevskim ćevapima je ono što danas služe kod Beska.
incognito071

#1239 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by incognito071 »

Banksy wrote:
Fudo Bosna wrote:
Valjda ovdje raspravljamo o cevapima/cevabdzinicama u Sarajevu?

Ali ako raspravljamo o tradiciji, kvalitetu i sarajevskom cevapu, tu su; Ferhatovic, Mrkva, Zeljo, Kurto, Galata ili sl, necemo valjda forsirati neke "grilove" ili "fastfudove" poput nekih ; Zmajeva, Brajlovica i sl?
O tradiciji, možda, ali o kvalitetu sigurno više ne. Svi ćevapi na čaršiji danas su masni, slani, napuhani i vrlo teško probavljivi, ni nalik onim prije rata. Ono što je nasličnije starim sarajevskim ćevapima je ono što danas služe kod Beska.
:thumbup:
Melo15

#1240 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Melo15 »

Sta je s cevabdzinicom/buregdzinicom na M. Dvoru, jel jos radi? Gdje prije pijaca bila a sad ona hrđava zgrada valjda, nisam nesta zagledao sta je s njom a sjecam se da je bila solidna hrana..i pita i ostalo
JThomas

#1241 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

kod faruka, bili kao travnički. nema, nema otkad nema ni građevine u kojoj je bilo...

ili misliš kod zuhdija, to ima.
Melo15

#1242 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Melo15 »

JThomas wrote:kod faruka, bili kao travnički. nema, nema otkad nema ni građevine u kojoj je bilo...

ili misliš kod zuhdija, to ima.
Moguce da je zuhdija, cini mi se da je građevina jos uvijek tu tako da je vjerovatno to taj
nepass1

#1243 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nepass1 »

Fudo Bosna wrote:Valjda ovdje raspravljamo o cevapima/cevabdzinicama u Sarajevu?

Ne kazem, da se npr. "Zeljo", nije iskvario u odnosu na prijeratne cevape, ili " 5-ca Ferhatovic" , da su danas cevapi slabiji, jesu, ali tradicija je tradicija, nije cevap "gulas", pa da je sto veci i sto masniji?

Ljudi moji, nije poenta kod cevapa da je velik poput sudjuke i da pliva u masnoci , da se najedes od porcije pa ne mozes vise nista ni okusiti , jer je lola , "pomastio" i nije stedio, pojam je u tradiciji i na kvalitetu, "grebem ti " cevape velike 8-9 cm, u grilu kod Nove Stanice ili Robota, izuzev ako mi rodjeni u Rajvosa i nasi roditelji i dede/nane, "ne znamo" sta je cevap, a nasi , postovani, ali novi sugradjani, eto samo oni, to kao "znaju" i "uce nas", jer gdje ce "valjati " , Mrkva ili Ferhatovic, koji ih pravi pola stoljeca kada su u grilu veliki ko sudjukice i dobro namasceni... :-)

Cevap je ceif i tradicija, ako hoces da se "nakrhas", druze, idi u gril ili restoran ... :(

Znaci, dodje ti frend iz Zagreba, Dubrovnika, Beograda, hoce da se izadje i proba sarajevski cevap, ti ga vodis na Zeljeznicku, u Robot ili Brajlovicu, haloo?
Jucer jeo cevape iz mrkve, inace omiljeni cevapi. Ali sad je za kurac. Zeljo je katastrofa, hodzic nevidjena katastrofa.
Zao mi je sto se ne mogu mjeriti sa nakim zmajem sa stanice, ali jbg sad uvaljuju cevapcice turistima i samo ih oni zanimaju
beni-bu-man

#1244 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

nepass1 wrote: Jucer jeo cevape iz mrkve, inace omiljeni cevapi. Ali sad je za kurac. Zeljo je katastrofa, hodzic nevidjena katastrofa.
Zao mi je sto se ne mogu mjeriti sa nakim zmajem sa stanice, ali jbg sad uvaljuju cevapcice turistima i samo ih oni zanimaju
nIsta odes u zmaj samo kazes cen cevapen bitte :mrgreen:
bersK

#1245 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bersK »

Hajd da se ne svadjate. Ilidzanka na terminalu na Ilidzi. Kraj rasprave.
Melo15

#1246 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Melo15 »

bersK wrote:Hajd da se ne svadjate. Ilidzanka na terminalu na Ilidzi. Kraj rasprave.
Đeš to, nit je čaršija nit je ostatak grada :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1247 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by konektovan »

Melo15 wrote:
bersK wrote:Hajd da se ne svadjate. Ilidzanka na terminalu na Ilidzi. Kraj rasprave.
Đeš to, nit je čaršija nit je ostatak grada :mrgreen:
Ne valha govoriti za hranu tsko, ali ono je kuratz od cevapa. K'o da su scrotum isfasirali, hebo ih on, tobe ja'Rabi.. :D
bitanga_sa_otesa

#1248 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

konektovan wrote: Ne valha govoriti za hranu tsko, ali ono je kuratz od cevapa. K'o da su scrotum isfasirali, hebo ih on, tobe ja'Rabi.. :D
nemoj tako ,onima iz tarcina, pazarica ,zovika,hadzica,usivka je to vrh vrhova :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1249 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by konektovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
konektovan wrote: Ne valha govoriti za hranu tsko, ali ono je kuratz od cevapa. K'o da su scrotum isfasirali, hebo ih on, tobe ja'Rabi.. :D
nemoj tako ,onima iz tarcina, pazarica ,zovika,hadzica,usivka je to vrh vrhova :lol:
Ja imam kolegu iz Zenice, i kaze nikad bolje cevape nije jeo do ilidzanke. :D
Ne znam kakva je Zenica po pitanju cevapa,..... :mrgreen:
bitanga_sa_otesa

#1250 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

konektovan wrote:

Ja imam kolegu iz Zenice, i kaze nikad bolje cevape nije jeo do ilidzanke. :D
Ne znam kakva je Zenica po pitanju cevapa,..... :mrgreen:
odron je ilidzanka ...na 2 mjesta sam jeo u zenici i dobri su bili ,beslic i jos neka mala cevabdzinica ,ne znam kako se zove :sad:
Post Reply