s obzirom da se spominje u crnoj hronici boga pitaj odakle muChmoljo wrote:odakle 21godišnjaku 20000dimu wrote:pa A8 mozes kupit za 20 hiljada, ne mora znacit da je nov
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
dimu
#1226 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- chuchumbamayumbe
#1227 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
MoRes, al ojra brate, ojra...dimu wrote:pa A8 mozes kupit za 20 hiljada, ne mora znacit da je nov
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1228 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
onako...dimu wrote:s obzirom da se spominje u crnoj hronici boga pitaj odakle muChmoljo wrote:odakle 21godišnjaku 20000dimu wrote:pa A8 mozes kupit za 20 hiljada, ne mora znacit da je nov, a inace zasto neko sa 21 ne bi mogao imati te pare ?
-
MinoO
#1229 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Mah..kako god...nije kriva brzina od 40 km...nit bandera..jer kako smo vidjeli buba nije uopste previse ostecena...
....kriva je sudbina..splet okolnosti..jer emir je nastradao zbog toga sto nije bio vezan te je zbog toga dvaput udario o prednje staklo sto je dovelo valjda do pucanja vrata...i to je uzrokovalo njegovu smrt.....
......al et nazalost ........njega vise nema....nek mu je vjecni rahmet......
¤¤¤

....kriva je sudbina..splet okolnosti..jer emir je nastradao zbog toga sto nije bio vezan te je zbog toga dvaput udario o prednje staklo sto je dovelo valjda do pucanja vrata...i to je uzrokovalo njegovu smrt.....
¤¤¤
- JThomas
#1230 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa nije niko rekao da ih je sam zaradioChmoljo wrote:onako...dimu wrote:s obzirom da se spominje u crnoj hronici boga pitaj odakle muChmoljo wrote:
odakle 21godišnjaku 20000, a inace zasto neko sa 21 ne bi mogao imati te pare ?
-
dimu
#1231 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Chmoljo wrote:onako...dimu wrote:s obzirom da se spominje u crnoj hronici boga pitaj odakle muChmoljo wrote: odakle 21godišnjaku 20000, a inace zasto neko sa 21 ne bi mogao imati te pare ?
ne postoji teoretska sansa da se neko zaposli u 21voj i digne kredit ?
- to sam ja
#1232 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
dimu wrote:Chmoljo wrote:onako...dimu wrote:
s obzirom da se spominje u crnoj hronici boga pitaj odakle mu, a inace zasto neko sa 21 ne bi mogao imati te pare ?
Izvini i da se zaposli u 21 i zatrazi kredit niko mu nece dati 20.000...to garan..ne znam kakve zirante da ima
- nadgledach
#1233 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Postoji!dimu wrote: ne postoji teoretska sansa da se neko zaposli u 21voj i digne kredit ?
Pogotovo kredite do 10 milja!
- Chmoljo
#1234 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
i šta kupi? auto i pištolj...dimu wrote:
daj ba, šta se ludi pravimo... pokaži mi tog momka/djevojku koji vozaju tako skupo auto a da ga je sam zaradio...
- nadgledach
#1235 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
skupo auto... recimo megane? znam ih koji su ih uzeli na lizing i sl. u 21voj
ali mislim da picimo u OT pravo i da nije bas to tema.
ali mislim da picimo u OT pravo i da nije bas to tema.
-
dimu
#1236 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Chmoljo wrote:i šta kupi? auto i pištolj...dimu wrote:
ne postoji teoretska sansa da se neko zaposli u 21voj i digne kredit ?![]()
daj ba, šta se ludi pravimo... pokaži mi tog momka/djevojku koji vozaju tako skupo auto a da ga je sam zaradio...
znam da je tesko shvatiti da neko ovdje zaista i radi u dvadesetim godinama, da ne studira do 30te, da ne hoda po kafama citav dan i ne visi na internetu i onda kuka odkud ovom pare za auto odkud onom pare za ono....
kad ti sebi nesto zaradis onda ces vidjet da moze...
- Chmoljo
#1237 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
zarađivao sam ja za sebe ne sekiraj se... ali bogami za A8dimu wrote: znam da je tesko shvatiti da neko ovdje zaista i radi u dvadesetim godinama, da ne studira do 30te, da ne hoda po kafama citav dan i ne visi na internetu i onda kuka odkud ovom pare za auto odkud onom pare za ono....
kad ti sebi nesto zaradis onda ces vidjet da moze...
nemoj demagogije majke ti...
- to sam ja
#1238 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
To su ti oni moj chmoljo (end baj d vej gdje ti je ona beba luda?) sto zavrse dva fakultet sa 21, govore minimalno tri jezika, imaju tri godine radnog iskustva,Chmoljo wrote:zarađivao sam ja za sebe ne sekiraj se... ali bogami za A8dimu wrote: znam da je tesko shvatiti da neko ovdje zaista i radi u dvadesetim godinama, da ne studira do 30te, da ne hoda po kafama citav dan i ne visi na internetu i onda kuka odkud ovom pare za auto odkud onom pare za ono....
kad ti sebi nesto zaradis onda ces vidjet da moze...![]()
![]()
u 21... koji je fakultet završio u 21?
![]()
![]()
![]()
-
Bodkin
#1239 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
moze po bolonji do 21 zavrsiti.ako je krenuo godinu ranije zavrsice u 20,eto ChmoljoChmoljo wrote:zarađivao sam ja za sebe ne sekiraj se... ali bogami za A8dimu wrote: znam da je tesko shvatiti da neko ovdje zaista i radi u dvadesetim godinama, da ne studira do 30te, da ne hoda po kafama citav dan i ne visi na internetu i onda kuka odkud ovom pare za auto odkud onom pare za ono....
![]()
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
#1240 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pobiće nas mircerka ko zečeve što začatavamo (ali barem nismo spominjali dodu, hareta, reisa i SDPBodkin wrote:
moze po bolonji do 21 zavrsiti.ako je krenuo godinu ranije zavrsice u 20,eto Chmoljoi onda se zaposli u telecomu gdje mu je plata 4000 pa moze mjesecno davati 1500 za ratu.vidis da je izvodljivo
može, može... još ako daš malo
-
dimu
#1241 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nemoj ti u detalje, opet ti kazem neko da fakultet i u roku.... znaci eto 22 najkasnije, mislis da se ne moze zaposliti u nekoj dobroj firmi sa finom platom i dignuti tih 20 hiljada ???Chmoljo wrote:zarađivao sam ja za sebe ne sekiraj se... ali bogami za A8dimu wrote: znam da je tesko shvatiti da neko ovdje zaista i radi u dvadesetim godinama, da ne studira do 30te, da ne hoda po kafama citav dan i ne visi na internetu i onda kuka odkud ovom pare za auto odkud onom pare za ono....
![]()
![]()
![]()
![]()
da ne spominjem nekog ko dobije dobar posao na stelu odmah ili nekog ko se zaposli u firmi od roditelja ili naslijedi neki posao i slicno... zasto ne bi mogao dici 20 hiljada kredita ?
pa nije 200.000 pobogu...
ne treba biti ljubomoran, neko zaradi vise neko manje,a ni taj polovni A8 nije nikakav luksuz ako cemo iskreno...
- perfect_guy
#1242 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
što je još gore, nije ni mogao biti vezan jer pojas nije bio ispravan...MinoO wrote:Mah..kako god...nije kriva brzina od 40 km...nit bandera..jer kako smo vidjeli buba nije uopste previse ostecena...
¤¤¤![]()
![]()
- Chmoljo
#1243 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nisam ja ljubomoran druže. evo i meni su 23 i apsolvent sam...dimu wrote:
nemoj ti u detalje, opet ti kazem neko da fakultet i u roku.... znaci eto 22 najkasnije, mislis da se ne moze zaposliti u nekoj dobroj firmi sa finom platom i dignuti tih 20 hiljada ???
da ne spominjem nekog ko dobije dobar posao na stelu odmah ili nekog ko se zaposli u firmi od roditelja ili naslijedi neki posao i slicno... zasto ne bi mogao dici 20 hiljada kredita ?
pa nije 200.000 pobogu...
ne treba biti ljubomoran, neko zaradi vise neko manje,a ni taj polovni A8 nije nikakav luksuz ako cemo iskreno...
zamjenjuješ teze... nebitno odosmo u OT...
-
dimu
#1244 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma kazem opcenito ne treba biti ljubomoran... i ja sam isto ko ti sto se tice godina i faxa al eto imam skuplje auto od 20,000 a nisam ga dobio na poklon, a znam ljudi u istim godinama pa imaju duplo skuplje auto od mog, pa boze moj...
- VR6
#1245 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jedna osoba je povrijeđena u trostrukom sudaru koji se jučer oko 14 sati desio na Bulevaru Meše Selimovića, kod RTV doma u Sarajevu. Do udesa je došlo kada se automobil "ford skorpio" (654-K-037), koji je vozio Mirzet Ligata (47), naglo zaustavio jer se na semaforu upalilo trepćuće svjetlo.
Iza njega se kretao "hjundai" (112-J-728), za čijim volanom je bio Nusret Rovčanin. On nije uspio do kraja zakočiti i udario je u "ford", nakon čega je zadnju stranu "hjundaia" udario "citroen" (816-J-773).
Ljekari Hitne pomoći su vozaču "forda" Ligati pomoć pružili dok je još sjedio u automobilu, a onda su ga premjestili u svoje vozilo i transportirali u CUM bolnice Koševo.
Upućen je na dijegnostiku, kojom je utvrđeno da je zadobio lakše povrede. Nakon što je zbrinut na Ortopediji upućen je kući.
Na mjestu udesa zatekli smo vozača "hjundaija" Nusreta Rovčanina, koji nam je ispričao kako je došlo do udesa. Uviđaj na mjestu nezgode obavili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a za to vrijeme saobraćaj glavnom gradskom ulicom odvijao se otežano, zbog čega su se stvarale kolone.
Eto pa nek i ubuduce koci na prvi treptaj zelenog...
Iza njega se kretao "hjundai" (112-J-728), za čijim volanom je bio Nusret Rovčanin. On nije uspio do kraja zakočiti i udario je u "ford", nakon čega je zadnju stranu "hjundaia" udario "citroen" (816-J-773).
Ljekari Hitne pomoći su vozaču "forda" Ligati pomoć pružili dok je još sjedio u automobilu, a onda su ga premjestili u svoje vozilo i transportirali u CUM bolnice Koševo.
Upućen je na dijegnostiku, kojom je utvrđeno da je zadobio lakše povrede. Nakon što je zbrinut na Ortopediji upućen je kući.
Na mjestu udesa zatekli smo vozača "hjundaija" Nusreta Rovčanina, koji nam je ispričao kako je došlo do udesa. Uviđaj na mjestu nezgode obavili su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, a za to vrijeme saobraćaj glavnom gradskom ulicom odvijao se otežano, zbog čega su se stvarale kolone.
Eto pa nek i ubuduce koci na prvi treptaj zelenog...
- Cholina_Lokica
#1246 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sad ce jadni nusret biti kriv, a ne ligata koji je stao na zeleno...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1247 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Koliko puta trepne zeleno?
Svaki put požuti i onda ja prodjem.
Kasnije se pojedoh od zebnje
hoće li ili neće doći ''pismo'' od policije.
Svaki put požuti i onda ja prodjem.
Kasnije se pojedoh od zebnje
hoće li ili neće doći ''pismo'' od policije.
- strong69
#1248 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Hebo ih trepcuce zeleno, i policiju s ovim kamerama i vozace. Istraumiram se svaki put i usporim da napravim veliko odstojanje upravo zbog ovog kocenja na PRVI treptaj zelenog. Imao sam sigurno 10 opasnih situacija u od kad ova cuda postavise.
Jedini semafor gdje ne gledam ni je li zeleno ili je trepcuce je na Stupu. To cesto stanem bez obzira na semafor (osim ako nije crveno). Pa onim pjesacima dole se nekako mora stati u kraj. Prelaze ulicu sa onog Bus stajalista u grupi od 20 ljudi i jutros po ovom kijametu jedva zakocih i to poslije semafora i pjesackog...
Jedini semafor gdje ne gledam ni je li zeleno ili je trepcuce je na Stupu. To cesto stanem bez obzira na semafor (osim ako nije crveno). Pa onim pjesacima dole se nekako mora stati u kraj. Prelaze ulicu sa onog Bus stajalista u grupi od 20 ljudi i jutros po ovom kijametu jedva zakocih i to poslije semafora i pjesackog...
- Troll_Happens
#1249 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
treba oprezan biti i uvijek vladati situacijom, nije dovoljno pratiti samo semafor vec prepreku ispred tebe zato i sluzi rastojanje da bi se izbjegao auto ispred bez obzira stao na zeleno zuto ili crveno, ali kod nas saobracajna kultura je nikakva zato se i desava sto se desava. Kad ne daju pjesacima na pjesackom preci sta ocekivati onda u drugim situacijama.
Sve sto se desava u ovoj zemlji desava se razlogom.
-
zonbirile
#1250 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Jedan001 wrote:treba oprezan biti i uvijek vladati situacijom, nije dovoljno pratiti samo semafor vec prepreku ispred tebe zato i sluzi rastojanje da bi se izbjegao auto ispred bez obzira stao na zeleno zuto ili crveno, ali kod nas saobracajna kultura je nikakva zato se i desava sto se desava. Kad ne daju pjesacima na pjesackom preci sta ocekivati onda u drugim situacijama.![]()
kao i uvijek bez temeljne pripreme uvode novotariju,a onda se čude izbjeglice kada su im po zapadu pokazivali kako se pali šporet,usisivač.Jednostavno ljudi imaju komplet program,i to pokazivanje nije proizašlo iz vjere u našu zatucanost,nego je program takav.Kod nas murija ojadi ljude gore nego bez kamera,samo su oni i buđet "dobri",ali iscurio je novac osiguravajućih kuća i socijalnog.Pa ima li iko pametan u ovoj ludoj zemlji da skonta koliko je udesa bilo kod RTV Doma i koji su to gubici,da ih uporedi sa dobicima od naplate kazne,pa da se udari po čelu i sprovede kampanju upoznavanja vozaća sa radom semafora.Ovo je odron,idiot vozi pred tobom 50km/h i umjesto da prođe,ti vidiš konj očekuje prvi treptaj,da bi se ukopao pred semaforom.Sada ionako loš protok,idioti,još više usporavaju.Kamere su odlična stvar,ali bez javne kampanje su promašaj,po narodnoj,jebu čar fajdu.