F1 2008, 2009, 2010 and counting

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MCMLXXV

#1226 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

Romeo 80 wrote:Šta ja rekoh! :D
Sad je situacija drugačija. Sad se radi o McLarenu... :lol:
Ovom presudom sam sebe sudiš. Zar ne primjetiš da sada likuju svi oni koji su do jučer kritikovali maFIA-u zbog kažnjavanja Trulli-a?
I upravo sada, kada se kako kažeš "radi o McLaren-u" odjednom je sve ok, i super su to zaključili itd... Pri tome se niko nije ni osvrnuo na apsurdnost cijele priče i koliko ista kompromituje F1.
Romeo 80 wrote:Haj ne zamjeri! 8)
Na čemu?! ;-)
Gost1515

#1227 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Gost1515 »

Na stranu sad rasprava je li ili nije kriv, svakako nece niko od navijača ovdje popustiti kako god ...

Ipak FIA brlja li brlja. Sjeća li se ko zašto su uvedene naknadne kazne (10 mjesta unazad na sljedećoj trci i sl.)? Da se ne bi petljalo s rezultatima naknadno. Evo sada se to radi više nego ikad, već dva puta mijenjaju poredak nakon utrke. Po mom misljenju, ako su vec skontali da je MCM kriv trebali su kaznu izreci za narednu trku (10, 20 mjesta unazad, isključenje sa starta, novac, kako god) ali prestanite petljati sa rezultatim zavrsenih utrka ... zamislite da sutra kazu e nije BiH pobijedila Belgiju, pa za par dana - ipak jeste... Ovim sjebaše sport, odbijaju fanove što u ovo doba krize fakat nije potrebno.
MCMLXXV

#1228 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

Gost1515 wrote:Na stranu sad rasprava je li ili nije kriv, svakako nece niko od navijača ovdje popustiti kako god ...

Ipak FIA brlja li brlja. Sjeća li se ko zašto su uvedene naknadne kazne (10 mjesta unazad na sljedećoj trci i sl.)? Da se ne bi petljalo s rezultatima naknadno. Evo sada se to radi više nego ikad, već dva puta mijenjaju poredak nakon utrke. Po mom misljenju, ako su vec skontali da je MCM kriv trebali su kaznu izreci za narednu trku (10, 20 mjesta unazad, isključenje sa starta, novac, kako god) ali prestanite petljati sa rezultatim zavrsenih utrka ... zamislite da sutra kazu e nije BiH pobijedila Belgiju, pa za par dana - ipak jeste... Ovim sjebaše sport, odbijaju fanove što u ovo doba krize fakat nije potrebno.
Slažem se u potpunosti s tobom! Za preticanje Trulli-a koji se u to vrijeme nalazio pored staze Lewis definitivno nije kriv i čak mu ni maFIA to ne osporava. Naknadno propuštanje Trulli-a na treću poziciju opet samo po sebi ne može biti predmetom diskvalifikacije jer iz te akcije Lewis nije izvukako nikakvu korist. Ako je telemetrija pokazala da se Lewis u jednom trenutku zaista zaustavio na stazi onda je kazna protiv Trulli-a bila pogrešna i trebali su jednostavno stornirati istu, tj. trebali su to uzeti u obzir prije prvobitnog izricanja kazne. Sada su opt sami sebi skočili u usta i za još jedan stepen kompromitirali već do boli kontraverznu F1. Diskvalifikacija Lewis-a samo je šlag na torti očite manipulacije.

S druge strane je ta ista diskvalifikacija i veliko priznanje McM-u jer je time postalo očigledno da nas i sa jednim od najlošijih bolida na stazi uveliko zaziru a i Lewis-u se ne može osporiti da je svojim vožnjom u Melbourne-u napravio prekršaj po čl. 1 stav 1. tačka 1 pravilnika maFIA-e u kojem jasno stoji da "se rezultati utrke u svako vrijeme mogu korigirati ili utrka proglasiti ne regularnom u slučaju da McM osvoji više bodova od Ferrari-a." Ja se samo nadam da će već u Sepangu odlukom maFIA stewart-a Massu proglasiti prvakom i da će nas onda pustiti da na miru pratimo ostatak sezone. Bilo bi ljepo i kada bi pojedinci koji danas celibriraju matorog perverznjakovića i njegove intrige shvatili da time ni sami nisu ništa manje perverzni ali zamislite kakav bi to onda život bio...
Neelix

#1229 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Neelix »

meni fakat nije jasno koji kurac ti pratis f1? jarane, pa lijecenje ce ti vrlo brzo trebat. vidi te ba, samo izmisljas nekakva opravdanja, ko da ti je hamo babo, pa nama pokusavas dokazat da je "najaci alaam'". pa ni dodik ti nije ravan, a apsolutno istu demagogiju ko on prosipas. "svi su protiv srba(meklarena)", "svijet se urotio protiv srba", "mi smo najstariji (najbolji) narod (tim) na planeti) samo niko osim nas to ne vidi (sto li boze)"...

opusti se ba malo.
beco

#1230 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by beco »

Evo i dokaza!
MCMLXXV

#1231 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by MCMLXXV »

Neelix wrote:meni fakat nije jasno koji kurac ti pratis f1? jarane, pa lijecenje ce ti vrlo brzo trebat. vidi te ba, samo izmisljas nekakva opravdanja, ko da ti je hamo babo, pa nama pokusavas dokazat da je "najaci alaam'". pa ni dodik ti nije ravan, a apsolutno istu demagogiju ko on prosipas. "svi su protiv srba(meklarena)", "svijet se urotio protiv srba", "mi smo najstariji (najbolji) narod (tim) na planeti) samo niko osim nas to ne vidi (sto li boze)"...

opusti se ba malo.
Neelix, postoji jedan određen nivo u životu ispod kojeg nisam spreman ići i koji me ujedno spriječava da s tobom vodim bilo kakvu diskusiju. Preporučujem ti da jednostavno ignorišeš moje postove, kao što ja ignorišem tvoje, i da mi se više direktno ne obraćaš. Hvala.
Neelix

#1232 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Neelix »

ako zelis da ti se ne obracam, nemoj pisati na temama na kojima i ja pisem. u suprotnom svoje misljenje izlazes tudjim kritikama. zao mi je sto ne vidis u kakvoj zabludi zivis.
dosta_mi_je_svega

#1233 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by dosta_mi_je_svega »

MCMLXXV wrote:
Slažem se u potpunosti s tobom! Za preticanje Trulli-a koji se u to vrijeme nalazio pored staze Lewis definitivno nije kriv i čak mu ni maFIA to ne osporava. Naknadno propuštanje Trulli-a na treću poziciju opet samo po sebi ne može biti predmetom diskvalifikacije jer iz te akcije Lewis nije izvukako nikakvu korist. Ako je telemetrija pokazala da se Lewis u jednom trenutku zaista zaustavio na stazi onda je kazna protiv Trulli-a bila pogrešna i trebali su jednostavno stornirati istu, tj. trebali su to uzeti u obzir prije prvobitnog izricanja kazne. Sada su opt sami sebi skočili u usta i za još jedan stepen kompromitirali već do boli kontraverznu F1. Diskvalifikacija Lewis-a samo je šlag na torti očite manipulacije.

S druge strane je ta ista diskvalifikacija i veliko priznanje McM-u jer je time postalo očigledno da nas i sa jednim od najlošijih bolida na stazi uveliko zaziru a i Lewis-u se ne može osporiti da je svojim vožnjom u Melbourne-u napravio prekršaj po čl. 1 stav 1. tačka 1 pravilnika maFIA-e u kojem jasno stoji da "se rezultati utrke u svako vrijeme mogu korigirati ili utrka proglasiti ne regularnom u slučaju da McM osvoji više bodova od Ferrari-a." Ja se samo nadam da će već u Sepangu odlukom maFIA stewart-a Massu proglasiti prvakom i da će nas onda pustiti da na miru pratimo ostatak sezone. Bilo bi ljepo i kada bi pojedinci koji danas celibriraju matorog perverznjakovića i njegove intrige shvatili da time ni sami nisu ništa manje perverzni ali zamislite kakav bi to onda život bio...
hehehehe e stvarno me nasmija...vi sa najlosijim bolidom, a koja si ti figura u McM?. daj ba, ohladi malo, tebi ni iz dzepa ni u dzep ako McM pobijedi ili ne. malo bolesno izgleda kako ti to kazes "nas...mi ovako, mi onako".
Lesli Eldridž

#1234 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Lesli Eldridž »

dosta_mi_je_svega wrote:
MCMLXXV wrote:

hehehehe e stvarno me nasmija...vi sa najlosijim bolidom, a koja si ti figura u McM?. daj ba, ohladi malo, tebi ni iz dzepa ni u dzep ako McM pobijedi ili ne. malo bolesno izgleda kako ti to kazes "nas...mi ovako, mi onako".
:lol: :thumbup: Jest vala baš dječije mu pisanje. Čuj "mi". :lol:
Lesli Eldridž

#1235 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Lesli Eldridž »

MCMLXXV wrote:
Neelix wrote:meni fakat nije jasno koji kurac ti pratis f1? jarane, pa lijecenje ce ti vrlo brzo trebat. vidi te ba, samo izmisljas nekakva opravdanja, ko da ti je hamo babo, pa nama pokusavas dokazat da je "najaci alaam'". pa ni dodik ti nije ravan, a apsolutno istu demagogiju ko on prosipas. "svi su protiv srba(meklarena)", "svijet se urotio protiv srba", "mi smo najstariji (najbolji) narod (tim) na planeti) samo niko osim nas to ne vidi (sto li boze)"...

opusti se ba malo.
Neelix, postoji jedan određen nivo u životu ispod kojeg nisam spreman ići i koji me ujedno spriječava da s tobom vodim bilo kakvu diskusiju. Preporučujem ti da jednostavno ignorišeš moje postove, kao što ja ignorišem tvoje, i da mi se više direktno ne obraćaš. Hvala.
Ado b'a jesi li to ti kloniran? :lol:
:D
Lesli Eldridž

#1236 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Lesli Eldridž »

Evo malo šta piše autoportal.http://www.autoportal.hr/200904025417/T ... d-103.html

Laganje je definitivno McLarenovim članovima prešlo u naviku i očito ih niti 100 milijuna dolara, s koliko su bili kažnjeni zbog krađe tajnih Ferrarijevih dokumenata, nije naučilo pameti. Ovoga puta se s uzrečicom 'u laži su kratke noge' upoznao Lewis Hamilton, koji je diskvalificiran s VN Australije. Mladi Britanac je tako ostao bez trećeg mjesta i vrijednih šest bodova, ali i bez ionako narušenog ugleda, budući da je osim prevarantskih osobina pokazao i zapanjujuću dozu neinteligencije. Naime, Hamilton je tri kruga prije kraja utrke u Melbourneu pod sigurnosnim automobilom pretekao Jarna Trullija, koji je zbog hladnih guma nakratko izletio sa staze. Kada se Talijan vratio u kolonu, nakon nekoliko stotina metara je prešao aktualnog svjetskog prvaka i vratio se na svoju treću poziciju.

Suci taj trenutak nisu primijetili, ali su se "pametni" čelnici McLarena odlučili žaliti i na kraju izgubili sve – bodove, ugled, čast, ponos… Istina, u prvi je trenutak Trulli bio kažnjen sa 25 sekundi i bačen na 12. mjesto jer pod Safety Carom u normalnoj situaciji nije dozvoljeno pretjecanje. Međutim, prilikom suočenja sa sucima nakon australskog Grand Prixa, Trulli im je rekao da je bio prisiljen proći Hamiltona zato što je ovaj naglo usporio i maknuo mu se uz rub staze. Britanac je, pak, mrtav-hladan odgovorio da ništa neuobičajenoga nije napravio i tako je ovaj spor riješen u njegovu korist. Na žalost, malo potom se neoprezni Lewis u kamere novinara Speed TV-a izlanuo da su mu iz boksa naredili da uspori i makne se Trulliju (jer su se u McLarenu bojali da će biti kažnjen zbog pretjecanja Talijana pod Safety Carom), nakon čega je FIA shvatila da je Jarno ipak govorio istinu.

Čelnici Svjetske automobilističke federacije stoga su odmah naredili otvaranje nove istrage (bez Toyotine žalbe), te su od McLarena zatražili snimku razgovora između boksa i njegovog prvog vozača u tim ključnim trenucima utrke u Melbourneu. Kada su preslušali tonski zapis, zaključili su da ih je Lewis Hamilton na tom prvom saslušanju namjerno odveo u pogrešnom smjeru prešućujući pravu istinu, zbog čega je kažnjen diskvalifikacijom s VN Australije i oduzimanjem svih šest bodova. Iz McLarena su samo kratko poručili da njihov prvi pilot 'nije namjerno lagao', ali su isto tako naglasili da 'na žalbu neće uložiti nikakav prigovor'. Na kraju dodajmo da je glasnogovornica FIA-e otkrila kako 'ne treba odbaciti mogućnost dodatnih akcija protiv Lewisa Hamiltona i McLarenove momčadi'.
dinosaur

#1237 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by dinosaur »

Ko laze,taj i krade...odnosno u ovom slučaju -ko krade,taj i laze :lol:
beco

#1238 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by beco »

Ma jok sve je to još jedna zavjera protiv nevinog Hame i MCM! :D
Neelix

#1239 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Neelix »

jadni mi srbi, bombarduje nas fia :D ! :D
shalla

#1240 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by shalla »

1. Ovaj MCM fakat nije dobre glave al eto, nek mu bude, valjda će njegov tim imati bolje rezultate u predstojećim utrkama...
2. Jbt ovaj Hamo je već 2-3 sezone tu a već opasno puca na vrh liste najomraženijih sportista svih vremena (ne samo meni već velikoj većini raje koju poznajem)... Prvo sam pizdio prošle sezone kad je udarao likove koji su na stazi bili brži od njega, sad ovo... Ono, lik je oličenje sportiste samo tako :-)
Djidjimilovich

#1241 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Djidjimilovich »

u jbt... nisam ljubitelj mclarena a razumije se ni Hame ali ovaj text iznad je fakat krvav...
Lesli Eldridž

#1242 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Lesli Eldridž »

shaqqa wrote:1. Ovaj MCM fakat nije dobre glave al eto, nek mu bude, valjda će njegov tim imati bolje rezultate u predstojećim utrkama...
2. Jbt ovaj Hamo je već 2-3 sezone tu a već opasno puca na vrh liste najomraženijih sportista svih vremena (ne samo meni već velikoj većini raje koju poznajem)... Prvo sam pizdio prošle sezone kad je udarao likove koji su na stazi bili brži od njega, sad ovo... Ono, lik je oličenje sportiste samo tako :-)
Ma hamo je car kad treba zajebati sebe i druge. Sjetite se samo preklani, kako ga zguzi Kimi, ali je prije toga sam sebi uvalio karinu... :D (tako pjeva Rambo Amadeus u pjesmi "Rakija")
cikcanga

#1243 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikcanga »

shaqqa wrote:1. Ovaj MCM fakat nije dobre glave al eto, nek mu bude, valjda će njegov tim imati bolje rezultate u predstojećim utrkama...
Najbolji su vazda najomrzeniji. 8-)

Ko ne voli Hamiltona ne treba da zivi.
dosta_mi_je_svega

#1244 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by dosta_mi_je_svega »

cikcanga wrote:
Najbolji su vazda najomrzeniji. 8-)

Ko ne voli Hamiltona ne treba da zivi.
uh evo odo se odma ubit :D
Lesli Eldridž

#1245 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Lesli Eldridž »

Čuj hamo najbolji. Jest među seljanima Čekrčića donjih... :lol:
Lesli Eldridž

#1246 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Lesli Eldridž »

Čuj hamo najbolji. Jes' među seljanima Čekrčića donjih... :lol:
cikcanga

#1247 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by cikcanga »

Lesli Eldridž wrote:Čuj hamo najbolji. Jes' među seljanima Čekrčića donjih... :lol:
Ljubomora je cudo. 8-)

HA?
Lesli Eldridž

#1248 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Lesli Eldridž »

cikcanga wrote:
Lesli Eldridž wrote:Čuj hamo najbolji. Jes' među seljanima Čekrčića donjih... :lol:
Ljubomora je cudo. 8-)

HA?
:lol:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1249 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Romeo 80 »

Ne znam da li ste ovo primijetili na portalu?!

Ukratko: http://www.sarajevo-x.com/clanak/090402125
Lesli Eldridž

#1250 Re: F1 2008, 2009 and counting

Post by Lesli Eldridž »

Ma jašta radi diskvalifikacija za ovu godinu je najbolja. I oduzeti mu "na guzove" osvojenu titulu lani. :D
Post Reply