OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
roditelj

Post by roditelj »

jasminasab wrote:Skromni uradak jednog forumasa (nisam ja :)):

http://img146.imageshack.us/my.php?imag ... amakp5.swf
:kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Shingen

Post by Shingen »

zeko2008 wrote:slusaj decko, ako si ti kontra protesta, ja mislim da nemas traziti sta ovdje u ovom dijelu foruma. ovdje je tema : dogvoori oko protesta.
Imas dosta drugih tema i otvori mozda topic argumenti protiv protesta i slicno, ali nemoj ovdje ziv bio, ako si protiv protesta , a jesi, nemoj ucestvovati.
Jer svojim nadpisima vrijedzas inteligenciju moju i drugih ljudi koje misle da su ovi protesti ispravni.

Ako si za promjenu plana kretanja, predlozi a mislim da je moralno da o tome odlucuju ljudi koji su prvi digli glas i odlucili dici ove proteste.
Ma rodila te majka! Prvi digao glas!? A da ti kakav orden urucimo? :roll:
margina

Post by margina »

Pistaljki je bilo u trafici pored Parkuse, 1,30- 1,50, zavisi kojim danima kupujes. :)
rIder

Post by rIder »

Treba popustiti malo gradonacelnicu, zena ne zna sta je snaslo :-? ima i gorih od nje dvaput..
maki_celo

Post by maki_celo »

rIder wrote:Treba popustiti malo gradonacelnicu, zena ne zna sta je snaslo :-? ima i gorih od nje dvaput..

ma,popustio bih ja nju al' nece ona mene :D :D :D
Shingen

Post by Shingen »

Eh pozdrav omladino! Ja poodavno razocarao pa nisam ni navracao da vidim sta se na forumu desava... A sacu malo da vas kritikujem jer valjda i to mora neko. Odmah cu vjerovatno biti proglasen minerom, trolom ili statijaznam jer se ovo odavno pretvorilo u lov na vjestice. Ko god sta predlozi a da nije potaman nekome odmah ga se izvrijedja i dodijele mu se svi gore navedeni nadimci...
Sam pokret je poprilicno opao i sa tim se morate suociti. Ljudi postali ste dosadni i smorovi i koga ocekujete privuci? Prva setnja poslije kamenjanja je bila manje-vise spontana, a ono okretanje kod parlamenta fol do j**a! A drugu setnja je bila izvanredno korisna za zdravlje koje kakvih pseudorevolucionara koji su se tu nasli... Skidali ljudi kile! Prva maloOsim toga smor ortodoksni! Pa ni policija vas nije ozbiljno shvatila! Jedva se nakanili da na Titovu izadjete, da se nebi ko nasekirao sto se Bozesacuvaj saobracaj blokira! Ccc... I tako dalje...
Vi i dalje nemate vodji ili vodji tj. covjeka ili ljude koji bi bili spremni da preuzmu odgovornost i sve to fino organizuju. Ove sto su sad ko predvodnici, necu ih nazvati vodjama, bi se svi ****** al' da ima ne udje! Da se ko ne uvrijedi autocenzurisah se. E ljudi moji nista tako necete napraviti. Ni subotnjim promenadama ni onim tuu-tuu Senadovim pistaljkama. Ali naravno politika ovdje nikoga ne zanima jer je ovo kako vec cuh gradjanski pokret sa politickom pozadinom iliti debelim mesom. Ali ne zavaravajte se ovdje su prisutni pojedinci koji itekako cekaju da stupe u politiku preko vasih ledja...
Eto od mene dosta... Znaci potrebna vam je akcija na svim nivoima i politicki i na ulici. Znacete da nesto radite kad ponovo vidite kornjace na ulicama i to ce biti znak da vas se boje.
P.S. Danas vidjeh Taju u novom Landcruiseru, executive edition, nasmijanog...
suncica24

Post by suncica24 »

Shingen: jedno mi mnooogo bode oci: vas... a ne nas... :roll:
maki_celo

Post by maki_celo »

Shingen wrote:Eh pozdrav omladino! Ja poodavno razocarao pa nisam ni navracao da vidim sta se na forumu desava... A sacu malo da vas kritikujem jer valjda i to mora neko. Odmah cu vjerovatno biti proglasen minerom, trolom ili statijaznam jer se ovo odavno pretvorilo u lov na vjestice. Ko god sta predlozi a da nije potaman nekome odmah ga se izvrijedja i dodijele mu se svi gore navedeni nadimci...
Sam pokret je poprilicno opao i sa tim se morate suociti. Ljudi postali ste dosadni i smorovi i koga ocekujete privuci? Prva setnja poslije kamenjanja je bila manje-vise spontana, a ono okretanje kod parlamenta fol do j**a! A drugu setnja je bila izvanredno korisna za zdravlje koje kakvih pseudorevolucionara koji su se tu nasli... Skidali ljudi kile! Prva maloOsim toga smor ortodoksni! Pa ni policija vas nije ozbiljno shvatila! Jedva se nakanili da na Titovu izadjete, da se nebi ko nasekirao sto se Bozesacuvaj saobracaj blokira! Ccc... I tako dalje...
Vi i dalje nemate vodji ili vodji tj. covjeka ili ljude koji bi bili spremni da preuzmu odgovornost i sve to fino organizuju. Ove sto su sad ko predvodnici, necu ih nazvati vodjama, bi se svi ****** al' da ima ne udje! Da se ko ne uvrijedi autocenzurisah se. E ljudi moji nista tako necete napraviti. Ni subotnjim promenadama ni onim tuu-tuu Senadovim pistaljkama. Ali naravno politika ovdje nikoga ne zanima jer je ovo kako vec cuh gradjanski pokret sa politickom pozadinom iliti debelim mesom. Ali ne zavaravajte se ovdje su prisutni pojedinci koji itekako cekaju da stupe u politiku preko vasih ledja...
Eto od mene dosta... Znaci potrebna vam je akcija na svim nivoima i politicki i na ulici. Znacete da nesto radite kad ponovo vidite kornjace na ulicama i to ce biti znak da vas se boje.
ovo su MIRNI PROTESTI u organizaciji gradjana koji koriste internet forum i tacno je da nemamo vodju niti nam treba.
sto se tice toga da ce se neko politicki okoristiti,vjerujem da ima i toga ali me savrseno boli ..... jer trenutno imamo isti cilj.i sve dok nema vodje i sve dok je ovo skup gradjana a ne politicara imamo podrsku GRADJANA.
prvi put neko istupi sa jasnom politickom pozadinom LICNO JA CU SE POTRUDITI DA RASTJERAM PROTESTE.
oni ne trebaju da nas se boje,nego da nam sluze jer ih mi placamo,tako da nema potrebe za 'kornjacama'
sto se tice 'blokiranja' saobracajnice:
-mi nastojimo biti civilizovani,demokratski i mirni.ne zelimo da zbog nas posten narod nemoze obavljati poslove jer smo zakrcili saobracaj.

TAJO se voza u nasem autu,samo ne znam koliko jos dugo???
a njegov smijeh je sve blizi suzama
Prenj

Post by Prenj »

Shingen wrote: Sam pokret je poprilicno opao i sa tim se morate suociti. Ljudi postali ste dosadni i smorovi i koga ocekujete privuci? Prva setnja poslije kamenjanja je bila manje-vise spontana, a ono okretanje kod parlamenta fol do j**a! A drugu setnja je bila izvanredno korisna za zdravlje koje kakvih pseudorevolucionara koji su se tu nasli... Skidali ljudi kile! Prva maloOsim toga smor ortodoksni! Pa ni policija vas nije ozbiljno shvatila! Jedva se nakanili da na Titovu izadjete, da se nebi ko nasekirao sto se Bozesacuvaj saobracaj blokira! Ccc... I tako dalje...
...
Ambiciozni Shingen bi od naroda, koji je odavno izgubio nadu da svojom akcijom moze bilo sta da promijeni, da napravi turbo-revolucionare koji metu posljedice 17 godina politickog taloga kroz dva subotnja skupa.
Zox

Post by Zox »

Nema lidera ni sefova ni imena ni prezimena bas zato da neko sutra ne dodje u iskusenje da preko nasih ledja udje u politiku. A oni koji to budu pokusali sa strane bice demantovani. A ako se to IPAK dogodi, jebiga, moci cu reci da sam pokusao. Do sada sam prije bilo kakvog pokreta u sarajevu, prije odlaska na pijacu vagao sta i kako, i u 99% slucajeva na kraju ostajao na kaucu. Trenutno se osjecam kao ljudsko bice, mada mislim da mnogi nece shvatiti sta zelim reci, i ako nista drugo, i to mi je dovoljno.
Prenj

Post by Prenj »

Zox wrote:Trenutno se osjecam kao ljudsko bice, mada mislim da mnogi nece shvatiti sta zelim reci, i ako nista drugo, i to mi je dovoljno.
Shingen

Post by Shingen »

suncica24 wrote:Shingen: jedno mi mnooogo bode oci: vas... a ne nas... :roll:
Eh Suncice bilo nekad nas, sad je vas. Cim se pocne nesto raditi, recimo Tajin dzip osvane demoliran, opet sam prvi tu. Tebe postujem i fakat se trudis i shvatam da su ovo MIRNI protesti, ali ste malo previse mirni za moj ukus kao i ukus ostatka Sarajeva. Nema nista od koreografije. Subotom je grad toliko miran da se ne moze ni saobracaj posteno blokirati.
I neki dan gledam one nesretnike iz Sarabona. Sabrali se ljudi, protestuju i otprilike ih je 6-ero. Pa sto se niko nije sjetio da ode da im pomogne?! Kad nece brdo Muhamedu... Ali vjerovatno je to previse nezgodno i komplikovano.[/b]
neoxxx

Post by neoxxx »

Zox wrote:Trenutno se osjecam kao ljudsko bice, mada mislim da mnogi nece shvatiti sta zelim reci, i ako nista drugo, i to mi je dovoljno.
To je to - osjecati se ponovo kao ljudsko bice (iako u jednu ruku i sama sebi sve ovo idealiziram), jer ne nastavljam spustati glavu a vristati iznutra. Pa da i nista od ovog ne bude, necu moci samu sebe kriviti da nisam ni pokusala, kako tako.
suncica24

Post by suncica24 »

Meni je ovaj tekst / komentar najbolji do sad. Jeste da nije "velika novina", ali je tekst za primjer:

http://www.pulsdemokratije.net/index.ph ... =bs&id=751
krug114

Post by krug114 »

Jedan veeeeeliki pozdrav NAJČASNIJIM, NAJPAMETNIJIM, NAJMOĆNIJIM I NAJDUHOVITIJIM forumašima Bosne i Hercegovine. Vas takve NIKO ne može zaustaviti!

Zbog vas tako divnih sam prestala posjećivati forume isključivo kao gost tj. prvi put sam postala član jednog foruma kako bih vam mogla izraziti svoje divljenje i podršku!

I jedan veeeeliki pozdrav probuđenom Sarajevu. Sarajevo - TO STE VI i svi oni GRAĐANI KOJI IZLAZE I KOJI BI IZAŠLI DA MOGU na ulice i dižu svoj glas protiv ZLA. Sarajevo NISU one dekadentne barabe čiji je najveći cilj i dostignuće zasjedanje u fotelju i ostanak u njoj do sljedećih izbora i NISU oni građani za koje zlo ne postoji ako nije u njihovoj kući.

Jedva čekam momenat kad će se ova lavina koju ste pokrenuli dokotrljati i do mog nažalost duboko uspavanog i duboko podijeljenog Mostara.

Dragi moji želim vam brzu i slatku pobjedu (ostvarenje i trenutnih i kasnijih zahtjeva). Nadam se da ću brzo biti u prilici da pištim zajedno s vama.

SRETNOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Martian_Kyo

Post by Martian_Kyo »

Puk'o sam, od čitanja ovih stranica i stranica sitnih prepirki.

Ja više ne želim bit instrument političkih igara korumpiranih ljudi čiji cilj ništa više nego lična novčana dobit. Ti ljudi pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa zahtjeva građana na na njihov identitet. Ne dozvolimo im to. Ne dozvolimo da nam povuku vunu preko očiju. Ti ljudi, koji im je u interesu ova dosadašnja situacije koriste najjeftiniji trik, a to je mijenjanje teme.

Ne treba gubiti iz vida šta je ovdje posrijedi, šta je ovdje važno.
Ne nije važno ko smo, važno je šta želimo.

A želimo sigurnije ulice.
Odgovornije nadležne i provoditelje zakona.

E sad recite, da vi to ne želite? E sad recite ko ste vi?
Nije važno ko smo, važno je šta tražimo.

Koje iza nas, iza nas je vaš nemar. Vaš nemar stoji iza nas. Vi koji nas optužujete da imamo skrivenih motiva. Vi stojite iza nas. Vi nas finansirate vašom bahatosti. Dok je Vas biće i nas.

Tu smo! Kad Vi odete otići ćemo i mi.

Ja
iskčekivanju bana.
maki_celo

Post by maki_celo »

Martian_Kyo wrote:Puk'o sam, od čitanja ovih stranica i stranica sitnih prepirki.

Ja više ne želim bit instrument političkih igara korumpiranih ljudi čiji cilj ništa više nego lična novčana dobit. Ti ljudi pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa zahtjeva građana na na njihov identitet. Ne dozvolimo im to. Ne dozvolimo da nam povuku vunu preko očiju. Ti ljudi, koji im je u interesu ova dosadašnja situacije koriste najjeftiniji trik, a to je mijenjanje teme.

Ne treba gubiti iz vida šta je ovdje posrijedi, šta je ovdje važno.
Ne nije važno ko smo, važno je šta želimo.

A želimo sigurnije ulice.
Odgovornije nadležne i provoditelje zakona.

E sad recite, da vi to ne želite? E sad recite ko ste vi?
Nije važno ko smo, važno je šta tražimo.

Koje iza nas, iza nas je vaš nemar. Vaš nemar stoji iza nas. Vi koji nas optužujete da imamo skrivenih motiva. Vi stojite iza nas. Vi nas finansirate vašom bahatosti. Dok je Vas biće i nas.

Tu smo! Kad Vi odete otići ćemo i mi.

Ja
iskčekivanju bana.

:dance: :sax: :faraon1: :bih:
maki_celo

Post by maki_celo »

@ krug 114

hvala na podrsci,nadamo se skorijoj pobjedi
Asana

Post by Asana »

Shingen wrote:Eh pozdrav omladino!
....
Sam pokret je poprilicno opao i sa tim se morate suociti. Ljudi postali ste dosadni i smorovi i koga ocekujete privuci? Prva setnja poslije kamenjanja je bila manje-vise spontana, a ono okretanje kod parlamenta fol do j**a!
...
... Znaci potrebna vam je akcija na svim nivoima i politicki i na ulici. Znacete da nesto radite kad ponovo vidite kornjace na ulicama i to ce biti znak da vas se boje.
Ima necega u tome sto kazes Shingen, ova vrsta protestiranja ne moze se koristiti beskonacan broj puta. Medjutim, dok god "omladina" ne pronadje neku novu metodu, necu im okrenuti ledja izostankom s protesta, samo zato sto je "dosadno", "neefikasno" i "neatraktivno" za posmatrace...

Htjela bih da podsjetim, da je prije dvije godine pred zgradom parlamenta nakon gundjanja na ovom istom forumu, na proteste subotom izaslo 30-tak mladih ljudi, 20-tak penzionera, jedna zena i mali beli pas :)
Desetak "omladinaca" je poslije nosalo fotelju kroz grad ... dakle samo saka ljudi je tada bila spremna da se "provali" pred posmatracima, u svom nastojanju da na nesto skrene paznju.

Sada takvih ima recimo - 1000, kojima se po lijepom vremenu prikljuci bar jos toliko ljudi. Nije to bas cijeli grad, ali hbg, jeste dvadeset puta vise nego prije dvije godine. Nakon naredne dvije godine... takvih ce biti 20000.

Ne polemisem s tobom, samo naglas razmisljam... garnitura koja se kandidira na slijedecim izborima neka dooooobro razmisli sta hoce i sta moze ...

A ja cu sutra opet piscu u ruke, kabanica, i ... skidanje kila :)
zemljotres

#1245 Re: OBILJEZAVANJE PROTESTOM 1.MARTA u 13h ispred Katedrale

Post by zemljotres »

Omladinski pokret REVOLT će u nedjelju, 2. marta 2008. u 10:30 h, na lokaciji Slane banje u Tuzli, povodom 1. marta, dana nezavisnosti naše države, realizirati akciju pošumljavanja.

Ovo je druga akcija sađenja drveća u našem gradu koju realizira REVOLT, a kojom želimo obilježiti Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine i dati svoj doprinos ljepšem i zdravijem načinu života u gradu, te podići ekološku svijest građana.

Svi građani su dobrodošli da učestviju u akciji, te na taj način doprinesu stvaranju ljepše i zdravije zajednice. Ovom prilikom upućujemo i čestitku svim bosancima i hercegovcima povodom dana nezavisnosti naše države.

Omladinski pokret REVOLT
:D
delightful

Post by delightful »

a kako ide 'posumljavanje' sarajeva plakatima? :)
Zox

Post by Zox »

Martian, you're the man!
mala-i

Post by mala-i »

ruljo, kako idu pripreme????? :D ja jedva čekam!!!!
zemljotres

Post by zemljotres »

mala-i wrote:ruljo, kako idu pripreme????? :D ja jedva čekam!!!!
koga? :shock:
mala-i

Post by mala-i »

zemljotres wrote:
mala-i wrote:ruljo, kako idu pripreme????? :D ja jedva čekam!!!!
koga? :shock:
taju :D

pa sutra, pobogu!
Locked