BH fudbalski/nogometni talenti

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
burekodsira

#1226 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by burekodsira »

mladi golmanski talenat Osman Hadzikic tek mu je 15 godina, izaso je iz akademije FK Austria Wien, te potpisao kao najmladji clan u historiji kluba profesionalni ugovor. Dosao je pod sapu Ivice Vastica i njegovog B-Tima FK Austria Wien i igraju u drugoj austrijskoj ligi. Uveliko zasluzan za osvajanje titule njihove U15 ekipe prosle godine. Ima bh drzavljanstvo i treba ga odma zavesti u kakav spisak dok se jos malo razvije u njihovim ligama i akademijama onda ga pozvati za nas da igra :mrgreen:
solo2

#1227 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by solo2 »

Baudelaire wrote:
Eborg wrote:Rekao je par puta da bi razgovarao sa Sušićem.
Bio na moru u Banovićima mjesec dana ( da vidite plaža ), pa tek sad komentarišem ovo. Nema on šta sa Sušićem razgovarati, nek prvo počne igrati u prvoj postavi Hajduka pa onda tek da razgovara sa Sušićem.
ma neka ga - zlu ne trebalo, lahko je kasnije reci ima boljih trenutno, neka te na klupi :D
Baudelaire

#1228 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

Ma dobro, ali postoje omladinske selekcije za takve igrače, na to sam ciljao. U-21 u ovom slučaju, pošto je za U-19 prestar.
solo2

#1229 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by solo2 »

Baudelaire wrote:Ma dobro, ali postoje omladinske selekcije za takve igrače, na to sam ciljao. U-21 u ovom slučaju, pošto je za U-19 prestar.
:thumbup:
north

#1230 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by north »

Ovaj Spaho je ograničen ko balkon, čovjek nijednom rječju ne govori o blamaži, nego samo o nekoj šteti, samo još da kaže da Borac nije imao sreće....

Ok, na poluvremenu odličan rezultat, to treba reći, ali primti 4 gola u 9 minuta je za harakirija....

Koja krampa od novinara....
Baudelaire

#1231 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

north wrote:Ovaj Spaho je ograničen ko balkon, čovjek nijednom rječju ne govori o blamaži, nego samo o nekoj šteti, samo još da kaže da Borac nije imao sreće....

Ok, na poluvremenu odličan rezultat, to treba reći, ali primti 4 gola u 9 minuta je za harakirija....

Koja krampa od novinara....
Što Spaho na ovoj temi? :D Inače, krampa ko i Baho, Šuko i svi ostali levati.
fanatic11

#1232 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by fanatic11 »

Neznam ako ste spominjali Ervina Agičića, momak živi u Sloveniji, ima 16 godina a igra za Bravo Publikum, klub za kojeg kažu da ima največe talente u Sloveniji. Momak igra u napadu i redovno je na vrhu liste strijelaca u prvoj slovenskoj ligi do 18 godina. Več sa 15 godina bio je pozvan u slovensku reprezentaciju do 17 godina odazvo se je pozivu ali je rekao da mu je največa želja u životu da zaigra za Bosnu i Hercegovinu, idol mu je Vedad Ibišević (na jednoj utakmica kad je Ervin postigo gol skinuo je svoj dres a na sebi je imao obučen dres Ibiševića, rekao je da je to napravio zbog toga jer je želio pokazat koliko voli tog igrača i koliko voli svoju državu, Bosnu). Ervin je poznat kao veliki patriot i jako je ponosan na to da je Bosanac.
Baudelaire

#1233 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

fanatic11 wrote:Neznam ako ste spominjali Ervina Agičića, momak živi u Sloveniji, ima 16 godina a igra za Bravo Publikum, klub za kojeg kažu da ima največe talente u Sloveniji. Momak igra u napadu i redovno je na vrhu liste strijelaca u prvoj slovenskoj ligi do 18 godina. Več sa 15 godina bio je pozvan u slovensku reprezentaciju do 17 godina odazvo se je pozivu ali je rekao da mu je največa želja u životu da zaigra za Bosnu i Hercegovinu, idol mu je Vedad Ibišević (na jednoj utakmica kad je Ervin postigo gol skinuo je svoj dres a na sebi je imao obučen dres Ibiševića, rekao je da je to napravio zbog toga jer je želio pokazat koliko voli tog igrača i koliko voli svoju državu, Bosnu). Ervin je poznat kao veliki patriot i jako je ponosan na to da je Bosanac.
Ako je tako nema brige o njemu, čekat će još par godina.
Korisničkoime

#1234 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Korisničkoime »

Naša situacija je specifična na žalost naše reprezentativce ne proizvodimo mi u BiH tj. naši klubovi neko to rade klubovi u inostranstvu. Stoga savez treba osnovat posebno tijelo sa skautima čiji će jedini zadatak biti pronalaženje tih mladih nada njihovo posmatranje, ocjena, STUPANJE U KONTAKT S NJIMA i stvaranje baze podataka naših talenata. Isti skauti bi prezentirali najzanimljivije igrače trenerima svih reprezentacija kako bi ih isti pozvali i na taj način već kaparisali, obradili ih, makar otežali drugima da ih preotmu. Treneri bi imali uvid u bazu podataka mogli se informisat o igraču, napredak onih koji najviše obećavaju bi se pratio, uspostavljao bi se lični kontakt s njima te isti i održavao. Zbog situacije u kojoj se nalazimo moramo iznalazit i specifična rješenja za istu kojih kod drugih nema jer nisu u istoj situaciji kao mi.
Korisničkoime

#1235 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Korisničkoime »

Zna li itko nešto novo o Seadu Hajroviću po pitanju njegovog igranja za reprezentaciju. Ima li tu ikakvog pomaka, da li se on izjasnio ili da li itko iz mlade reprezentacije pomišlja da ga zove ili ga je već zvao. Ako itko nešto zna bilo bi super da saopšti ja sam tražio po netu al nisam našao ništa korisno. Mislim igra poziciju koja nam treba plus je u Arsenalu, bio bi pun pogodak kad bi momak zaigrao za nas i za prvu ekipu Arsenala.
ODVRATAN_i_GADAN

#1236 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Haris Seferovic presao iz Fiorentine u Xamax.
Korisničkoime

#1237 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Korisničkoime »

http://www.reprezentacija.ba/fudbal-nog ... nsiju.html
Eldin Hadžić na posudbi iz Herculesa u Valenciji vjerovatno će igrat za drugi tim ali je još mlad, kažu ofenzivni vezni, znal ko šta više o njemu :?
Zvek

#1238 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Zvek »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Haris Seferovic presao iz Fiorentine u Xamax.
Normalno,kod mihajlovica nije ni mogao doći do izražaja, zna se iz kojih razloga. Kao ni Ljajić.
Baudelaire

#1239 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

:-) :-) Matere mi vi niste normalni. Pa haj samo malo mućnite glavom prije nego napišete te neke luđačke ideje i insinuacije. Ovo nije nikakvo branjenje Mihajlovića jer mi je drag koliko i vama, jedan deklarisani četnik, već mi je smiješno da njega krivite što ne igra Seferović u Fiorentini. A to što Fiorentina već godinama igra sa samo jednim centralnim napadačem i što tamo nije uspio ni Giampaolo Pazzini, ni Valeri Bojinov, to nije bitno. To što Seferović ima 19 godina i što njegovo tek dolazi, također nije bitno. Nije bitno ni što mu je konkurent u timu Alberto Gilardino, koji je sigurno pet puta bolji igrač od njeg. Zašto ne krivite Wengera što Hajrović ne igra u prvoj postavi Arsenala? Kako onaj smrad iz HSV-a nije još stavio Bešića u prvi tim? Zašto Ermin Bičakčić ne nosi kapitensku traku Stuttgarta? Francuzi fakat mrze Bosance, ne daju jednom Pjaniću da igra. Nemojte sranja više molim vas.
ODVRATAN_i_GADAN

#1240 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Zaboravih napomenuti da je Seferovic posudjen do kraja sezone ali sta ga ceka u Xamax-u vidjet ce mo jer je onaj Cecen kupio klub i poceo da otpusta redom. Menadzere, trenere, igrace, sponzore, redare... Ma redom. Otezavajuca okolnosz je sto su odmah sljedeci dan nakon Seferovica dovedena su jos dva napadaca koji su prosle godine igrali Primeru. Elem, daj Boze da i ovdje bude igrao!
SarajVox

#1241 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SarajVox »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Zaboravih napomenuti da je Seferovic posudjen do kraja sezone ali sta ga ceka u Xamax-u vidjet ce mo jer je onaj Cecen kupio klub i poceo da otpusta redom. Menadzere, trenere, igrace, sponzore, redare... Ma redom. Otezavajuca okolnosz je sto su odmah sljedeci dan nakon Seferovica dovedena su jos dva napadaca koji su prosle godine igrali Primeru. Elem, daj Boze da i ovdje bude igrao!
igrao je prvu utakmicu jucer. Zavrsilo se 0:0
igrace Haris i dalje. Mozda i bude nesto od njegovog talenta. Neznam samo hoceli BiH reprezentacija od toga ikad profitirat iako se bude probio, sto trenutno nije ni sigurno
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#1242 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by 1pajdo »

Baudelaire wrote::-) :-) Matere mi vi niste normalni. Pa haj samo malo mućnite glavom prije nego napišete te neke luđačke ideje i insinuacije. Ovo nije nikakvo branjenje Mihajlovića jer mi je drag koliko i vama, jedan deklarisani četnik, već mi je smiješno da njega krivite što ne igra Seferović u Fiorentini. A to što Fiorentina već godinama igra sa samo jednim centralnim napadačem i što tamo nije uspio ni Giampaolo Pazzini, ni Valeri Bojinov, to nije bitno. To što Seferović ima 19 godina i što njegovo tek dolazi, također nije bitno. Nije bitno ni što mu je konkurent u timu Alberto Gilardino, koji je sigurno pet puta bolji igrač od njeg. Zašto ne krivite Wengera što Hajrović ne igra u prvoj postavi Arsenala? Kako onaj smrad iz HSV-a nije još stavio Bešića u prvi tim? Zašto Ermin Bičakčić ne nosi kapitensku traku Stuttgarta? Francuzi fakat mrze Bosance, ne daju jednom Pjaniću da igra. Nemojte sranja više molim vas.

Ama mi Balkanci smo takav tip ljudi da uvijek sve prebacujemo na drugoga :mrgreen: , da je mali toliko dobar (ne kažem da neće biti, mlad je, još se afirmira kao igrač, nisam gledao kako igra) bio bi u prvom planu pogotovo kad se radi o ligama petica.
callmethebreeeze

#1243 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by callmethebreeeze »

BHF_Manijak wrote:Ma ja bi to mudro odradio, fino sad za tekmu protiv npr Luxemburga pozvo nekoliko tih mladica, dao im zadnjih 10-tak minuta da odigraju i onda fino ih proslijedio u U21 repku ili mladju kategoriju, kapariso si ih za sva vremena i ako kad bude od njih kakvog hajra, pozoves ih, ako ne, pisaj ga, bar si pokuso... :mrgreen:

slazem se.
:D :evil:

ako ne zaigraju za nas vazda se mogu tjesiti da najverovatnije ne bi igrali ni u svici, njemackoj, svedskoj i gdje sve ne.
:D
Baudelaire

#1244 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Baudelaire »

1pajdo wrote:
Baudelaire wrote::-) :-) Matere mi vi niste normalni. Pa haj samo malo mućnite glavom prije nego napišete te neke luđačke ideje i insinuacije. Ovo nije nikakvo branjenje Mihajlovića jer mi je drag koliko i vama, jedan deklarisani četnik, već mi je smiješno da njega krivite što ne igra Seferović u Fiorentini. A to što Fiorentina već godinama igra sa samo jednim centralnim napadačem i što tamo nije uspio ni Giampaolo Pazzini, ni Valeri Bojinov, to nije bitno. To što Seferović ima 19 godina i što njegovo tek dolazi, također nije bitno. Nije bitno ni što mu je konkurent u timu Alberto Gilardino, koji je sigurno pet puta bolji igrač od njeg. Zašto ne krivite Wengera što Hajrović ne igra u prvoj postavi Arsenala? Kako onaj smrad iz HSV-a nije još stavio Bešića u prvi tim? Zašto Ermin Bičakčić ne nosi kapitensku traku Stuttgarta? Francuzi fakat mrze Bosance, ne daju jednom Pjaniću da igra. Nemojte sranja više molim vas.

Ama mi Balkanci smo takav tip ljudi da uvijek sve prebacujemo na drugoga :mrgreen: , da je mali toliko dobar (ne kažem da neće biti, mlad je, još se afirmira kao igrač, nisam gledao kako igra) bio bi u prvom planu pogotovo kad se radi o ligama petica.
Ne vjerujem ni u čiji kvalitet dok se ne dokaže. Pojedinci su Sušiću glavu skidali što ga već nije pozvao u seniorski tim. Smiješno.
Rookie

#1245 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by Rookie »

klixober

#1246 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by klixober »

Rookie wrote:
Otišao u Francusku na probu u eki klub.
ganjeta

#1247 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ganjeta »

Kod Meše u Sošo.
SarajVox

#1248 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SarajVox »

ganjeta wrote:Kod Meše u Sošo.
kako se zove mali?
ganjeta

#1249 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by ganjeta »

Jasmin Mešanović.
SarajVox

#1250 Re: BH fudbalski/nogometni talenti

Post by SarajVox »

hvala. Ja sto se forsira to ime zadnjih dana.
Gledam na transfermarkt.de je doso neki lik ki hoce da mu se poveca vrijednost jer je zabio skorom 30 golova u zadnje 34 tekme ili tako nesto. izvanredna statistika, nema sta.
nazalost je to jos u Znj-lizi pa i neznaci ama ha nista.
Ja kad uzmem loptu i odigram sa srletom, celom i nerom, ja postignem po 9 od 10 golova i to u jednom takmicenju pa me opet niko ne hvali
Post Reply