Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Kolega sa Alipasinog

#1226 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Kolega sa Alipasinog »

Image

http://neregistrirani.blogspot.com/2008/09/zmaj.html

Dobro je Besima rekla: Borat - Borat!

--
"STA SE DESILO S OBJEKTIVNIM, NEUTRALNIM I NEPRISTRASNIM NOVINARSTVOM?" - Semir Osmanagic Borat, o novinarima FENE ;).
"Funkcioniramo tako da mi Mario posalje informacije, ja napisem saopstenje ili vijest, posaljem njemu a on ga vrati na FENIN sluzbeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglasava" - novinarka FENE Sabina Alikadic K@ranjem-Do-Istine, u poruci Semiru Osmanagicu Boratu.
"Sabina Alikadic ne prati Fondaciju niti cak njihove pressice" - Zoran Ilic', glavni urednik FENE.
veseoko_kukulamovic

#1227 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by veseoko_kukulamovic »

Jooooo verifikacije egipatskog stručnjaka za piramide, ahahhaahhahaahhaahahahah!!! :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image
Rasimovski

#1228 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

veseoko_kukulamovic wrote:Jooooo verifikacije egipatskog stručnjaka za piramide, ahahhaahhahaahhaahahahah!!! :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

E ovo ja zovem preskliping. Pitam se hoće li Semir ovaj kliping ponuditi advokatu-volonteru?
nigdje.nikog

#1229 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

Kolega sa Alipasinog wrote:Image
Ova je fotografija FANTASTICNA - sve govori !

Ali bih volio da je imam u izvornom obliku - bez ovih oblacica.
Jos bolje bi bilo ako bi se mogao postaviti link za download u visokoj rezoluciji.

I ponovo se potvrdjuje stara izreka - jedna slika kazuje vise nego tisucu hiljada rijeci !
potpuni stranac

#1230 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by potpuni stranac »

veseoko_kukulamovic wrote:Jooooo verifikacije egipatskog stručnjaka za piramide, ahahhaahhahaahhaahahahah!!! :lol:
1. bitno je da je otkrio
2. sad bi jos trebao na licu mjesta i alate pronaci. znaci, kad nam majsror nestu uradi na kuci treba ostaviti svoj alat. :lol:
3. ma da , tektonska kretanja, pa jos cetvrtasta i pozicionirana prema stranama svijeta.
Rasimovski

#1231 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
1. bitno je da je otkrio
2. sad bi jos trebao na licu mjesta i alate pronaci. znaci, kad nam majsror nestu uradi na kuci treba ostaviti svoj alat. :lol:
3. ma da , tektonska kretanja, pa jos cetvrtasta i pozicionirana prema stranama svijeta.

Visdiš, nije četvrtasta i nije prema stranama siveta. Što se tiče "alata" i ostalog, na starom gradu Visoki su pronašli gomilu artefakata. Doduše i Semke je pronašao par njih koje je sakrio a onda kinezima pokazao onog smaja (vidjeti sliku iznad).
potpuni stranac

#1232 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:[

Visdiš, nije četvrtasta i nije prema stranama siveta. Što se tiče "alata" i ostalog, na starom gradu Visoki su pronašli gomilu artefakata. Doduše i Semke je pronašao par njih koje je sakrio a onda kinezima pokazao onog smaja (vidjeti sliku iznad).
ne razumijem, da nije mozda okrugla. iz aviona se jasno vidi cetvrtasti oblik. i kako sad nije prema stranama svijeta?
Rasimovski

#1233 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:

ne razumijem, da nije mozda okrugla. iz aviona se jasno vidi cetvrtasti oblik. i kako sad nije prema stranama svijeta?

Četvrtasta piramida? Ovo prvi put čujem. Kaj genije objasni nam kako piramida može biti četvrstasta.
Energični leptir

#1234 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Energični leptir »

i kako sad nije prema stranama svijeta?
Evo dijete, pogledaj i uvjeri se: http://irna.lautre.net/A-perfect-pyramid.html
potpuni stranac

#1235 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Četvrtasta piramida? Ovo prvi put čujem. Kaj genije objasni nam kako piramida može biti četvrstasta.
najlakse se pravit blesav, dobro znas na sta mislim
kirby

#1236 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by kirby »

pa ima li te piramide ili nema? :-) :-) :-) :-)
Rasimovski

#1237 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:

Genije, četvrstaste piramide ne postoje. Ako već želiš objašnjenja onda moraš naučiti da postoje troSTRANE, četverOSTRANE...
Ajde mi pokaži ovdje četiri strane pirmide:

http://irna.lautre.net/IMG/jpg/smailbeg_fig3.jpg
potpuni stranac

#1238 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:
potpuni stranac wrote:

Genije, četvrstaste piramide ne postoje. Ako već želiš objašnjenja onda moraš naučiti da postoje troSTRANE, četverOSTRANE...
Ajde mi pokaži ovdje četiri strane pirmide:

http://irna.lautre.net/IMG/jpg/smailbeg_fig3.jpg
ti po svoj prilici i nemas potrebu da se pravis blesav...............

licno sam vidio snimke iz aviona i tu se nema sta raspravljati.
potpuni stranac

#1239 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

treba li komentar?
Rasimovski

#1240 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:

treba li komentar?

Šta si vidio iz aviona? Četvrtastu piramidu? Onda nemamo o čemu raspravljati. Ja živim u Visokom i sasvim dobro znam kako Visočica izgleda iz svih uglova. Pravilna je jedino sjeverna strana kojia ima oblik trokuta. Istočna malo vuče na trokut, a zapadna ne. Južna strana uopće ne postoji što se može vidjeti sa topografske karte. Dalje, nije pravilno orjentisana, i stijene koje su pronađene na visočici su sasvim prirodne.
Rasimovski

#1241 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:

treba li komentar?

da treba na ovoImage
Piramidos

#1242 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Piramidos »

potpuni stranac wrote:

pa dobro stranac tvoj avatar kazuje sve kako ti vidis, mozda da promjenis malo dioptriju mozda progledas bolje a :-D
Rasimovski

#1243 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Al bih ja zasita cijenio kad bi mi objasnio značenje riječi ČETVRTASTA piramida.
krivorijek

#1244 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by krivorijek »

Pa ljudi, sama cinjenica da se prica o otkricu, a nije otkriveno za sada nista, je mensecini nebitna za mnoge.

Jako suludo...mislim zalosno.
Kolega sa Alipasinog

#1245 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

potpuni stranac wrote:
1. bitno je da je otkrio
Stranac, ti jos vjerujes da je zemlja ravna ko tepsija?
Ne moze priroda takve stvari stvoriti, samo vanzemaljci sa carobnim frulicama za pokretanje megalita, koji potom odlete i ponesu svoje frulice sa sobom.
Tako se najjednostavnije objasni nedostatak ikakvih artefakta. Jeste da zaborave pokojeg troglavog zmaja ili dvostrano stopalo, koji doduse malo podsjecaju na obicne stjencuge, ali niposto alate svoje superiorne civilizacije ili, nedajboze, svemirski brod u kojem su za to vrijeme zivjeli.

--
"Mi kao trazili piramidu, nismo je nasli, ali uzeli lovu. Ko je htio da dodje i da je ostavi, bujrum."
"Dalje, ako nema dokaza da [piramida] ne postoji, naravno da je za mene teorija da [piramida] postoji."
KatarinaKosaca, piramidiot s Foruma
potpuni stranac

#1246 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Rasimovski wrote:Al bih ja zasita cijenio kad bi mi objasnio značenje riječi ČETVRTASTA piramida.
jesi li ikad razmisljao o podnozju iste, ne nisi, i nemoj, pretesko je to za tebe. mogo bi se nedo Bog preopteretiti.
potpuni stranac

#1247 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

[quote="Kolega sa Alipasinog"]
Stranac, ti jos vjerujes da je zemlja ravna ko tepsija?
Ne moze priroda takve stvari stvoriti, samo vanzemaljci sa carobnim frulicama za pokretanje megalita, koji potom odlete i ponesu svoje frulice sa sobom.
Tako se najjednostavnije objasni nedostatak ikakvih artefakta. Jeste da zaborave pokojeg troglavog zmaja ili dvostrano stopalo, koji doduse malo podsjecaju na obicne stjencuge, ali niposto alate svoje superiorne civilizacije ili, nedajboze, svemirski brod u kojem su za to vrijeme zivjeli.[quote]

ma moze, ja jos samo ocekujem da pocne i golfove stvarati, ili mozda vec stvara, ko zna?
Kolega sa Alipasinog

#1248 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

potpuni stranac wrote:
Kolega sa Alipasinog wrote: Stranac, ti jos vjerujes da je zemlja ravna ko tepsija?
Tako se najjednostavnije objasni nedostatak ikakvih artefakta. Jeste da zaborave pokojeg troglavog zmaja ili dvostrano stopalo, koji doduse malo podsjecaju na obicne stjencuge, ali niposto alate svoje superiorne civilizacije ili, nedajboze, svemirski brod u kojem su za to vrijeme zivjeli.

ma moze, ja jos samo ocekujem da pocne i golfove stvarati, ili mozda vec stvara, ko zna?
Sta, nasli su i golfa?
Stranac, poceo si halucinirati.

Uzgred, evo ti najpoznatija "piramida" nastala tektonskim kretanjima, koje priroda ne moze stvoriti ;).
http://en.wikipedia.org/wiki/Matterhorn
Kad si vec tamo, provjeri i ostale "piramide" koje priroda ne moze stvoriti, u paragrafy Other "Matterhorns".

Zamisli, vanzemaljci ni ovdje nisu ostvili nikakvog traga.

--
"Pa i da nisu tkz. piramide recimo da jesu i profitirajmo od toga kao sto bi svak normalan pohvalio i maximalno uzdigao"
arze, piramidiot s Foruma
Last edited by Kolega sa Alipasinog on 05/09/2008 16:02, edited 2 times in total.
potpuni stranac

#1249 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

[quote="Kolega sa Alipasinog"][
Sta, nasli su i golfa?
Stranac, poceo si halucinirati.

ma priroda je cudo. obzirom da je onaj plato ispred piramide priroda poplocala ocekujem da i u mene mi ispred vrata ucini isto, misli, da se ne mucim postavljajuci keramiku, a i kamen je sada moderan materijal.
:lol:
Rasimovski

#1250 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

potpuni stranac wrote:
Rasimovski wrote:Al bih ja zasita cijenio kad bi mi objasnio značenje riječi ČETVRTASTA piramida.
jesi li ikad razmisljao o podnozju iste, ne nisi, i nemoj, pretesko je to za tebe. mogo bi se nedo Bog preopteretiti.
Očito da nisi išao na časove matmatike kada se govorilo o geometriji. Sad dobro čitaj.
Ne postoji ČETVRTASTA piramida. Nego ČETVEROSTRANA. Kad kad to naučiš javi se, pa ćemo ponoviti brojanje. Na ovoj slici se jasno vidi da Visočica ne posjeduje četvorougaonu bazu, a baza ni u kom sličaju nije pravilan četverougao. Prema tome Visočica nije "četvrtasta" ni četverougaona.

Image

Kao što vec navedoh. Praviln geometriju ima samo jedna- sjeverna strana. Ostalo je jako nepravilnog opblika, a južnma strana (koja bi morala postojati ako se radi o četverostranoj piramidi) ne postoji. To zna svako ko zna čitati karte i ko je vidio Visočicu.
Locked