Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

IMME wrote:
Piramidos wrote: guru nesmije da ode na kongres da se neprovaljuje, pobjegao u USA
ebote , "pobjegao" :shock:
kako to da si zaboravio pomenuti da je "pobjegao s TVOJIM mucno stecenim novcem :D

Kako to da Osmanagic, sudeci po tvojim izjavama nesto cesto bjezi i isto tako cesto se vraca :lol: :zzzz:

Ide l' se u Zadar?
Imamo jos dan-dva fore.
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

HoustonPiramidiot, moram te razočarati. Upravo sam čuo da je Semketu pas pojeo međunarodnu verifikaciju. :D
HoustonPiramidiot

veseoko_kukulamovic wrote:HoustonPiramidiot, moram te razočarati. Upravo sam čuo da je Semketu pas pojeo međunarodnu verifikaciju. :D

Dobro je, nadam se da niko nije pomislio kako Semke sviju vuce za nos.

Sta ima ici u Zadar, tamo ionako svi znaju ko je on. Mnogo je bolje u nekoj pripizdini pitat nevinu djecicu "Dobro, a znate li vi ko sam ja? Kako se ja ono zovem?"

Ma nema tu sujete, ni zrno.
terapija

Post by terapija »

Semke, imas jos 2 dana fore da se pojavis u Zadru.

btw. kako je bilo u N.Y. (ako je bilo) dobio sam neke cudne informacije
IMME

Post by IMME »

HoustonPiramidiot wrote: [Sta ima ici u Zadar,
Ic', neg sta - dokaz da se ne plasi.
A hoce li odgovorni imati hrabrosti pozvati ga - veliki upitnik nam ne da mira :zzzz:
terapija

Post by terapija »

IMME wrote:
A hoce li odgovorni imati hrabrosti pozvati ga - veliki upitnik nam ne da mira :zzzz:
koji si ti bolid.

Pa nece ga niko pozvati ako nije uopce izrazio interes, mora malo i samoinicijative jebiga, ipak nije ni on neki afirmisan naucnik.

Ali ja se uzdam u Govedaricu da ce mu ipak srediti da eto i dobije taj toliko prozeljkivani poziv na neki od buducih simpozija, i to doboljno blagovremeno, kako bi jadan on mogao da isplanira svoje aktivnosti u skladu sa istim :D:D:D:D:D:D
HoustonPiramidiot

IMME wrote:

Kakvi odgovorni, o cemu lupas?

Da si malo bolje obratio paznju, primijetio bi da je ovo konferencija na koju se ucesnici sami prijave.

Cak i ako ga bas treba zvati, eto Govedarica ga zovnuo.
Nije valjda Semir neka strina da ga treba moliti vise puta?
sljunko

#1233 Visoki Stariji Od Bobovca!

Post by sljunko »

Visoki Stariji Od Bobovca!

Image
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

veseoko_kukulamovic wrote:HoustonPiramidiot, moram te razočarati. Upravo sam čuo da je Semketu pas pojeo međunarodnu verifikaciju. :D
Sad si me prepao, reci mi je li bar doktorska disertacija i dalje u ladici, na sigurnom!? :D
Vokri

Post by Vokri »

Zna li mi ko ovdje preporuciti neku knjigu o Atlantidi ili predpotopnim civilizacijama, a da nije Alternativna istorija? Dankeshen unaprijed.
HoustonPiramidiot

Vokri wrote:Zna li mi ko ovdje preporuciti neku knjigu o Atlantidi ili predpotopnim civilizacijama, a da nije Alternativna istorija? Dankeshen unaprijed.

Trol? Hajde evo, ja cu se upecat prvi ;)

Homer i Platon su pisali o Atlantidi.
Osim njih imas pregrst naucne fantastike i stripova (to nije alternativna istorija :) ).

Ali ne znam je li ovo bas odgovor koji si trazio.
IMME

Post by IMME »

HoustonPiramidiot wrote:
Ne lupaj ti

Govedaricino se ne pika (sazrelo vijeme da wels prenese njegovu izreku - da bi se od tolike tezine srusile piramide i potonule ... :lol: - biser decenije :lol:

:zzzz:
pitt

Post by pitt »

Vokri wrote:Zna li mi ko ovdje preporuciti neku knjigu o Atlantidi ili predpotopnim civilizacijama, a da nije Alternativna istorija? Dankeshen unaprijed.
Fadilje ...Fadilje......kako bolan neces alternativne historije od svejetski priznatog strucnjaka :D:D
nego, ova je jedna od boljih......

Image
HoustonPiramidiot

IMME wrote:
HoustonPiramidiot wrote:
Ne lupaj ti

Govedaricino se ne pika (sazrelo vijeme da wels prenese njegovu izreku - da bi se od tolike tezine srusile piramide i potonule ... :lol: - biser decenije :lol:

Bas me zanima da li svi piramidioti kao i veliki vodja:

Image

Pa posto ne cujes dobro, ponovicu ti: Ovo je konferencija na koju se ucesnici sami prijavljuju.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

:roll: polako polako ali sigurno 8-)
wels

Post by wels »

IMME wrote:
HoustonPiramidiot wrote:
Ne lupaj ti

Ja, gdje smo ono stali:

Citat:

Biser godine

Treba reći da težinu od tolikih milijardi tona koncentrisanih na tako malom prostoru ni tlo ne bi moglo da izdrži, te bi piramida, da je ikad i bilo, već davno potonula u zemlju, ili bila razrušena" kaže Govedarica
Image

Otishao bi u Zadar samo da ga vidim uzivo.
Legenda je ovaj Govedarica.
wels

Post by wels »

A evo i zasto se grcevito bori protiv novih saznanja na polju arheoloshkih nauka kada je u pitanju BiH i uopste jugoistocna Evropa.
Sagovornik nam je dugogodišnji naučni saradnik Akademije nauka i umjetnosti BiH, urednik balkanološkog časopisa Godišnjak prof. dr. Blagoje Govedarica, koji se dugo bavio arheološkim istraživanjima u BiH i Hrvatskoj. Sada živi u SR Njemačkoj i predaje arheologiju jugoistočne Evrope na Institutu za prahistoriju i ranu historiju Univerziteta u Heidelbergu.

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=52

Doduse razumijem ga,ko bi u nekim poodmaklim godinama ponovo pocinjao.

Dugogodisnji saradnik .... bla bla , sto bi on nesto mijenjao?

A i stolicu valja cuvat.
babanovac

Post by babanovac »

Jesu li je otkopali barem do pola?
HoustonPiramidiot

wels wrote:A evo i zasto se grcevito bori protiv novih saznanja na polju arheoloshkih nauka kada je u pitanju BiH i uopste jugoistocna Evropa.
Sagovornik nam je dugogodišnji naučni saradnik Akademije nauka i umjetnosti BiH, urednik balkanološkog časopisa Godišnjak prof. dr. Blagoje Govedarica, koji se dugo bavio arheološkim istraživanjima u BiH i Hrvatskoj. Sada živi u SR Njemačkoj i predaje arheologiju jugoistočne Evrope na Institutu za prahistoriju i ranu historiju Univerziteta u Heidelbergu.

A i stolicu valja cuvat.

Hvala, wels, sto si nam ovo objasnio.

Sad nam reci zasto Semke nece u Zadar.

Dobio je medjunarodnu verifikaciju (vidi na stranici fondacije, sve fino izrezano iz novina makazicama za nokte).

Sad nastupa trenutak slave.
"Dobro, a ko sam ja? A kako se ono ja zovem?"

Sta ne cujes dobro? :)
wels

Post by wels »

babanovac wrote:Jesu li je otkopali barem do pola?
Pa bilo da ste vi dali da se kopa bagerom. :D
wels

Post by wels »

HoustonPiramidiot wrote:
wels wrote:A evo i zasto se grcevito bori protiv novih saznanja na polju arheoloshkih nauka kada je u pitanju BiH i uopste jugoistocna Evropa.

A i stolicu valja cuvat.

Dobio je medjunarodnu verifikaciju (vidi na stranici fondacije, sve fino izrezano iz novina makazicama za nokte).

Poziv od nekog Govedarice 24 sata uoci pocetka naucnog skupa moze biti samo provokacija.

Pa ne idesh ni na party kad te neko pozove pet do dvanaest.

Smijesni ste sa tim Zadrom.
HoustonPiramidiot

wels wrote:
HoustonPiramidiot wrote:

Poziv od nekog Govedarice 24 sata uoci pocetka naucnog skupa moze biti samo provokacija.

Za ovu konferenciju nije trebala pozivnica.

Semke je odrzao stotine prezentacija dosad.
I svi odusevljeni, sve cista nauka. Zna sve u malom prstu. Mislis da se "Zadranima" nesto ne bi dopalo? Da bi htjeli pitati nesto nezgodno?

A i ohladi malo, sto si ovoliko popi*dio. Eto da te pohvalim, dobar ti je bio onaj komentar s bagerom :)
veseoko_kukulamovic

wels wrote:Poziv od nekog Govedarice 24 sata uoci pocetka naucnog skupa moze biti samo provokacija.

Heheheh jesi ti meni zakon Wels :lol:

Provalio vas već čovjek fino da ste još u junu bili pozvani na konferenciju, pa odbili:

http://antibarbarorum.blogspot.com/2007 ... -uhne.html
JOŠ LJETOS, KADA JE U SARAJEVU BORAVIO GENERALNI SEKRETAR EVROPSKE ASOCIJACIJE ARHEOLOGA PROF. PREDRAG NOVAKOVIĆ, PONUDIO SAM JEDNOM OD NAJBLIŽIH SEMIROVIH SARADNIKA SUSRET S NOVAKOVIĆEM RADI EVENTUALNE PREZENTACIJE „PIRAMIDA“ NA KONGRESU U ZADRU, UKOLIKO SKUPE HRABROSTI ZA TO. PONUDA JE ODMAH ODBIJENA, ALI NE ZNAM DA LI JE SEMIR OSMANAGIĆ ZAISTA IKADA ČUO ZA NJU. TO NE MOGU TVRDITI.
Neka, neka, što kaže Chupo, bit će još urnebesa :lol:
IMME

Post by IMME »

veseoko_kukulamovic wrote:
JOŠ LJETOS, KADA JE U SARAJEVU BORAVIO GENERALNI SEKRETAR EVROPSKE ASOCIJACIJE ARHEOLOGA PROF. PREDRAG NOVAKOVIĆ, PONUDIO SAM JEDNOM OD NAJBLIŽIH SEMIROVIH SARADNIKA SUSRET S NOVAKOVIĆEM RADI EVENTUALNE PREZENTACIJE „PIRAMIDA“ NA KONGRESU U ZADRU, UKOLIKO SKUPE HRABROSTI ZA TO. PONUDA JE ODMAH ODBIJENA, ALI NE ZNAM DA LI JE SEMIR OSMANAGIĆ ZAISTA IKADA ČUO ZA NJU. TO NE MOGU TVRDITI.

Kao sto Novakovic ne moze tvrditi da je pomenuta ponuda prenesena Osmanagicu, isto tako ne moze se tvrditi ni da ju je Novakovic i ponudio - vjesto je izbjegao pomenuti ime i prezime najblizeg saradnika ... a mozda je slucajnost :lol:

Tu informaciju ne smatram validnom :zzzz:
veseoko_kukulamovic

IMME wrote:Kao sto Novakovic ne moze tvrditi da je pomenuta ponuda prenesena Osmanagicu, isto tako ne moze se tvrditi ni da ju je Novakovic i ponudio - vjesto je izbjegao pomenuti ime i prezime najblizeg saradnika ... a mozda je slucajnost :lol:

Tu informaciju ne smatram validnom :zzzz:
Smatr'o ti nesmatr'o, isto ti ga se piše, a ime najbližeg saradnika možda čeka službeniju formu objavljivanja ;)

Što kaže Chupo, polako, polako ;)

Nego, gdje nestade Bajtal iz Upravnog odbora? :lol:
Locked