Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
veseoko_kukulamovic wrote:HoustonPiramidiot, moram te razočarati. Upravo sam čuo da je Semketu pas pojeo međunarodnu verifikaciju.
Dobro je, nadam se da niko nije pomislio kako Semke sviju vuce za nos.
Sta ima ici u Zadar, tamo ionako svi znaju ko je on. Mnogo je bolje u nekoj pripizdini pitat nevinu djecicu "Dobro, a znate li vi ko sam ja? Kako se ja ono zovem?"
Ic', neg sta - dokaz da se ne plasi.
A hoce li odgovorni imati hrabrosti pozvati ga - veliki upitnik nam ne da mira
koji si ti bolid.
Pa nece ga niko pozvati ako nije uopce izrazio interes, mora malo i samoinicijative jebiga, ipak nije ni on neki afirmisan naucnik.
Ali ja se uzdam u Govedaricu da ce mu ipak srediti da eto i dobije taj toliko prozeljkivani poziv na neki od buducih simpozija, i to doboljno blagovremeno, kako bi jadan on mogao da isplanira svoje aktivnosti u skladu sa istim :D:D:D:D:D
Vokri wrote:Zna li mi ko ovdje preporuciti neku knjigu o Atlantidi ili predpotopnim civilizacijama, a da nije Alternativna istorija? Dankeshen unaprijed.
Trol? Hajde evo, ja cu se upecat prvi
Homer i Platon su pisali o Atlantidi.
Osim njih imas pregrst naucne fantastike i stripova (to nije alternativna istorija ).
Vokri wrote:Zna li mi ko ovdje preporuciti neku knjigu o Atlantidi ili predpotopnim civilizacijama, a da nije Alternativna istorija? Dankeshen unaprijed.
Fadilje ...Fadilje......kako bolan neces alternativne historije od svejetski priznatog strucnjaka :D
nego, ova je jedna od boljih......
HoustonPiramidiot wrote:
Cak i ako ga bas treba zvati, eto Govedarica ga zovnuo.
Ne lupaj ti
Govedaricino se ne pika (sazrelo vijeme da wels prenese njegovu izreku - da bi se od tolike tezine srusile piramide i potonule ... - biser decenije
Ja, gdje smo ono stali:
Citat:
Biser godine
Treba reći da težinu od tolikih milijardi tona koncentrisanih na tako malom prostoru ni tlo ne bi moglo da izdrži, te bi piramida, da je ikad i bilo, već davno potonula u zemlju, ili bila razrušena" kaže Govedarica
Otishao bi u Zadar samo da ga vidim uzivo.
Legenda je ovaj Govedarica.
A evo i zasto se grcevito bori protiv novih saznanja na polju arheoloshkih nauka kada je u pitanju BiH i uopste jugoistocna Evropa.
Sagovornik nam je dugogodišnji naučni saradnik Akademije nauka i umjetnosti BiH, urednik balkanološkog časopisa Godišnjak prof. dr. Blagoje Govedarica, koji se dugo bavio arheološkim istraživanjima u BiH i Hrvatskoj. Sada živi u SR Njemačkoj i predaje arheologiju jugoistočne Evrope na Institutu za prahistoriju i ranu historiju Univerziteta u Heidelbergu.
wels wrote:A evo i zasto se grcevito bori protiv novih saznanja na polju arheoloshkih nauka kada je u pitanju BiH i uopste jugoistocna Evropa.
Sagovornik nam je dugogodišnji naučni saradnik Akademije nauka i umjetnosti BiH, urednik balkanološkog časopisa Godišnjak prof. dr. Blagoje Govedarica, koji se dugo bavio arheološkim istraživanjima u BiH i Hrvatskoj. Sada živi u SR Njemačkoj i predaje arheologiju jugoistočne Evrope na Institutu za prahistoriju i ranu historiju Univerziteta u Heidelbergu.
wels wrote:A evo i zasto se grcevito bori protiv novih saznanja na polju arheoloshkih nauka kada je u pitanju BiH i uopste jugoistocna Evropa.
HoustonPiramidiot wrote:
Hvala, wels, sto si nam ovo objasnio.
Sad nam reci zasto Semke nece u Zadar.
Dobio je medjunarodnu verifikaciju (vidi na stranici fondacije, sve fino izrezano iz novina makazicama za nokte).
Sad nastupa trenutak slave.
"Dobro, a ko sam ja? A kako se ono ja zovem?"
Sta ne cujes dobro?
Poziv od nekog Govedarice 24 sata uoci pocetka naucnog skupa moze biti samo provokacija.
Pa ne idesh ni na party kad te neko pozove pet do dvanaest.
Smijesni ste sa tim Zadrom.
Za ovu konferenciju nije trebala pozivnica.
Semke je odrzao stotine prezentacija dosad.
I svi odusevljeni, sve cista nauka. Zna sve u malom prstu. Mislis da se "Zadranima" nesto ne bi dopalo? Da bi htjeli pitati nesto nezgodno?
A i ohladi malo, sto si ovoliko popi*dio. Eto da te pohvalim, dobar ti je bio onaj komentar s bagerom
JOŠ LJETOS, KADA JE U SARAJEVU BORAVIO GENERALNI SEKRETAR EVROPSKE ASOCIJACIJE ARHEOLOGA PROF. PREDRAG NOVAKOVIĆ, PONUDIO SAM JEDNOM OD NAJBLIŽIH SEMIROVIH SARADNIKA SUSRET S NOVAKOVIĆEM RADI EVENTUALNE PREZENTACIJE „PIRAMIDA“ NA KONGRESU U ZADRU, UKOLIKO SKUPE HRABROSTI ZA TO. PONUDA JE ODMAH ODBIJENA, ALI NE ZNAM DA LI JE SEMIR OSMANAGIĆ ZAISTA IKADA ČUO ZA NJU. TO NE MOGU TVRDITI.
veseoko_kukulamovic wrote:
JOŠ LJETOS, KADA JE U SARAJEVU BORAVIO GENERALNI SEKRETAR EVROPSKE ASOCIJACIJE ARHEOLOGA PROF. PREDRAG NOVAKOVIĆ, PONUDIO SAM JEDNOM OD NAJBLIŽIH SEMIROVIH SARADNIKA SUSRET S NOVAKOVIĆEM RADI EVENTUALNE PREZENTACIJE „PIRAMIDA“ NA KONGRESU U ZADRU, UKOLIKO SKUPE HRABROSTI ZA TO. PONUDA JE ODMAH ODBIJENA, ALI NE ZNAM DA LI JE SEMIR OSMANAGIĆ ZAISTA IKADA ČUO ZA NJU. TO NE MOGU TVRDITI.
Kao sto Novakovic ne moze tvrditi da je pomenuta ponuda prenesena Osmanagicu, isto tako ne moze se tvrditi ni da ju je Novakovic i ponudio - vjesto je izbjegao pomenuti ime i prezime najblizeg saradnika ... a mozda je slucajnost
IMME wrote:Kao sto Novakovic ne moze tvrditi da je pomenuta ponuda prenesena Osmanagicu, isto tako ne moze se tvrditi ni da ju je Novakovic i ponudio - vjesto je izbjegao pomenuti ime i prezime najblizeg saradnika ... a mozda je slucajnost
Tu informaciju ne smatram validnom
Smatr'o ti nesmatr'o, isto ti ga se piše, a ime najbližeg saradnika možda čeka službeniju formu objavljivanja