Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bpsang

#1226 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Skyfox wrote:otisao stole sa teme
polako biti ce posla, vidi vremena, slusam, na radiju u Zagrebu dvojica motociklista podlegli na licu mjesta, zbog neprilagodjene voznje, jutros u Beogradu jedan takodje, poginuo, na licu mjesta,dvojica sa teskim povredama prebaceni u urgentni centar.

Od sveg srca bi volio da se to ne desava nasim motociklistima, ali boga mi kako je vrijeme sve bolje i bolje,nazalost ponavlja se stara prica o brzoj voznji kroz grad...
Skyfox

#1227 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Skyfox »

100_KA wrote:
Skyfox wrote:otisao stole sa teme
polako biti ce posla, vidi vremena, slusam, na radiju u Zagrebu dvojica motociklista podlegli na licu mjesta, zbog neprilagodjene voznje, jutros u Beogradu jedan takodje, poginuo, na licu mjesta,dvojica sa teskim povredama prebaceni u urgentni centar.

Od sveg srca bi volio da se to ne desava nasim motociklistima, ali boga mi kako je vrijeme sve bolje i bolje,nazalost ponavlja se stara prica o brzoj voznji kroz grad...
U HR su stvarno crne statiske sto se tice prometnih nesreca, iako imaju dobre ceste svaki vikend im puna crna hronika sudara i saobracajki :-?

btw
dugo te nije bilo ovdje :)
VR6

#1228 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Sad ce biti trka, cim dodje ljepse vrijeme. Evo gledam veceras prava milina, toplo pa izgmizali trkaci vanka. Do nekih 10h bilo je policije na svakom koraku, onda svi otisli negdje i tad poce zabava :D Gledam ono cudo od reklame na miljacki tamo iza skenderije, pravo zajebano, vjetar nanosi vodu na cestu, sve suho dok ne naletis na taj dio, onda bude snalazi se ko moze. Tu bi ubuduce moglo biti sudara. Nije zgodno nikako...
bpsang

#1229 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

danas sam gledao trojicu na motorima, kod zgrade avaza ,policja ceka na semaforu a oni su protutnjali pored njih, mislim da ih od brzine nisu ni registrovali,
Dzaba ti je nasim pricati, kumiti moliti, kad se on nasadi na ono cudo i krehne 150 /h, da im je u glavu ugraditi senzor da bar neko vidi sta se to u takvoj glavi ,vrzma, kad ne haje ni za sebe ni drugog ucesnika u saobracaju,a najgori su mi oni koji se iz trake za skretanje upute pravo u tramvajsko stajaliste, e zbog takvih treba ispred svakog stajalista jednu betonsku zardinjeru postaviti pa nek se zabijaju do mile volje,ali umjeto cvijeca zaliti je betonom u starim zeljezom
VR6

#1230 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Bas neki dan vidim jedan takav manevar kod televizije, lik se sa autom zapicio, bas se cudim sto ne koci zbog kamere, kad on iz srednje slalom u skroz lijevu i pored stanice - prosao u milimetar, digao prasinu na stanici koliko je zagazio lijevim tockom tamo. I to pri nekih 110-120 km/h...

A motoristima nije problem ni 200 km/h kroz grad. Skoro niko ne kupuje motor da coolira, a ne treba zaboraviti da su u gradu najbolje ceste.
hakazvaka

#1231 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by hakazvaka »

strong69 wrote:
Karabaja wrote:Image
Niko ovu plavusu na slici nije primjetio? :D Malo sale nije na odmet. Srecom, svi su OK iz ovog Punta...
ja nisam auto primjetio :D :D
bpsang

#1232 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Jutros oko 10h u neposrednoj blizini tramvajskog stajalista kod Energoinvesta iz pravca Ilidze,nema drugog, djevojcica je odrala svog golfa sa probnim tablama.
Image
Gile Šampion

#1233 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Gile Šampion »

Ma ne bi ni ona voljela što ga je oderala...Haj nek samo nije bilo ljudskih zrtava...
VR6

#1234 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by VR6 »

Evo oko 23 i 20 gore kod stare zgrade Avaza, opali Passat lika, dodje hitna, al izgleda mu nisu mogli pomoci, samo se parkirase na prosirenje nakon 15-ak minuta. Nisam skontao bas sta se desilo, cini se da je lik sa tramvajske krenuo na cestu i ovaj ga pokupio. Pisat ce u novinama...

Image

Image
muz66

#1235 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by muz66 »

Mozda zvuci ruzno, ali mi u ovakvim situacijama nije zao pjesaka. Jbt imas pjesacki 10 m dalje, a opet se prave budale i prelaze cestu tako sto iskoce iza tramvajske i naravno da ih covjek ne vidi...i onda nosi budalu na dusi citavog zivota :x :x :x
Lady Saray

#1236 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lady Saray »

posto je ovo prema gradu a pasat udaren sa suvozaceve strane ja bih laicki da zakljucim da je lik posao prema tramvajskoj.. a gdje ima pjesacki i jos semafor za pjesake meni haman pa i nije zao pjesaka (sem kad je vozac bas kriv pa prodje kroz crveno ili ne gleda je li pjesacima zeleno) jer kad pocnu pretrcavati ko u ratu bjezeci od snajpera onda je sam kriv... zivot vs 2 min cekanja da se upali zeleno :-? ... danas nisi kul ako cekas zeleno (nije mi se jednom desilo da me u cudu gledaju kad stojim i cekam a ostali pretrcavaju) :roll:
Qler

#1237 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Qler »

sinoc sudar u azize sacirbegovic, kog magarca, bi mi ofirno da slikam, sudarili se Fico i Yugo :D isli u rikverc ona izlazila iz onog parkinga iz magarca a on od onog parkica isao nazad prema robotu...
Nazif_Gljiva

#1238 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Nazif_Gljiva »

Lady Saray wrote:posto je ovo prema gradu a pasat udaren sa suvozaceve strane ja bih laicki da zakljucim da je lik posao prema tramvajskoj.. a gdje ima pjesacki i jos semafor za pjesake meni haman pa i nije zao pjesaka (sem kad je vozac bas kriv pa prodje kroz crveno ili ne gleda je li pjesacima zeleno) jer kad pocnu pretrcavati ko u ratu bjezeci od snajpera onda je sam kriv... zivot vs 2 min cekanja da se upali zeleno :-? ... danas nisi kul ako cekas zeleno (nije mi se jednom desilo da me u cudu gledaju kad stojim i cekam a ostali pretrcavaju) :roll:
Bio sam tamo sinoc onako laicki, i Passat se zaustavio oko 100/120 metara od mjesta nesrece. Onako laicki zakljucujem da je morao voziti minimalno duplo brze od ogranicenja. Ali ja sam samo laik... :oops:
Laicki receno, covjek je imao oko 60 godina ne vjerujem da je mogao iznenaditi 2 lika i dvije trebe u Passat-u svojom brzinom osim ako nije bio jedan od onih vitalnijih cikica - laika. :oops:
Lady Saray

#1239 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Lady Saray »

Nazif_Gljiva wrote:
Lady Saray wrote:posto je ovo prema gradu a pasat udaren sa suvozaceve strane ja bih laicki da zakljucim da je lik posao prema tramvajskoj.. a gdje ima pjesacki i jos semafor za pjesake meni haman pa i nije zao pjesaka (sem kad je vozac bas kriv pa prodje kroz crveno ili ne gleda je li pjesacima zeleno) jer kad pocnu pretrcavati ko u ratu bjezeci od snajpera onda je sam kriv... zivot vs 2 min cekanja da se upali zeleno :-? ... danas nisi kul ako cekas zeleno (nije mi se jednom desilo da me u cudu gledaju kad stojim i cekam a ostali pretrcavaju) :roll:
Bio sam tamo sinoc onako laicki, i Passat se zaustavio oko 100/120 metara od mjesta nesrece. Onako laicki zakljucujem da je morao voziti minimalno duplo brze od ogranicenja. Ali ja sam samo laik... :oops:
Laicki receno, covjek je imao oko 60 godina ne vjerujem da je mogao iznenaditi 2 lika i dvije trebe u Passat-u svojom brzinom osim ako nije bio jedan od onih vitalnijih cikica - laika. :oops:

e pa laice :roll: de laicki procitaj da ja nikakvo iznenadjivanje ne spominjem :oops:
ili je cikica pomislio da moze "pretrcati"
ili je lik prosao kroz crveno
ili je oboma bilo zeleno (lik skrece) ali lik opet nije gledao ima li pjesaka na pjesackom
ili cica uopste nije bio na pjesackom (sto vraca na ono prvo ili)
jer kako god okrenes vece su sanse da je neko prosao kroz crveno ha lik ha pjesak jer da je ovaj skretao ne bi ga mogao pokupiti pri vecoj brzini jer skrece... :oops: to koliko je on brzo isao govori da je trebao dobiti kaznu za brzinu... pjesaka tu ne bi trebalo biti ako je ovaj proletio na zeleno ... laicki :oops:

p.s. to koliko ih je bilo u autu nista ne znaci jer jedan je vozac :roll: sta da ih je 30 u busu? svi moraju gledati da ih kakav cikica ne iznenadi :roll:
Nazif_Gljiva

#1240 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Nazif_Gljiva »

Lady Saray wrote:
Nazif_Gljiva wrote:

e pa laice :roll: de laicki procitaj da ja nikakvo iznenadjivanje ne spominjem :oops:
ili je cikica pomislio da moze "pretrcati"
ili je lik prosao kroz crveno
ili je oboma bilo zeleno (lik skrece) ali lik opet nije gledao ima li pjesaka na pjesackom
ili cica uopste nije bio na pjesackom (sto vraca na ono prvo ili)
jer kako god okrenes vece su sanse da je neko prosao kroz crveno ha lik ha pjesak jer da je ovaj skretao ne bi ga mogao pokupiti pri vecoj brzini jer skrece... :oops: to koliko je on brzo isao govori da je trebao dobiti kaznu za brzinu... pjesaka tu ne bi trebalo biti ako je ovaj proletio na zeleno ... laicki :oops:

p.s. to koliko ih je bilo u autu nista ne znaci jer jedan je vozac :roll: sta da ih je 30 u busu? svi moraju gledati da ih kakav cikica ne iznenadi :roll:
Mozda to ovako lakse dopre do mozga:

1. Cikica je prelazio cestu na mjestu nepogodnom za prelazak iste (nema semafora, a ni zebre).
2. Vesela druzina nije mogla skretati i ubrzati za petnaest metara da ubije covjeka.
3. Brzina je morala biti minimalno 120 km/h jer je vozac stao sa autom oko 120 metara od mjesta nesrece.
4. Passat je bio u krajnjoj lijevoj traci zaustavljen, tako da je smijesno ako nisu vidjeli cikicu koji je zagazio trecu traku (krajnju lijevu) - pretpostavka.
5. Kada je ogranicenje 60, a ti vozis 120 i ubijes pjesaka, on da se stvorio ispred auta, ti snosis svu krivicu.
6. Koliko ih je bilo u autu aludira na sljedece (opustena atmosfera, vracaju se sa Ilidze, tj. s karanja ili iz restorana Bosna, malo se popilo, gubitak percepcije).
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1241 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Truba »

šta bi s onim 100 metara od pješačkog možeš ulicu preći
Nazif_Gljiva

#1242 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Nazif_Gljiva »

Koliko sam ja skontao, bio je blize od tih famoznih 100 metara i najvjerovatnije je isao dijagonalno prema pocetku tramvajske stanice (pocetak onih gelendera). Obuca je bila nekih 20-ak metara od prelaza.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1243 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Truba »

očito je frajer brzo vozio
holowey

#1244 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

Nazif_Gljiva wrote: 5. Kada je ogranicenje 60, a ti vozis 120 i ubijes pjesaka, on da se stvorio ispred auta, ti snosis svu krivicu.
bez obzira na brzinu, u gradskoj zoni (za razliku od autoputa), vozac odgovara za smrt pjesaka... ganjace se po sudu, koji moze uzeti kao olakotnu okolnost da je pjesak prelazio cestu mimo oznacenog pjesackog prelaza, ali odgovornost za smrt ne moze izbjeci...
alcho

#1245 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by alcho »

Nazif_Gljiva wrote: 6. Koliko ih je bilo u autu aludira na sljedece (opustena atmosfera, vracaju se sa Ilidze, tj. s karanja ili iz restorana Bosna, malo se popilo, gubitak percepcije).
Gdje si ti prije aludirao :lol:
Qler

#1246 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Qler »

komi wrote:šta bi s onim 100 metara od pješačkog možeš ulicu preći
ako prelazis cestu mimo pjesackog prelaza, koji je do 50m udaljen kazna ti je. znaci ako si 50m od prelaza moras ici na prelaz ili placas kaznu.

auto sa 100km/h staje na 0 za u prosjeku 39m.
holowey

#1247 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by holowey »

Qler wrote: auto sa 100km/h staje na 0 za u prosjeku 39m.
odakle ti ovaj podatak? kakvom prosjeku?
zaustavni put zavisi od vise parametara koji osim brzine ukljucuju i vrijeme reakcije vozaca, vrstu podloge, vremenske uslove, vrstu guma, tip kocionog mehanizma...
taj "prosjek" koji si naveo blizi je brzini od 60km/h nego brzini od 100km/h, pod uslovom da su svi ostali parametri skoro pa savrseni...
Nazif_Gljiva

#1248 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Nazif_Gljiva »

alcho wrote:Gdje si ti prije aludirao :lol:
Ocito tamo gdje ti nisi... :lol: :thumbup:
Qler

#1249 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Qler »

ima uticaj i raspolozenje baba Vide na kocioni put... daj molim te, prosjek je 39m, na testovima, passat ima dobar kocioni sistem, vozio sam ga, plus abs, plus suha cesta, plus novi asfalt, nisu liku mogli biti bolji uslovi za kocenje...

i sve da je nesto uticalo na kocenje, od trenutka kada je opalio po kocinici u ovim vremenskim, atmosferskim, i svim drugim uslovima ovo auto ne bi sa 100km/h smjelo preci vise od 45, max 50m kocionog puta. znas li ti koliko je 100m zaustavnog puta, pa yugo ima kraci zaustavni put..
Dozer

#1250 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Dozer »

Ma u ovom gradu pod hitno treba uvesti reviziju vozackih dozvola, majke mi...

Stalno sam na cesti, sto privatno sto kroz posao, i nagledam se svega. Ovo sad nije sovinisticka, da se odmah razumijemo, pogotovo jer mi je u autu cesto i kolegica koja je takodjer vozac, ali u zadnjih 15-20 dana otkako je ovo malo k'o otoplilo, valjda se zene izvukle da vozaju. I to je katastrofa. Trkaci na stranu, oni su zasebna prica i to treba pozatvarat, ali sto zene prave sranja po cesti to je horor.
I kolegica mi se svaki dan ne moze nacuditi cudima koja zajendo gledamo, a da je nema u sutu i da ne gleda isto sto i ja, sigurno bi mi rekla da lazem.

Covjek bi trebao biti vidovit da pa skonta sta je vozacica htjela da uradi na cesti. Prije neki dan me jedna bukvalno izgura kod RTV-a. Vozim pored nje, hauba mi je u ravni sa njenim desnim prozorom, a grlica hladno i bez ikakvog nagovjestaja da ce to uraditi (zmigavac, okret, pogled...nista) samo svinta udesno da se prestroji iz srednje u krajnju desnu. Nisam stigao ni trubnuti, samo sam i ja istom brzinom smotao udesno. Sreca pa se to desilo pored onog prosirenja iza semafora i nikoga nije bilo na prosirenju, inace bi bilo svega jer bukvalno nisam stigao ni zaociti da bi se ona uvalila, nego sam kocio i bjezao.
Stignem je odmah nakon toga, a ona mrtva hladna - natakarila cvirkere i cucla golfa, tupo me gleda sto joj spominjem familiju i kaze - nisam vidjela... Cuuj?! Pa rek'o - nisi ni pogledala jadna ne bila! Stare mi, ljudi po gradu voze k'o da su sami na cesti, a to je, valjda, genetska "navika" povucena sa seoskih makadama...nevjerovatno...
Locked