Stomatolog - gdje, šta, kako...

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Zox

#1226 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Zox »

Trenutno je moj izbor dr. Pirović. Ljubaznost ste već naveli kao njegovu prednost, ali ima toga još. Spasio mi je zub koji je Tanović bio otpisao. Pri tome je pozvao još jednog doktora da ga konsultuje. Nakon zahvata, koji je koštao max 40 maraka, koliko se sjećam, svako dva mjeseca odlazim na kontrolu i čišćenje, potpuno besplatno.
A ono što je uradio mojoj bivšoj djevojci se graniči sa čudom!
Svaka čast! Stručnjak i gospodin.
Bellica

#1227 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Bellica »

remark wrote:Gdje mogu uraditi kvalitetno snimanje zuba i vilice? Dakle, da je snimak kvalitetan tj. da se vide detalji a ne ove klasicne praistorijske crno-bijele mrlje pa nagadjaju sta je sta i sta bi trebalo raditi? Uz to moze i preporuka zubara.
Može i kod Bičakčića imaju nekakva tri aparata, između ostalih i 3D koji će zadovoljiti kriterije koje si postavio. Što se zubara tiče, ja idem kod Dr. Hrvat, Saraj Dent u Importaneu, za sada sam jako zadovoljna. Sestra je išla u Dental Centar Redžić, solidno radi, ali ne možeš joj naplaćati, stalno nešto nedostaje, trebalo bi još ovo, još ono...
P308

#1228 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by P308 »

munevera44 wrote:trebam slikati 4 zuba gdje i po kojoj cijeni............. danas je ponedjeljak utorak dan d
:thumbup:
Trebao sam vaditi zub nedavno, pa su ga prvo slikali ali nisam dobio snimak (mozda jer sam odmah i izvadio tu pa su pregledavali preko racunara). Kostalo je 10 KM :D
munevera44

#1229 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by munevera44 »

Ćuj slikanje zzba 10 KM, a za šta mi onda služi zdravstveno................ možel kako bez plaćanja :?:
karanana

#1230 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by karanana »

munevera44 wrote:Ćuj slikanje zzba 10 KM, a za šta mi onda služi zdravstveno................ možel kako bez plaćanja :?:
Ni za sta ti ne sluzi jarane. Zakazes i imas termin za 2 mjeseca. Odbijaju te od koristenja javnih ustanova
Adem_

#1231 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Adem_ »

Odlucio sam se da ove godine stavim fiksnu protezu ali ne znam kod koga
South Blue Mama

#1232 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by South Blue Mama »

munevera44 wrote:Ćuj slikanje zzba 10 KM, a za šta mi onda služi zdravstveno................ možel kako bez plaćanja :?:
Moze, stomatolog iz doma zdravlja ti da uputnicu (to je k'o da mu zdrav zub vadis) pa sa istom odes i slikas. Nemam pojma koji sve DZ imaju aparat, sigurna sam za Omer Maslic.
munevera44

#1233 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by munevera44 »

South Blue Mama wrote:
Moze, stomatolog iz doma zdravlja ti da uputnicu (to je k'o da mu zdrav zub vadis) pa sa istom odes i slikas. Nemam pojma koji sve DZ imaju aparat, sigurna sam za Omer Maslic.

HVALA ipak ću pokušati :thumbup:
Nisrin

#1234 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Nisrin »

munevera44 wrote:
South Blue Mama wrote:

HVALA ipak ću pokušati :thumbup:

Ima Omer Maslic i Kumrovac i Vrazova i besplatno je sa uputnicom...imas i na studentskom i u Vojnoj bolnici je bilo...
miki27A

#1235 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by miki27A »

Nisrin wrote: Ima Omer Maslic i Kumrovac i Vrazova i besplatno je sa uputnicom...imas i na studentskom i u Vojnoj bolnici je bilo...
Ja sam u Vrazovoj snimala i morala platiti participaciju od 2KM, znaci da i pored uputnice nije besplatno. Ovo cisto da imas u vidu kad budes isla/o.
Lunetina

#1236 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Lunetina »

Narode moj dobri, da li iko ima iskustva sa radom Bičakčić ordinacije, a vezano za ove nove hvaljene tehnologije. Prelistah nekih 10-tak strana na ovoj temi, ali nigdje ne vidjeh da je neko iznio lično iskustvo vezano za njihov rad, izuzev preporuka za snimanje zuba.

Znam po postovima na njihovoj FB stranici da su prilično skupi... inlay ispun (ili kako se to već zove) košta 500 KM, a isto toliko i glass-keramička krunica (to je ono što sam uspjela "izvući" iz komentara).

Zaista mi ne bi bilo žao dati i više para za zube, ali mi je bitno da sve bude kvalitetno urađeno i, naravno, estetski lijepo.
triple mama

#1237 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by triple mama »

da li neko zna kvalitetnog stomatologa na Grbavici ili Kovačičima? moze i malo dalje :-D
munevera44

#1238 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by munevera44 »

evo listam o net u i što je baš zanimljivo cjenik usluga kriju ko zmija noge............ a što se tiče besplatnog slikanja zuba u akciju krećem od sutra - utorak....... prvo idem u DZ Omer Maslić...............pa da dobijem uputnicu.......
munevera44

#1239 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by munevera44 »

triple mama wrote:da li neko zna kvalitetnog stomatologa na Grbavici ili Kovačičima? moze i malo dalje :-D

Na Grbavici dr. Edina, negdje u zgradama kod šoping centra, žena je zmaj ali ja za njene usluge nemam para...... eh da imam pare Edina je zakon znam iz iskustva. :thumbup:
triple mama

#1240 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by triple mama »

munevera44 wrote:
triple mama wrote:da li neko zna kvalitetnog stomatologa na Grbavici ili Kovačičima? moze i malo dalje :-D

Na Grbavici dr. Edina, negdje u zgradama kod šoping centra, žena je zmaj ali ja za njene usluge nemam para...... eh da imam pare Edina je zakon znam iz iskustva. :thumbup:

šta znači skupa, koliko je plomba?
opa22

#1241 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by opa22 »

Stomatoloska ordinacija Hodzic toplo preporučujem, mnogo vremena mi je trebalo da nadjem stomatologa u Sarajevu koji ce mi po svemu odgovarati.....Jako ljubazne doktorice, cijena vise nego povoljna a kvalitet odlican
Lunetina

#1242 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by Lunetina »

Poslije pročitanih svih 50 i kusur stranica ove teme, samo mogu reći da imam glavobolju, a uopšte nemam pojma kod kojeg zubara da se naručim! :?

U po frke pomislih Pirović je izgleda OK, jer ste ga, čini mi se, najviše hvalili, onda se neko javi sa svojim negativnim iskustvom i tako ukrug za svakog pomenutog zubara na ovoj temi. Možda ne bi bilo loše razvrstati najbolje zubare po uslugama koje nude, ako znate na šta mislim.... kao što se npr. Prohić istakao kao najbolji oralni hirurg (sada u glavi vrtim sve pročitane strane i pitam se... :D ).

Uglavnom, za početak, molim vas preporučite mi nekoga ko će mi temeljito očistiti kamenac, kao i najprihvatljiviju tehniku za skidanje istog.

I da, moliću za broj dr. Edine sa Grbavice, koju je neko preporučio na prethodnoj stranici. Hvala! :)
bebac123

#1243 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bebac123 »

Da li ima dobar zubar na Dobrinji???
ekonomistica78

#1244 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by ekonomistica78 »

bebac123 wrote:Da li ima dobar zubar na Dobrinji???
Dr. Bejtović, ul. Branislava Nušića 166, tel 062/994-792
bebac123

#1245 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by bebac123 »

Hvala na odgovoru kakve su cijene i jel dobro radi jer mi treba dosta toga uraditi...
dvotonac

#1246 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by dvotonac »

Stomatoloska ordinacija Dr.Demirovic,nalazi se odmah iza parkuse.Traziti dr.Ivora,znaci nema dalje.. :D
munevera44

#1247 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by munevera44 »

dajte stomatološku ordinaciju u SA sa cijenikom usluga..................... garancijom na izvršene stomatološke usluge.......... ordinaciju gdje dobivamo potpunu uslugu, a ne ono hajte slikajte zub negdje pa dodjite sa slikom........
triple mama

#1248 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by triple mama »

opa22 wrote:
Stomatoloska ordinacija Hodzic toplo preporučujem, mnogo vremena mi je trebalo da nadjem stomatologa u Sarajevu koji ce mi po svemu odgovarati.....Jako ljubazne doktorice, cijena vise nego povoljna a kvalitet odlican

gdje se nalazi?
South Blue Mama

#1249 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by South Blue Mama »

Moze li mi neko preporuciti ortodonta koji je strpljiv sa djecom, moje djete je naviklo na odlske kod stomatologa (od 3godine ide) ali ovo je nesto novo. Izrasle su nam stalne jedinice i malo nam je guzva :roll:
damirc_sa

#1250 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?

Post by damirc_sa »

Pozdrav raja da li neko zna da li negdje na Ilidzi, Stupu ili Grbavici ima neka stomatoloska ordinacija gdje se mogu slikati zubi?
Post Reply