NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- boston_c
#1226 Re: NBA na OBN-u
LOL!!! Boston vodi 72-37 krajem treće četvrtine!!! GO CELTICS!!
-
zoka213
#1227 Re: NBA na OBN-u
Strašan prekršaj na igraču Bostona Rondo kako mi se čini, Viliams ako se ne varam u kontri tako je sasjekao malog beka Bostona da je dvorana zanijemila. Automatsko isključenje.
- Neelix
#1228 Re: NBA na OBN-u
nego sta je sa obn veceras???
- Neelix
#1229 Re: NBA na OBN-u
Neelix wrote:nego sta je sa obn veceras???
ups, u toku su moji lejkersiiiiiiiii
jel ovo fakat uzivo
-
b@tto
#1230 Re: NBA na OBN-u
uz ispadanje seattlea od denvera čini mi se 95.Neelix wrote:i ja bih da hawksi prodju, to bi bio najveci "upset" u historiji playoffa
- Neelix
#1231 Re: NBA na OBN-u

igraju se s jutom
-
LSD
#1232 Re: NBA na OBN-u
Utah žilav i uporan protivnik pravo,evo vratiše utakmicu u neizvjesnost...teška ce ovo serija biti za Lakerse sigurno...Utah nije Denver pa da se može trpati ko od šale.
- Vaso
#1233 Re: NBA na OBN-u
1-0 ... 'ladno
treba malo bolje kontrolisat reket, previse je ofanzivnih skokova...
ne svidjaju mi se ovi glupi dresovi.
... vratite zuto-lila varijantu 
treba malo bolje kontrolisat reket, previse je ofanzivnih skokova...
ne svidjaju mi se ovi glupi dresovi.
-
shadow
#1234 Re: NBA na OBN-u
Atlanta dovidjento
. Dobra partija Celticsa, odbrana fantasticna. Maksimalno nalozena raja je otisla kuci zadovoljna, fino se i promuklo. Dajte Cleveland da se igramo 
- jasko_ba
#1235 Re: NBA na OBN-u
sa utorka na srijedu je prijenos na OBN-u: Boston - Klivlend prva utakmica
bit će zanimljivo pravo
bit će zanimljivo pravo
-
glog
#1236 Re: NBA na OBN-u
Lebron u timu ima igrace koje je sam birao.sigurno ni jordan s ovim cavsima nebi bio u stanju titule osvajati, a btw jordan je prvu titulu osvojio sa 28 godina, dok nije oko sebe uspio okupiti dobru ekipu u kojoj su bili pipp i horace koji su duplo bolji nego ijedan lebronov suigrac ikada,
Ilgauskas, Wallace i Sczerbiak su visestruki All Star igraci, i vrlo dobro su placeni - Wallace je skuplji od Amare Stoudamirea i Bosha, Sczerbiak je tu negdje oko Wadea, Arenasa, Jeffersona, Ilgauskas dobija malo manje od Boozera... Ali Lebron u svom timu nece ni Stoudamirea, ni Bosha, ni Wadea. Za njegovu vrstu "kosarke" njemu treba Sczerbiak i Ben Wallace. Jordan je prevazisao svoj ego i pristao na smanjenje svoje uloge za racun tima, dajuci od 27 do 30 poena u godinama kada je osvajao titulu, za razliku od 37 u godinama prije toga. Odlucujuce suteve u Jordanovim bullsima su pucali i Kerr i Paxon i Harper i ostali - ja to jos ne vidjeh u Clevelandu. Jordan je mogao da podnese da njegovi saigraci dobijaju medijsku paznju (Rodman je po popularnosti i prepoznatljivosti bio odmah iza Jordana i Shaq-a). Lebron jeste snazan, brz, skocan i visok: ali to sve je bio i Carl Lewis (a ni njegov sport se nije zvao kosarka).
- sesalmir
#1237 Re: NBA na OBN-u
glog wrote:Lebron u timu ima igrace koje je sam birao.sigurno ni jordan s ovim cavsima nebi bio u stanju titule osvajati, a btw jordan je prvu titulu osvojio sa 28 godina, dok nije oko sebe uspio okupiti dobru ekipu u kojoj su bili pipp i horace koji su duplo bolji nego ijedan lebronov suigrac ikada,
Ilgauskas, Wallace i Sczerbiak su visestruki All Star igraci, i vrlo dobro su placeni - Wallace je skuplji od Amare Stoudamirea i Bosha, Sczerbiak je tu negdje oko Wadea, Arenasa, Jeffersona, Ilgauskas dobija malo manje od Boozera... Ali Lebron u svom timu nece ni Stoudamirea, ni Bosha, ni Wadea. Za njegovu vrstu "kosarke" njemu treba Sczerbiak i Ben Wallace. Jordan je prevazisao svoj ego i pristao na smanjenje svoje uloge za racun tima, dajuci od 27 do 30 poena u godinama kada je osvajao titulu, za razliku od 37 u godinama prije toga. Odlucujuce suteve u Jordanovim bullsima su pucali i Kerr i Paxon i Harper i ostali - ja to jos ne vidjeh u Clevelandu. Jordan je mogao da podnese da njegovi saigraci dobijaju medijsku paznju (Rodman je po popularnosti i prepoznatljivosti bio odmah iza Jordana i Shaq-a). Lebron jeste snazan, brz, skocan i visok: ali to sve je bio i Carl Lewis (a ni njegov sport se nije zvao kosarka).
A to sto govoris kako nisi vidio da lebron daje suigracima u ruke da rjesavaju utakmicu jos vise dokazuje moju pretpostavku da ne gledas bas nesto puno utakmica, evo moj ti je prijedlog nadji na netu proslosezonsku 6 tekmu finala istoka protiv detroita (kada zbog stalnog udvajanja na lebronu, on proslijedi loptu i gibson zabija rekord karijere od preko 30 poena)ili evo od prije nekih 10 dana 4. tekmu protiv washingtona, za vodstvo cavsa od 3-1 kada u zavrsnici west sa 2 i gibson sa 1 tricom odlucuju utakmicu ponovo zbog udvajanja na lebronu.
Tako da govorit da lebron nece
Lebron je definitivno trenutno igrom zasluzio nadimak koji nosi a to je KING.
-
LSD
#1238 Re: NBA na OBN-u
LeBron je extra kvalitetan igrac...top 5 u NBA sigurno...samo Cavsi su one man team...on ih je sam doveo prošle godine do velikog finala (gdje su ih daleko iskusniji Spursi pomeli ko metlom)...problem za Cleveland je što LeBron sve igra od playa do centra haman (zabija,krade,blokira,asistira,skace) dok je ostatak tima obicni prosjek ili mozda ispod prosjeka za neke NBA standarde...sve je to u uprave kluba i njihove nesposobnosti da ojacaju tim koji vec ima jednog super-stara..izgleda da je gazdama Cavsa najbitnije da se dresovi LeBrona sumanuto prodavaju
...prošle godine su imali prostora pod salary capom pa na kraju nikog jaceg nisu doveli iako je bila sapunica oko J.O'neal-a koji je na kraju ostao u Indiani (ove godine nemaju više manevarskog prostora,dobro su zajebali u onom trejdu sa Bullsima a to ce se tek osjetiti slijedece godine)...možda im je draft lutrija jedina nada.
-
glog
#1239 Re: NBA na OBN-u
Ne vrijedjam se, NBA pratim dovoljno da vidim sta se treba vidjeti, a to je da Cleveland baca pare na "pojacanja" da bi ispalo da nesto rade, ali vode racuna da su ta "pojacanja" beskorisna, odnosno da ne mogu ugroziti Lebronov polozaj...
Kakve veze ima plata ? Naravno da ima - ako mozes da platis 14,000,000 Ben Wallace-a, onda mozes da platis 14,000,000 i nekog drugog, koji jeste medju prvih 30 igraca u NBA, ali onda Lebron vise ne bi bio "King" - nego bi doslo do uspostavljanja "parlamenta" sa vise ravnopravnih igraca... Nisam ja birao te igrace sa ogromnim platama, nego Lebron James ! Cleveland nije "imao para" za Boozera -pa je zato doveo jos skupljeg Ben Wallace-a... Ne pricamo mi o jednoj godini u kojoj nisu mogli dovesti Stoudamire-a, nego o cetiri godine raznih trejdova pravljenih po "ukusu" "Kinga" i o tome da su u te cetiri godine na trzistu bile desetine igraca koji bi vise donijeli timu... U zadnje cetiri godine je 80% igraca potpisalo ugovore sa svojim timovima, samo niko od njih nije isao u Cleveland...
Donedavno se slicno ponasao Kevin Garnet, koji je zario i palio po Minesoti, dovodeci i tjerajuci saigrace i koji upravo zbog toga jos uvijek nema titulu - tek ove godine, kada je shvatio da tako ne ide, pristao je da se podredi timu i rezultati su fenomenalni, mada sam bio skeptik da ce sva trojica "velikih" iz Bostona ostati zdravi do kraja sezone... Veliki igraci znaju sta mogu i sta im je potrebno da dodju do cilja.
Pojavljivanje na NBA All Star utakmici znaci dosta - znaci da je igrac sposoban da igra na nivou potrebnom da bude medju prvih 24 u ligi - naravno zavisno od zdravstvenog stanja (sto eliminise tvoj primjer sa Weberom), i kvaliteta saigraca (Wallace sa Bilapsom igra na All Star nivou, ali sa Lebronom je tuzna pojava).
Za sestu utakmicu prosle godine si djelom u pravu -Lebron je zaista u njoj licio na kosarkasa, kao i neko vece protiv Washingtona... Zato je vec u slejdecoj seriji protiv San Antonia pucao svega 30 puta, uz kraljveskih 33% suta (kad ga je islo) ili 25% suta (kada ga nije islo)...
King kojeg neko prasne s guza postaje Queen, zar ne ?
Kakve veze ima plata ? Naravno da ima - ako mozes da platis 14,000,000 Ben Wallace-a, onda mozes da platis 14,000,000 i nekog drugog, koji jeste medju prvih 30 igraca u NBA, ali onda Lebron vise ne bi bio "King" - nego bi doslo do uspostavljanja "parlamenta" sa vise ravnopravnih igraca... Nisam ja birao te igrace sa ogromnim platama, nego Lebron James ! Cleveland nije "imao para" za Boozera -pa je zato doveo jos skupljeg Ben Wallace-a... Ne pricamo mi o jednoj godini u kojoj nisu mogli dovesti Stoudamire-a, nego o cetiri godine raznih trejdova pravljenih po "ukusu" "Kinga" i o tome da su u te cetiri godine na trzistu bile desetine igraca koji bi vise donijeli timu... U zadnje cetiri godine je 80% igraca potpisalo ugovore sa svojim timovima, samo niko od njih nije isao u Cleveland...
Donedavno se slicno ponasao Kevin Garnet, koji je zario i palio po Minesoti, dovodeci i tjerajuci saigrace i koji upravo zbog toga jos uvijek nema titulu - tek ove godine, kada je shvatio da tako ne ide, pristao je da se podredi timu i rezultati su fenomenalni, mada sam bio skeptik da ce sva trojica "velikih" iz Bostona ostati zdravi do kraja sezone... Veliki igraci znaju sta mogu i sta im je potrebno da dodju do cilja.
Pojavljivanje na NBA All Star utakmici znaci dosta - znaci da je igrac sposoban da igra na nivou potrebnom da bude medju prvih 24 u ligi - naravno zavisno od zdravstvenog stanja (sto eliminise tvoj primjer sa Weberom), i kvaliteta saigraca (Wallace sa Bilapsom igra na All Star nivou, ali sa Lebronom je tuzna pojava).
Za sestu utakmicu prosle godine si djelom u pravu -Lebron je zaista u njoj licio na kosarkasa, kao i neko vece protiv Washingtona... Zato je vec u slejdecoj seriji protiv San Antonia pucao svega 30 puta, uz kraljveskih 33% suta (kad ga je islo) ili 25% suta (kada ga nije islo)...
- sesalmir
#1240 Re: NBA na OBN-u
Ovako samo da razjasnimo boldirano:glog wrote:Ne vrijedjam se, NBA pratim dovoljno da vidim sta se treba vidjeti, a to je da Cleveland baca pare na "pojacanja" da bi ispalo da nesto rade, ali vode racuna da su ta "pojacanja" beskorisna, odnosno da ne mogu ugroziti Lebronov polozaj...
1. Ben wallace nije potpisao ugovor sa cavsima vec sa bullsima, tako da nisu cavsi bili u mogucnosti reci dajemo 14miliona bujrum hoce li ko da dodje za te pare, vec je doveden preko trade-a, tj. GM nudi na trzistu goodena i hughesa(koji je cesto povrijedjen) za nekog nba igraca. Naravno posto su to dva kloca niko nista vrijedno nece da im ponudi i uzimaju ono sto su smatrali za najbolje rjesenje a to je ben wallace, koji bi trebao da glumi rodmana i da bude sila pod kosem kao sto je nekada bio, medjutim on to nije vec zadnje 2 godine i to ne ni zbog kakvih suigraca vec zbog toga sto ima 34 godine i postao je obicna truhlovina od igraca.
2. Cavsi su imali usmeni dogovor sa boozerom za novi ugovor i ves su objavili da su produzili ugovor sa njim, medjutim utah nudi vise i on odlazi bez ikakvih daljih pregovora sa cavsima, sto se vise moze objesniti kao boozerova zelja za tim da bude u ekipi u kojoj ce biti glavni igrac + naravno miris novca, sto je izazvalo pravi skandal u nba jer je igrac pogazio prethodno datu rjec ( sto samo govori o boozerovom karakteru)
3. Od zadnje 4 godine, cavsi su jedino prije 3 imali prostora pod salary capom i uprava se odlucuje dovesti kvalitetnog SG, koji ce razvuci odbranu sutevima izvana i koji ce biti u stanju i nesta individualno odigrati bez pomoci jamesa. Tada su slobodni igraci bili r.allen i m.redd koji su za nesto vece pare, koje im cavsi nisu mogli ponuditi, odlucili ostati u svojim klubovima i oni dovedu 3. opciju, tj hughesa koji se pokazao kao totalni promasaj. Tako da iako ne navijam za cavse, prosto mi ga je zao sto mora igrati sa igracima koji bez njega nebi bili u stanju u sezoni skupiti vise od 20 pobjeda. (super je podatak da su cavsi ove sezone bez jamesa imali omjer 0-7).
4. Ovdje se u potpunosti slazem, samo mi reci koji je od ovih igraca aktuelni all star igrac? Mislim ne moras jer svi znaju da nije ni jedan. Wally je nastupio jednom prije nekih 5 godina, i svi su smatrali da je to jedan od najlosijih all star igraca ikada (pa kukoc je izmislio kosarku za njega, a nikad nije nastupio na all starsu), big ben vec zadnje 2 godine ne igra dobro kao prije jer su ga godine sustigle i jednostavno nije eksplozivan kao prije. Jednostavno ne razumijem zbog cega mu lebron smeta da ljepi 3 banane po utakmici kao nekada, ili na koji nacin mu je billups ranije pomagao u tome.
5. Ovdje si upravu, spursi su ga pojeli pucao je 35% iz igre u finalu, ali ko god je gledao finale vidio je da su ga konstantno cuvala 2-3 igraca i suigraci nisu mogli pogoditi otvorene suteve, marshall mi je bio najludji sa tricama iz kornera.
Uglavnom presmjesno je govoriti kako je lebron bezze igrac jer nista nije osvojio, kada sa ovim igracima koje ima u cavsima niko nebi bio u stanju nista osvojiti, ili tvrditi da lebron nece u ekipi jednog amarea, boozera ili nekog treceg vrhunskog suigraca, kada je to posao uprave i u potpunosti se slazem sa postom LSD-a, tj. da cavsi imaju jednu od najlosijih uprava u nba i da bi im primaran cilj dovesti vrhunskog GM-a ili lebron ode za par sezona.
-
glog
#1241 Re: NBA na OBN-u
Ali su Cavsi preuzeli ugovor od Bulsa, sto ne bi ucinili da ne smatraju da dobijaju dovoljno za svoj novac. Ne moze niko natjerati jedan tim da preuzme ugovor koji im ne odgovara ! Par dana ranije, Lakersi su dobili Gasola za - pazi sad ovo ime - Kwame Browna !!! Razlika je sto je Kobe, kao igrac koji tek sada stasava u velikana kosarke, shvatio da ne moze sam, Lebron to jos uvijek ne konta, a nece ni skontati, pogotovo kada ode u Knicks-e.1. Ben wallace nije potpisao ugovor sa cavsima vec sa bullsima, tako da nisu cavsi bili u mogucnosti reci dajemo 14miliona bujrum hoce li ko da dodje za te pare, vec je doveden preko trade-a, tj. GM nudi na trzistu goodena i hughesa(koji je cesto povrijedjen) za nekog nba igraca. Naravno posto su to dva kloca niko nista vrijedno nece da im ponudi i uzimaju ono sto su smatrali za najbolje rjesenje a to je ben wallace, koji bi trebao da glumi rodmana i da bude sila pod kosem kao sto je nekada bio, medjutim on to nije vec zadnje 2 godine i to ne ni zbog kakvih suigraca vec zbog toga sto ima 34 godine i postao je obicna truhlovina od igraca.
U ozbiljnom poslovanju se ugovori potpisuju - meni ovo vise govori o tome da ga Cleveland nije ozbiljno mislio zadrzati !2. Cavsi su imali usmeni dogovor sa boozerom za novi ugovor i ves su objavili da su produzili ugovor sa njim, medjutim utah nudi vise i on odlazi bez ikakvih daljih pregovora sa cavsima, sto se vise moze objesniti kao boozerova zelja za tim da bude u ekipi u kojoj ce biti glavni igrac + naravno miris novca, sto je izazvalo pravi skandal u nba jer je igrac pogazio prethodno datu rjec ( sto samo govori o boozerovom karakteru)
A da li ce dovesti Hughesa su pitali mene i tebe ili mozda "Kinga" ? Cavsi bez Jamesa su 0-7 jer ne znaju igrati kada lopta ne ide "Kingu" a to opet nije moj i tvoj problem, nego problem trenera koji je po ukusu "Kinga".3. Od zadnje 4 godine, cavsi su jedino prije 3 imali prostora pod salary capom i uprava se odlucuje dovesti kvalitetnog SG, koji ce razvuci odbranu sutevima izvana i koji ce biti u stanju i nesta individualno odigrati bez pomoci jamesa. Tada su slobodni igraci bili r.allen i m.redd koji su za nesto vece pare, koje im cavsi nisu mogli ponuditi, odlucili ostati u svojim klubovima i oni dovedu 3. opciju, tj hughesa koji se pokazao kao totalni promasaj. Tako da iako ne navijam za cavse, prosto mi ga je zao sto mora igrati sa igracima koji bez njega nebi bili u stanju u sezoni skupiti vise od 20 pobjeda. (super je podatak da su cavsi ove sezone bez jamesa imali omjer 0-7).
Trenutno nisu All Star kalibar, zbog toga i jesu u Clevelandu - to pokusavam naglasiti ! Ben Wallace ima manje skokova nego sto je imao u Detroitu - jer se neki defanzivni skokovi prepustaju "Kingu"...4. Ovdje se u potpunosti slazem, samo mi reci koji je od ovih igraca aktuelni all star igrac? Mislim ne moras jer svi znaju da nije ni jedan. Wally je nastupio jednom prije nekih 5 godina, i svi su smatrali da je to jedan od najlosijih all star igraca ikada (pa kukoc je izmislio kosarku za njega, a nikad nije nastupio na all starsu), big ben vec zadnje 2 godine ne igra dobro kao prije jer su ga godine sustigle i jednostavno nije eksplozivan kao prije. Jednostavno ne razumijem zbog cega mu lebron smeta da ljepi 3 banane po utakmici kao nekada, ili na koji nacin mu je billups ranije pomagao u tome.
Ni jedna uprava NBA tima ne radi stvari bez saglasnosti svojih zvijezda (jedini slucaj je Dallas ali u Dalasu je ionako Cuban najveca zvijezda), dakle Lebron je dio u donosenju svake od tih odluka koju nonsalantno pripisujes upravi. Ja ne mislim da je Lebron bezveze igrac, momak je fizicki genijalan, ali dok god ne pokaze da barem malo razumije kosarku i da zna uraditi ono sto ga vodi cilju (koji bi trebao biti pobjeda nad protivnikom i osvajanje titule), ne mogu ga smatrati jednim od najboljih.5. Ovdje si upravu, spursi su ga pojeli pucao je 35% iz igre u finalu, ali ko god je gledao finale vidio je da su ga konstantno cuvala 2-3 igraca i suigraci nisu mogli pogoditi otvorene suteve, marshall mi je bio najludji sa tricama iz kornera.
Uglavnom presmjesno je govoriti kako je lebron bezze igrac jer nista nije osvojio, kada sa ovim igracima koje ima u cavsima niko nebi bio u stanju nista osvojiti, ili tvrditi da lebron nece u ekipi jednog amarea, boozera ili nekog treceg vrhunskog suigraca, kada je to posao uprave i u potpunosti se slazem sa postom LSD-a, tj. da cavsi imaju jednu od najlosijih uprava u nba i da bi im primaran cilj dovesti vrhunskog GM-a ili lebron ode za par sezona.
- Neelix
#1242 Re: NBA na OBN-u
glog, iako ja dijelim tvoje misljlenje o lebronu kao carlu lewisu, jakom kao govedo, brzom i visokom, sa osrednjim sutem sa poludistance, nikakvom odbranom i sl, ti stvarno pokazujes elementarno neznanje poslovanja jedne nba fransize 
-
glog
#1243 Re: NBA na OBN-u
A sta treba razumjeti o poslovanju NBA fransiza ? Ponuda i potraznja - dok god je neko spreman dati Walalce-u 14,000,000 na godinu, on ce toliko vrijediti, a onaj ko ga toliko placa treba da vodi racuna o tome sta dobija za svoje pare. Vlasnici Clevelanda angazovanjem "bivsih" velicina dobijaju upravo ono sto im treba - utvrdjuju polozaj Lebrona kao "Kinga". NBA ne treba jos jednog Dankana, jer se NBA vlasnici groze takvih igraca, koji su skupi samo radi svog kosarkaskog kvaliteta, a koji osvajaju titule bez medijske paznje...
- Neelix
#1244 Re: NBA na OBN-u
neko je spomenuo amarea
sta si htio da kazes, da su ga cavsi mogli dovesti a nisu htjeli?? kako? trziste u NBA ne radi kao fudbalsko trziste, valjda toliko znas?
sto se tice boozera, ako imalo pratis znas da je covjek pogazio datu rijec. evo kako je bilo - posto je bio pick druge runde nije bilo obaveznog ugovora kojeg su mu cavsi morali ponuditi. potpisao je na 2 godine (cini mi se oko 775.000$ po sezoni), uz to da su Cavsi imali opciju da ga po sličnoj cijeni zadrže i treću sezonu. Nakon sto je odlicno odradio dvije sezone, postigao je dogovor sa Cavaliersima - oni ce ponistiti trecu godinu ugovora (po kojoj bu mu, jel, platili oko 775.000), i ponuditi mu MAKSIMALNU CIFRU koliko im je salary cap dozvoljavao. I on je na to pristao, ugovor je ponisten, a onda je tu uletila Utah koja je imala vise prostora pod SC i ponudila mu vise para. Prema NBA pravilima, Cavsi NISU MOGLI ponuditi vise (igrao je samo dvije sezone za njih, tako da nije jos stekao Bird pravo).
dakle, Boozer je SLAGAO da ce prihvatiti MAKSIMALNU MOGUCU ponudu, ali kad je dosla ponuda Jazza, covjeku zasjali dolari u ocima
i otisao.
Sto se tice Wallacea - te pare su mu dali Bullsi a ne Cavsi. Cavsi su samo preuzeli ugovor.
sto se tice boozera, ako imalo pratis znas da je covjek pogazio datu rijec. evo kako je bilo - posto je bio pick druge runde nije bilo obaveznog ugovora kojeg su mu cavsi morali ponuditi. potpisao je na 2 godine (cini mi se oko 775.000$ po sezoni), uz to da su Cavsi imali opciju da ga po sličnoj cijeni zadrže i treću sezonu. Nakon sto je odlicno odradio dvije sezone, postigao je dogovor sa Cavaliersima - oni ce ponistiti trecu godinu ugovora (po kojoj bu mu, jel, platili oko 775.000), i ponuditi mu MAKSIMALNU CIFRU koliko im je salary cap dozvoljavao. I on je na to pristao, ugovor je ponisten, a onda je tu uletila Utah koja je imala vise prostora pod SC i ponudila mu vise para. Prema NBA pravilima, Cavsi NISU MOGLI ponuditi vise (igrao je samo dvije sezone za njih, tako da nije jos stekao Bird pravo).
dakle, Boozer je SLAGAO da ce prihvatiti MAKSIMALNU MOGUCU ponudu, ali kad je dosla ponuda Jazza, covjeku zasjali dolari u ocima
Sto se tice Wallacea - te pare su mu dali Bullsi a ne Cavsi. Cavsi su samo preuzeli ugovor.
- Comrad
#1245 Re: NBA na OBN-u
Ne kontam, pa koliku bi tek medijsku paznju Lebron dobio kada bi osvojio prsten. Fazon je u tome sto, kako je vec receno, uprava ne moze dovesti neku zvijer igraca, pa i Lebronu bi bilo lakse odmah. Cisto sumnjam da ne bi volio igrati sa Duncunom i sl., nego sa ovim sadasnjim hadaljima. Uostalom ti pricas isto ko da si svaki dan s njim na kafi, pa znas kako lik razmislja.glog wrote:A sta treba razumjeti o poslovanju NBA fransiza ? Ponuda i potraznja - dok god je neko spreman dati Walalce-u 14,000,000 na godinu, on ce toliko vrijediti, a onaj ko ga toliko placa treba da vodi racuna o tome sta dobija za svoje pare. Vlasnici Clevelanda angazovanjem "bivsih" velicina dobijaju upravo ono sto im treba - utvrdjuju polozaj Lebrona kao "Kinga". NBA ne treba jos jednog Dankana, jer se NBA vlasnici groze takvih igraca, koji su skupi samo radi svog kosarkaskog kvaliteta, a koji osvajaju titule bez medijske paznje...
-
glog
#1246 Re: NBA na OBN-u
Amare je samo jedno od imena koje platom odgovara Wallaceu i zato sam ga naveo kao primjer. Da li su ga mogli dovesti da su htjeli ? Naravno, oni koji nesto hoce uvijek mogu naci nacin na koji se to moze uraditi.
Citava konstrukcija sa Boozerom je smijesna - kao raskinuli ugovor jer su mu vjerovali na rijec, pa ih on izradio ? Tako mali Djokica zamislja pregovore u NBA ili bilo gdje na zapadu ! U stvarnosti pregovore vode timovi pravnika i sa jedne i druge strane, koji vrlo dobro znaju sta je potrebno da bi ugovor bio vazeci ! U mojoj firmi se za najobicniji kancelarijski posao mora potpisati brdo nekih izjava, ugovora i slicno, pamet ti stane na sta su sve mislili da zastite sebe - a Boozer se zakune da ce potpisati i oni raskinu ugovor bez ikakve garancije ? Advokat Cavsa nije vidio da je Boozer prekrstio prste iza ledja ? Ili se nije dobro zakleo ? Vec vidim kako Cleveland mijenja svoju "policy" - svaki igrac koji hoce usmeni sporazum, mora se zakleti Titom i Jovankom.
Wallace je istina potpisao ugovor sa Bullsima, ali mu platu isplacuje Cleveland - sta bi bilo drugacije da je potpisao sa Clevelandom ? On Cavse (a ne Bullse) kosta 14,000,000 dolara godisnje, i Cavsi (a ne Bullsi) trebaju osigurati da za te pare dobiju ono sto zele.
Citava konstrukcija sa Boozerom je smijesna - kao raskinuli ugovor jer su mu vjerovali na rijec, pa ih on izradio ? Tako mali Djokica zamislja pregovore u NBA ili bilo gdje na zapadu ! U stvarnosti pregovore vode timovi pravnika i sa jedne i druge strane, koji vrlo dobro znaju sta je potrebno da bi ugovor bio vazeci ! U mojoj firmi se za najobicniji kancelarijski posao mora potpisati brdo nekih izjava, ugovora i slicno, pamet ti stane na sta su sve mislili da zastite sebe - a Boozer se zakune da ce potpisati i oni raskinu ugovor bez ikakve garancije ? Advokat Cavsa nije vidio da je Boozer prekrstio prste iza ledja ? Ili se nije dobro zakleo ? Vec vidim kako Cleveland mijenja svoju "policy" - svaki igrac koji hoce usmeni sporazum, mora se zakleti Titom i Jovankom.
Wallace je istina potpisao ugovor sa Bullsima, ali mu platu isplacuje Cleveland - sta bi bilo drugacije da je potpisao sa Clevelandom ? On Cavse (a ne Bullse) kosta 14,000,000 dolara godisnje, i Cavsi (a ne Bullsi) trebaju osigurati da za te pare dobiju ono sto zele.
-
arze
#1247 Re: NBA na OBN-u
koje ste vi ninje!
pa lebron je institucija, mora vam bit jasnooo..nemozete protiv toga!!!
a neko gore se provali s komentarom ko james nece nikad osvojit naslov a coek prosle godine mal ne uze titulu(igrali su finale sto pretpostavljam neznate)
a ono ov-er-ra-ted na sta vas je stevenson nalozio pada u vodu..bu!
pa lebron je institucija, mora vam bit jasnooo..nemozete protiv toga!!!
a neko gore se provali s komentarom ko james nece nikad osvojit naslov a coek prosle godine mal ne uze titulu(igrali su finale sto pretpostavljam neznate)
a ono ov-er-ra-ted na sta vas je stevenson nalozio pada u vodu..bu!
-
arze
#1248 Re: NBA na OBN-u
jedva cekam kad i ovog napuhanog bostona razvale pa cemo vidit zanimljivih komentara poslije
-
glog
#1249 Re: NBA na OBN-u
Nisam na kafi, ali mozda svrati na pache popodne... Ja argumentujem zasto mislim tako kako mislim. Sa Dankanom ili slicnim igracem u Clevelandu, imas titulu, ali nemas Kinga, jer postaje ocigledno gdje je sve i koliko tanak i supalj. Pogledaj Forbesovu listu pa ce ti stvari biti jasnije: Cleveland ovakav kakav je prociijenjen na vrijednost od 455,000,000 (20% vise nego prosle godine) dolara, a San Antonio kao prvak 405,000,000 (samo 4% vise nego lani)... Ne znam za tebe, ali meni je 50 miliona gore-dole prilicno znacajna cifra.Uostalom ti pricas isto ko da si svaki dan s njim na kafi, pa znas kako lik razmislja
- Neelix
#1250 Re: NBA na OBN-u
prouci malo CBA, ne moze se cojk raspravljat s tobomglog wrote:Amare je samo jedno od imena koje platom odgovara Wallaceu i zato sam ga naveo kao primjer. Da li su ga mogli dovesti da su htjeli ? Naravno, oni koji nesto hoce uvijek mogu naci nacin na koji se to moze uraditi.