Milić Vukašinović

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1226 Re: Milić Vukašinović

Post by _BataZiv_0809 »

@milojicabrzi hvala na super prici :thumbup: :sax:

Mislim da ne pricamo o istom dogadjaju ili je Mandela efekat. Znam da sam na onim snimcima AFP Archive vidio ovo o cemu pricam, neki dogadjaj netom poslije rata i reintegracije, eksplozija, panika :(

Sad cu potraziti
tokio25

#1227 Re: Milić Vukašinović

Post by tokio25 »

ja se ne sjecam da je i na jednom koncertu mina eksplodirala
mozda je eksplodirala onako van koncerta mada se ni toga nesto ne sjecam
milojicabrzi

#1228 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

@ JohnnyS

Da, na Zagreb gori te 1996. godine, je mislim i zadnji nastup Haustora u formi benda, kasnije je Rundek radio kao Rundek i bend, što je ostalo i do dan-danas.

MIslim da ima i taj koncert Haustora na Youtube.

@BataZiv

Nije to sigurno imalo veze sa koncertom, Fiju briju je '97. Deyton je davno odmakao :)
milojicabrzi

#1229 Re: Milić Vukašinović

Post by milojicabrzi »

_BataZiv_0809 wrote: 01/08/2026 21:54 Cekamo da @milojicabrzi i o njemu koju napise
Evo, za naseg druga Batu :)

Srđan Jevđević, alias Đino banana, karijeru u muzici je počeo, vjerovali ili ne-kao bubnjar.
Mislim da je bio u kombinaciji za bubnjara u prvoj postavi Valentina (ili nekog drugog sarajevskog benda tih ranih '80-ih ne sjećam se više). Međutim, kad je došao na "razgovor" oko benda, ispostavilo se da je taj dan bubnjeve zamijenio za polovnog Fiću, tako da od tog angažmana nije bilo ništa.

Tokom 80-ih, gurao je taj svoj bend i vjeruj da ga većina novinara na intervjuima pita -stidi li se sad pjesme Mače moje čupavo, na šta on odgovara da se ne odriče svojih ranih radova. Inače, nije to rijetka praksa, da neki izvođač "odluta" u svom izrazu od tih nekih svojih ranih faza rada a naročito on, koji je otišao u Seattle, koji je velika mješavina kultura, rasa, uticaja, tako da ne čudi što se "izrodio" u taj neki post-sevdah punk ili kako već definisati taj njegov stil, koji je mješavina svega i svačega.

Evo i jedna relativno skorija anegdota u vezi sa njim... Naime, da li Danis T. ili neko od ovih BH režisera nove generacije je tražio nekog ko će raditi muziku za film, ako ne Praznik rada ili neki od ovih filmova novije produkcije, pa je s obzirom da se tražio "duh nekadašnjeg Sarajeva" u tom soundu, neko preporučio Jevđevića da nešto napiše i sklada :)

S obzirom da je muzika za film, neka druga frekvencija od zabavne i koncertne muzike, zadao se Jevđa da nešto skomponuje, pa se upriličilo preslušavanje urađenog...kako slušanje odmiče, ljudi vrte glavama :? i kaže Jevđa tom svom saradniku..."Jelde jarane, *urcu nevalja...reci slobodno. Ja sam kroz decenije muzike i ovog posla, naučio da ne budem sujetan".

Ako ništa, ispao je fer i korektan :run: :thumbup: :bih:
Post Reply