Bosanska piramida Sunca vol.2

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
edosman

Post by edosman »

Murat Sabanovic wrote: ma semir je za njih izmislio arheologiju
Svakako ... pogotovo kada citam ovo o "mogucim poplavama". :lol:
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

edosman wrote:
Murat Sabanovic wrote:
Sinapsa wrote: Evo, recimo ti ovim konkretno dokazujes da si slabiji od Osmanagica.... :(
@Murat te fino pita za dokaz....hajde sada navedi na osnovu cega ZNAS i idi to objasni Lovrenovicu, Imamovicu...I oni su ZNALI da onih ploca i blokova nema :(
:lol: :lol: :lol:
Vidim, znas se smijati, a ne znas citati moje navedene dokaze.

Postavio sam ti TRI linka ka enciklopedijskim podacima, a ti ko fol, smijuckas se ...
govoris mi o vremenu prije 12000 godina....
a sta ako je piramida izmedju3000-5000godina stara????

zar ti stvrano mislis da tvoji linkovi dokaz da piramide nema ???
max_power

Post by max_power »

Piramida sunca, mjeseca i zmaja i jednakostranicni trougao. Jeli ovo mozda slucajnost? :-)

(kliknite za vecu sliku)

Image

http://pyramidsofbosnia.blogspot.com/20 ... angle.html
edosman

Post by edosman »

Murat Sabanovic wrote:
edosman wrote:
Murat Sabanovic wrote: :lol: :lol: :lol:
Vidim, znas se smijati, a ne znas citati moje navedene dokaze.

Postavio sam ti TRI linka ka enciklopedijskim podacima, a ti ko fol, smijuckas se ...
govoris mi o vremenu prije 12000 godina....
a sta ako je piramida izmedju3000-5000godina stara????

zar ti stvrano mislis da tvoji linkovi dokaz da piramide nema ???
E vidis, ne tvrdim ja da je 12.000 godina stara nego Semir.

A ja znam da, kao prvo, nje uopce nema, a kao drugo, posto je nema ne igra ulogu, koliko bi stara bila, da je ima.

Kapiras?

Uostalom, recimo ima piramide stare 3.000 godina. O.K.

Sta je onda sa ostalim ostacima civilizacije?

Ili je to kompletna civilizacija zivjela u tri-cetiri piramide pa kasnije jednostavno nestala?

Mozda isto kroz neku poplavu? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
edosman

Post by edosman »

nobody wrote:Piramida sunca, mjeseca i zmaja i jednakostranicni trougao. Jeli ovo mozda slucajnost? :-)

(kliknite za vecu sliku)

Image

Zavisi gdje postavis tacke.

Cijela Bosna je trougao, pa sta?

I pored te cinjenice imamo Daytonski Ustav. :lol:
Sinapsa

Post by Sinapsa »

edosman wrote:
Sinapsa wrote:
edosman wrote:
Ja znam da piramide nema i svakim danon sve vise dokaza imam na dlanu.

.
Evo, recimo ti ovim konkretno dokazujes da si slabiji od Osmanagica.... :(
@Murat te fino pita za dokaz....hajde sada navedi na osnovu cega ZNAS i idi to objasni Lovrenovicu, Imamovicu...I oni su ZNALI da onih ploca i blokova nema :(
Ti ili si nepismen ili se pravis glup.

Vidi GORE da sam OPET postavio linkove ka DOKAZIMA.
Pa tvoj problem je sto si pun predrasuda.....
Evo, ovo je tako jednostavna misao - sta ako je to piramida i na osnovu ostataka organskog materijala, ispostavi se starost od 5.000 godina a ne 12.000? Da li si uzeo u obzir da ako se jedan dio hipoteze ne potvrdi to ne znaci da sve pada u vodu?

P.S. sta te cini sigurnim da si pismeniji ili obrazovaniji od mene? Jel´to tvoje ekspertno oko procijenilo...Ili je to samo bila drskost arogancije?
Koje privilegije nekom necije obrazovanje obezbjedjuje? :(
edosman

Post by edosman »

Sinapsa wrote:
edosman wrote:
Sinapsa wrote: Evo, recimo ti ovim konkretno dokazujes da si slabiji od Osmanagica.... :(
Ti ili si nepismen ili se pravis glup.

Vidi GORE da sam OPET postavio linkove ka DOKAZIMA.
Pa tvoj problem je sto si pun predrasuda.....
Evo, ovo je tako jednostavna misao - sta ako je to piramida i na osnovu ostataka organskog materijala, ispostavi se starost od 5.000 godina a ne 12.000? Da li si uzeo u obzir da ako se jedan dio hipoteze ne potvrdi to ne znaci da sve pada u vodu?

P.S. sta te cini sigurnim da si pismeniji ili obrazovaniji od mene? Jel´to tvoje ekspertno oko procijenilo...Ili je to samo bila drskost arogancije?
Koje privilegije nekom necije obrazovanje obezbjedjuje? :(
Znas sta?

Ti uzivaj u branjenju nemogucih stvari kroz nepotvrdjenje hipoteze, a ja cu ostati pri tradicionalnoj nauci.

Jer ako tebi ne vaze ni sve informacije iz enciklopedije, onda ce te surova istina uvjeriti u sve lazi.

I bas ovakav nacin postupanja u diskusiji je tipican za bezkriticne sljedbenike ludih ideja.

Na svaku opasku imate odbranu tipa "pa dobro ako nije to tacno, mozda je na ovakav nacin tacno".

To je tipicno i za sekte, a i za sljedbenike teorija ovakvog tipa.

Uvijek je samo vazno da im je "svetac" u pravu, pa makar se i pozivali na najludje kvazi-dokaze.

Nemam ja sta s tobom dangubiti, posto mi je draze da uzivam u slusanju gluposti koje Semir O. valja.

Jaoooo, poplava, jao nece cijelu piramidu nikada otkopati, jaoooo "moze biti da je samo objekat piramidalnog izgleda", jaoooo prvo je bila 27.000 godina stara, pa onda 12.000, pa evo sljedbenici njegovi kazu mozda samo 3 do 5.000 godina.

Ko zna, mozda nekada kazete da ju je pokojni Tito napravio da bi se sakrio o nacista? :lol: :lol: :lol: :lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

nobody wrote:Piramida sunca, mjeseca i zmaja i jednakostranicni trougao. Jeli ovo mozda slucajnost? :-)

(kliknite za vecu sliku)

Image

Ako se vec insistira na tacnosti ovog trougla, onda treba obratiti paznju na gornji desni ugao. Najvisa kota tog brda (660.1 ili 860.1 ne razaznaje se dobro) ne poklapa se sa uglom.
Last edited by pape on 30/04/2006 15:15, edited 1 time in total.
edosman

Post by edosman »

pape wrote:

(kliknite za vecu sliku)

Image

Ako se vec insistira na tacnosti ovog trougla, onda treba obratiti paznju na gornji desni ugao. Najvisa kota tog brda (660 ili 860 ne razaznaje se dobro) ne poklapa se sa uglom.
izbrisano ... kao i piramida! :lol: :lol: :lol:
edosman

Post by edosman »

pape wrote: Ako se vec insistira na tacnosti ovog trougla, onda treba obratiti paznju na gornji desni ugao. Najvisa kota tog brda (660.1 ili 860.1 ne razaznaje se dobro) ne poklapa se sa uglom.
Ma sad ce tebi Semirovi sektasi odmah kazati, da je to "malecna greskica", posto tadasnji prahistorijski racunari nisu isli na baterije nego na "kosmicku energiju". :lol: :lol: :lol:
bhtiscali

Post by bhtiscali »

pape wrote:

(kliknite za vecu sliku)

Image

Ako se vec insistira na tacnosti ovog trougla, onda treba obratiti paznju na gornji desni ugao. Najvisa kota tog brda (660 ili 860 ne razaznaje se dobro) ne poklapa se sa uglom.
Edosman, stvarno nemam nista ni protiv tebe kao antipiramidasa a niti navijam za ove piramidase. Posto neznam tj nisam kompetentan da kazem da li ima ili nema piramide a nevjerujem da si ti neki arheolog koji se bavio istrazivanjem a jos manje iskopavanjem istih pitam te par pitanja onako jaranski:

Jeli tebi taj covjek pokupio trebu ili nesto slicno pa ga tako kudis i imas protiv njega?(Pa i ako nebude piramide, jedini covjek koji je uspio da povede sve narode i narodnosti ove napacene zemlje sa sobom - samo to je uspijeh vrijedan Nobelove nagrade)
Radis li ti tj da li je tvoj poslodavac upoznat koliko ti vremena provedes odgovarajuci na tu temu? (Da li mozes svariti da neko ima drugacije misljenje i da tvoja nemoze biti zadnja - neznam koji ti je djavo)?
A sta ces ti uraditi ako bude piramida ili jos vise piramide?

Mnogo ljudi je reklo da nista nije nemoguce ali za neke stvari treba malo vise vremena...

Sve najbolje ...
Sinapsa

Post by Sinapsa »

rekoh ti da si pun predrasuda...
Postavio sam ti pitanje koje nisi odgovorio?
P.S sta te cini sigurnim da ja ne slijedim tradicionalnu nauku, da se mozda i sam bavim naukom...razmisljaj sveobuhvatno i konsekventno...sta te cini sigurnim da je tvoj pristup naucan :?
Znas li kakve se informacije mogu naci u enciklopedijama?
bhtiscali

Post by bhtiscali »

pape wrote:

(kliknite za vecu sliku)

Image

Edosman, stvarno nemam nista ni protiv tebe kao antipiramidasa a niti navijam za ove piramidase. Posto neznam tj nisam kompetentan da kazem da li ima ili nema piramide a nevjerujem da si ti neki arheolog koji se bavio istrazivanjem a jos manje iskopavanjem istih pitam te par pitanja onako jaranski:

Jeli tebi taj covjek pokupio trebu ili nesto slicno pa ga tako kudis i imas protiv njega?(Pa i ako nebude piramide, jedini covjek koji je uspio da povede sve narode i narodnosti ove napacene zemlje sa sobom - samo to je uspijeh vrijedan Nobelove nagrade)
Radis li ti tj da li je tvoj poslodavac upoznat koliko ti vremena provedes odgovarajuci na tu temu? (Da li mozes svariti da neko ima drugacije misljenje i da tvoja nemoze biti zadnja - neznam koji ti je djavo)?

Mnogo ljudi je reklo da nista nije nemoguce ali za neke stvari treba malo vise vremena...

Sve najbolje ...
edosman

Post by edosman »

bhtiscali wrote: Jeli tebi taj covjek pokupio trebu ili nesto slicno pa ga tako kudis i imas protiv njega?(Pa i ako nebude piramide, jedini covjek koji je uspio da povede sve narode i narodnosti ove napacene zemlje sa sobom - samo to je uspijeh vrijedan Nobelove nagrade)

Sve najbolje ...
Evo ti jaranski odgovor: smijem se ljudskoj gluposti.

A sto se pisanja za vrijeme "radnog vremena" tice, samo da te napomenem da je danas NEDJELJA.

Kapiras?

Ne moram biti arheolog, pa da vidim da neko valja gluposti.

To bi bilo isto, kao kad bih otisao u Mongoliju i rekao da su mongolci direktno iz Afrike dosli i nabrzaka promijenili izgled od africkog na azijski, zato sto su morali da se prilagode vec odavno tu zivecim Kinezima, da ih ovi ne bi poklali.

A posto su KInezi nasljednici prahistorijskih stanovnika Atlantide, oni bi Mongolce vrlo rado poklali, posto su ovi nasljednici njihovih najvecih neprijatelja Lemura.

Eto, moja najnovija teorija i moras mi vjerovati.

Odoh sada kopati! :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

evo nesto za piramidase... ako znaju engleski u sta cisto sumnjam... :D

http://www.archaeology.org/online/featu ... index.html
edosman

Post by edosman »

Alfons Kauders wrote:evo nesto za piramidase... ako znaju engleski u sta cisto sumnjam... :D

To je jedan od najboljih clanaka.

Editor naziva Semira PYRAMIDIOT, a ostale sljedbenike izravno BUDALE. :lol: :lol: :lol:

Odlican tekst iz najuticajnijeg casopisa za arheologiju "ARCHAEOLOGY".
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

edosman wrote:
Alfons Kauders wrote:evo nesto za piramidase... ako znaju engleski u sta cisto sumnjam... :D

To je jedan od najboljih clanaka.

Editor naziva Semira PYRAMIDIOT, a ostale sljedbenike izravno BUDALE. :lol: :lol: :lol:

Odlican tekst iz najuticajnijeg casopisa za arheologiju "ARCHAEOLOGY".
vjerovatno ce piramidasi napisati kako je rijec o nekoj masonsko-srpskoj antibosanskoj uroti.... ili nesto slicno... ako ne vjerujes ujka semu... cetnik si u najmanju ruku... :D :D
edosman

Post by edosman »

Alfons Kauders wrote:
vjerovatno ce piramidasi napisati kako je rijec o nekoj masonsko-srpskoj antibosanskoj uroti.... ili nesto slicno... ako ne vjerujes ujka semu... cetnik si u najmanju ruku... :D :D
Pa naravno. Cim nisi "na liniji" odmah si "subverzivni kontrarevolucionarni element."

Pa eno, na onoj njihovoj stranici se kaze "bio UDARNICKI dan".

Tito ih ucio! :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

edosman wrote:
Alfons Kauders wrote:
Pa naravno. Cim nisi "na liniji" odmah si "subverzivni kontrarevolucionarni element."

Pa eno, na onoj njihovoj stranici se kaze "bio UDARNICKI dan".

Tito ih ucio! :lol: :lol: :lol:
sto ih ne nauci da kopaju ugalj, tunele, temelje za mostove, fabrike, da prave ceste i pruge... al jok... hoce bosnjo kopat za piramidom, al sta pametno i korisno uradit - nikad... tipicno za nas, daj pare na brzaka, na kladionici, bingu ili piramidi, a nedaj boze da se uci, radi i znoji za pare, ko u ostatku svijeta... :D
edosman

Post by edosman »

Alfons Kauders wrote:
sto ih ne nauci da kopaju ugalj, tunele, temelje za mostove, fabrike, da prave ceste i pruge... al jok... hoce bosnjo kopat za piramidom, al sta pametno i korisno uradit - nikad... tipicno za nas, daj pare na brzaka, na kladionici, bingu ili piramidi, a nedaj boze da se uci, radi i znoji za pare, ko u ostatku svijeta... :D
Aferim za ovu detaljnu analizu bosnjacke psihe i bitisanja. Sve potpisujem.

Ne daj Boze da mi nesto ucinimo sto je realno, stabilno i dugotrajno.

Samo furamo na senzacije i "daj ti odmah para bez puno rada".

A kako ih samo ovaj Semir vuce za nos ... svi rade "volonterski", sto bi se u narodu reklo "zadzabe".

A on u pozadini ubire pare. I eto, ode coik na odmor, u Ameriku, i cisto sumnjam da ce se vratiti.

Kako bi bilo da postavimo anketu, da li ce se sarlatan vratiti?

Da li je moguce postaviti ovdje anketu kao obicni clan foruma ili se mora pitati moderatora za dozvolu?
neutral

Post by neutral »

vas dvojica bas volite mentalno onanisati...ma ok je to (mozda) al` ne pretjerujte postacete dosadsni i sebi, a ne samo nama...
poz...
edosman

Post by edosman »

neutral wrote:vas dvojica bas volite mentalno onanisati...ma ok je to (mozda) al` ne pretjerujte postacete dosadsni i sebi, a ne samo nama...
poz...
Kad su ovi mogli mentalno naograjisati na piramide, sto da mi ne pricao o tim zabludama?

Nismo te dirali, pa i ti nemoj nas.

Osim ako imas valjane dokaze da nismo u pravu.
Last edited by edosman on 30/04/2006 16:05, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

edosman wrote:
Alfons Kauders wrote:

A kako ih samo ovaj Semir vuce za nos ... svi rade "volonterski", sto bi se u narodu reklo "zadzabe".

A on u pozadini ubire pare. I eto, ode coik na odmor, u Ameriku, i cisto sumnjam da ce se vratiti.

Da li je moguce postaviti ovdje anketu kao obicni clan foruma ili se mora pitati moderatora za dozvolu?
moze se postaviti anketa bez ikakve, ali naravno ne vec otvorenoj temi... moras otvoriti novu temu i napraviti anketu... samo prati upute, nije problem...
edosman

Post by edosman »

Alfons Kauders wrote:
edosman wrote:
Alfons Kauders wrote:

moze se postaviti anketa bez ikakve, ali naravno ne vec otvorenoj temi... moras otvoriti novu temu i napraviti anketu... samo prati upute, nije problem...
O.K. pokusat cu.

Nisam bas dugo u ovom forumu, ali sigurno nije bas nesto drugaciji od ostalih.

Pozdrav!
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

neutral wrote:vas dvojica bas volite mentalno onanisati...ma ok je to (mozda) al` ne pretjerujte postacete dosadsni i sebi, a ne samo nama...
poz...
pa dobro, malo pazljivije biraj rijeci, ne vidim da mi bilo koga vrijedjamo... ako se vec ne slazes s nama, postoji i malo kulturniji i suptilniji nacin...
Locked