Moguće itekako...i tek tako kad se voli sa isključenim mozgom onda je to prava ljubav za koju si pitalaljubav_aha wrote:zelenashica wrote:Ljubav valjda doživljavamo srcem a ne razumom![]()
(čuj kako njemu ili njoj odgovara
) ja eto želim da ne volim....moRe l' se to ikako
ljubav se dozivaljava i srcem i razumom,iskljuciti mozak a voljeti nekoga je prosto nemoguce
svako voli drugacije,defitivno
Raskid veze
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zelenashica
#1226 Re: Raskid veze
- ljubav_aha
#1227 Re: Raskid veze
zelenashica wrote:Haj bona ne pitaj svaštaljubav_aha wrote:wewa wrote:@ljubav_aha: jedva cekam da probas pravu ljubavmada ni ova tvoja varijanta nije losa dok se prava ceka
![]()
a sto je to prava ljubav
pa svi mi pisete da nisam nikad u zivotu dozivjela ljubav,pa rekoh da vas pitam kako je TO voljeti i voliti
-
zelenashica
#1228 Re: Raskid veze
wewa wrote: emocija, potreba, zudnja, pripadanje koje prevazilazi prijateljstvo s dodatkom hemije - stanje u kojem nemas izbora nego ciniti sve da onaj koga volis bude sretan. pa cak i ako to podrazumijeva zivot bez njega.
- ljubav_aha
#1229 Re: Raskid veze
aaa,znaci > nemanje izbora <wewa wrote:emocija, potreba, zudnja, pripadanje koje prevazilazi prijateljstvo s dodatkom hemije - stanje u kojem nemas izbora nego ciniti sve da onaj koga volis bude sretan. pa cak i ako to podrazumijeva zivot bez njegaljubav_aha wrote:a sto je to prava ljubav
- nellington
#1230 Re: Raskid veze
@wewa:
1. Može - iako sam ja već stavio u player neki tihi domaći blues - by Prele
Meni je Melody sa onim svojim naočalama tako mmm 
2. I ovaj savjet prihvatam - nellington is now offline (connection reset by peer)
3. Ja ću se prodavati kao Van Gogh - za života nikako
4.
1. Može - iako sam ja već stavio u player neki tihi domaći blues - by Prele
2. I ovaj savjet prihvatam - nellington is now offline (connection reset by peer)
4.
-
zelenashica
#1231 Re: Raskid veze
Ima izbor itekako..............amputacija srcaljubav_aha wrote:aaa,znaci > nemanje izbora <wewa wrote:emocija, potreba, zudnja, pripadanje koje prevazilazi prijateljstvo s dodatkom hemije - stanje u kojem nemas izbora nego ciniti sve da onaj koga volis bude sretan. pa cak i ako to podrazumijeva zivot bez njegaljubav_aha wrote:a sto je to prava ljubaveh to je klopka koju mnogi sebi postave
- ljubav_aha
#1232 Re: Raskid veze
ali djevojka zeli i dalje tipa koji je ne zeli vise pored sebe ,sto tacno,koji dio, ima veze sa ljubavizelenashica wrote:Moguće itekako...i tek tako kad se voli sa isključenim mozgom onda je to prava ljubav za koju si pitalaljubav_aha wrote:zelenashica wrote:Ljubav valjda doživljavamo srcem a ne razumom![]()
(čuj kako njemu ili njoj odgovara
) ja eto želim da ne volim....moRe l' se to ikako
ljubav se dozivaljava i srcem i razumom,iskljuciti mozak a voljeti nekoga je prosto nemoguce
svako voli drugacije,defitivno
bas zato kad se voli iskljucenim mzogom nastupaju kasnije problemi
- ljubav_aha
#1233 Re: Raskid veze
zelenashica wrote:Ima izbor itekako..............amputacija srcaljubav_aha wrote:aaa,znaci > nemanje izbora <wewa wrote: emocija, potreba, zudnja, pripadanje koje prevazilazi prijateljstvo s dodatkom hemije - stanje u kojem nemas izbora nego ciniti sve da onaj koga volis bude sretan. pa cak i ako to podrazumijeva zivot bez njegaeh to je klopka koju mnogi sebi postave
dzaba srce kad je mozak iskljucen
- wewa
#1234 Re: Raskid veze
nemanje izbora u emociji, u postupcima itekako. zato se voli, ako ljubavi nestane (ponekad) pati, pa preboli. pa opet ispocetkaljubav_aha wrote:aaa,znaci > nemanje izbora <wewa wrote:emocija, potreba, zudnja, pripadanje koje prevazilazi prijateljstvo s dodatkom hemije - stanje u kojem nemas izbora nego ciniti sve da onaj koga volis bude sretan. pa cak i ako to podrazumijeva zivot bez njegaljubav_aha wrote:a sto je to prava ljubaveh to je klopka koju mnogi sebi postave
1. onda moze i Mara, ako si dovoljno dobro raspolozennellington wrote:@wewa:
1. Može - iako sam ja već stavio u player neki tihi domaći blues - by PreleMeni je Melody sa onim svojim naočalama tako mmm
4.
2. ili samo appears offline?
3. cuvaj usi!
4.
-
zelenashica
#1235 Re: Raskid veze
Ne....nisam rekla da ako isključi mozak isključuje i ponosljubav_aha wrote:ali djevojka zeli i dalje tipa koji je ne zeli vise pored sebe ,sto tacno,koji dio, ima veze sa ljubavizelenashica wrote:Moguće itekako...i tek tako kad se voli sa isključenim mozgom onda je to prava ljubav za koju si pitalaljubav_aha wrote:
svako voli drugacije,defitivno![]()
-
zelenashica
#1236 Re: Raskid veze
Kako kome.....ljubav_aha wrote:zelenashica wrote:Ima izbor itekako..............amputacija srcaljubav_aha wrote:
aaa,znaci > nemanje izbora <eh to je klopka koju mnogi sebi postave
dzaba srce kad je mozak iskljucen
- ljubav_aha
#1237 Re: Raskid veze
ali,to je upravo temazelenashica wrote:Ne....nisam rekla da ako isključi mozak isključuje i ponosljubav_aha wrote: ali djevojka zeli i dalje tipa koji je ne zeli vise pored sebe ,sto tacno,koji dio, ima veze sa ljubavi![]()
- ljubav_aha
#1238 Re: Raskid veze
imati mozak,ne znaci,nemati srcezelenashica wrote:Kako kome.....ljubav_aha wrote:
dzaba srce kad je mozak iskljucennekome je srce bitnije od mozga
- JThomas
#1239 Re: Raskid veze
pustite je, folira se.

- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1240 Re: Raskid veze
dobro ti ide to filozofiranjenellington wrote:
Ima nas tako programiranih. Uostalom, želje, ambicije projektovane u sanjarenja, maštanja - vidovi su blagog oblika laganja sebe, jer tad onaj emotivni 'ja' racionalnom 'ja' nameće nešto čime utiče na rasuđivanje - osnovnu djelatnost racionalnog 'ja'. U ljubavi je to još jače, jer je maštanje bitan dio romanse - ako nije, onda se i ne radi o romansi, radi se o formi bez suštine.
Maštanje neminovno muti razum i laže mu. Pitanje je samo koliko toga dopustimo/želimo dopustiti.
Ja počeo filozofirati
- ljubav_aha
- SsTtEeLlAa
#1242 Re: Raskid veze
jako si mlada i ovakve stvari koje pises i radis ti ni malo ne trebaju .. i pored svega toga jos i tablete uzimas ... nemoj, ne treba ti to ... vjeruj govorim iz licnog iskustva ...voljela sam istinski, mislila sam da samo jednom u zivotu mogu tako voljeti .. ... znam da nije lako, i meni je bilo jako tesko ostaviti iza sebe skoro 10 godina veze i poceti sve ispocetka .. svi prijatelji su bili nasi zajednicki prijatelji, nisam imala skoro nikoga , apsolutno nisam imala kontrolu nad svojim zivotom, osjecala sam se izgubljeno, bez nade i vjere u boolje sutra ...ali s vremenom vjeruj mi sve postaje lakse, polako pocinjes da zaboravljas i jednostavno shvatis da nije sve tako crno i tragicno ...MmeDeLafayette wrote:Xanax mi pomaze da se kontroliram u zivotu poslije njega, jer mi daje sigurnost u sebe i jednostavno lakse funkcioniram i mogu da se usresredim na obveze. Bez njega, bila sam pogubljena kao kreten i jos uvijek je u meni ogromna doza panike i tjeskobe vremena koje predstoji, nemocna sam to rascistiti sama,
pokusaj izlaziti sto vise, otvori se prema novim ljudima, setaj, nadji si neku zanimaciju ... polako sve bude lakse ... jednostavno osjecas kao da pocinjes ponovo da dises ..
zato, djevojko draga osmjeh na lice i sretno .. pusti tablete i te gluposti, ne treba ti to :
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1243 Re: Raskid veze
SsTtEeLlAa wrote:jako si mlada i ovakve stvari koje pises i radis ti ni malo ne trebaju .. i pored svega toga jos i tablete uzimas ... nemoj, ne treba ti to ... vjeruj govorim iz licnog iskustva ...voljela sam istinski, mislila sam da samo jednom u zivotu mogu tako voljeti .. ... znam da nije lako, i meni je bilo jako tesko ostaviti iza sebe skoro 10 godina veze i poceti sve ispocetka .. svi prijatelji su bili nasi zajednicki prijatelji, nisam imala skoro nikoga , apsolutno nisam imala kontrolu nad svojim zivotom, osjecala sam se izgubljeno, bez nade i vjere u boolje sutra ...ali s vremenom vjeruj mi sve postaje lakse, polako pocinjes da zaboravljas i jednostavno shvatis da nije sve tako crno i tragicno ...MmeDeLafayette wrote:Xanax mi pomaze da se kontroliram u zivotu poslije njega, jer mi daje sigurnost u sebe i jednostavno lakse funkcioniram i mogu da se usresredim na obveze. Bez njega, bila sam pogubljena kao kreten i jos uvijek je u meni ogromna doza panike i tjeskobe vremena koje predstoji, nemocna sam to rascistiti sama,
pokusaj izlaziti sto vise, otvori se prema novim ljudima, setaj, nadji si neku zanimaciju ... polako sve bude lakse ... jednostavno osjecas kao da pocinjes ponovo da dises ..
zato, djevojko draga osmjeh na lice i sretno .. pusti tablete i te gluposti, ne treba ti to :
Da se pridruzim sa svojim iskustvima, ...
Ja ti brate volim zensko, ... valjda sto sam normalno musko, ... zatelebam se ko blesav, sav ti se ja u sejtana pretvorim, oblijecem oko nje, pazim je, ... mazim, tetoshim, ... ugadjam joj, i da ne duljim, ... na kraju ga po pravilu popushim, ....
Ali, ... ne dam se ja, ... jebi ga, sta cu, .... malo propatim k`o patka i nema lijekova i tih boba, od toga samo pobudalit` mozes.
Obicno poslije neuspjeha te vrste, radim jako intenzivno. Pored redovnog posla, prisilim se da po stanu radim i gradim, .... izmisljam renovacije i slicno. Vjerujte, to je najbolji lijek u svakoj krizi.
Na taj nacin nemas vremena da sjedis i lupas glavu glupostima. Da je valjalo, ne bi se zavrsilo i, .... tu je sva mudrost.
Ako u vezi das sve od sebe, ako nisi bio "krmak", .... a veza pukla, ... budi zadovoljan sobom. Nema razloga za zhal.
Ako ga ponovo popushis, ... opet idemo dalje. Postoji negdje neko ko ce te prepoznati, i .....
doci u cakum-pakum renoviran stan, ....
-
zelenashica
#1244 Re: Raskid veze
Nisi li valjda mislio u moje potkrovljepape wrote:
Trezveno napisano, sa pametnim savjetima.
Da se pridruzim sa svojim iskustvima, ...![]()
Ja ti brate volim zensko, ... valjda sto sam normalno musko, ... zatelebam se ko blesav, sav ti se ja u sejtana pretvorim, oblijecem oko nje, pazim je, ... mazim, tetoshim, ... ugadjam joj, i da ne duljim, ... na kraju ga po pravilu popushim, ....![]()
![]()
Ali, ... ne dam se ja, ... jebi ga, sta cu, .... malo propatim k`o patka i nema lijekova i tih boba, od toga samo pobudalit` mozes.
Obicno poslije neuspjeha te vrste, radim jako intenzivno. Pored redovnog posla, prisilim se da po stanu radim i gradim, .... izmisljam renovacije i slicno. Vjerujte, to je najbolji lijek u svakoj krizi.
Na taj nacin nemas vremena da sjedis i lupas glavu glupostima. Da je valjalo, ne bi se zavrsilo i, .... tu je sva mudrost.
Ako u vezi das sve od sebe, ako nisi bio "krmak", .... a veza pukla, ... budi zadovoljan sobom. Nema razloga za zhal.
Ako ga ponovo popushis, ... opet idemo dalje. Postoji negdje neko ko ce te prepoznati, i .....
doci u cakum-pakum renoviran stan, ....
- SsTtEeLlAa
#1246 Re: Raskid veze
hvala papepape wrote:Trezveno napisano, sa pametnim savjetima.
pape wrote: Postoji negdje neko ko ce te prepoznati
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#1247 Re: Raskid veze
Eeeeeee, drug moj, .... potkrovlje je skoro pa useljivo, zavrsni radovi su u toku. Ispalo je k`o oko, ...HAVANA wrote:A jes se bio zado s tapetama
Ma znas koje oko, da ne preciziram, ...
A ovaj zeleni sejtan, ... da je privedem, pa da mi se popishmani, ...
Ne znam sta bih poslije nje radio.
Ne bih imao puno toga za adaptaciju, ... mor`o bih preci na tablete i bobe, ...
Hvala @Stela, ...
-
zelenashica
#1248 Re: Raskid veze
pape wrote:Eeeeeee, drug moj, .... potkrovlje je skoro pa useljivo, zavrsni radovi su u toku. Ispalo je k`o oko, ...HAVANA wrote:A jes se bio zado s tapetama
Ma znas koje oko, da ne preciziram, ...
A ovaj zeleni sejtan, ... da je privedem, pa da mi se popishmani, ...![]()
Ne znam sta bih poslije nje radio.
Ne bih imao puno toga za adaptaciju, ... mor`o bih preci na tablete i bobe, ...![]()
Hvala @Stela, ...
Ih kako bi ja tebi ugađala.....
ps.Moj je vala gulaš i sad bolji izvlači me keceljica i halteri
- HAVANA
#1249 Re: Raskid veze
Uuuuuu,dobro ovo, sad vako,sad nako...

-
zelenashica
#1250 Re: Raskid veze
Šut'.HAVANA wrote:Uuuuuu,dobro ovo, sad vako,sad nako...![]()