Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amrica

#1226 Re: Re:

Post by amrica »

piupiu wrote:
Je l' ko spomenuo Zerin Broj 1? Tamo je znalo biti jako zabavno u 4 ujutro ...
mislis br. 1 na ciglanama? zar je to bilo zerino? :?
HAVANA

#1227 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

Jeste...pa onda lipa...
*mima*

#1228 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by *mima* »

ooooooo.....znalo se tu osvanut
amrica

#1229 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

nisam bas osvanjivala, ali znalo se navratiti :D
Čovjek

#1230 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Čovjek »

U Sarajevskim kafićima usluga je katastrofalna. Sve neki isfrustrirani tipovi, koji se ponašaju kao da im otimaš iz usta.

Obišao sam ih puno, ali ne sječam se gdje sam naišao na ljubaznog konobara, konobaricu...Možda u lokalu "Ribica" kod vječne vatre.

Bio sam u jednoj Kafe-Pizzeriji u Istočnom Sarajevu, tu su kod šanka blizu ulaza stajali konobari obučeni u adekvatna odijela, te izrazili dobrodošlicu i poštovanje. Takav način usluge je nešto što uvijek pamtite, to još nisam vidio u Sarajevu. Stvarno se pitam kako gazde tih kafića u Sarajevu ne obrate malo pažnju na uslugu?
Qler wrote:@covjek

ne znam gdje si bio, ali imas pun grad kafica, i kafici i nisu taj ugostiteljski tip da te neko doceka na vratima, pa izvolite da vas odvedem do mjesta, pa zelite li meni....

Udjes sjednes i sa stola daj dvije pive i reci muzici malo tise :D
Ma dobro te fore zabranjenog pušenja su i meni simpatične, ali vala kad mi kaže da na spratu kafića ne poslužuju običnu kafu, pa ti kažeš ok donesi duplu, a on onda donese... to mi je van svake pameti... A puno je kafića koji se služe sličnim metodama.
Last edited by Čovjek on 06/01/2012 13:10, edited 1 time in total.
Qler

#1231 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Qler »

@covjek

ne znam gdje si bio, ali imas pun grad kafica, i kafici i nisu taj ugostiteljski tip da te neko doceka na vratima, pa izvolite da vas odvedem do mjesta, pa zelite li meni....

Udjes sjednes i sa stola daj dvije pive i reci muzici malo tise :D
shin

#1232 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by shin »

Ja stalno govorim da postoji skola za konobare, nije to posao za svakoga.
amrica

#1233 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

ne vjerujem da je prije i u jednom kaficu radio konobar sa diplomom konobara :-) a nista nam nije falilo :D . dobar konobar, raja, duhovit, sarmantan, ... je dovlacio goste u kafanu, a ne ustogljeni uniformirani likovi u borosanama.
auspuh071

#1234 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by auspuh071 »

amrica wrote:ne vjerujem da je prije i u jednom kaficu radio konobar sa diplomom konobara :-) a nista nam nije falilo :D . dobar konobar, raja, duhovit, sarmantan, ... je dovlacio goste u kafanu, a ne ustogljeni uniformirani likovi u borosanama.
bas naopako..birvaktile si imala 5--stepen ugostitelja...pa su ga onda ukinuli...na 4...pa sad na 3...isto kao i slasticar...dok je sobarica imala 2 srednje...

sad ne postoji vk ugostitelj
amrica

#1235 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

auspuh071 wrote:
amrica wrote:ne vjerujem da je prije i u jednom kaficu radio konobar sa diplomom konobara :-) a nista nam nije falilo :D . dobar konobar, raja, duhovit, sarmantan, ... je dovlacio goste u kafanu, a ne ustogljeni uniformirani likovi u borosanama.
bas naopako..birvaktile si imala 5--stepen ugostitelja...pa su ga onda ukinuli...na 4...pa sad na 3...isto kao i slasticar...dok je sobarica imala 2 srednje...

ooo, pa znam ja da je postojala ozbiljna ugostiteljska skola, ali ja pricam o kaficima... :) i o masi konobara koje sam upoznala, svi su pozavrsavali neke druge skole, ne ugostiteljsku. Gazdi je bio cilj da zaposli konobara koji ce privuci i zadrzati goste, a nosanje tanira, ophodjenje, serviranje.... :run:
auspuh071

#1236 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by auspuh071 »

amrica wrote:
auspuh071 wrote:

ooo, pa znam ja da je postojala ozbiljna ugostiteljska skola, ali ja pricam o kaficima... :) i o masi konobara koje sam upoznala, svi su pozavrsavali neke druge skole, ne ugostiteljsku. Gazdi je bio cilj da zaposli konobara koji ce privuci i zadrzati goste, a nosanje tanira, ophodjenje, serviranje.... :run:
sve to stoji...i u pravu si...ali prijasnji kafici su bili veca sminka nego sad restorani...
muha_sa

#1237 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Ma znam amrice...Ja sviram,rado sviram i znam jaaako puno pjesama...e sad jebi me ako sam u zadnjih 20 godina skinuo na gitari više od pet novih pjesama :roll: Ne znam šta da skidam,jad i cemer...i sto skinem to je na staroj skoli...Ovo novo horor :-) ima par sto volim cuti...al i to je u buntovnom fazonu ...rusi ovo,rusi ono... :-)
Sve nesta agresivno il protkano stanjem u drustvu...ljubav,druzenje,aksamluk...nista,nula bodova... :( Kakvo drustvo,takva i muzika... :(
aman jarabi :-) gluho i daleko bilo-pu pu pu :lol:
Pitarrr82

#1238 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Pitarrr82 »

Hajde da i ovdje ovo postavim...

Gdje ima kakvih kafanica za nekih 5-10 ljudi, da nije sminka i da se moze pristojno popiti i zameziti za ok cijene :D ?

P.S. Ne radi mi sutra standardna a dolazi mi neka raja :razz:

Hvala unaprijed :mrgreen:
amrica

#1239 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by amrica »

muha_sa wrote:
HAVANA wrote:Ma znam amrice...Ja sviram,rado sviram i znam jaaako puno pjesama...e sad jebi me ako sam u zadnjih 20 godina skinuo na gitari više od pet novih pjesama :roll: Ne znam šta da skidam,jad i cemer...i sto skinem to je na staroj skoli...Ovo novo horor :-) ima par sto volim cuti...al i to je u buntovnom fazonu ...rusi ovo,rusi ono... :-)
Sve nesta agresivno il protkano stanjem u drustvu...ljubav,druzenje,aksamluk...nista,nula bodova... :( Kakvo drustvo,takva i muzika... :(
aman jarabi :-) gluho i daleko bilo-pu pu pu :lol:

:shock: :shock: :o :o

bolan muha, idi opticaru da ti samnji dioptriju, svasta i ti vidis :oops:
memx

#1240 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

ccccc, pusti vas čovjek samo par sati a vi već napisaste dvije stranice na temi. I još nam Kemicu pustite, da umremo od nostalgije ccc. :-)
A kad ste kod novokomponovanih zaboravili ste spomenuti, telefonistu Gegaja, pa čuke i bundice..... hahaha.
Tvrdokorna mrlja

#1241 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Tvrdokorna mrlja »

nekakav novi klub na prvom spratu bosmala otvoren.reina il tako nekako,navraticu za vikend da smeknem situaciju
memx

#1242 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by memx »

Pitarrr82 wrote:Hajde da i ovdje ovo postavim...

Gdje ima kakvih kafanica za nekih 5-10 ljudi, da nije sminka i da se moze pristojno popiti i zameziti za ok cijene :D ?

E da nije ovo ok cijene znala bih ti reći. Ali možeš ih odvesti u pivnicu HS na krila, kobasice i pivo, (pristojna cijena) ili na Grbavicu negdje gdje je bio Dom pionira pa s druge strane ulaz, isto ok restorančić čini mi se Kapučino, pa Light u šopingu, sve fina mirna mjesta. Ili Toskić pored Američke ambasade na Ciglanama, super i nije preskupo.
A cijene, jbg zavisi šta tražiš. do koliko OK.
Tvrdokorna mrlja

#1243 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

nemoj samo u marki :lol:

hoces bircuz il kafic,slabo klope po kafanama ima :roll:

radil jos ona sloga na spratu,kod rese?
Pitarrr82

#1244 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Pitarrr82 »

Tvrdokorna mrlja wrote:

nemoj samo u marki :lol:

hoces bircuz il kafic,slabo klope po kafanama ima :roll:

radil jos ona sloga na spratu,kod rese?

Moze birtija ali da nije problematicna, evo hajde reci cu "maticnu" kafanicu u pitanju je Cumurija a ne radi sutra xD
piupiu

#1245 Re: Re:

Post by piupiu »

amrica wrote:
piupiu wrote:
Je l' ko spomenuo Zerin Broj 1? Tamo je znalo biti jako zabavno u 4 ujutro ...
mislis br. 1 na ciglanama? zar je to bilo zerino? :?
Ma, da ... i on je u kasnim satima znao nalijevati viski raji za barom, eto, 'nakoooo, hajmo, plesat' raja! Eeee, kakve je Pesta nekad kupleraje imala .... :lol: :D
Tvrdokorna mrlja

#1246 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

pitar82,nisam stigao prije,al vjerovatno je kasno vec za savjet :roll:

ako su raja sa strane,mojne se brukati :D
peppers,avlija,barhana..tim redom su i poredani po skupoci,a fini lokali za sjest sa rajom.

mozda je avlija najbolji izbor,al dobro bi bilo da rezervises stol,posto je subota danas.

have fun,gdje god da odete :)
Pitarrr82

#1247 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Pitarrr82 »

Tvrdokorna mrlja wrote:pitar82,nisam stigao prije,al vjerovatno je kasno vec za savjet :roll:

ako su raja sa strane,mojne se brukati :D
peppers,avlija,barhana..tim redom su i poredani po skupoci,a fini lokali za sjest sa rajom.

mozda je avlija najbolji izbor,al dobro bi bilo da rezervises stol,posto je subota danas.

have fun,gdje god da odete :)

Za Avliju mi nije problem zavrsiti... Iz Tz je raja bila a necu reci gdje smo bili i gdje smo zavrsili samo cu reci da se doslo kuci jutros u 5h :mrgreen:
Tvrdokorna mrlja

#1248 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

znaci bilo dobro :D

coloseum zvao jos u nedelju, za aleksandru radovic da uzmem stol,kaze sve rezervisano.
a pozvao likove neke iz dijaspore :roll:

sta sad :-?
muha_sa

#1249 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

Tvrdokorna mrlja wrote:znaci bilo dobro :D

coloseum zvao jos u nedelju, za aleksandru radovic da uzmem stol,kaze sve rezervisano.

ništa :D vodi ih na Bazene i uživajte u derneku :D
Pitarrr82

#1250 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Pitarrr82 »

Tvrdokorna mrlja wrote:znaci bilo dobro :D

Subota? Ja ako subotom idem negdje gdje "mirno" i normalno to je u kafanu :D, Cumurija kad radi je fino mjesto...
Post Reply