mislis br. 1 na ciglanama? zar je to bilo zerino?piupiu wrote:
Je l' ko spomenuo Zerin Broj 1? Tamo je znalo biti jako zabavno u 4 ujutro ...
Sarajevski kafici nekad i sad...
- amrica
#1226 Re: Re:
- HAVANA
#1227 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Jeste...pa onda lipa...
- amrica
#1229 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
nisam bas osvanjivala, ali znalo se navratiti 
- Čovjek
#1230 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
U Sarajevskim kafićima usluga je katastrofalna. Sve neki isfrustrirani tipovi, koji se ponašaju kao da im otimaš iz usta.
Obišao sam ih puno, ali ne sječam se gdje sam naišao na ljubaznog konobara, konobaricu...Možda u lokalu "Ribica" kod vječne vatre.
Bio sam u jednoj Kafe-Pizzeriji u Istočnom Sarajevu, tu su kod šanka blizu ulaza stajali konobari obučeni u adekvatna odijela, te izrazili dobrodošlicu i poštovanje. Takav način usluge je nešto što uvijek pamtite, to još nisam vidio u Sarajevu. Stvarno se pitam kako gazde tih kafića u Sarajevu ne obrate malo pažnju na uslugu?
Obišao sam ih puno, ali ne sječam se gdje sam naišao na ljubaznog konobara, konobaricu...Možda u lokalu "Ribica" kod vječne vatre.
Bio sam u jednoj Kafe-Pizzeriji u Istočnom Sarajevu, tu su kod šanka blizu ulaza stajali konobari obučeni u adekvatna odijela, te izrazili dobrodošlicu i poštovanje. Takav način usluge je nešto što uvijek pamtite, to još nisam vidio u Sarajevu. Stvarno se pitam kako gazde tih kafića u Sarajevu ne obrate malo pažnju na uslugu?
Ma dobro te fore zabranjenog pušenja su i meni simpatične, ali vala kad mi kaže da na spratu kafića ne poslužuju običnu kafu, pa ti kažeš ok donesi duplu, a on onda donese... to mi je van svake pameti... A puno je kafića koji se služe sličnim metodama.Qler wrote:@covjek
ne znam gdje si bio, ali imas pun grad kafica, i kafici i nisu taj ugostiteljski tip da te neko doceka na vratima, pa izvolite da vas odvedem do mjesta, pa zelite li meni....
Udjes sjednes i sa stola daj dvije pive i reci muzici malo tise
Last edited by Čovjek on 06/01/2012 13:10, edited 1 time in total.
- Qler
#1231 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
@covjek
ne znam gdje si bio, ali imas pun grad kafica, i kafici i nisu taj ugostiteljski tip da te neko doceka na vratima, pa izvolite da vas odvedem do mjesta, pa zelite li meni....
-
shin
#1232 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ja stalno govorim da postoji skola za konobare, nije to posao za svakoga.
- amrica
#1233 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ne vjerujem da je prije i u jednom kaficu radio konobar sa diplomom konobara
a nista nam nije falilo
. dobar konobar, raja, duhovit, sarmantan, ... je dovlacio goste u kafanu, a ne ustogljeni uniformirani likovi u borosanama.
-
auspuh071
#1234 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
bas naopako..birvaktile si imala 5--stepen ugostitelja...pa su ga onda ukinuli...na 4...pa sad na 3...isto kao i slasticar...dok je sobarica imala 2 srednje...amrica wrote:ne vjerujem da je prije i u jednom kaficu radio konobar sa diplomom konobaraa nista nam nije falilo
. dobar konobar, raja, duhovit, sarmantan, ... je dovlacio goste u kafanu, a ne ustogljeni uniformirani likovi u borosanama.
sad ne postoji vk ugostitelj
- amrica
#1235 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
auspuh071 wrote:bas naopako..birvaktile si imala 5--stepen ugostitelja...pa su ga onda ukinuli...na 4...pa sad na 3...isto kao i slasticar...dok je sobarica imala 2 srednje...amrica wrote:ne vjerujem da je prije i u jednom kaficu radio konobar sa diplomom konobaraa nista nam nije falilo
ooo, pa znam ja da je postojala ozbiljna ugostiteljska skola, ali ja pricam o kaficima...
-
auspuh071
#1236 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
sve to stoji...i u pravu si...ali prijasnji kafici su bili veca sminka nego sad restorani...amrica wrote:auspuh071 wrote:bas naopako..birvaktile si imala 5--stepen ugostitelja...pa su ga onda ukinuli...na 4...pa sad na 3...isto kao i slasticar...dok je sobarica imala 2 srednje...amrica wrote:ne vjerujem da je prije i u jednom kaficu radio konobar sa diplomom konobaraa nista nam nije falilo
ooo, pa znam ja da je postojala ozbiljna ugostiteljska skola, ali ja pricam o kaficima...i o masi konobara koje sam upoznala, svi su pozavrsavali neke druge skole, ne ugostiteljsku. Gazdi je bio cilj da zaposli konobara koji ce privuci i zadrzati goste, a nosanje tanira, ophodjenje, serviranje....
- muha_sa
#1237 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
aman jarabiHAVANA wrote:Ma znam amrice...Ja sviram,rado sviram i znam jaaako puno pjesama...e sad jebi me ako sam u zadnjih 20 godina skinuo na gitari više od pet novih pjesamaNe znam šta da skidam,jad i cemer...i sto skinem to je na staroj skoli...Ovo novo horor
ima par sto volim cuti...al i to je u buntovnom fazonu ...rusi ovo,rusi ono...
![]()
Sve nesta agresivno il protkano stanjem u drustvu...ljubav,druzenje,aksamluk...nista,nula bodova...Kakvo drustvo,takva i muzika...
- Pitarrr82
#1238 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Hajde da i ovdje ovo postavim...
Gdje ima kakvih kafanica za nekih 5-10 ljudi, da nije sminka i da se moze pristojno popiti i zameziti za ok cijene
?
P.S. Ne radi mi sutra standardna a dolazi mi neka raja
Hvala unaprijed
Gdje ima kakvih kafanica za nekih 5-10 ljudi, da nije sminka i da se moze pristojno popiti i zameziti za ok cijene
Hvala unaprijed
- amrica
#1239 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
muha_sa wrote:aman jarabiHAVANA wrote:Ma znam amrice...Ja sviram,rado sviram i znam jaaako puno pjesama...e sad jebi me ako sam u zadnjih 20 godina skinuo na gitari više od pet novih pjesamaNe znam šta da skidam,jad i cemer...i sto skinem to je na staroj skoli...Ovo novo horor
ima par sto volim cuti...al i to je u buntovnom fazonu ...rusi ovo,rusi ono...
![]()
Sve nesta agresivno il protkano stanjem u drustvu...ljubav,druzenje,aksamluk...nista,nula bodova...Kakvo drustvo,takva i muzika...
gluho i daleko bilo-pu pu pu
bolan muha, idi opticaru da ti samnji dioptriju, svasta i ti vidis
-
memx
#1240 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ccccc, pusti vas čovjek samo par sati a vi već napisaste dvije stranice na temi. I još nam Kemicu pustite, da umremo od nostalgije ccc.
A kad ste kod novokomponovanih zaboravili ste spomenuti, telefonistu Gegaja, pa čuke i bundice..... hahaha.
A kad ste kod novokomponovanih zaboravili ste spomenuti, telefonistu Gegaja, pa čuke i bundice..... hahaha.
- Tvrdokorna mrlja
#1241 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
nekakav novi klub na prvom spratu bosmala otvoren.reina il tako nekako,navraticu za vikend da smeknem situaciju
-
memx
#1242 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
E da nije ovo ok cijene znala bih ti reći. Ali možeš ih odvesti u pivnicu HS na krila, kobasice i pivo, (pristojna cijena) ili na Grbavicu negdje gdje je bio Dom pionira pa s druge strane ulaz, isto ok restorančić čini mi se Kapučino, pa Light u šopingu, sve fina mirna mjesta. Ili Toskić pored Američke ambasade na Ciglanama, super i nije preskupo.Pitarrr82 wrote:Hajde da i ovdje ovo postavim...
Gdje ima kakvih kafanica za nekih 5-10 ljudi, da nije sminka i da se moze pristojno popiti i zameziti za ok cijene?
Hvala unaprijed
A cijene, jbg zavisi šta tražiš. do koliko OK.
- Tvrdokorna mrlja
#1243 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
nemoj samo u markiPitarrr82 wrote:Hajde da i ovdje ovo postavim...
Gdje ima kakvih kafanica za nekih 5-10 ljudi, da nije sminka i da se moze pristojno popiti i zameziti za ok cijene?
Hvala unaprijed
hoces bircuz il kafic,slabo klope po kafanama ima
radil jos ona sloga na spratu,kod rese?
- Pitarrr82
#1244 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Tvrdokorna mrlja wrote:nemoj samo u markiPitarrr82 wrote:Hajde da i ovdje ovo postavim...
Hvala unaprijed![]()
hoces bircuz il kafic,slabo klope po kafanama ima![]()
radil jos ona sloga na spratu,kod rese?
Moze birtija ali da nije problematicna, evo hajde reci cu "maticnu" kafanicu u pitanju je Cumurija a ne radi sutra xD
- piupiu
#1245 Re: Re:
Ma, da ... i on je u kasnim satima znao nalijevati viski raji za barom, eto, 'nakoooo, hajmo, plesat' raja! Eeee, kakve je Pesta nekad kupleraje imala ....amrica wrote:mislis br. 1 na ciglanama? zar je to bilo zerino?piupiu wrote:
Je l' ko spomenuo Zerin Broj 1? Tamo je znalo biti jako zabavno u 4 ujutro ...
- Tvrdokorna mrlja
#1246 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
pitar82,nisam stigao prije,al vjerovatno je kasno vec za savjet
ako su raja sa strane,mojne se brukati
peppers,avlija,barhana..tim redom su i poredani po skupoci,a fini lokali za sjest sa rajom.
mozda je avlija najbolji izbor,al dobro bi bilo da rezervises stol,posto je subota danas.
have fun,gdje god da odete
ako su raja sa strane,mojne se brukati
peppers,avlija,barhana..tim redom su i poredani po skupoci,a fini lokali za sjest sa rajom.
mozda je avlija najbolji izbor,al dobro bi bilo da rezervises stol,posto je subota danas.
- Pitarrr82
#1247 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Tvrdokorna mrlja wrote:pitar82,nisam stigao prije,al vjerovatno je kasno vec za savjet![]()
ako su raja sa strane,mojne se brukati![]()
Za Avliju mi nije problem zavrsiti... Iz Tz je raja bila a necu reci gdje smo bili i gdje smo zavrsili samo cu reci da se doslo kuci jutros u 5h
- Tvrdokorna mrlja
#1248 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
znaci bilo dobro
coloseum zvao jos u nedelju, za aleksandru radovic da uzmem stol,kaze sve rezervisano.
a pozvao likove neke iz dijaspore
sta sad
coloseum zvao jos u nedelju, za aleksandru radovic da uzmem stol,kaze sve rezervisano.
a pozvao likove neke iz dijaspore
sta sad
- muha_sa
#1249 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ništaTvrdokorna mrlja wrote:znaci bilo dobro![]()
a pozvao likove neke iz dijaspore![]()
sta sad
- Pitarrr82
#1250 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Tvrdokorna mrlja wrote:znaci bilo dobro![]()
a pozvao likove neke iz dijaspore![]()
sta sad
Subota? Ja ako subotom idem negdje gdje "mirno" i normalno to je u kafanu