Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
Semiramida
Opjevana od strane Pušenja.Shoba wrote:ja sam uvijek izlazio u kafe Piramida na mejtasu.....mogla bi se i tu lopata zakopat.......
"...vraćaj se u Piramidu,
ima finih putera.
Odmori, Žuga, malo Tite ti,
zar ne vidiš kakve su ovdje trebe..."
-
Edit
znanje, stvarno si dosadan sa bogznakojimporedu kopiranjem ove "dubokoumne i dozlaboga duhovite" pricice...znanje wrote:O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom) ......
Sarafcino, dobro receno... agree.sarafcina lafcina wrote:Ako neces da se dopisujes sa Semirom (a on to nudi) ne kontam sto se onda iko zali da im se Semir nije obracao....
.... ja sam mislio da smo prepucavanja ostavili za drugu temu
- Ti si pokrenuo razgovor o kuglama.
- Ti si vise puta citirao tih 25T , pa podrazumijevam da si procitao ono na sto odgovaras .
- Ti nigdje nisi dovodio u pitanje postojanje kugli , a ja ne citam misli . Stavise, stavio si alternativnu hipotezu za njihovu namjenu. (predstavljajuci to kao dokazani fakt i to na prvi pogled izgleda i logicno i vjerovatno).
- Ti nigdje nisi sporio ono sto je Semir napisao o samim kuglama, nego si se smijao govoreci da je to municija za katapult.
To znaci, da si procitao Semirove navode i onda to "ozbiljno i s visoka, naucno" pobio svojim tvrdnjama. Ja ti trazio dokaz za hipoteze ti se ljutis na mene.
I onda mene jos optuzujes da lupam gluposti, a ja samo TVOJE informacije uzimam i propustam kroz formule (to moze i bilo koji drugi srednjskolac, a pocesto i osnovac...naveo sam ti gdje se te formule nalaze). To sto se tebi ne svidja to sto fizika kaze ... je nesto drugo . Ubijanje pismonose .
Hvala ti sto izdvajas svoje cijenjeno vrijeme , ali ti si trazio "nauku i naucnu argumentaciju" . U medjuvremenu si vrijedjao i degradirao sve neistomisljenike (iako sam recimo ja bio medju prvima koji je rekao da nasi historicari i arheolozi vrijedno rade samo sto se to malo zna). To nek ti je na dusu , a ja samo konkretno pokazujem sta si pogrijesio u svojoj "naucnoj argumentaciji" .
Sad kada smo poceli s naukom , ti odlazis u zabavljace koji dodju ovdje na deset minuta i s neke "akademske visine" bi da podjebaju . I naravno sve nazivas gluposcu , a argument ti je ocito "zato sto JA to kazem". Kod nekog to pije vode , ali kod mene... ako neces dijalog dokazima, onda se ne ukljucuj .
Posto si kasnije, naveo gomilu hipoteza o namjeni kugli, pa onda doveo u pitanje i njihovo postojanje, ja ne kontam na osnovu cega ti sporis Semiru pravo da istrazuje.
Ako ti hipotezama odgovaras na hipoteze, onda je jedini nacin saznavanja KOPANJE . QED
-
Prenj
Upravo procitah najnovije izjave naseg premijera A. Terzica (posebnu temu sam otvorio, zasluzio covjek) i kontam, jos je Samir O. i dobar ...novalic wrote:ma velim ja vama.. bosna rekorder.. piramida.. i .. ma necu...Fair Life wrote:Piramida Magle !!Semiramida wrote:Jesam li dobro čula jutros na radiju: piramida i kod Maglaja?!?
Ama... ima toga... rodilo.
- Fair Life
Ne bude li love... imate sansu da se prihvatite krampa i lopate... i civara...rei wrote:tako je sarafcina, jasta nego KOPANJEsarafcina lafcina wrote: Ako ti hipotezama odgovaras na hipoteze, onda je jedini nacin saznavanja KOPANJE . QED![]()
Na vama je da iznova ozivite tradiciju uz gromoglasno... Hej, haj brigade... na ORA Visoko.

-
rei
Fair Life wrote:Ne bude li love... imate sansu da se prihvatite krampa i lopate... i civara...rei wrote:tako je sarafcina, jasta nego KOPANJEsarafcina lafcina wrote: Ako ti hipotezama odgovaras na hipoteze, onda je jedini nacin saznavanja KOPANJE . QED![]()
Na vama je da iznova ozivite tradiciju uz gromoglasno... Hej, haj brigade... na ORA Visoko.
vi ste meni svi cirkus , ne citam vas ba odavno , zar nije simpaticno
sarafcina lafcina napisao.....
nefo fair, ti bi nama krampe, a ti iz australije da virkas ima li ili nema
...... ti si se doduse ono izjasnio i znas zasigurno da nema, blago tebi niti moras davat paJa niti moras kopat,
-
Ur
Evo mene opet, samo da "corlucim" postovanom "znanju". Ti jednostavno nikako da prestanes sa uvredama : ludi piramidalalalog. Vec si proglasio Osmanagica za nacionalnog neprijatelja br.1. Sa kojim pravom? I usudjujes da moje citate nazivas kvazinaucnim ? Pazi kako se izrazavas. Ja tebe jos nisam uvrijedio. Jos nisi odgovorio na moje pitanje: jesi li ti visokoobrazovana individua (prvenstveno arheologija i historija) pa mozes da Osmanagica nazivas ludim piramidalalalologom? Takvi kao ti su opanjkavali, ismijavali i palili na lomacama one koji su tvrdili da je Zemlja okrugla i da nije centar Kosmosa. Ostao vam je jos internet. Sreca da smo uklonili lomace. Veca opasnost od "piramidalalalologa" su ljudi tvog kova. nekako se moze progutati tvoje ismijavanje ljudi, ali svetih knjiga?! Prevrsio si svaku mjeru.
- helo
Ur slažem se u potpunosti sa tobom "znanje" se napuhalo nekom poztivnom enetgijom i prosipa svoju pamet i svoju teoriju. Mislim uredu je to iznositi svoje mišljenje o nekome svako ima pravo na to ali sada toliko omalovažavati čovjeka nije fer ni korektno. Znanje ti nevidiš isto kao i niko do sada dali je ispod tog brda nešto. Osmanagič vidi i to je to.Ur wrote:Evo mene opet, samo da "corlucim" postovanom "znanju". Ti jednostavno nikako da prestanes sa uvredama : ludi piramidalalalog. Vec si proglasio Osmanagica za nacionalnog neprijatelja br.1. Sa kojim pravom? I usudjujes da moje citate nazivas kvazinaucnim ? Pazi kako se izrazavas. Ja tebe jos nisam uvrijedio. Jos nisi odgovorio na moje pitanje: jesi li ti visokoobrazovana individua (prvenstveno arheologija i historija) pa mozes da Osmanagica nazivas ludim piramidalalalologom? Takvi kao ti su opanjkavali, ismijavali i palili na lomacama one koji su tvrdili da je Zemlja okrugla i da nije centar Kosmosa. Ostao vam je jos internet. Sreca da smo uklonili lomace. Veca opasnost od "piramidalalalologa" su ljudi tvog kova. nekako se moze progutati tvoje ismijavanje ljudi, ali svetih knjiga?! Prevrsio si svaku mjeru.
-
Prenj
???Ur wrote:Evo mene opet, samo da "corlucim" postovanom "znanju". Ti jednostavno nikako da prestanes sa uvredama : ludi piramidalalalog. Vec si proglasio Osmanagica za nacionalnog neprijatelja br.1. Sa kojim pravom? I usudjujes da moje citate nazivas kvazinaucnim ? Pazi kako se izrazavas. Ja tebe jos nisam uvrijedio. Jos nisi odgovorio na moje pitanje: jesi li ti visokoobrazovana individua (prvenstveno arheologija i historija) pa mozes da Osmanagica nazivas ludim piramidalalalologom? Takvi kao ti su opanjkavali, ismijavali i palili na lomacama one koji su tvrdili da je Zemlja okrugla i da nije centar Kosmosa. Ostao vam je jos internet. Sreca da smo uklonili lomace. Veca opasnost od "piramidalalalologa" su ljudi tvog kova. nekako se moze progutati tvoje ismijavanje ljudi, ali svetih knjiga?! Prevrsio si svaku mjeru.
Pa zar nisu neke pristalice svetih knjiga i osudile Giordana Bruna na lomacu???
-
znanje
Koje, je li ove?Edit wrote:znanje, stvarno si dosadan sa bogznakojimporedu kopiranjem ove "dubokoumne i dozlaboga duhovite" pricice...znanje wrote:O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom) ......
O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)
Logika sljedbenika kulta bosanske piramide je iracionalna. Isto kao i amaterova: "ono vam na grani nije ptica nego krokodil koji još nije prošao kroz evoluciju, ja to znam sto posto a to vam je već i opšte poznata stvar u nauci u kojoj ja nemam ni jedan dan obrazovanja ali to nije važno jer ja znam da je to tako i vi meni sad dajte milione u obliku fondacije da ja imam za sljedećih 5 godina da se bavim svojim istraživanjima o kojima nemam pojma kako to drugi rade a nije ni važno pošto sam ja putopisac s referencom koje nema ni na Amazon.com međutim ni to nije važno jer sam ja svoju knjigu na koju sam dodo 'disertacija' stavio na svoju web stranicu pa prema tome ja sam bolji naućnik od tih vaših u Bosni na koje se ufatila prašina jer oni nemaju svoje web stranice sa svoim disertacijama koje jest da su objavljene u relevantnim naučnim institucijama ali to nema veze jer je ta sva nauka ionako pogrešna a moje otkriće ruši cjelokupnu dosadašnju nauku kao što su japanski podvodni gradovi već srušili svjetsku nauku jer nije bilo tektonskih poremećaja u zadnjih 12000 godina iako zvanična nauka tvrdi suprotno ali oni ne znaju jer ja znam pošto sam ja na osnovu onih malih križića u pravcu četiri glavne strane svijeta na geodetskim mapama te satelistkih snimaka koji pokazuju petostrano brdo jednakopovršinskih strana koje odstupa od pravca glavnih strana svijeta za 40 stepeni što nema veze jer geofizičke bušotine pokazuju geološke anomalije za koje pustite vi šta vam Imamović i muzejuša prićaju da su neke nadgrobne ploće međutim ja znam sto posto da je to stepenica piramide pošto pomenuta geodetska mapa tj njeni križići jasno dokazuju istok-zapad čime sam ja otkrio prvu piramidu u Evropi koja je u Visokom a poznato je da kad stavite tup žilet u piramidu da se on sam naoštri a kad stavite kilu mesa da se ono nikad ne pokvari jer su vam piramide energetske ćakre iz ćega zaključujem da su drevne civilizacije kao npr. Maje koje sam ja već proglasio civilizacijom u svojoj neobjavljenoj disertaciji bez referenci bile na višem stupnju razvoja od današnje takozvane savremene civilizacije koja jest da mi je napravila avione da ja mogu ić lećat po dunjaluku i kameru da mogu slikat piramide i još svašta nješta drugo kao npr ovaj moj šešir i čizmice od krokodilske kože što vam sve skupa dokazuje moju hipotezu da je ptica koju vidite na grani zapravo krokodil kako sam ja u mom naučnom radu i pretpostavio".
-
Prenj
A da nas malo popustis sa ovim tekstom?znanje wrote:Koje, je li ove?Edit wrote:znanje, stvarno si dosadan sa bogznakojimporedu kopiranjem ove "dubokoumne i dozlaboga duhovite" pricice...znanje wrote:O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom) ......
O IRACIONALNOM NASUPROT RACIONALNOM (O neobrazovanom nasuprot obrazovanom)
...
-
Ur
Jesu Prenj, ali to nisu bile prave pristalice svetih knjiga. Zna se kakva je Crkva bila u to vrijeme. Vise materijalisticka, sa papama gorim od danasnjih kriminalaca i svestenstvom koje se grcevito drzalo za geocentricni sistem vise radi toga da bi ocuvali mase u neznanju i pokornosti nego radi prave vjere. Ni danas situacija nije mnogo drugacija. A ovaj tip, kako vidim i dalje tjera po svom. Pojam racionalnog i iracionalnog je relativan. Ponavljam, nekad je bilo racionalno vjerovanje da je Zemlja u centru svemira i da je ravna kao ploca. Uostalom, nema svrhe raspravljati sa Znanjem(koja ironija!). Covjek je uporan kao mazga. Krivo mu je sto postoje ljudi koji razmisljaju drugacije nego on. Najbolje bi bilo, za dobro njegovog dusevnog stanja, da se svi odmah slozimo sa njim i proglasimo Osmanagica ublehashem. Zao mi je Znanje, ali ne mogu svi razmisljati kao ti. To sto neko drugacije razmislja, ne znaci automatski da je iracionalan, vec da razmislja svojom glavom. Ljudi se od rodjenja bukvalno programiraju da prihvataju zdravo za gotovo stanje u svijetu oko sebe, ne pitajuci se pri tome, je li bas sve tako. Nekada je ljude "programirala" Crkva, danas to rade ljudi tipa Imamovica, sto je jos gore, jer oni predstavljaju zvanicnu nauku. A nauka, u danasnjem materijalisticki i egoisticki orijentisanom svijetu je sveto slovo. Medjutim, naucne teze se brzo mijenjaju. Ajnstajnove teorije se danas preispituju, posebno ona o brzini svijetlosti kao maksimalnoj brzini. Mnoge informacije se kriju od javnosti. Tipican primjer je pojava komete Neat -2001V1. Izmedju 18 i 19 februara 2003, ova kometa je prolazila pored sunca.Šta se u stvari tačno događalo sa kometom Neat (C-2001V1) prilikom njenog prolaza pored sunca trenutno je vrlo teško odrediti jer kako se čini NASA-i se ne može vjerovati.
Stručnjaci NASE prvo su zadržali, za oko 7 sati, a onda krivotvorili seriju snimaka sa satelita SOHO (Solar and Heliospheric Observatory), tako da se ne zna šta se tačno dogodilo u periodu prolaska komete pored sunca, između 18 i 19 februara 2003. Sudeći po burnim solarnim erupcijama koje su neprekidno trajale u toku 12 sati, postoji mogućnost da se kometa rascijepila na nekoliko djelova i postoji vjerovatnoća da je jedan njen dio udario u sunce nakon što je bio pogođen solarnim elektromagnetim talasom, koji je na momente dostizao dužinu od oko 8 miliona kilometara. Za sada nema zvaničih podataka kakav je stvarni ishod interakcije komete i sunca i da li je preostali dio komete promjenio pravac i kakve su implikacije svega toga.
S obzirom na ponašanje NASE, sa te strane istina se ni ne može očekivati.
Prema nezvaničnim izvorima, Kometa Neat (C-2002 V1) je zajedno sa oblakom gasova oko sebe veličine Jupitera, dok su podaci o veličini samog njenog jezgra dosta kontradiktorni i zavisno od izvora kreću se od nekoliko desetina kilometara pa sve do veličine planete Merkur.
U kom stepenu su današnja medija pod kontrolom najbolje govori podatak da ni jedna od ozbiljnijih agencija nije ni pomenula ovaj događaj. CNN se najviše bavio u ovom periodu nosom Michael-a Jackson-a i ljubavnim problemima Nicole Kidman. U kolikoj je mjeri Internet pod kontrolom najbolje govori činjenica da su većina sajtova koji su objavili informaciju o NASA-inom krivotvorenju podataka o kometi NEAT V1 - srušeni u toku od samo par sati. Ovaj podatak samo pokazuje, da se ne moze slijepo vjerovati medijima i savremenoj nauci. A ti "Znanje" i dalje ponavljaj svoju pricu. Ne bude li piramide, u redu. Bude li dokazano da ipak jeste piramida, onda se mozes pozdraviti sa svojom pricicom Iracionalno protiv Racionalnog.
Stručnjaci NASE prvo su zadržali, za oko 7 sati, a onda krivotvorili seriju snimaka sa satelita SOHO (Solar and Heliospheric Observatory), tako da se ne zna šta se tačno dogodilo u periodu prolaska komete pored sunca, između 18 i 19 februara 2003. Sudeći po burnim solarnim erupcijama koje su neprekidno trajale u toku 12 sati, postoji mogućnost da se kometa rascijepila na nekoliko djelova i postoji vjerovatnoća da je jedan njen dio udario u sunce nakon što je bio pogođen solarnim elektromagnetim talasom, koji je na momente dostizao dužinu od oko 8 miliona kilometara. Za sada nema zvaničih podataka kakav je stvarni ishod interakcije komete i sunca i da li je preostali dio komete promjenio pravac i kakve su implikacije svega toga.
S obzirom na ponašanje NASE, sa te strane istina se ni ne može očekivati.
Prema nezvaničnim izvorima, Kometa Neat (C-2002 V1) je zajedno sa oblakom gasova oko sebe veličine Jupitera, dok su podaci o veličini samog njenog jezgra dosta kontradiktorni i zavisno od izvora kreću se od nekoliko desetina kilometara pa sve do veličine planete Merkur.
U kom stepenu su današnja medija pod kontrolom najbolje govori podatak da ni jedna od ozbiljnijih agencija nije ni pomenula ovaj događaj. CNN se najviše bavio u ovom periodu nosom Michael-a Jackson-a i ljubavnim problemima Nicole Kidman. U kolikoj je mjeri Internet pod kontrolom najbolje govori činjenica da su većina sajtova koji su objavili informaciju o NASA-inom krivotvorenju podataka o kometi NEAT V1 - srušeni u toku od samo par sati. Ovaj podatak samo pokazuje, da se ne moze slijepo vjerovati medijima i savremenoj nauci. A ti "Znanje" i dalje ponavljaj svoju pricu. Ne bude li piramide, u redu. Bude li dokazano da ipak jeste piramida, onda se mozes pozdraviti sa svojom pricicom Iracionalno protiv Racionalnog.
-
B@snj@
REZULTATI TERENSKIH ISTRAŽNIH RADOVA OKO PIRAMIDE
I Z V J E Š T A J O GEOLOŠKOM ISPITIVANJU TLA NA LOKACIJI UZVIŠENJA "VISOČICA" U VISOKOM
http://piramida.blogger.ba/
I Z V J E Š T A J O GEOLOŠKOM ISPITIVANJU TLA NA LOKACIJI UZVIŠENJA "VISOČICA" U VISOKOM
-
horoz
Obzirom da si samo provokator, i to vrlo loš, ne čudi me i da lažeš. Promjeni nik u lažov, bolje ti stoji.znanje wrote:Navedi moje citate kad sam pomenuo bilo koju "svetu knjigu"..Ur wrote:...nekako se moze progutati tvoje ismijavanje ljudi, ali svetih knjiga?! Prevrsio si svaku mjeru.
a ima i ovo:znanje wrote:Citiranje religije u dokazivanju naučnih hipoteza = totalna kapitulacija.horoz wrote:Par komentara sa http://piramida.blogger.ba/:
U Kur´anu Allah dz.s. preporucuje vjernicima da putuju po svijetu i vide znamenja koja su ostavili ljudi koji su postojali prije nas i kaze da su oni veca znamenja po zemlji ostavili od ljudi koji su stvoreni kasnije...
Ti ajeti cine da povjerujem kako nije nemoguce da su ljudi prije 12 000 godina gradili piramide sto da ne!!!
Dakle postojala se razvijenije civilizacije nego sto mi mozemo i zamisliti Allah zna , a nama je dato samo malo znanja !!!
znanje wrote:horoz wrote:O vezi Kur'ana i nauke imaš milion stranica. Nemoj se tek tako olako ismijavat'![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
B@snj@
REZULTATI TERENSKIH ISTRAŽNIH RADOVA OKO PIRAMIDE
-
znanje
Šta ti je upitno u ovim citatima? Gdje sam to ja ismijavao "svete knjige"? Osim ako si prolupao pa ti je moje ismijavanje ovih interpretacija "svetih knjiga" isto što i ismijavanje samih knjiga? Nije tebe lahko skontati, kao ni ovaj ti primjer s nekakvom kometom. Svašta.horoz wrote:Obzirom da si samo provokator, i to vrlo loš, ne čudi me i da lažeš. Promjeni nik u lažov, bolje ti stoji.znanje wrote:Navedi moje citate kad sam pomenuo bilo koju "svetu knjigu"..Ur wrote:...nekako se moze progutati tvoje ismijavanje ljudi, ali svetih knjiga?! Prevrsio si svaku mjeru.
a ima i ovo:znanje wrote:Citiranje religije u dokazivanju naučnih hipoteza = totalna kapitulacija. :lol:horoz wrote:Par komentara sa http://piramida.blogger.ba/:
U Kur´anu Allah dz.s. preporucuje vjernicima da putuju po svijetu i vide znamenja koja su ostavili ljudi koji su postojali prije nas i kaze da su oni veca znamenja po zemlji ostavili od ljudi koji su stvoreni kasnije...
Ti ajeti cine da povjerujem kako nije nemoguce da su ljudi prije 12 000 godina gradili piramide sto da ne!!!
Dakle postojala se razvijenije civilizacije nego sto mi mozemo i zamisliti Allah zna , a nama je dato samo malo znanja !!!znanje wrote::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:horoz wrote:O vezi Kur'ana i nauke imaš milion stranica. Nemoj se tek tako olako ismijavat'