Suti, ako salik vidi da su slovenci nas naoruzavali a ne iranci...skocice mu pritisak.Dozer wrote: ↑23/01/2020 10:44
Kakve, bolan ne bio, sarkazam ima veze sa svim ovim?![]()
Osim ako ne mislis da su ta pisma s listom zelja - sarkasticna?
Nego, deder dokument bre, do-ku-ment!
Daj neku zahvalnicu Janezu za isporucene BK () i sve ostalo. Daj nesto, bilo sta sto potvrdjuje da je to doslo u BiH
Tvoja rijec, kao sto i sam znas, nije relevantna ni za sta![]()
Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- General War
#1226 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- General War
#1227 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Naravno, tad je isto ko i sad jako bitno bila nacionalna zatupljenost od parlamenta do predsjednistva, direktora firmi, a i vojske.Hank Paldum wrote: ↑23/01/2020 11:10Pokušavam dokazati da ako smo decenijama bili narodi u SFRJ, ako se nije forsiralo Jugoslovenstvo a Bosanac uopšte nije bio na popisu, ako je Željko iz Zenice bio Hrvat, Vladimir iz Mostara Srbin a Hasan iz Splita pripadao muslimanskom narodu onda se pitanje 24 za većinu ne smatra nakaradnim, čak i da je pitanje 24 glasilo drugačije ili da je popisni list bio drugačije uređen.Dozer wrote: ↑23/01/2020 00:34Tadasnji popisi nisu bili po normama kakve su trebale biti 2013. jer je BiH pristala da popis sprovede po pravilima EUROSTAT-a.Hank Paldum wrote: ↑23/01/2020 00:18 Da li je popis 1991. bio po kakvim normama? Ili prijašnji u SFRJ 1991 gdje su se Jovan iz Splita, Dejan iz Maribora i Petar iz Sarajeva isto izjašnjavali a nijedan nije vidio uživo Srbiju?
Razlika izmedju nabrojanih i, recimo, Alije iz Zagreba, Muharema iz Titograda i Teufika iz Novog Pazara koji su se isto izjasnili, a nijedan nije uzivo vidio BiH, je....?
Primijeni isti princip i na 3 Hrvata odnekud, po slobodnom izboru.
Spinujes i valjas gluposti. Pitanje br. 24 u 21. vijeku je bilo nakaradno i nije bilo u skladu ni sa cim s cim je trebalo biti, prvenstveno s pravilima EUROSTAT-a i cinjenicom da onako formulisano pitanje nije postojalo ni u jednoj jedinoj zemlji Evrope.
Uostalom, eto procitaj onog "Bosnjaka" sto CPT postavi. Mozda ti stosta postane jasnije kada se prenese na danas, a nije da se nema sta prenijeti... Isti mentalni sklop i danas kao i prije 130 godina...
I sta ti sad tacno pokusavas dokazati?
- BHCluster
#1228 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
I Muslimani i Srbi i Hrvati, kao i pripadnici drugih naroda i narodnosti koji žive u BiH, obezbjeduju i ostvaruju u njoj svoj nacionalni identitet i punu afirmaciju nacionalnih vrijednosti. Upravo iz tih razloga, iako se BiH ne definiše kao nacionalna država u klasicnom smislu, ona je uistinu i nacionalna država i za Srbe, i za Hrvate i za Muslimane i za pripadnike drugih naroda i narodnosti koji žive na njenom tlu.
- CPT
#1229 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Bio je transkript vec ovdje... Odbio je Milosevic a Momir nikad nije ni odlucivao.General War wrote: ↑23/01/2020 11:27Slobo, Momir, Tudjman.CPT wrote: ↑23/01/2020 09:34Samo jedna, Slobodan Milosevic. Slobodno provjeri.... Da ti olaksam:
https://www.nytimes.com/1991/10/26/worl ... urope.html
Istovremno sa Slovencima dogovarao odlazak iz SFRJ pod uslovem da se ne petljaju u vojni obracun sa HR i BiH.
- Dozer
#1230 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
CPT...daj ba te dokumente. Mojne sad bjezat. Nije valjda da ne znas naci? 
Mislim...javno su dostupni svima, pa i tebi. Ja ih samo ne znam naci, pa molim tebe za pomoc.
Mislim...javno su dostupni svima, pa i tebi. Ja ih samo ne znam naci, pa molim tebe za pomoc.
Last edited by Dozer on 23/01/2020 11:50, edited 1 time in total.
- General War
#1231 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Stav crne gore i srbije je bio identican, kao i stav hrvatske sa svojim zahtjevima.
- CPT
#1232 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ne, CG nije imala stav. Prije ili poslije toga. Imas transkript ljudi koji su bili na tom sastanku. U svakom slucaju nisu ga odbile tri strane vec samo jedna. Ona koje je planirala obracun sa HR&BiH. Ona trece (Alija) je radila na zadnjem pokusaj reorganizacije SFRJ sa Makedonijom.General War wrote: ↑23/01/2020 11:48 Stav crne gore i srbije je bio identican, kao i stav hrvatske sa svojim zahtjevima.
- Dozer
#1233 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Dokumente bre daj, do-ku-men-te! 
Last edited by Dozer on 23/01/2020 11:55, edited 1 time in total.
- MarlboroGold
#1234 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Dokumenti aka suplje price istomisljenika sa drugih foruma ili iz zivota. Kakve gluposti lupa ovo su novi leveli...
- CPT
#1235 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Dokumenti su dio dokumentacije koja je izasla kao razultat parlamentarne komisije (bilo je vise njih) i rada novinara. Sve dokumente mozes naci na jednom mjestu ako zelis: https://www.sanje.si/vimenudrzave-prikrivanje.html
Sve u najmanji detalj, cak i tablice kamiona.
- Dozer
#1236 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Pa, deder, iscupaj samo te koji se ticu ovog oruzja, majka mu stara. 
Znam da ih imas. Uslikaj bar mobitelom pa postavi slike. Nije da nema nacina
Znam da ih imas. Uslikaj bar mobitelom pa postavi slike. Nije da nema nacina
- 512MB
- CPT
#1238 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Dio sesira je ostao u Mariboru. Kao i jedan helikopter BiH za lebkuchene koje je preuzeo Fikret Abdic
- Dozer
#1239 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Jes', jes'...sjecam se i pancerica. Namjenske za specijalce i brdsko-planinske borbe 
Zaboravise samo skije, jbg...
Bila je i gomila 155-ica s naljepnicom "Help from friendly Slovenia".
CPT...daj te dokumente bre! Znam da volis dokumente, statistike, "zvanicne" info... Mislim...sega je da postavis Alijinu listu zelja, a istovremeno "zaboravis" postaviti i dokaze o isporuci
Ti si ozbiljan forumas, ne smijes sebi dozvoljavati takve gafove.
CPT...daj te dokumente bre! Znam da volis dokumente, statistike, "zvanicne" info... Mislim...sega je da postavis Alijinu listu zelja, a istovremeno "zaboravis" postaviti i dokaze o isporuci
- CPT
#1240 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Kao sto si ti postavio dokumente za municiju iz PPU? Za nocne transporte iz Beograda? itd, itd, itd.... Napises ime knjige u Google i kliknes na Images. Hoces znati?Dozer wrote: ↑23/01/2020 12:21 Jes', jes'...sjecam se i pancerica. Namjenske za specijalce i brdsko-planinske borbe
Ili kupis u trgovini i kupis knjigu tj. citavu trilogije, postoji u HR verziji. Svi dokumenti na jednom mjestu, sa puno slikica jer citati ocigledno ne volis.
- Dozer
#1241 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Opet red spina? Ma ok je, navikli smo.
PPU municija, kao sto mozes pretpostaviti, sigurno nije imala pratecu dokumentaciju. Ali to ne mijenja cinjenicu da smo mi ovdje pucali njom. Naravno, posto ne postoji "zvanicni dokument", to se za tebe nije ni desilo, jel' tako?
Ljudi koji su sjedili u spominjanim tenkovima, pa onda dezertirali, pricali to. Ja po sto kupio, po to prod'o. I to sam i jasno rekao.
E, vidis, sve dok ne postavis zvanicni dokument koji potvrdjuje isporuku s one liste zelja, smatracemo te zlonamjenrim lazovom. Moze li ovako?
Zaboravih spomenuti...interesantno je kako ti vjerujes agresorskim dokumentima kada zelis i kada tebi to odgovara, a ne vjerujes kad ti ne odgovara. A svi znamo da lazu cim zinu, al' eto... Ti valjda imas neki posebni sistem selekcije sta je istina, a sta laz. Hebo sta direktni svjedoci pricaju.
Oni tvrde i da nije bio genocid u Srebrenici. Vjerujes li im, na isti nacin kao i za tenkove?
PPU municija, kao sto mozes pretpostaviti, sigurno nije imala pratecu dokumentaciju. Ali to ne mijenja cinjenicu da smo mi ovdje pucali njom. Naravno, posto ne postoji "zvanicni dokument", to se za tebe nije ni desilo, jel' tako?
Ljudi koji su sjedili u spominjanim tenkovima, pa onda dezertirali, pricali to. Ja po sto kupio, po to prod'o. I to sam i jasno rekao.
E, vidis, sve dok ne postavis zvanicni dokument koji potvrdjuje isporuku s one liste zelja, smatracemo te zlonamjenrim lazovom. Moze li ovako?
Zaboravih spomenuti...interesantno je kako ti vjerujes agresorskim dokumentima kada zelis i kada tebi to odgovara, a ne vjerujes kad ti ne odgovara. A svi znamo da lazu cim zinu, al' eto... Ti valjda imas neki posebni sistem selekcije sta je istina, a sta laz. Hebo sta direktni svjedoci pricaju.
Oni tvrde i da nije bio genocid u Srebrenici. Vjerujes li im, na isti nacin kao i za tenkove?
- CPT
#1242 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ko je to "SMO". Koga ti to tacno predstavljas? PPU nije imela dokumentacijo jer je pala sa neba? Neko je valjda vozio do granice? Pustio preko granice? Dobacio do Sarajevao? Zar nije svercovana isto kao i naoruzanje iz SLO? Cuj, nije imalo pratece dokumentacijeDozer wrote: ↑23/01/2020 12:30 Opet red spina? Ma ok je, navikli smo.
E, vidis, sve dok ne postavis zvanicni dokument koji potvrdjuje isporuku s one liste zelja, smatracemo te zlonamjenrim lazovom. Moze li ovako?![]()
Ne znam ko je tebi sta pricao ali ti je ocigledno lagao. A ti to siris dalje. Tenkove mozes vidjeti na slikama i klipovima TV Beograda.

- CPT
#1243 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Kakvi crni "agresorski dokumenti"? Gdje tacno sam ja koristio bilo koji dokument iz Srbije ili povezan sa Srbijom? Kakve veze ima Srebrenica u citavoj prici?Dozer wrote: ↑23/01/2020 12:30 Opet red spina? Ma ok je, navikli smo.
- Dozer
#1244 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
I dvije slike dokazuju da se isto to nije desavalo i nocu? Dobar si ti meni...
A "mi" smo borci koji smo ovdje ratovali, za razliku od tebe, velikog ober branioca na tastaturi. Valjda imas dovoljno vijuga da to skontas... Ili ne...?
A "mi" smo borci koji smo ovdje ratovali, za razliku od tebe, velikog ober branioca na tastaturi. Valjda imas dovoljno vijuga da to skontas... Ili ne...?
- CPT
#1245 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Da, dokazuju da laz. Dokazuju zapravo vise lazi:
a) da se krilo (transport je u sred dana),
2) da se islo vagonima (ja vidim cestu),
3) da su bas ti isli u Vukovar (u Vukvar je isla jednica iz drugog kraja Srbije),
4) nisu znali kuda idu (sa tri prsta na tenku preko granice su isli saditi cvijece).
Znaci sve sto si rekao u toj prici je dokazana laz ali ti to i dalje siri jer su negdje cuo... Jer imas dokumente.
- Dozer
#1246 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Vidim ja da tebi bas sve treba crtati, kao pravom djetetu...
Jel' ovo snimila srbijanska TV? Jeste
Da li ti vjerujes u ovo sa slika i ono sto oni tvrde da je istina? Vjerujes.
Evo i jedna iz Srebrenice:

Da li je ovo VRS u Srebrenici? Jeste.
Da li je u Srebrenici pocinjen genocid? Jeste.
Da li ti vjerujes da oni nisu pocinili genocid u Srebrenici, jer oni tako tvrde? Sudeci po tvom nacinu rezonovanja - vjerujes.
Jbg...ne postoji nijedan njihov zvanicni dokument u kojem potvrdjuju da jesu, pa se to samim tim nije ni desilo, tj. nisu oni nista uradili, jel' tako...?
Jesteeeee!
Jel' se slika vodi kao dokaz necega...? Kod tebe da ( a i generalno). Dakle, i za slucaj da te handri kratkorocna amnezija pa ne pamtis nista starije od 15 sec., evo tvoje objave od maloprije...
Jesu ovo agresori? Jesu.
Jel' ovo snimila srbijanska TV? Jeste
Da li ti vjerujes u ovo sa slika i ono sto oni tvrde da je istina? Vjerujes.
Evo i jedna iz Srebrenice:

Da li je ovo VRS u Srebrenici? Jeste.
Da li je u Srebrenici pocinjen genocid? Jeste.
Da li ti vjerujes da oni nisu pocinili genocid u Srebrenici, jer oni tako tvrde? Sudeci po tvom nacinu rezonovanja - vjerujes.
Jbg...ne postoji nijedan njihov zvanicni dokument u kojem potvrdjuju da jesu, pa se to samim tim nije ni desilo, tj. nisu oni nista uradili, jel' tako...?
Jesteeeee!
Last edited by Dozer on 23/01/2020 12:50, edited 1 time in total.
- CPT
#1247 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ne, to se ne vodi kao agresorski dokument. To je reportaza emitovana u Srbiji za potrebe Srbije. Nema statusa "dokumenta", pogotovo ne "agresorskog dokumenta". Nema se tu sta osporavati u svakom slucaju. Ekipa TV Beograd snimila tenkove u sred bijela dana. Ne moras slusati sta novinar govori, ne moras mu ni vjerovati. Tenk, cesta, dan. Dovoljno?! Znaci neko laze.
Btw, gdje su ta dokumenta u vezi nocih prevoza tenkova u pravcu Vukovara? Ili su se i oni pali na Vukovar kao municija iz PPU na Sarajevo.
Btw, gdje su ta dokumenta u vezi nocih prevoza tenkova u pravcu Vukovara? Ili su se i oni pali na Vukovar kao municija iz PPU na Sarajevo.
- Dozer
#1248 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
I to sto je snimljeno nije nikakav dokaz nicega jer nema "satus" dokumenta...?CPT wrote: ↑23/01/2020 12:50 Ne, to se ne vodi kao agresorski dokument. To je reportaza emitovana u Srbiji za potrebe Srbije. Nema statusa "dokumenta", pogotovo ne "agresorskog dokumenta". Nema se tu sta osporavati u svakom slucaju. Ekipa TV Beograd snimila tenkove u sred bijela dana. Ne moras slusati sta novinar govori, ne moras mu ni vjerovati. Tenk, cesta, dan. Dovoljno?! Znaci neko laze.
Btw, gdje su ta dokumenta u vezi nocih prevoza tenkova u pravcu Vukovar?
A, Alijina lista zelja ti ima status dokumenta?
A, ako nije snimljeno nista nocu, to se onda nije ni desilo? Aferim, majstore
Btw, gdje su ti srbijanski dokumenti u vezi srebrenickog genocida i ucesca VRS i VJ u istom? Ili su i oni pali u Srebrenicu kao i PPU municija u Sarajevo?
P.S. CPT trenutno...

Last edited by Dozer on 23/01/2020 13:00, edited 1 time in total.
- CPT
#1249 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Hocemo jos jednom? Tvrditi da su tenkovi transportovi nocu pored javno dostupnih klipova i slika koju dokazuju suprotno je ... Ne trebas to dokazivati "dokumentima".Dozer wrote: ↑23/01/2020 12:53I to sto je snimljeno nije nikakav dokazz nicega jer nema "satus" dokumenta...?CPT wrote: ↑23/01/2020 12:50 Ne, to se ne vodi kao agresorski dokument. To je reportaza emitovana u Srbiji za potrebe Srbije. Nema statusa "dokumenta", pogotovo ne "agresorskog dokumenta". Nema se tu sta osporavati u svakom slucaju. Ekipa TV Beograd snimila tenkove u sred bijela dana. Ne moras slusati sta novinar govori, ne moras mu ni vjerovati. Tenk, cesta, dan. Dovoljno?! Znaci neko laze.
Btw, gdje su ta dokumenta u vezi nocih prevoza tenkova u pravcu Vukovar?
A Alinijna lista zelja ti ima status dokumenta?
A, ako nije snimljeno nista nocu, to se onda nije ni desilo? Aferim, majstore
Btw, gdje su ti srbijanski dokumenti u vezi srebrenickog genocida i ucesca VRS i VJ u istom?
Alijina lista zelje ima status dokumenta jer toj listi isporuceno naoruzanje. Tu listu prati garancija za placanje. Zbog te liste (i ne samo te) je osoba sa te liste optuzena za organizaciju i sverc naoruzanja u SLO. Zbog te liste je u SLO oduzet helikopter Bell RBIH koji je i danas u RS. Zbog te liste je pokrenuto vise parlamentarnih istraga (zadnja iz 2011) jer je nestalo naoruzanje iz skladista a i novac. Kontas majstore?
Malo manje tracaj, malo vise citaj.
- 512MB
#1250 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
O čemu se vi raspravljate tito dragi, mene brine što nema snijega, a podmazo skije ima mjesec