Kolinda Grabar-Kitarović

Locked
cyprus

#1226 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by cyprus »

Lincoln-Burrows wrote:...zna se i da je Klis bio okupiran par godina ali nisu tu Osmanlije baš puno bile.
111 godina, ako se ne varam :)
horkesh

#1227 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by horkesh »

cyprus wrote:
Lincoln-Burrows wrote:...zna se i da je Klis bio okupiran par godina ali nisu tu Osmanlije baš puno bile.
111 godina, ako se ne varam :)
A onda ga je "oslobodila" - Venecija :-)

I džamiju pretvorila u crkvu :thumbup:
choxnox

#1228 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by choxnox »

Zagreb ce da postane novi evropski Jeruzalem.
Haman2

#1229 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Haman2 »

Najzgodnija predsjednica u svijetu. Nema predsjednice koja moze stati pored nje u kupacem kostimu. To je ponos Hrvatske. Mislim da je ocekuje i drugi mandat. Da li ce promijeniti retoriku prema BiH ostaje da vidimo. Sve su prilike da ce biti jos zesca u opaskama prema BiH na sramatu Hrvatske i nje same.
Image
Hafis

#1230 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hafis »

Haman2 wrote:Najzgodnija predsjednica u svijetu. Nema predsjednice koja moze stati pored nje u kupacem kostimu. To je ponos Hrvatske. Mislim da je ocekuje i drugi mandat. Da li ce promijeniti retoriku prema BiH ostaje da vidimo. Sve su prilike da ce biti jos zesca u opaskama prema BiH na sramatu Hrvatske i nje same.
Image
Ma daj. Čuj najljepša. Kad bi se naša Sebija skinula u kostim vidio bi onda čija majka crnu vunu prede.
Benjo34

#1231 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Benjo34 »

Kao što sam neki dan ovdje baš pisao, ma šta oni uradili, zapad vidi pravu istinu

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/de ... u-kampanju
dembele

#1232 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by dembele »

Haman2 wrote:Najzgodnija predsjednica u svijetu. Nema predsjednice koja moze stati pored nje u kupacem kostimu. To je ponos Hrvatske. Mislim da je ocekuje i drugi mandat. Da li ce promijeniti retoriku prema BiH ostaje da vidimo. Sve su prilike da ce biti jos zesca u opaskama prema BiH na sramatu Hrvatske i nje same.
Image
Grehota je kritikovati ovakve zračne jastuke. Vidim da je i zadnji trap u odličnom stanju. Povlačim sve loše što sam napisao o Kolindici.
Vivat Croatia!
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1233 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by pici »

Image
Image
wewa

#1234 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by wewa »

Hafis

#1235 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hafis »

A nije im baš uspjelo to ''raskrinkavanje''.
Ono je ipak Kolinda od prije nekih 3-4 godine, a ova autorica tog ''rakrinkavanja'' Biljana Livančić-Mili vjerojatno je neki ljubomorni gabor ravan k'o daska petica :)
Haman2

#1236 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Haman2 »

Ne znam zasto se Hafis buni. Zena izgleda super i nema konkurenciju medju predsjednicama drzava u svjetu. Sabija nije predsjednica drzave a osim toga u fizickom smislu se ne moze porediti sa Kolindom .
Point.

#1237 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Point. »

Ne znam što se Hafis uhvatio Kolinde kao "svoje", njegov legitimni predstavnik žeMskog pola je Borjana Krišto.
Haman2

#1238 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Haman2 »

Ne znam sta Hafisu kao Hrvatu smeta ako Hrvatska ima izuzetno zgodnu predsjednicu. Mnogi narodi diljem svijeta bi se ponosili zbog toga. Ja mislim da se mnogi Hrvati i ponose svojom predsjednicom i da ce joj omoguciti da pobijedi na sledecim izborima, kako bih predstavljala na najbolji nacin naredne 4 godine.

Image
Hafis

#1239 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Hafis »

Haman2 wrote:Ne znam sta Hafisu kao Hrvatu smeta ako Hrvatska ima izuzetno zgodnu predsjednicu. Mnogi narodi diljem svijeta bi se ponosili zbog toga. Ja mislim da se mnogi Hrvati i ponose svojom predsjednicom i da ce joj omoguciti da pobijedi na sledecim izborima, kako bih predstavljala na najbolji nacin naredne 4 godine.

Image
Ma svejedno, zgodna-nezgodna, ali trenutno joj nije nimalo lahko:

JOSIPOVIĆ BRUTALNO ISMIJAO KOLINDU
REAKCJE* NA GOVOR HRVATSKE PREDSJEDNICE: "OSJEĆA SE PANIKA KOD** KOLINDE"

*poslovična pravopisna aljkavost i nepismenost koja postaje polako zaštitni znak Sa medija
** Čovjek može recimo stajati KOD trafike, ali ne može osjećati paniku KOD nekog drugog

Znači, nakon što je bila izvan sebe, što joj je očitana lekcija, što je secirana, što se pogubila, što se Dodik opasno naljutio na nju, sad je brutalno ismijana i osjeti se panika u njoj.
Dobro je ikako i živa što joj se sve izdešavalo u dva dana, a ne još da dobro izgleda.
Škobo Habu

#1240 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Škobo Habu »

Sve je ovo domaća šaša dok Janezi ne ospu paljbu:

https://www.blic.rs/vesti/svet/raskol-h ... -i/tjv70wb
Haman2

#1241 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Haman2 »

Ja govorim o fizickom izgledu predsjednice Hrvatske.Njena politika je nesto sasvuim drugo i o tome sam napisao nekoliko recenica, pa nema potrebe da ponavljam. Kratko receno, lijepa zena koju vecina Hrvata podrzava. Naravno, kao i svaki drugi politicar ima svojih protivnika. Ja nisam pristalica njene politike, koja je povrsna, zlonzmjerna ili drugim rijecima receno nacional-sovinisticka.
SmokingMan

#1242 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by SmokingMan »

problemnatravunu

#1243 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by problemnatravunu »

Haman2 wrote:Ja govorim o fizickom izgledu predsjednice Hrvatske.Njena politika je nesto sasvuim drugo i o tome sam napisao nekoliko recenica, pa nema potrebe da ponavljam. Kratko receno, lijepa zena koju vecina Hrvata podrzava. Naravno, kao i svaki drugi politicar ima svojih protivnika. Ja nisam pristalica njene politike, koja je povrsna, zlonzmjerna ili drugim rijecima receno nacional-sovinisticka.
Fizički izgled , barem kod mene , ima vrlo kratak rok trajanja ako vidim i čujem da iz osobe izlazi mržnja, glupost i fašizam....a predsjednica je definitivno priglupa, snažno koketira sa fašizmom, i često je puna mržnje i cinizma koji ne mogu da se ne primijete !!
Bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u N1 Studiju uživo komentirao je govor predsjednice Kolinde Grabar Kitarović iz Knina, te ga je ocijenio krajnje neprimjerenim.

"Jučerašnji govor predsjednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Riječ je o nedopustivom nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorilo, nego je imala i čudnu gestikulaciju, pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola", kazao je Josipović.

"Predsjednik bi se trebao, ali se ne mora držati protokola. Ovo je potpuno nesuvisli nastup koji je bio još samo jedan loš korak u ovogodišnjem obilježavaju Dana zahvalnosti. Opća slika te predstave bila je jako ružna, desničari koji viču Za dom spremni... Cijela se priredba pokazala kao desničarski dernek, što doista ne valja", poručio je Josipović.
Kometar predsjednice kako je htjela i sama uzeti pušku i otići u rat smatra veoma neumjesnim.

"Nitko od nje ne očekuje da se pravda što nije išla u rat, ona je tada radila neke druge stvari. Ali kada ona cirkusira, onda to otvara različite rasprave. Ne mislim da će joj se ovaj nastup u Kninu dobro odraziti na rejting za kojim toliko trči", naglasio je Josipović.

"Obljetnica Oluje nije mjesto ni za kakvu stranačku ni osobnu promidžbu. Ona je proslavu stavila u kontekst vlastite političke promocije. Kada sam ja bio predsjednik nisam nešto posebno objavio kandidaturu za drugi mandat, smatra se nekako prirodnim da aktualni predsjednik ide u kampanju. Objava kandidature je samo jedan deklarativni momenat, ne treba od objave kandidaturu praviti pompu", rekao je Josipović.

Kazao je kako u nekom društvu koje je dobro strukturirao kandidat kao što je Kolinda Grabar Kitarović ne bi imao nikave izglede.

"Naše društvo je u regresiji, previše je pomanjkanja kvalitetnih vrijednosti, pa me ne bi previše začudilo da ona i pobijedi. Ona sada, za aktualnu predsjednicu, ima iznimno nisku potporu. Ne treba iz toga izvlačiti neke prevelike zaključke, jer ona kao kandidatkinja HDZ-a ima veliku prednost zbog snažne stranačke mašinerije. Plenković razumije da bez obzira na to kakva je Grabar-Kitarović kandidat, njena pobjeda znači podršku stranci na idućim izborima. Mislim da će HDZ sve učiniti da njihov kandidat pobijedi, ali se nadam da će i druge stranke to učiniti", rekao je Josipović.
Stari

#1244 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Stari »

Čitao onaj austrijski članak o njoj pa me to punukalo da malo obratim pažnju ... odgledao sam i ovo šta Josipović govori na tv...pa rekoh daj da odgledam i taj govor ... ma joj ... nisam slabog stomaka ni živaca ... ali nisam mogao to slušati do kraja .... Nakrhala se dobro nečega ... na onom suncu i vrućini i ne treba puno ... 2- 3 loze bi i meni bilo dosta da zafitiljim ... ali YBM-liga što bi reko naš svijet : "što trijezan misli - pjan govori"
Haman2

#1245 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Haman2 »

Ja sam hvali fizicki izgledu a ne ono sto ona prica. I dalje mislim da Hrvati imaju najljepsu predsjednicu u fizickom smislu ali i najslabijeg predsjednika u politickom smislu.
Stari

#1246 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by Stari »

Pa dobro od one srpske Ane Brnabićke jest bolja svakako ... mada je to stvar slabe konkurencije .... bilo-kako-bilo ... mislim ... ovo je podforum politika ... odrugim stvarima ima pod forum "ljubav i sex" , "ostali sportovi" isl :D
jazzer

#1247 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by jazzer »

Ne bih nista komentarisao, samo da postavim sliku jos jednom, vrijedi :)

Image
dembele

#1248 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by dembele »

jazzer wrote:Ne bih nista komentarisao, samo da postavim sliku jos jednom, vrijedi :)

Image
Kaže jedan moj haver:"Ušo' bi u nju ko' migrant u Njemačku."
Kažem ja njemu:Bogami kako sada ulaze u Njemačku, slabo bi ti hajrovo od Kolinde :D
mO k3

#1249 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by mO k3 »

dembele wrote:
jazzer wrote:Ne bih nista komentarisao, samo da postavim sliku jos jednom, vrijedi :)

Image
Kaže jedan moj haver:"Ušo' bi u nju ko' migrant u Njemačku."
Kažem ja njemu:Bogami kako sada ulaze u Njemačku, slabo bi ti hajrovo od Kolinde :D
veliki jebach taj tvoj jaran , taki bolidi su mi najbolji luzeri .....
dembele

#1250 Re: Kolinda Grabar-Kitarović

Post by dembele »

Pa dobro kao i većina ovdje. :D
A zaljubio se čoek, šta'š
Locked