Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
-
Niemand
#1226 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ne bi da sitnicarim, al rekose da islamofobija nije rasizam neki dan. 
- jeza u ledja
#1227 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Isti kurac, drugo pakovanje.Niemand wrote:Ne bi da sitnicarim, al rekose da islamofobija nije rasizam neki dan.
-
Bodkin
#1228 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Pa i nijeNiemand wrote:Ne bi da sitnicarim, al rekose da islamofobija nije rasizam neki dan.
- jeza u ledja
#1229 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Dobro evo ako ce ti bit lakse - u 90% slucajeva jeste.Bodkin wrote:Pa i nijeNiemand wrote:Ne bi da sitnicarim, al rekose da islamofobija nije rasizam neki dan.
U slucaju ovog debila iz Australije sigurno jeste.
- LBVIEW
#1230 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Ne znam da je iko, osim Cede Jovanovica, stvari nazvao pravim imenom, dakle priznao genocid i UZP, o odustajanju od teritorijalnih pretenzija i prestanku instruiranja Dodicka i njemu slicnih na razjebavanju drzave da ne govorim.Instucionalno slavljenje zlocina i zlocinaca, revizija historije, potpuna fasizacija drustva itd. su tekovine danasnje Srbije i RS-a. Osim par kritickih glasica poput Susnice i Bursaca, autisticna, fasizirana i empatije lisena masa skoro 30 godina nakon rata.jeza u ledja wrote:Ne trebas elaborirati, shvatio sam i prvi puta. Tebi su Djindjic i Seselj potpuno isti (sto se tice Bosnjaka). Partizani i cetnici isto.LBVIEW wrote: Ne, nego cilj srpske politike jos od srpskih ustanaka. Seselj, Milosevic, Vucic, Jeremic, Kostunica, Tadic ili Djindjic - za BiH i Bosnjake isti kurac, jel' treba mozda elaborirati? Cilj je uvijek isti - prosirenje na nas racun i smanjenje naseg zivotnog prostora, zaboli me kako ce neki to protumaciti, prvo dobrosusjedsvo na djelu bez fraza o istom, pa onda kuknjava o "generalizaciji".
A srpski fasizam je ziv i zdrav i prijetnja opstanku BiH i Bosnjaka, dakle ne radi se o nekom hiru, pokusaju sukanja i sl.
To je notorna glupost koju moze izreci samo okorjeli nacionalista.
Prema tome nema potrebe da vrludamo.
Vidjeces sutra reakcije demokrata, strpi se malo
-
Bodkin
#1231 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Nije. Nema to veze sa bojom kozejeza u ledja wrote:Dobro evo ako ce ti bit lakse - u 90% slucajeva jeste.Bodkin wrote:Pa i nijeNiemand wrote:Ne bi da sitnicarim, al rekose da islamofobija nije rasizam neki dan.
U slucaju ovog debila iz Australije sigurno jeste.
-
Bodkin
#1232 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
E cuj nas zivotni prostor
svaka slicnost sa nacistickom ideologijom je slucajna
- jeza u ledja
#1233 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Itekako ima. Jest, samo slucajno su zrtve smedje boje.Bodkin wrote: Nije. Nema to veze sa bojom koze
Ma mislim, nazovi kako hoces. Krscanski fundamentalizam, jel moze tako?
-
Niemand
#1234 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Mislim da se to dvoje najcesce preklapa. Indijce recimo ni ne pitaju sta su, ako licis na muslimana i ti ces dobiti svoje, a to je boja koze. Prije par godina recimo ona ubistva u kansasu, lik je ubio indijce jer je mislio da su iranci i "mars iz moje zemlje teroristi".
- jeza u ledja
#1235 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Nemam ja nista od toga sto ce kakav Ceda priznati genocid. Ili npr ko Dodik da se od liberalnog miljenika Zapada pretvori u cetalja. Malo tu treba vise od supljih rijeci.LBVIEW wrote:Ne znam da je iko, osim Cede Jovanovica, stvari nazvao pravim imenom, dakle priznao genocid i UZP, o odustajanju od teritorijalnih pretenzija i prestanku instruiranja Dodicka i njemu slicnih na razjebavanju drzave da ne govorim.Instucionalno slavljenje zlocina i zlocinaca, revizija historije, potpuna fasizacija drustva itd. su tekovine danasnje Srbije i RS-a. Osim par kritickih glasica poput Susnice i Bursaca, autisticna, fasizirana i empatije lisena masa skoro 30 godina nakon rata.jeza u ledja wrote:Ne trebas elaborirati, shvatio sam i prvi puta. Tebi su Djindjic i Seselj potpuno isti (sto se tice Bosnjaka). Partizani i cetnici isto.LBVIEW wrote: Ne, nego cilj srpske politike jos od srpskih ustanaka. Seselj, Milosevic, Vucic, Jeremic, Kostunica, Tadic ili Djindjic - za BiH i Bosnjake isti kurac, jel' treba mozda elaborirati? Cilj je uvijek isti - prosirenje na nas racun i smanjenje naseg zivotnog prostora, zaboli me kako ce neki to protumaciti, prvo dobrosusjedsvo na djelu bez fraza o istom, pa onda kuknjava o "generalizaciji".
A srpski fasizam je ziv i zdrav i prijetnja opstanku BiH i Bosnjaka, dakle ne radi se o nekom hiru, pokusaju sukanja i sl.
Prema tome nema potrebe da vrludamo.I kad se ukaze na cinjenice, ti mene prozivas za naconalizam.
![]()
Vidjeces sutra reakcije demokrata, strpi se malo
Samo ti kazem kako zvucis.
-
RIMADLJOD
#1236 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Oj grob te jebo. Bošnjaci su jedinstveni po tome što su evropski ljudi po antropološkim odlikama. Samo izađite na ulice Sarajeva i DOBRO pogledajte kako izgledaju pokrivene djevojke. DOBRO POGLEDAJTE! jer ja jesam i primjetio sam jednu stvar: visoke, vitke, plavih ili zelenih očiju, blijedog tena i gracilne tjelesne građe za DRASTIČNU razliku od žena TURAKA, ARAPA i slično (niskih sa širokim guzovima). Bošnjaci su rasno ljudi evropske krvi iako im je vjera Islam ta ih činjenica drastično razlikuje od svih drugih muslimana svijeta! Ukoliko Bošnjaci SE BUDU SAMOIDENTIFICIRALI SA OSTALIM MUSLIMANIMA (KOJI I JESU TAMNOPUTI ITD...) I ZAUZIMATI NJIHOVE POLITIČKE POZICIJE ONDA ĆE SE I OPRAVDATI TEZA VELIKOSRPSKOĆETNIČKE KAKO GOD ŽELITE IDEOLOGIJE (još jedna stvar: pogledajte Srbe, veliki ih je broj crne kose, tamnije puti, zaobljenih glava, = veliki procenat turske krvi) , jer time će se htjeti predstaviti Bošnjaci kao petokolonaši evropskog naslijeđa i eventualna zona priliva tamnoputih istočnjačkih uticaja, a već je tu i jak s obzirom na običaj dudlanja cijevi (šiša, turbofolk, muškarci sa bradicama vazdan u trenerkama i sl.).
Last edited by RIMADLJOD on 21/03/2019 02:05, edited 2 times in total.
-
breuer
#1237 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Bošnjaci su Goti
-
RIMADLJOD
#1238 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
I da jesu, Goti su historijski gledano evropski narod.breuer wrote:Bošnjaci su Goti
- Matzan
#1239 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
pustopoljina wrote:Mozete li, molim vas, umjesto te nidjeveze rijeci koristiti nasu?insomnia78 wrote:Sta je ovdje Hipokritno?
Licemjer
I licemjerno.
?
Bila bi to čista hipokrizija.
- fakat
#1240 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Tomahawk11 wrote:Kakva gromada od žene ova premijerka Novog Zelanda
-
hAZNADAR
#1241 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Hajd da cujem da postoji evropska krv. I da nas isticanje bjeline spasava.RIMADLJOD wrote:Oj grob te jebo. Bošnjaci su jedinstveni po tome što su evropski ljudi po antropološkim odlikama. Samo izađite na ulice Sarajeva i DOBRO pogledajte kako izgledaju pokrivene djevojke. DOBRO POGLEDAJTE! jer ja jesam i primjetio sam jednu stvar: visoke, vitke, plavih ili zelenih očiju, blijedog tena i gracilne tjelesne građe za DRASTIČNU razliku od žena TURAKA, ARAPA i slično (niskih sa širokim guzovima). Bošnjaci su rasno ljudi evropske krvi iako im je vjera Islam ta ih činjenica drastično razlikuje od svih drugih muslimana svijeta! Ukoliko Bošnjaci SE BUDU SAMOIDENTIFICIRALI SA OSTALIM MUSLIMANIMA (KOJI I JESU TAMNOPUTI ITD...) I ZAUZIMATI NJIHOVE POLITIČKE POZICIJE ONDA ĆE SE I OPRAVDATI TEZA VELIKOSRPSKOĆETNIČKE KAKO GOD ŽELITE IDEOLOGIJE (još jedna stvar: pogledajte Srbe, veliki ih je broj crne kose, tamnije puti, zaobljenih glava, = veliki procenat turske krvi) , jer time će se htjeti predstaviti Bošnjaci kao petokolonaši evropskog naslijeđa i eventualna zona priliva tamnoputih istočnjačkih uticaja, a već je tu i jak s obzirom na običaj dudlanja cijevi (šiša, turbofolk, muškarci sa bradicama vazdan u trenerkama i sl.).
Pitanje je samo da li si iskren ili ovdje igras neku igricu-
- choxnox
#1242 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Dodje lik i nabaljezga svakakvh gluposti da ni svjestan nije koliko se bez potrebe provaljuje i kakve budalastine lupa.
Da ti sumiram posto nisam siguran da ces shvatiti:
Isto kao i SDS i SNSD u proslom mandatu. SDS sve fino medi, koalicija sa SDA, pro-EU orjentisani, ovo-ono, a kada dodje pitanje (veliko)srpskog nacionalizma SDS obuce svoje staro odijelo i gazi sve sto ima veze sa BIH. Zato su oni bili puno opasniji od SNSD-a - jedna prica danas, druga prica sutra, nesto kao i Hrvati i HDZ. Sa SNSD-om si barem tu cist i znas tacno sta misle i to ne kriju.
Ostale gluposti mi se ne da navoditi. Ko je shvatio poentu, shvatio.
Da ne bih citirao sve gluposti evo ova prva, a onda pogledaj malo brojke na: https://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjan ... /180711098jeza u ledja wrote:Politika Seselja i slicnih je Kavlovac-Vivovitica. Ti tvrdis da je to zelja svih Srba. Ta tvoja tvrdnja tebe cini, kakvim? Ne znam sta sam ja tu izvrnuo?
Da ti sumiram posto nisam siguran da ces shvatiti:
Ako tebi 3 od 4 ispitanika ne cine vecinu i opravdavaju generalizaciju onda nemamo mi vise o cemu pricati.Ispitanici srpske nacionalnosti, njih 73,6% misli da je Radovan Karadžić heroj.
Uzmi popis iz 2013. u sake i pogledaj koliko stanovnika RS-a ima npr. samo osnovno obrazovanje pa ces interpolacijom dobiti da je postotak Srba koji podrzavaju velikosrpsku ideologiju daleko veci od navedenih cifara.Ako bi se izvlačio profil tipičnog ispitanika koji misli da je naprimjer Mladić heroj - to bi bio muškarac stariji od 56 godina, ima osnovno obrazovanje i živi van grada.
- Muškarac
- stariji od 56 godina
- osnovno obrazovanje
- živi van grada
Djindjic i Seselj jesu isti, samo je Djindjic bio malo mudri, ono kao ko fol pro-zapadno orjentisani da bi stekao naklonost Zapada, ali je ideoloski bio na istom nivou kao Milosevic, Karadzic, Kostunica, Vucic. Onaj ko to nije vidio je ili glup ili namjerno presucuje istinu.jeza u ledja wrote:Ne trebas elaborirati, shvatio sam i prvi puta. Tebi su Djindjic i Seselj potpuno isti (sto se tice Bosnjaka). Partizani i cetnici isto.LBVIEW wrote: Ne, nego cilj srpske politike jos od srpskih ustanaka. Seselj, Milosevic, Vucic, Jeremic, Kostunica, Tadic ili Djindjic - za BiH i Bosnjake isti kurac, jel' treba mozda elaborirati? Cilj je uvijek isti - prosirenje na nas racun i smanjenje naseg zivotnog prostora, zaboli me kako ce neki to protumaciti, prvo dobrosusjedsvo na djelu bez fraza o istom, pa onda kuknjava o "generalizaciji".
Prema tome nema potrebe da vrludamo.
Isto kao i SDS i SNSD u proslom mandatu. SDS sve fino medi, koalicija sa SDA, pro-EU orjentisani, ovo-ono, a kada dodje pitanje (veliko)srpskog nacionalizma SDS obuce svoje staro odijelo i gazi sve sto ima veze sa BIH. Zato su oni bili puno opasniji od SNSD-a - jedna prica danas, druga prica sutra, nesto kao i Hrvati i HDZ. Sa SNSD-om si barem tu cist i znas tacno sta misle i to ne kriju.
-
hAZNADAR
#1243 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Shvatio je ko zna. Pokusavas objasniti neke stvari onima koji samo vide ko je gradska raja i kulturan a ko papak.choxnox wrote:
Djindjic i Seselj jesu isti, samo je Djindjic bio malo mudri, ono kao ko fol pro-zapadno orjentisani da bi stekao naklonost Zapada, ali je ideoloski bio na istom nivou kao Milosevic, Karadzic, Kostunica, Vucic. Onaj ko to nije vidio je ili glup ili namjerno presucuje istinu.
Politiku ne vide - samo stajling.
-
Niemand
#1244 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
RIMADLJOD wrote:Oj grob te jebo. Bošnjaci su jedinstveni po tome što su evropski ljudi po antropološkim odlikama. Samo izađite na ulice Sarajeva i DOBRO pogledajte kako izgledaju pokrivene djevojke. DOBRO POGLEDAJTE! jer ja jesam i primjetio sam jednu stvar: visoke, vitke, plavih ili zelenih očiju, blijedog tena i gracilne tjelesne građe za DRASTIČNU razliku od žena TURAKA, ARAPA i slično (niskih sa širokim guzovima). Bošnjaci su rasno ljudi evropske krvi iako im je vjera Islam ta ih činjenica drastično razlikuje od svih drugih muslimana svijeta! Ukoliko Bošnjaci SE BUDU SAMOIDENTIFICIRALI SA OSTALIM MUSLIMANIMA (KOJI I JESU TAMNOPUTI ITD...) I ZAUZIMATI NJIHOVE POLITIČKE POZICIJE ONDA ĆE SE I OPRAVDATI TEZA VELIKOSRPSKOĆETNIČKE KAKO GOD ŽELITE IDEOLOGIJE (još jedna stvar: pogledajte Srbe, veliki ih je broj crne kose, tamnije puti, zaobljenih glava, = veliki procenat turske krvi) , jer time će se htjeti predstaviti Bošnjaci kao petokolonaši evropskog naslijeđa i eventualna zona priliva tamnoputih istočnjačkih uticaja, a već je tu i jak s obzirom na običaj dudlanja cijevi (šiša, turbofolk, muškarci sa bradicama vazdan u trenerkama i sl.).
-
Benjo34
#1245 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
RIMADLJOD wrote:Oj grob te jebo. Bošnjaci su jedinstveni po tome što su evropski ljudi po antropološkim odlikama. Samo izađite na ulice Sarajeva i DOBRO pogledajte kako izgledaju pokrivene djevojke. DOBRO POGLEDAJTE! jer ja jesam i primjetio sam jednu stvar: visoke, vitke, plavih ili zelenih očiju, blijedog tena i gracilne tjelesne građe za DRASTIČNU razliku od žena TURAKA, ARAPA i slično (niskih sa širokim guzovima). Bošnjaci su rasno ljudi evropske krvi iako im je vjera Islam ta ih činjenica drastično razlikuje od svih drugih muslimana svijeta! Ukoliko Bošnjaci SE BUDU SAMOIDENTIFICIRALI SA OSTALIM MUSLIMANIMA (KOJI I JESU TAMNOPUTI ITD...) I ZAUZIMATI NJIHOVE POLITIČKE POZICIJE ONDA ĆE SE I OPRAVDATI TEZA VELIKOSRPSKOĆETNIČKE KAKO GOD ŽELITE IDEOLOGIJE (još jedna stvar: pogledajte Srbe, veliki ih je broj crne kose, tamnije puti, zaobljenih glava, = veliki procenat turske krvi) , jer time će se htjeti predstaviti Bošnjaci kao petokolonaši evropskog naslijeđa i eventualna zona priliva tamnoputih istočnjačkih uticaja, a već je tu i jak s obzirom na običaj dudlanja cijevi (šiša, turbofolk, muškarci sa bradicama vazdan u trenerkama i sl.).
Niske i široki guzovi veliš...šta reče ono gdje su takve
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1246 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Dragan Bursać
13 sati ·
Na Novom Zelandu u terorističkom napadu ubijeno 50 muslimana. Premijerka Novog Zelanda u roku od par dana kaže da će emitirat ezan i stvoriti sigurno okruženje za muslimane.
U BiH pobijeno, spaljeno u genocidu i zločinima 70 hiljada Bošnjaka. Dodik kaže da ezan aralauče.
To je ta civilizacijska razlika! Na žalost, još uvijek nepremostiva.
- LBVIEW
#1247 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
E vidis, namjerno sam upotrijebio tu sintagmu koja je opceprihvacena i omiljena kod onih koji se pozivaju na "narodnu volju", drve o "zemlji gdje su im grobovi", ispravljaju "vekovne nepravde" u duhu "ko se ne osveti taj se ne posveti" u kontinuitetu od 150-200 godina, preko ledja susjeda i komsija, prvenstveno Bosnjaka.Bodkin wrote:E cuj nas zivotni prostorsvaka slicnost sa nacistickom ideologijom je slucajna
Imas li sto na to reci, ili ti je i to smesno?
- LBVIEW
#1248 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Tomahawk11 wrote:Dragan Bursać
13 sati ·
Na Novom Zelandu u terorističkom napadu ubijeno 50 muslimana. Premijerka Novog Zelanda u roku od par dana kaže da će emitirat ezan i stvoriti sigurno okruženje za muslimane.
U BiH pobijeno, spaljeno u genocidu i zločinima 70 hiljada Bošnjaka. Dodik kaže da ezan aralauče.
To je ta civilizacijska razlika! Na žalost, još uvijek nepremostiva.
E, o tome je ovdje rijec cijelo vrijeme.
-
Bodkin
#1249 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Da je bio u bosni ne bi ni jedna zrtva bila smedje boje. Sve zrtve u parizu su bijelci. Glupo je i pricati o tome jer boja koze nije bitnajeza u ledja wrote:Itekako ima. Jest, samo slucajno su zrtve smedje boje.Bodkin wrote: Nije. Nema to veze sa bojom koze
Ma mislim, nazovi kako hoces. Krscanski fundamentalizam, jel moze tako?
- fakat
#1250 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Bajkeri na Novom Zelandu nude zastitu ispred dzamija. Huligani u Srbiji i RS skandiraju "noz, zica, Srebrenica". Ne jedan ili dvojica budala nego cijela tribina. Kazne za to nema. Nema grada sa srpskom vecinom bez murala Mladicu ili Karadzicu i bez ulice Draze Mihajlovica.LBVIEW wrote:Tomahawk11 wrote:Dragan Bursać
13 sati ·
To je ta civilizacijska razlika! Na žalost, još uvijek nepremostiva.![]()
E, o tome je ovdje rijec cijelo vrijeme.
I moze ovako u nedogled sa nizanjem usporedbi.