Precisely. Hvala na elaboriranom osvrtu za koji sam ja bila preumorna. Dobar osvrt o identifikaciji.todd_smith wrote:
Pa mislim da je drustveni fenomen film bio jer do TChalle ko je na ovoj sferi bio junak koji ima iste crte lica i boju koze kao 1/3 Amerike?
Blade? Lik koji je anti-heroj.
Tesko je shvatiti za tebe ili za mene sto je fenomen, ali nije mala stvar da dijete od 10 godina vidi istu osobu poput one koja ga gleda u ogledalo, na ekranu koja je simbol za spas ili heroj ili taj kojem se svi okrecu
Lahko je meni kada je Betmen bio bogati bijelac, ili Cpt America sa plavom kosom i plavim ocima, ili Iron Man koji ima bogate roditelje i super zivot itd itd itd
Duplje prodire BP nego sto raja razumije.
Film kao film je bio ok, slazem se, zadnji akt je imao previse CGI i to je lose bilo, ali izgleda da tome tezi MCU skoro svaki film u zadnje vrijeme.
Killmonger je do sada mozda najjaci zlikovac bio, meni licno, nakon Zemoa iz Civil Wara (mada je u Civil Waru pravi zlikovac zapravo bio Tony, no to je druga prica)
Killmonger je objasnio bit filma i zasto je toliko zaradio onom sada vec famoznom recenicom:
"Bury me in the ocean with my ancestors who jumped from the ships, because they knew death was better than bondage."
to je jebeno teska recenica za jedan Disney film
Dekonstrukcija stripovskih junaka bi mogla biti interesantna forumašima koji ovakve filmove i eventualno stripove čitaju bez dublje analize.
Povremeno se mogu naići stripovi koji nas natjeraju da se zamislimo nad svim aspektima nekog junaka poput Watchmena ili Arkham Asylum ili onaj gdje Superman poludi i pobije sve a Batman je star i sijed (i ne mogu da se sjetim naslova - ne znam je opet Moore)...