Galaxy S9 / S9+

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#1226 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

exampLe. wrote:Sreca u nesreci je sto Samsungu brzo pada cijena, treba sacekati mozda 2-3 mjeseca i tamo na ljeto pazariti. :D
To i ja kontam :mrgreen: Samo bih morao ici bar na s10 ili s10+ posto mi s10e dodje u nekim stvarima downgrade a ne upgrade (rezolucija, baterija...).
skafiskafsnjak

#1227 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Samsung se ne kupuje svaki...nego svaki drugi :mrgreen:
arnes_king

#1228 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:Samsung se ne kupuje svaki...nego svaki drugi :mrgreen:
Ma kad sve sagledam sa s9+ stvarno nemam razloga za upgrade. Nista mi ne fali, sve radi leti slusa, jos sad kako mi se i baterija popravila :D

Najbolje cekati narednu generaciju gdje ce usavrsiti ovaj novi dizajn. :mrgreen:

Samo zena me izbezumi, ona ima s8+ mene nagovara da ja neki od s10 modela a da njoj ostavim s9+. Samo velika razlika bi se morala dodati sa s8+ do s10+ npr.

Kontam isplatnije je njoj kupiti Huawei P20 Pro posto joj se svidio. Jedino kad sam rekao da nema 3.5mm jack kaze ogadio si mi telefon :mrgreen: :mrgreen:

Iako evo, jucer joj instalirao pie i sad je zadvoljna jer je ovaj "selektivni fokus" sad skoro identican kao live focus na mom mobitelu. A kompletan mobitel osvjezen sa novim One UI, vjerujem da bi joj bila poteskoca naviknuti se i na Huaweiov sistem, koji se meni ne svidja naspram Samsungovog.
Grom2017

#1229 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Grom2017 »

skafiskafsnjak wrote:Poludio Samsung

Image
De, majke ti, uslikaj ss da vidim sta imas aplikacija instalirano. Ja imam dosta pa kontam da li zbog toga baterija losija kod mene od ovog tvog.
arnes_king

#1230 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

mufa1 wrote:
shalla wrote::
OnePlus je odličan telefon, igrao sam se nedavno sa šesticom i zaista nemam zamjerki ali meni je, zbog nekih drugih stvari, na mobitelu najbitnija stavka kamera a tu ipak nažalost još uvijek ne može u istu rečenicu sa Samsungom i Huaweijem...

Imao s9+, sad oneplus 6T. Razlike u kameri apsolutno nikakve nisam vidio, čak naprotiv, blagu prednost bi dao oneplus zbog mogućnosti duze skspozicije, tj 30 sekundi naspram 10..
:lol: :lol: :lol:

Kaze lik imao S9+ a od 2016 godine koristi samo OnePlus telefone. To isto da i ja kazem imao OnePlus, na forumu se moze sve. Samo sto ja ne lazem bez obzira bilo uzivo ili na forumu.

Koja tvrdnja, bolja mu kamera zato sto ima duzu ekspoziciju a ostalo sve zanemario ekspozicija je mjerilo kamere :-)
brazzo19

#1231 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by brazzo19 »

Ma samo S10+ ili ovaj S10 5G ( jos veci ekran 6.7" :D ) nista obicni ili ovaj "lite" .... ma da razmisljam da predjem na note 9 veci je od s9+ :D
skafiskafsnjak

#1232 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Grom2017 wrote:

Image
De, majke ti, uslikaj ss da vidim sta imas aplikacija instalirano. Ja imam dosta pa kontam da li zbog toga baterija losija kod mene od ovog tvog.
Nema veze sta je instalirano. Bitno je sta ti trosi i koliko
arnes_king

#1233 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
Grom2017 wrote:

https://i.ibb.co/N9jTs75/Screenshot-201 ... ttings.jpg
Nema veze sta je instalirano. Bitno je sta ti trosi i koliko
Ma samo aplikacije od kojih ne trebaju obavijesti staviti na "stednju" i ogranicit pozadinski rad.
skafiskafsnjak

#1234 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Ne znam za vas... ali mene bas nisu nesto odusevili sa ovim s10 modelima... jesu dobri, jesu bolji... ali nisu toliko bolji da se proda s9+ i doda jos toliko para.

Sacekati Havajce i OP ....
arnes_king

#1235 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:Ne znam za vas... ali mene bas nisu nesto odusevili sa ovim s10 modelima... jesu dobri, jesu bolji... ali nisu toliko bolji da se proda s9+ i doda jos toliko para.

Sacekati Havajce i OP ....
Dijelim misljenje, jedino mi je dizajn vrh. Ali, S9+ je vec tako dobro zaokruzen uredjaj koji ima sve sto srce pozeli tako da je tesko poslije njega dobiti wow efekat.

Ja sam sa svojim super zadovoljan i ne vjerujem da cu ga mijenjati jos koju godinu. Pogotovo ne bih davao ogromne sume novca, da sta izleti novije za neku normalnu doplatu pa ok.
skafiskafsnjak

#1236 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

Dobro ja rekoh... samsung se kupuje svako drugu godinu hahah.
Ali kao sto rekoh... sacekati huawei i op, da vidimo sta nude.
Grom2017

#1237 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Grom2017 »

Meni je ono preruzno sa onim rupama po displeju. Ne volim te rupe, obrve i slicno. Meni je licno najljepsi S9/S9+. Uostalom, to je jedan od razloga zasto sam njega izabrao. Huawei Mate 20 pro mi se isto svidja ali me obrva odbila od njega, a inace je dizajn veoma slican kao i S9+, sem jos modula kamere.
exampLe.

#1238 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by exampLe. »

Mene kod OnePlusa odbija samo sto nemam garanciju.

Kad bi nasao S10 ili S10 Plus sa BH Telecom garancijom mozda bi se i vratio, ovako ako mi sta rikne na OP-u mogu samo sjest i plakat. :D
arnes_king

#1239 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

Evo jedan i sa nasih prostora review is San Franciska :D

SpecialOffer

#1240 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by SpecialOffer »

Sto se tice telefona mislim da su oni sto ce tice svega dostigli vrhunac (OS, Kamera, Displej...) jedino jos mozda na polju baterije da se unaprijedi.

Jedino sto me na S10+ u odnosu na S9+ privlaci jeste wide angle camera koju sam imao na nekom od LG telefona i moram priznati da je bas mocna stvar.
exampLe.

#1241 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by exampLe. »

diablobih wrote:
exampLe. wrote:Mene kod OnePlusa odbija samo sto nemam garanciju.

Kad bi nasao S10 ili S10 Plus sa BH Telecom garancijom mozda bi se i vratio, ovako ako mi sta rikne na OP-u mogu samo sjest i plakat. :D
Jesi li u mogucnosti da ga registrujes na oneplus.com ? Ako jesi, mozda i imas garanciju. Zato je bezveze kupovati kod ovih nasih piljara.
Garancija vrijedi samo u EU. :)

Ne znam, vidim da je Lew (Unbox Therapy) nahvalio OneUI, mozda se i vratim na Samsung, vidjet cemo. :D
denimb

#1242 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by denimb »

exampLe. wrote:
diablobih wrote:
exampLe. wrote:Mene kod OnePlusa odbija samo sto nemam garanciju.

Jesi li u mogucnosti da ga registrujes na oneplus.com ? Ako jesi, mozda i imas garanciju. Zato je bezveze kupovati kod ovih nasih piljara.
Garancija vrijedi samo u EU. :)

Ne znam, vidim da je Lew (Unbox Therapy) nahvalio OneUI, mozda se i vratim na Samsung, vidjet cemo. :D
Ja kupio OP preko porodice s jadrana, dobio garanciju...isto tako sam alergican na to da dam tolike pare za tel bez garancije...

S10+ trazim kroz dogledno vrijeme samo kroz Imtec, Kimtec, Bhtelecom...jbg ne volim se kockati, ne volim ove piljare da ga jebes :lol:
djama

#1243 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by djama »

sve je super samo nemojte mi reci da na onoliki display moram da gledam 4 ikonice ili se moze promijeniti grid...
vidim na svim reviews svi drze po 4 ikone , izbise oci kolike su ikone
arnes_king

#1244 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

djama wrote:sve je super samo nemojte mi reci da na onoliki display moram da gledam 4 ikonice ili se moze promijeniti grid...
Samsungov One UI nudi toliko mogucnosti podesavanja da se to sve moze podesiti kako kome odgovara do sitnih detalja.
skafiskafsnjak

#1245 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by skafiskafsnjak »

arnes_king wrote:
djama wrote:sve je super samo nemojte mi reci da na onoliki display moram da gledam 4 ikonice ili se moze promijeniti grid...
Samsungov One UI nudi toliko mogucnosti podesavanja da se to sve moze podesiti kako kome odgovara do sitnih detalja.
Ima 4x5 , 4x6 , 5x5 ,5x6
Pa izvoli
arnes_king

#1246 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

skafiskafsnjak wrote:
arnes_king wrote:
Ima 4x5 , 4x6 , 5x5 ,5x6
Pa izvoli
Kako sam skontao on je milio na one dole u "docku" aplikacije, tu se moze ubaciti jos jedna i mozes rasporediti kako hoces. Moze se i velicina ikona i opcenito zoom podesiti kako kome odgovara.
Last edited by arnes_king on 22/02/2019 09:20, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#1247 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by Milenkov buraz »

Može i 5, kod mene je tako

Što se tiče baterije ja sam davno prestao ganjati da mi baterija traje po 2-3 dana. Jednostavno koristim uređaj maksimalno ne gledajući na uštedu, punim ga pretežno wireless punjačem kad god ne koristim telefon a i bolje je za bateriju da pravi što manje ciklusa punjenja nego je maltretirati do 15 ili manje % pa puniti.
BaDa

#1248 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by BaDa »

evo stavio sam pie na telefon! i sad imam 2 pitanja!
1) kako se mogu Icon Frames ukloniti?
2) AOD kako da stavim samo crnu podlogu? nikako da skontam to
arnes_king

#1249 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by arnes_king »

BaDa wrote:evo stavio sam pie na telefon! i sad imam 2 pitanja!
Ovo prvo ti ne bih znao reci ali bilo je ranije, mora i sada biti samo su malo ispremjestali postavke. Malo procackaj pa ces naci.

Ovo drugo ne razumijem sta tacno hoces, kako mislis samo crnu podlogu?
BaDa

#1250 Re: Galaxy S9 / S9+

Post by BaDa »

arnes_king wrote:
BaDa wrote:evo stavio sam pie na telefon! i sad imam 2 pitanja!
Ovo prvo ti ne bih znao reci ali bilo je ranije, mora i sada biti samo su malo ispremjestali postavke. Malo procackaj pa ces naci.

Ovo drugo ne razumijem sta tacno hoces, kako mislis samo crnu podlogu?
sad je trenutno kao onaj plavi motion background! a prije se mogla samo staviti crna podloga

EDIT: skonta sam za AOD kad stavis drugi wallpaper onda postane crna podloga na AOD!
Post Reply