SaraFina wrote:Smrle, BiH nije Švedska. Iza Hadžikadića stoje "entuzijasti" poput tebe

Čovjek je ok. Ali za bosanskohercegovačku političku scenu pogodan 2150 godine nekad.
Bori se protiv kandidata koji imaju baze i sigurno glasačko tijelo, godinama unazad.
Bespotrebno je rasipati glasove, jer glasati za Hadžikadića je avanturizam. Glasati za nekog drugog bošnjačkog kandidata je pragmatizam. Znači izbjeći Šćepu a nadopuniti glasove SDP-ovcu mnogo je pragmatičnije, i ostatak dati Komšiću.
Šta može Hadžikadić u presjedništvu protiv Dodika i Čovića. Pa ne govore ni "isti jezik". Shvati.
Trebamo teziti tome da sve vise budemo kao Svedska. Ka tom putu trebamo ici, korak po korak.
Glas za SDA, HDZ, SDP, DF, SBB je bacen glas. Ne samo da je bacen, vec glasajuci za ove stranke radimo protiv drzave i vlastite buducnosti. To su stranke, to su ljudi, koji nas guraju u provaliju. Kriminalno-koruptivna mreza. Drze nas u ratnoj psihozi, u proslosti, ne daju nam da disemo i razmisljamo o buducnosti. Proslost, proslost, proslost... Izludjuju nas, ubijaju dostojanstvo, usadjuju sadaka mentalitet. Ovom narodu treba optimizam kao Sahari voda. To vidim Saro svaki dan, narod je strasno negativan i depresivan. Izjeda nas to. Mi smo nesretan narod, radi politike. Treba nam neko ko ce vratiti optimizam i dostojanstvo, ko ce nas navesti da radimo na buducnosti.
Bila bi strahovita steta da ispustitimo ruku spasa i nastavimo tonuti u kanalizacioni dubine sa dosadasnjim strnkama. Bila bi strahovita steta da Mirsad Hadzikadic dobije 10-20 000 glasova i tako shvati da nema kriticne mase za bilo kakve promjene.
Njemu treba jaka baza. Treba mu makar 50 000 glasova i ja sam siguran da ce toliko dobiti. Ako bi cifra bila bliza 100 000, bilo bi jos bolje. Sve preko toga je fenomenalno. Hadzikadic je najavio osnivanje stranke nakon izbora. Covjek nudi nesto novo, nudi buducnost. 95% njegovih izjava je vezano za buducnost. To nam treba, hocu da zivim sadasnjost i buducnost, necu da zivim proslost. Necu da ostarim i umrem pod vlascu SDA i SDP.
SDA i SDP nemaju nista ponuditi. Dobro znamo o kome se radi i sta su do sada uradili. Postali su do te mjere bahati da otvoreno priznaju da nece uraditi nista, ali da za njih treba glesati da ne pobijedi neko drugi.
Nasa stranka raste svake izbore. To je proces. Ja sam u zivotu dva puta glasao, oba puta za NS. Imam preko 30 kuka sto znaci da vec dugo imam pravo glasa. Moj glas apsolutno nije bacen. Sudjelujem u jacanju zdravog tkiva. Ja tako vidim. Glas bi bio bacen da sam ikada glasao za SDP ili Zeljka Komsica, jer bi tako hranio tumor ovog drustva. To je puno gore od bacenog glasa.
Treba jacati Hadzikadica za opste dobro, za normalniju BiH. Od mene definitivno ima glas. Dvojio sam izmedju njega i Falatara i shvatio da je Hadzikadicu podrska potrebnija. Glasovi idu za Hadzikadica i NS. To je moj skroman doprinos za normalnu BiH. Jos cu navesti par ljudi, na koje imam odredjen utjecaj i to je to od mene. A Bosanci i Hercegovci neka odluce. Za sve sto nam se desi sami smo krivi. Bakir, Zeljko i Dragan nisu pali sa neba, mi smo ih stvorili i dali im vlast.