Crna hronika BH cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
drug_profi

#1226 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Al treba imati i dobra muda pa sa biciklom ici kroz te tunele. narocito je opasno kad si jos uvijek blizu ulaza i vozilo koje tek ulazi nije te zamjetilo, vozac zaslijepljen, plus jos ako mu je zaklonjen pogled, mozda je samo cuo nesto i nastavio dalje... sljedeci ga gazi, itd.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1227 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Truba »

Velkoski wrote:Image

crna hronika
:lol:
Truba

#1228 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Truba »

Laplace wrote:
Znači, ako još jednom vidim nekog da pametuje kako su vozači kamiona ugroženi i kako nose glavu u torbi, sobiću osip.

U petak popodne, put Maglaj-Doboj, ispred mene jedan auto i ja. Vozimo između 60 i 70 na ograničenju 60. Iza nas kamion 2-3 km cijelo vrijeme blica, valjda da ubrzamo ili da se teleportujemo negdje van puta. Onda kreće u preticanje, a sa suprotne strane ide kolona. Prvi automobil u koloni (i svi iza) zaustavljaju se, ovaj prvi vjerovatno izmolio sve molitve koje zna (dok mu je život prolazio kroz glavu). Srećom, bez kontakta. Par kilometara kasnije kamion parkira na proširenje.
ma vozači kamiona i općenito šoferi su veliki bezosjećajni šabani ne znam što nije jasno
neki dan me umal ne pokupi kamion u vojkovićima a ja na biciklu
dobro brzina je bila 20 na sat jer je skretao s glavne ceste na sporednu i imao sam vremena da se sklonim...on skreće s glavne prema neltu a ja idem pješačkim i ubacujem se na tu sporednu cestu ka neltu prema restoranu orač i lovac na jelene i barka ( gdje su imali onomad političari sastanak) nekoliko stotina metara od eufor baze butmir
kad je zatrubio probi mi bubnjiće i umire od smijeha kroz otvoren prozor

krkani...ne idu u taj fah filozofi i osjećajne dušice
vješalica

#1229 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Isto kao slika fa pretice u tunelu
Tako isto pilaju zivce pretovareni kad voze po 20 na sat uzbrdo i nizbrdo!
Lolcine i koloncine
alipasijaner

#1231 Re: Crna hronika BH cesta

Post by alipasijaner »

Jedini problem je sto nemamo autoceste.. onda bi ti se zivo j. sto neko gusla 20 km/h.. jer ne gusla on sto voli nego zato sto nit' moze brze nit' ima kuda vec tuda..
Truba

#1232 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Truba »

kod nas je problem....što manji prekršaj proporcionalno velika kazna...što veći...manja kazna

evo ovaj što je pjan puco na policiju u normlanoj zemlji bi ga prosvirali
ovdje ajmo se kladiti

pucati na policiju = ugrožavanje sigurnosti :lol:
zar nije pokušaj ubojstva

jedino što mislim da će ga nalemati
pa eto miran sam :D
Optimist

#1233 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Optimist »

"dogodila saobraćajna nesreća slijetanjem sa ceste putničkog automobila marke "smart fort", kojim je upravljao Berić."

Cita li iko od ovih kvazi novinara sta pise?
vješalica

#1234 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

Optimist wrote:

"dogodila saobraćajna nesreća slijetanjem sa ceste putničkog automobila marke "smart fort", kojim je upravljao Berić."

Mozda su kreteni htjeli napisati smart fortwo pa se zajebali
nepass1

#1236 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

alipasijaner wrote:Jedini problem je sto nemamo autoceste.. onda bi ti se zivo j. sto neko gusla 20 km/h.. jer ne gusla on sto voli nego zato sto nit' moze brze nit' ima kuda vec tuda..
Moze se skloniti ponekad, nanizu 30 auta iza sebe, ne jebu zivu silu
UmaX

#1237 Re: Crna hronika BH cesta

Post by UmaX »

Optimist wrote:

To utvrda neka. :D :D :D
Dope_Man

#1238 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Dope_Man »

alipasijaner wrote:Jedini problem je sto nemamo autoceste.. onda bi ti se zivo j. sto neko gusla 20 km/h.. jer ne gusla on sto voli nego zato sto nit' moze brze nit' ima kuda vec tuda..
Sreca pa nam AP trenutno ima veoma nisku frekvenciju vozila. Ali probaj se provozati brzom cestom prema Blazuju. Nebitno u koje vrijeme naci ces situaciju da se dvojica sastave jedan kraj drugog i guslaju 60tak (na dijelu gdje je 80 ogranicenje).. i sta mozes. Sviras, blicas.. idiot nit ubrzava, nit usporava.
vješalica

#1239 Re: Crna hronika BH cesta

Post by vješalica »

nepass1 wrote:
Ne moj brate da moze
Nego MORA
A MORA jer ima uvijek mjesta da se sklone...nisu bas nase ceste i putevi beskonacni da nema nikakvih prosirenja
nepass1

#1241 Re: Crna hronika BH cesta

Post by nepass1 »

vješalica wrote:
nepass1 wrote:
Ne moj brate da moze
Nego MORA
A MORA jer ima uvijek mjesta da se sklone...nisu bas nase ceste i putevi beskonacni da nema nikakvih prosirenja
Mora, u pravu si. Ali nasa policija i kad ih vidi ne reaguje
Laplace

#1242 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

"Njemu će se najvjerovatnije na teret staviti krivična djela ugrožavanje sigurnosti kao i nedozvoljeno držanje oružja."

Znam da nam je pravosuđe cirkus, ali i dalje ne mogu da vjerujem da ovo nije okarakterisano kao pokušaj ubistva policajca. Šta bi bio da je to uradio u USA? Ili u Njemačkoj?
Laplace

#1243 Re: Crna hronika BH cesta

Post by Laplace »

Dope_Man wrote:
Sreca pa nam AP trenutno ima veoma nisku frekvenciju vozila. Ali probaj se provozati brzom cestom prema Blazuju. Nebitno u koje vrijeme naci ces situaciju da se dvojica sastave jedan kraj drugog i guslaju 60tak (na dijelu gdje je 80 ogranicenje).. i sta mozes. Sviras, blicas.. idiot nit ubrzava, nit usporava.
To sam ja znao vidjeti i na autoputu u vrijeme kad jw tek prva dionica ouštena u promet. Dva kombija, otvoreni prozori, oko 60 na sat i pričaju. Zaustavna traka je tu bila zatvorena.
UmaX

#1244 Re: Crna hronika BH cesta

Post by UmaX »

Laplace wrote:
"Njemu će se najvjerovatnije na teret staviti krivična djela ugrožavanje sigurnosti kao i nedozvoljeno držanje oružja."

Znam da nam je pravosuđe cirkus, ali i dalje ne mogu da vjerujem da ovo nije okarakterisano kao pokušaj ubistva policajca. Šta bi bio da je to uradio u USA? Ili u Njemačkoj?
U USA bi bio ubijen na licu mjesta. Ne znam za Njemacku.
O'zone
Globalni moderator

#1245 Re: Crna hronika BH cesta

Post by O'zone »

newklear

#1246 Re: Crna hronika BH cesta

Post by newklear »

Prolazim svaki dan, cesta haos... Upozorenje svima koji idu na more, a nisu prije išli ovom cestom, čim prođete Ševaš Njive usporite, pogotovo ako je cesta mokra kao jutros... poslije tunela katastrofa...
drug_profi

#1247 Re: Crna hronika BH cesta

Post by drug_profi »

Tamo je ako se ne varam 70 km/h ogranicenje. Nema sanse da ce te na i sa 80 cesta iznijeti ako su iole valjane gume.
newklear

#1248 Re: Crna hronika BH cesta

Post by newklear »

drug_profi wrote:Tamo je ako se ne varam 70 km/h ogranicenje. Nema sanse da ce te na i sa 80 cesta iznijeti ako su iole valjane gume.
Jeste kroz Ševaš Njive, a onda (u pravcu prema Čapljini) 40 i 50 km/h
lavic

#1250 Re: Crna hronika BH cesta

Post by lavic »

drug_profi wrote:Tamo je ako se ne varam 70 km/h ogranicenje. Nema sanse da ce te na i sa 80 cesta iznijeti ako su iole valjane gume.
Ne mora biti tako, ja sam na dijelu ceste gdje je ogranicenje 70 vozio ispod 52, izmjereno i izletio sa ceste kao kugla.

Dokazano, losa asvaltna podloga. Auto i gume bile nove.
Post Reply