Naziva se onako kako je definisano Ustavom RS - jezik bošnjačkog naroda.
Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
- ze kalanga
#1226 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Apsolutno netačno da se u RS jezik naziva bošnjačkim.
- Sanjarko
#1227 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ja ba nije govno nego se pas posro.ze kalanga wrote:Apsolutno netačno da se u RS jezik naziva bošnjačkim.
-
ušće
#1228 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Dosljedno "psihijatra " što čeka doživotnu robiju u Hagu ...ako je i od tebe previše je...ze kalanga wrote:Ako smijem digresirat, niste u situaciji da tražite i da birate. Već da budete dobri prema Srbima.
- ze kalanga
#1229 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Jezik nije govno i to nikada neće biti.Vizionar 1985 wrote:Ja ba nije govno nego se pas posro.ze kalanga wrote:Apsolutno netačno da se u RS jezik naziva bošnjačkim.
Govorimo o preciznim podacima, naglabati možemo svi. Držimo se formalnosti.
- LBVIEW
#1230 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Samo sto se jezik srpskog naroda naziva srpskim u suprotnosti sa sumskim Ustavom.ze kalanga wrote:Apsolutno netačno da se u RS jezik naziva bošnjačkim.
Geacka "mudrost" na djelu,vidjecemo dokle.
- LBVIEW
#1231 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
A vi ste u situaciji da zivotni prostor dijelite sa onima koje ste pokusali istrijebiti,pa ti vidi.ze kalanga wrote:Ako smijem digresirat, niste u situaciji da tražite i da birate. Već da budete dobri prema Srbima.
- ze kalanga
#1232 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Što se kaže percepcije bi tu da bi postojale. Mislim da je ta priča o istrebljenju, obostrana. Iako, smatram da je u startu pogubna.LBVIEW wrote:A vi ste u situaciji da zivotni prostor dijelite sa onima koje ste pokusali istrijebiti,pa ti vidi.ze kalanga wrote:Ako smijem digresirat, niste u situaciji da tražite i da birate. Već da budete dobri prema Srbima.
Ali kao što rekoh, ovo što imamo danas je naša realnost. Da li su svi zadovoljni - nisu. Da li će Hrvati dobiti ono što smatraju da im pripada, vidjećemo.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1233 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Kakva jebena frustracija, svako jutro kada se probudiš znaš da živiš sa onima koje si 1992. smatrao nižom vrstom spremnom za nestanak kako im je najavio vođa onomad. Iskreno, nije lako živjeti sa tom frustracijom i zvonom genocida.LBVIEW wrote:A vi ste u situaciji da zivotni prostor dijelite sa onima koje ste pokusali istrijebiti,pa ti vidi.ze kalanga wrote:Ako smijem digresirat, niste u situaciji da tražite i da birate. Već da budete dobri prema Srbima.
- Connaisseur Karlin
#1234 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
aha,samo me zelis naskiratiVizionar 1985 wrote:Connaisseur Karlin wrote:ovo je nonsenseVizionar 1985 wrote: Po ovome mi ispadosmo krivi i za rat jer nas nije opametio, pa ak ubuduce izbije neki novi rat mi cemo bit krivi za njega.![]()
poslije rata ste imali priliku ,a niste je iskoristili
![]()
Za sta.
![]()
Samo ba suplja i trolanje.
Al nema veze volim se Ja s tobom prepucavat i prcat te.
Last edited by Connaisseur Karlin on 12/12/2016 21:21, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1235 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Slažem sa ovim boldiranim, sve opcije su otvorene, samo oko istrebljenja mislim da su Srbi to mnogo ozbiljnije shvatili od Bošnjaka. Presude i masovne grobnice govore za sebe dovoljno.ze kalanga wrote:Što se kaže percepcije bi tu da bi postojale. Mislim da je ta priča o istrebljenju, obostrana. Iako, smatram da je u startu pogubna.LBVIEW wrote:A vi ste u situaciji da zivotni prostor dijelite sa onima koje ste pokusali istrijebiti,pa ti vidi.ze kalanga wrote:Ako smijem digresirat, niste u situaciji da tražite i da birate. Već da budete dobri prema Srbima.
Ali kao što rekoh, ovo što imamo danas je naša realnost. Da li su svi zadovoljni - nisu. Da li će Hrvati dobiti ono što smatraju da im pripada, vidjećemo.
- Connaisseur Karlin
#1236 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
50 stranica ,a nula postova od strane Bosanjaka o preispitivanju stava ka prijateljskoj Hrvatskoj
nema plnaova,ideja,nema nicega 
- ze kalanga
#1237 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Gospođice Karlin zar ste očekivali revoluciju? Ne ide to tako radikalnim i velikim koracima.Connaisseur Karlin wrote:50 stranica ,a nula postova od strane Bosanjaka o preispitivanju stava ka prijateljskoj Hrvatskojnema plnaova,ideja,nema nicega
-
hizo ramidovic
#1238 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...
- Connaisseur Karlin
#1239 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
pa sto je cilj temehizo ramidovic wrote:cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...
- LBVIEW
#1240 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ne trebas meni pricati kako imate uvrnutu percepciju,znamo se previse dobro.ze kalanga wrote:Što se kaže percepcije bi tu da bi postojale. Mislim da je ta priča o istrebljenju, obostrana. Iako, smatram da je u startu pogubna.LBVIEW wrote:A vi ste u situaciji da zivotni prostor dijelite sa onima koje ste pokusali istrijebiti,pa ti vidi.ze kalanga wrote:Ako smijem digresirat, niste u situaciji da tražite i da birate. Već da budete dobri prema Srbima.
Dakle,cinjenice kazu kako ste dali legitimitet politickoj opciji koja je pripremila i sprovela genocid,a to sto iste vi i jos par
budala ne priznaju je stvar drugog foruma i predmet socioloskih studija psihopatolskog poremecaja masa.
-
hizo ramidovic
#1241 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
pa valjda trebas odgovoriti sa da/ne i objasniti zasto ali ne i kako.Connaisseur Karlin wrote:pa sto je cilj temehizo ramidovic wrote:cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...![]()
pitanje za 6.razred osnovne skole...
- Connaisseur Karlin
#1242 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
hajde vrati se na misao i smisao teme,hajde sad preusmjeri temu,jer 50 stranica je totlani promasajhizo ramidovic wrote:pa valjda trebas odgovoriti sa da/ne i objasniti zasto ali ne i kako.Connaisseur Karlin wrote:pa sto je cilj temehizo ramidovic wrote:cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...![]()
pitanje za 6.razred osnovne skole...
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#1243 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Poanta je da se mi klosarimo i kokosarimo dok oni gore pucaju od smijeha,Connaisseur Karlin wrote:pa sto je cilj temehizo ramidovic wrote:cuj to, na forumu ocekuju planove, strategiju, ciljeve...rodio vas babuka, sto ste mi pametni...![]()
Jer dok je nas naivnih oni stite svoje fotelje.
ma nabijem ihna kitu milanovu i onoga koji korigira misljenje zbog dvije ili tri izjave.
- Point.
#1244 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Ne zelite da Hrvati budu gradjani drugog reda kazes, a istovremeno ste ih doveli na nivo statisticke greske u manjem entitetu. Zaista iskrena briga nema sta.ze kalanga wrote:Ne radi se tu o iskrenosti. Već principu.Kako je srceparajuca ova novonadosla, iskrena srpska briga za bh Hrvate. Osjeti se ta dugotrajna, visevjekovna ljubav, zaista. Koji teritorij bi taj eventualni treci entitet obuhvatao, ako smidem pitati?
Licno mislim da su Bosnjaci postali malo prejak zalogaj za separasticku politiku koja dolazi iz manjeg bh entiteta, pa se ide onom starom taktikom zavadi dva partnera da se treci opari. Pa nismo mi toliko glupi bolan, bolan. S obzirom da Hrvata nema u onolikom broju da zadovaljavaju kriterij sopstvenom entiteta, bojim se da ce vasa iskrena briga za komsijama Hrvatima i dalje biti uzrok vase nesanice i nezadovoljstva
Ljubavi nikada nije bilo, ali mi Srbi ne želimo da naše komšije Hrvati budu građani drugog reda. Taktika zavadi pa vladaj jeste odlična, međutim, ona nam nije potrebna da bi vladali u granicama u kojim trenutno vladamo, s aspekta nacionalnog totaliteta, ne ličnog.
I nemojte o brojanjima. Popis je rekao da je Hrvata 540 hiljada. Dakle, pošto su neki ustanovili da je isti kompetentna, ne smijemo zanemarivati taj detalj, jer sve drugo je kontradiktornost. Ili žargonski, što je babi milo.
Što se tiče našeg nezadovoljstva, ono nema apsolutno nikakve veze sa Bošnjacima i Hrvatima, ono je prevashodno posljedica slabog ekonomskog stanja.
Jos niste odgovorili, uvazeni zabrinuti komsija, na kojoj teritoriji ste zamislili taj treci entitet?
- ze kalanga
#1245 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Hrvati u BiH su odavno rekli koji teritorij smatraju da im pripada. Ja tu ništa ne bih dodavao ili oduzimao.
Što se tiče statističkih grešaka, bavljenje njima je dangubljenje, jer na sve strane statističkih grešaka koliko hoćeš, ta njihova težnja za trećim definitivno želi doprinijeti budućnost bez statističkih grešaka.
Što se tiče statističkih grešaka, bavljenje njima je dangubljenje, jer na sve strane statističkih grešaka koliko hoćeš, ta njihova težnja za trećim definitivno želi doprinijeti budućnost bez statističkih grešaka.
- Point.
#1246 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Tebi svako ko te poklopi po usima pisw gluposti i prosipa se. Gospon Strudla, a da nije Bogca vam mozda do vas?animals wrote:
Koje ti gluposti pises ovdje , nisi ni svjestan..
danima i nocima prosipas se..
- Point.
#1247 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Znaci dace te Posavinu tom imaginarnom trecem entitetu? Haj fino.ze kalanga wrote:Hrvati u BiH su odavno rekli koji teritorij smatraju da im pripada. Ja tu ništa ne bih dodavao ili oduzimao.
-
hizo ramidovic
#1248 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
pa ako ti kazes da je sve promasaj onda garant jesteConnaisseur Karlin wrote:
hajde vrati se na misao i smisao teme,hajde sad preusmjeri temu,jer 50 stranica je totlani promasaj
- ze kalanga
#1249 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
Nismo mi Crveni krst.Point. wrote:Znaci dace te Posavinu tom imaginarnom trecem entitetu? Haj fino.ze kalanga wrote:Hrvati u BiH su odavno rekli koji teritorij smatraju da im pripada. Ja tu ništa ne bih dodavao ili oduzimao.
Niti je Posavina ono što hoće.
Niti ste vi ti koji ćete nama govoriti šta da nekome poklanjamo.
Punoljetni smo, samim time, odlučujemo na koji način ćemo pokazati svoju solidarnost sa komšijama.
-
hizo ramidovic
#1250 Re: Trebaju li Bošnjaci preispitati stav o prijateljskoj Hrvatskoj?
necete vi nista davati nego cete samo vratiti ono sto ste drugima puskom oteli. i nece vas niko ni pitati...jos cete sami nuditize kalanga wrote: Nismo mi Crveni krst.
Niti je Posavina ono što hoće.
Niti ste vi ti koji ćete nama govoriti šta da nekome poklanjamo.
Punoljetni smo, samim time, odlučujemo na koji način ćemo pokazati svoju solidarnost sa komšijama.