Zahiragić opet jaše
-
Bodkin
#1226 Re: Zahiragić opet jaše
Nista cudno u izrazito teistickom drustvu gdje su profesori na tim fakultetima vjernici i "vjernici" i gdje je ateizam ideoloski i nacionalni neprijatelj
-
statixx
#1227 Re: Zahiragić opet jaše
Kada jednom dovedes nepsosobnjakovice na funkcije, onda se niz samo nastavlja, jer svaki od njih gleda da dovede nekog manje sposobnog od sebe.
Umjesto dzume bolje mu je neka obnovi afrikate.
Umjesto dzume bolje mu je neka obnovi afrikate.
- agent_zero
-
neko_sa_strane
#1229 Re: Zahiragić opet jaše
Vjerski obredi mogu se obavljati i naknadno poslije predavanja u vjerskom objektu ili kod kuće. Ne treba odlagati ispite i predavanja ukoliko zaista nije hitno, recimo zbog ekstremnog zagađenja zraka. Tada bi trebalo odložiti i predavanja i zakazane ispite. Odlazak na džumu, misu, liturgiju ne može biti bitniji od predavanja na fakultetu i ispita. Ako molitva traje sat vremena zbog čega se odlaže za čitav jedan dan. Nema nikakvog smisla osim ukoliko molitva ne podrazumijeva i(li) odlazak u kafanu tokom predavanja ili ispita.
Šta bi se dogodilo kada bi hirurg ostavio pacijenta na stolu u sred operacije jer je morao otići na molitvu.
Šta bi se dogodilo kada bi hirurg ostavio pacijenta na stolu u sred operacije jer je morao otići na molitvu.
-
KIseljak12
#1230 Re: Zahiragić opet jaše
Ne moze se dzuma klanjati kuci niti nadoknaditi. Za misu nisam siguran.neko_sa_strane wrote:Vjerski obredi mogu se obavljati i naknadno poslije predavanja u vjerskom objektu ili kod kuće. Ne treba odlagati ispite i predavanja ukoliko zaista nije hitno, recimo zbog ekstremnog zagađenja zraka. Tada bi trebalo odložiti i predavanja i zakazane ispite. Odlazak na džumu, misu, liturgiju ne može biti bitniji od predavanja na fakultetu i ispita. Ako molitva traje sat vremena zbog čega se odlaže za čitav jedan dan. Nema nikakvog smisla osim ukoliko molitva ne podrazumijeva i(li) odlazak u kafanu tokom predavanja ili ispita.
Sta je s ortodoksnim jevrejima? Smiju oni setati subotom, ali savijanje lista papira je jedna od stvari kaznjivih smrcu ako se radi na Sabat. Kako ce studenti zidovi uopce pohadjati ikakvu nastavu ili ispite subotom (sto nije rijetka pojava)?
- piupiu
#1231 Re: Zahiragić opet jaše
Kakvog, bolan, uspješnog mladog čovjeka? Je l' to njega postavljaš kao paradigmu uspjeha mladima? Da progone neistomišljenike i drugačije od sebe, da ponižavaju ljude od 80 godina koji su iza sebe ostavili desetine knjiga, naučnih radova i prenijeli neko znanje generacijama ljudi, da se sociopatski nasladjuju mukama svojih sugradjana koji negoduju zbog kolapsa gradske infrastrukture u 21. vijeku, da slave 'pobjede' nad komunjarama, a po diktatu "zaborave" na ukidanje zdravstvenih ustanova za studente koje navodno predstavljaju, da moraliziraju, palamude i pametuju kome stignu, a da sami nisu napravili 1 konvertibilnu marku ekonomske ili bilo kakve druge vrijednosti? Zar je to model mladog čovjeka koji će ovoj državi i ovom društvu donijeti napredak i prosperitet? Znaš ko je uspješan mladi čovjek? Mark Zuckerberg je uspješan mladi čovjek.Matzan wrote:Koja količina patološke mržnje i ljubomore prema jednom mladom uspješnom čovjeku!?![]()
Ne zaboravite da mržnja razara one koji je upućuju, a ne one kojima je upućena.
-
neko_sa_strane
#1232 Re: Zahiragić opet jaše
Kakvo kažnjavanje smrću? U kojem vijeku živiš?
- zagortenej
#1233 Re: Zahiragić opet jaše
Ja mislim da će ova odluka povećati prolaznost na ispitima, jer će više studenata nego prije ići na džumu, gdje će upućivati dove za prolaz na ispitu.
A znamo da svako moli za ono što ga boli.
A znamo da svako moli za ono što ga boli.
Last edited by zagortenej on 29/12/2016 13:10, edited 1 time in total.
-
KIseljak12
#1234 Re: Zahiragić opet jaše
Sto mene pitas, gdje sam se ja izjasnio kao ortodoksni zidov? Ja samo prenosim vjerovanja drugih. U Tori je subota odredjena kao poseban dan odmora; nije dozvoljena vecina svakodnevnih aktivnosti, osim u slucaju prijetnje po zivot. Evo ti s jednog zidovskog sajta (ako razumijes engleski, ako ne - ima google translate):neko_sa_strane wrote:Kakvo kažnjavanje smrću? U kojem vijeku živiš?
Let's start with some basic activities from which we refrain on Shabbat:
writing, erasing, and tearing;
business transactions;
driving or riding in cars or other vehicles;
shopping;
using the telephone;
turning on or off anything which uses electricity, including lights, radios, television, computer, air-conditioners and alarm clocks;
cooking, baking or kindling a fire;
gardening and grass-mowing;
doing laundry;
Ako je ova odluka Senata donesena radi postovanja vjerskih sloboda i prava, valjda su te vjere jednake po vaznosti. Ili cemo pak uvazavati vjerovanja jednih, a zanemarivati ostale?
-
KIseljak12
#1235 Re: Zahiragić opet jaše
Trolovaaaalo, momce uz tastatuuuruuuuupiupiu wrote:Kakvog, bolan, uspješnog mladog čovjeka? Je l' to njega postavljaš kao paradigmu uspjeha mladima? Da progone neistomišljenike i drugačije od sebe, da ponižavaju ljude od 80 godina koji su iza sebe ostavili desetine knjiga, naučnih radova i prenijeli neko znanje generacijama ljudi, da se sociopatski nasladjuju mukama svojih sugradjana koji negoduju zbog kolapsa gradske infrastrukture u 21. vijeku, da slave 'pobjede' nad komunjarama, a po diktatu "zaborave" na ukidanje zdravstvenih ustanova za studente koje navodno predstavljaju, da moraliziraju, palamude i pametuju kome stignu, a da sami nisu napravili 1 konvertibilnu marku ekonomske ili bilo kakve druge vrijednosti? Zar je to model mladog čovjeka koji će ovoj državi i ovom društvu donijeti napredak i prosperitet? Znaš ko je uspješan mladi čovjek? Mark Zuckerberg je uspješan mladi čovjek.Matzan wrote:Koja količina patološke mržnje i ljubomore prema jednom mladom uspješnom čovjeku!?![]()
Ne zaboravite da mržnja razara one koji je upućuju, a ne one kojima je upućena.
- zforumas
#1236 Re: Zahiragić opet jaše
Fakultet nije obavezan, a nije vala ni religija. Ko je ovo izglasao treba mu medalju dati.
-
Pilaw_Pavlaka
#1237 Re: Zahiragić opet jaše
Ovo mi se cini kao da ovaj mali zeli da skupi pojene kod SDA i da dodje do neke funkcije. Ako za par godina Ameri budu rusili taj SDA bit ce nesto drugo popularno i tada ce mozda malac biti vehabija ili jesti svinjetinu. 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1238 Re: Zahiragić opet jaše
Znaci,mali je balija,cim se namjesta kako njemu odgovara u datom momentu.Pilaw_Pavlaka wrote:Ovo mi se cini kao da ovaj mali zeli da skupi pojene kod SDA i da dodje do neke funkcije. Ako za par godina Ameri budu rusili taj SDA bit ce nesto drugo popularno i tada ce mozda malac biti vehabija ili jesti svinjetinu.
-
Pilaw_Pavlaka
#1239 Re: Zahiragić opet jaše
Ako zeli da se moli bogu aci ce nacin da to odradi. Vidi mu se na faci da je glup ko kurac.mali_milojica wrote:Znaci,mali je balija,cim se namjesta kako njemu odgovara u datom momentu.Pilaw_Pavlaka wrote:Ovo mi se cini kao da ovaj mali zeli da skupi pojene kod SDA i da dodje do neke funkcije. Ako za par godina Ameri budu rusili taj SDA bit ce nesto drugo popularno i tada ce mozda malac biti vehabija ili jesti svinjetinu.
- mali_milojica
#1240 Re: Zahiragić opet jaše
Znaci idealan za premijera (kantona,entiteta ili drzave)Pilaw_Pavlaka wrote:Ako zeli da se moli bogu aci ce nacin da to odradi. Vidi mu se na faci da je glup ko kurac.mali_milojica wrote:Znaci,mali je balija,cim se namjesta kako njemu odgovara u datom momentu.Pilaw_Pavlaka wrote:Ovo mi se cini kao da ovaj mali zeli da skupi pojene kod SDA i da dodje do neke funkcije. Ako za par godina Ameri budu rusili taj SDA bit ce nesto drugo popularno i tada ce mozda malac biti vehabija ili jesti svinjetinu.
-
Ripicipi
#1241 Re: Zahiragić opet jaše
Sda ce biti pometena na sljedecim izborima, barem sto se tice opstine centar 
- Ajatolah_
#1242 Re: Zahiragić opet jaše
I domu u Nedžarićima se redovno održavaju ovakve stvari...Kemal Malovčić wrote:Studentski dom bjelave, slušaj samo kakve im budalaštine ovaj prosipa. Koka-kola, djeda mraz šejtan, masoni, jelke, agresija na vjernički identitet. To je taj intelektualni level.
-
Pilaw_Pavlaka
#1243 Re: Zahiragić opet jaše
hAHAHAHAHA.... EVO ih sihre! Znao sam !Ajatolah_ wrote:I domu u Nedžarićima se redovno održavaju ovakve stvari...Kemal Malovčić wrote:Studentski dom bjelave, slušaj samo kakve im budalaštine ovaj prosipa. Koka-kola, djeda mraz šejtan, masoni, jelke, agresija na vjernički identitet. To je taj intelektualni level.
- mali_milojica
#1244 Re: Zahiragić opet jaše
Muhamed ef. Velic.
Efendija za sve.
Nema u sta se taj ne razumije.
Efendija za sve.
-
Ripicipi
#1245 Re: Zahiragić opet jaše
Primitivac klasicni, a mene bi bilo stid biti u drustvu ovakvog primitivca, a ne jos ici na njegova predavanja.Ajatolah_ wrote:I domu u Nedžarićima se redovno održavaju ovakve stvari...Kemal Malovčić wrote:Studentski dom bjelave, slušaj samo kakve im budalaštine ovaj prosipa. Koka-kola, djeda mraz šejtan, masoni, jelke, agresija na vjernički identitet. To je taj intelektualni level.
-
Pilaw_Pavlaka
#1246 Re: Zahiragić opet jaše
Popio sam jednom kafu sa njim prije par godina samo je mi izgledao mladji... Sto je ovako ostario?mali_milojica wrote:Muhamed ef. Velic.
Efendija za sve.
- ultima_palabra
#1247 Re: Zahiragić opet jaše
Joj kad čujem ovaj šanerski, ćććaršššijski govor kod nekoga ko bi htio da bude intelektualac 
- mali_milojica
#1248 Re: Zahiragić opet jaše
Ne znam ga,ali malo malo nesto komentarise po FB,pametuje po tv,pretezno u bastionima SDA (tvsa i hayat).Pilaw_Pavlaka wrote:Popio sam jednom kafu sa njim prije par godina samo je mi izgledao mladji... Sto je ovako ostario?mali_milojica wrote:Muhamed ef. Velic.
Efendija za sve.
Nisam upratio jel sta rekao za par/nepar,nije ga niko dijelio po FB. Vjerovatno nije,gdje ce
- Alfons Kauders
#1249 Re: Zahiragić opet jaše
Na sta spade Sarajevo
Kad su vam ovo uzorni studenti i primjeri za mlade
Moja generacija jeste imala malo vise problema sa drogama, ali brate mili, i oni sto su na horsu zavrsili imaju vise klikera i obraza od ovog nobelovca
Moja generacija jeste imala malo vise problema sa drogama, ali brate mili, i oni sto su na horsu zavrsili imaju vise klikera i obraza od ovog nobelovca
-
Pilaw_Pavlaka
#1250 Re: Zahiragić opet jaše
Protiv deda, mraza, coca cole i masona...Ripicipi wrote:Primitivac klasicni, a mene bi bilo stid biti u drustvu ovakvog primitivca, a ne jos ici na njegova predavanja.Ajatolah_ wrote:I domu u Nedžarićima se redovno održavaju ovakve stvari...Kemal Malovčić wrote:Studentski dom bjelave, slušaj samo kakve im budalaštine ovaj prosipa. Koka-kola, djeda mraz šejtan, masoni, jelke, agresija na vjernički identitet. To je taj intelektualni level.
Ljudi vi ste u totalnom mraku tamo u Bosni. Nadam se da je ovaj lik izuzetak. Ja kad sam pio kafu sa njim imao sam osjecaj da je bas moderi imam. Kada ga ovdje slusam vidim da je budala .