Dan (i) nakon referenduma u RS
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1226 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Dragan Lukac—Gandijevac
- bh.tornjak
#1227 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Tuča u Prnjavoru: Beogradski kriminalci stigli po nalogu režima
Tuča je izbila prije nepun sat, a do nje je došlo nakon što se beogradski kriminalci nisu htjeli udaljiti iz Prnjavora na zahtjev lokalnog stanovništva, kojem su bili sumnjivi zbog svog ponašanja i izgleda.
Prije izbijanja tuče, građani su puna dva sata pozivali policiju da interveniše i udalji momke iz Beograda iz grada, ali se policija nije odazvala i ignorisali su sve apele.
U Prnjavoru je došlo do tuče između grupe beogradskih kriminalaca i lokalnog stanovništva.
Prema provjerenim informacijama, kriminalce iz Beograda angažovao je lokalni tajkun Bogdan Nikolić, blizak Goranu Dodiku, bratu Milorada Dodika.
Tuču su snimile TV ekipe. Beograđani su došli audijem.
Veliki broj građana se okupio pred hotelom, prenosi blog Slobodana Vaskovića, a na mjestu događaja nalazi se i ekipa BN televizije.
U hotelu "Siti" je stigla i Specijalna policija Republike Srpske koja ne dozvoljava pristup nikome.
Prvobitno su zabranili snimanje, međutim u ovom trenutku ipak su vraćene kamere medijima.
Na licu mjesta se nalazi i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.
Tuča je izbila prije nepun sat, a do nje je došlo nakon što se beogradski kriminalci nisu htjeli udaljiti iz Prnjavora na zahtjev lokalnog stanovništva, kojem su bili sumnjivi zbog svog ponašanja i izgleda.
Prije izbijanja tuče, građani su puna dva sata pozivali policiju da interveniše i udalji momke iz Beograda iz grada, ali se policija nije odazvala i ignorisali su sve apele.
U Prnjavoru je došlo do tuče između grupe beogradskih kriminalaca i lokalnog stanovništva.
Prema provjerenim informacijama, kriminalce iz Beograda angažovao je lokalni tajkun Bogdan Nikolić, blizak Goranu Dodiku, bratu Milorada Dodika.
Tuču su snimile TV ekipe. Beograđani su došli audijem.
Veliki broj građana se okupio pred hotelom, prenosi blog Slobodana Vaskovića, a na mjestu događaja nalazi se i ekipa BN televizije.
U hotelu "Siti" je stigla i Specijalna policija Republike Srpske koja ne dozvoljava pristup nikome.
Prvobitno su zabranili snimanje, međutim u ovom trenutku ipak su vraćene kamere medijima.
Na licu mjesta se nalazi i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić.
- Acid25
#1228 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
U razgovoru koji je prethodio tuči, Beograđani su saopštili da su u oglasu pročitali da se "brojanje glasova plaća 30 evra", pa su došli da nešto zarade.

-
Zgoljo
#1229 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Cuj sta cemo,uhapsit i te koji se budu suprotstavljali.
Sta vi mislite,vi cete zaprijetit silom i svi ce se poklopit usima,how,yes,no
Vazda drug moj i nad kabadahijom ima kabadahija.
Last edited by Zgoljo on 01/10/2016 21:00, edited 1 time in total.
- spreca
#1230 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
trebal vam pomoc....gdje onaj moj komsho @kalange....on kao predstavnik svih srba na ovoj temi samo nek kaze da trebaju pomoc u ljudstvu ja cu ovdje organizovati pomoc

-
L u c i f e r
#1231 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Dodik nije u prilici da bira. Zna se ko ga zove i zna se gdje je sjedište te institucije. Tužilaštvo BiH ima međunarodni kredibilitet, a Dodik ako se ne pojavi biće na crvenoj potjernici Interpola već narednog dana. U tom slučaju MUP RS ima odmah zakonsku obavezu da ga liši slobode i privede Tužilaštvu BiH. Direktor policije MUP-a RS ako odbije to da učini, zna se šta ga sleduje, krivična odgovornost i on bi se neminovno mogao naći u istoj poziciji. U situaciji da MUP RS stane u zaštitu kriminalca i Dodika reagovaće OHR i smijeniti Dodika, i visoke funkcionere MUP-a RS, a NATO pakt će biti pozvat da reaguje. U takvoj situaciji međunarodnih odnosa SB UN-a može odobriti akciju ograničenog karaktera međunarodnih snaga koje bi predvodio NATO. Specijalne jedinice NATO pakta bi Tužilaštvu BiH bile stavljene na raspolaganje. Takvom političkom situacijom nepoštivanja vladavine prava i zakona RS bi preživjela teške udarce. MUP RS bi bio bez premca ukinut i prebačen na državni nivo, a mnogi visoki funkcioneri koji bi stali u zaštitu Dodika bi uništili život sebi i svojim porodicama (bili bi zatvoreni i osuđeni na duge robije). Staviti se na raspolaganje Dodiku i pomagati mu da se zaštiti od ruke pravde bi bila katastrofa po sve one koji bi se u tu avanturu upustili. Krajnji rezultat sukoba sa Tužilaštvom BiH se zna (svi mi to znamo pa i Dodik). Robija.
- ze kalanga
#1232 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ja se nadam da ćeš ti sutra obaviti građansku dužnost, da nećeš prodat glas. I to je veliki doprinos.spreca wrote:trebal vam pomoc....gdje onaj moj komsho @kalange....on kao predstavnik svih srba na ovoj temi samo nek kaze da trebaju pomoc u ljudstvu ja cu ovdje organizovati pomoc![]()
Što se tuča i ovih "ćutanjskih" teorija tiče, Vasković izvor
Glasaće sutra i nepokretni i mrtvi i mnogi drugi... A mi ćemo nastaviti isticati kako smo demokratsko društvo... a neki i kako mi iz manjeg entiteta blokiramo prosperitet države... Duši tako lakše.
- Acid25
#1233 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Kvota 1.1L u c i f e r wrote:Dodik nije u prilici da bira. Zna se ko ga zove i zna se gdje je sjedište te institucije. Tužilaštvo BiH ima međunarodni kredibilitet, a Dodik ako se ne pojavi biće na crvenoj potjernici Interpola već narednog dana. U tom slučaju MUP RS ima odmah zakonsku obavezu da ga liši slobode i privede Tužilaštvu BiH. Direktor policije MUP-a RS ako odbije to da učini, zna se šta ga sleduje, krivična odgovornost i on bi se neminovno mogao naći u istoj poziciji. U situaciji da MUP RS stane u zaštitu kriminalca i Dodika reagovaće OHR i smijeniti Dodika, i visoke funkcionere MUP-a RS, a NATO pakt će biti pozvat da reaguje. U takvoj situaciji međunarodnih odnosa SB UN-a može odobriti akciju ograničenog karaktera međunarodnih snaga koje bi predvodio NATO. Specijalne jedinice NATO pakta bi Tužilaštvu BiH bile stavljene na raspolaganje. Takvom političkom situacijom nepoštivanja vladavine prava i zakona RS bi preživjela teške udarce. MUP RS bi bio bez premca ukinut i prebačen na državni nivo, a mnogi visoki funkcioneri koji bi stali u zaštitu Dodika bi uništili život sebi i svojim porodicama (bili bi zatvoreni i osuđeni na duge robije). Staviti se na raspolaganje Dodiku i pomagati mu da se zaštiti od ruke pravde bi bila katastrofa po sve one koji bi se u tu avanturu upustili. Krajnji rezultat sukoba sa Tužilaštvom BiH se zna (svi mi to znamo pa i Dodik). Robija.
Ali Dodik je luđak. Od luđaka se svašta može očekivati.
- spreca
#1234 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
to radite dobro sad za sad.....ja cu glasati na Красной площадиze kalanga wrote:Ja se nadam da ćeš ti sutra obaviti građansku dužnost, da nećeš prodat glas. I to je veliki doprinos.spreca wrote:trebal vam pomoc....gdje onaj moj komsho @kalange....on kao predstavnik svih srba na ovoj temi samo nek kaze da trebaju pomoc u ljudstvu ja cu ovdje organizovati pomoc![]()
Što se tuča i ovih "ćutanjskih" teorija tiče, Vasković izvor![]()
Glasaće sutra i nepokretni i mrtvi i mnogi drugi... A mi ćemo nastaviti isticati kako smo demokratsko društvo... a neki i kako mi iz manjeg entiteta blokiramo prosperitet države... Duši tako lakše.
-
daddy-kool
#1235 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
L u c i f e r wrote:Dodik nije u prilici da bira. Zna se ko ga zove i zna se gdje je sjedište te institucije. Tužilaštvo BiH ima međunarodni kredibilitet, a Dodik ako se ne pojavi biće na crvenoj potjernici Interpola već narednog dana. U tom slučaju MUP RS ima odmah zakonsku obavezu da ga liši slobode i privede Tužilaštvu BiH. Direktor policije MUP-a RS ako odbije to da učini, zna se šta ga sleduje, krivična odgovornost i on bi se neminovno mogao naći u istoj poziciji. U situaciji da MUP RS stane u zaštitu kriminalca i Dodika reagovaće OHR i smijeniti Dodika, i visoke funkcionere MUP-a RS, a NATO pakt će biti pozvat da reaguje. U takvoj situaciji međunarodnih odnosa SB UN-a može odobriti akciju ograničenog karaktera međunarodnih snaga koje bi predvodio NATO. Specijalne jedinice NATO pakta bi Tužilaštvu BiH bile stavljene na raspolaganje. Takvom političkom situacijom nepoštivanja vladavine prava i zakona RS bi preživjela teške udarce. MUP RS bi bio bez premca ukinut i prebačen na državni nivo, a mnogi visoki funkcioneri koji bi stali u zaštitu Dodika bi uništili život sebi i svojim porodicama (bili bi zatvoreni i osuđeni na duge robije). Staviti se na raspolaganje Dodiku i pomagati mu da se zaštiti od ruke pravde bi bila katastrofa po sve one koji bi se u tu avanturu upustili. Krajnji rezultat sukoba sa Tužilaštvom BiH se zna (svi mi to znamo pa i Dodik). Robija.
Samo ne znam za ovo da bi NATO reagovao, ali se sa državom nije zajebavat.
Naumpade mi scena iz filma The Chase
- Jack, this is not the way to beat the system.
- Screw the system.
No, not screw the system.
Massage the system, play the system, work the system...
but don't screw the system because the system's gonna screw you more.
- Point.
#1236 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Smatras li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin i praznik demokratije?ze kalanga wrote:
Ja se nadam da ćeš ti sutra obaviti građansku dužnost, da nećeš prodat glas. I to je veliki doprinos.
Što se tuča i ovih "ćutanjskih" teorija tiče, Vasković izvor![]()
- ze kalanga
#1237 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Vjerujte da se ne trudimo, kada bi to činili, ne bi BiH dobila zeleno svjetlo EU. A to se nije potenciralo ovih dana. Zaboravilo se da je i entitet dao svoj doprinos u cijeloj priči.spreca wrote: to radite dobro sad za sad.....ja cu glasati na Красной площади
Što se tiče toga gdje ćete glasati, vaše je legitimno pravo i da ne glasate, ali kontam da ste Vi ipak ozbiljan građanin BiH i da sebi nećete dopustiti najveću uslugu režimu...
- Acid25
#1238 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Penzioneri se poredali u borbene formacije. Čeka se Dodikov znak za početak ofanzive.

- spreca
#1239 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
nismo zaboravili...kriza pritisla guzicu.......mile nije pravio probleme jer je bake naredio da se potpise sledeca transa od mmf-a i tako je bake po neznam koji put spasio miletovu guzicu od opsteg kolapsa i bankrotaze kalanga wrote:Vjerujte da se ne trudimo, kada bi to činili, ne bi BiH dobila zeleno svjetlo EU. A to se nije potenciralo ovih dana. Zaboravilo se da je i entitet dao svoj doprinos u cijeloj priči.spreca wrote: to radite dobro sad za sad.....ja cu glasati na Красной площади
Što se tiče toga gdje ćete glasati, vaše je legitimno pravo i da ne glasate, ali kontam da ste Vi ipak ozbiljan građanin BiH i da sebi nećete dopustiti najveću uslugu režimu...
-
pemanapemani
#1240 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Neće biti uhapšen radi referenduma. Polufašističko bahato govno će biti u lisicama zbog najgrubljeg kršenja odluke Ustavnog suda države Bosne i Hercegovine, naravno, ako se ne odazove pozivu Tužilaštva Bosne i Hercegovine. (kako je samo lijepo tipkati ovo Bosne i Hercegovine)ze kalanga wrote:Je li zaista neko vjeruje da će jedan političar biti uhapšen zbog sprovođenja referenduma i je li se to desilo igdje u svijetu?
Meni su super i ove aplikacije o Domu naroda FBiH.
Idemo do srži ogoliti segregacijski sistem u kojem političke elite manjeg entiteta u Bosni i Hercegovini svojataju skoro pola državne teritorije.
Drago mi je da je referendum/anketa pokazao da još uvijek postoji barem 15% bosanskohercegovačkih Srba koji cijene i priznaju Bosnu i Hercegovinu. Šta smo svi zajedno preživjeli u periodu poslije agresije na RBiH, to je nevjerovatan uspjeh.
Direktan odgovor na tvoje pitanje - političke elite manjeg entiteta su kontinuirano obesmišljavale ionako klimav mirovni sporazum. Sada "beru" plodove. Bosna i Hercegovina se trenutno ne može porediti sa bilo kojom državom na svijetu po političkom sistemu.
Logički se nameće zaključak da je sve moguće.
- Retro_Eskobar
- ze kalanga
#1242 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Tu smo dakle kršenje odluke Ustavnog suda... Onda će Mile sasvim sigurno imati lijepo društvo u nekom novom zatvoru koji bi se trebao graditi, sa sve gosn Izetbegovićem i Čovićem kao najpopularnijim štićenicima. 
- MikroBelaj
#1243 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Za stare forumase,malo razbribrige :
sve gore ovo dole objasni
hebesh precjednika,njega ce vec neko uapsit
sve gore ovo dole objasni
hebesh precjednika,njega ce vec neko uapsit
-
pemanapemani
#1244 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Što se mene tiče odmah. Samo, oni neće u zatvor radi direktnog kršenja odredbe Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.ze kalanga wrote:Tu smo dakle kršenje odluke Ustavnog suda... Onda će Mile sasvim sigurno imati lijepo društvo u nekom novom zatvoru koji bi se trebao graditi, sa sve gosn Izetbegovićem i Čovićem kao najpopularnijim štićenicima.
Imamo 90-ak odluka Ustavnog suda koje nisu provedene, ali nijednu koja je direktno prekršena.
Niko, ipak, nije glup kao Dodik da odluke Ustavnog suda BiH kači "mačku o rep" i dopušta da ga jedna Seada Palavrić zajebava
- ze kalanga
#1245 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Znaš kako kažu 'beš selo tri'est kuća, dodao bih 'beš sud gdje ti stranci donose odluke u vlastitoj kući...
-
developer10
#1246 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Đikanska poslaRetro_Eskobar wrote:http://hayat.ba/vijest.php?id=45497
- mO k3
#1247 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Hoće li smjeti otići 3. 
- biske
#1248 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Suština priče.pemanapemani wrote:Što se mene tiče odmah. Samo, oni neće u zatvor radi direktnog kršenja odredbe Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.ze kalanga wrote:Tu smo dakle kršenje odluke Ustavnog suda... Onda će Mile sasvim sigurno imati lijepo društvo u nekom novom zatvoru koji bi se trebao graditi, sa sve gosn Izetbegovićem i Čovićem kao najpopularnijim štićenicima.
Imamo 90-ak odluka Ustavnog suda koje nisu provedene, ali nijednu koja je direktno prekršena.
Niko, ipak, nije glup kao Dodik da odluke Ustavnog suda BiH kači "mačku o rep" i dopušta da ga jedna Seada Palavrić zajebava
Last edited by biske on 01/10/2016 23:19, edited 1 time in total.
- MikroBelaj
#1249 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Da relaxiramo malo forumase sa panterom,nemojte zamjerit
- Acid25
#1250 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Pitanje za 100 kuna.mO k3 wrote:Hoće li smjeti otići 3.