Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
piupiu

#1226 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:
piupiu wrote:
Fudo387 wrote:

Pa žena iz Srebrenika. Ubili je Rvati. Bila u crkvi u Zadru, dok je nisu odnijeli. Kotromanićka.
Pa kakve sad veze ima sto je iz Srebrenika?
Udala se, otisla za svojim zivotom...
Sta sad, ja sutra budem MVP NBA lige i neko predlozi da se skola zove Fudo387?
Nigdje veze.
E, moj Fudo. Po toj njenoj kćerci kad danas dodješ u Poljsku oni znaju da si Bošnjak i da si vazda postojao. A po Busuladžiću te niko ne zna.
Zgoljo

#1227 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Zgoljo »

Grijehovi Mujini?Grijesi za koje bi isao u zatvor ali u demokratskom drustvu,ne u diktaturi.Evo,o ubijanju necemo,samo u zatvor.
Iko ista?
Last edited by Zgoljo on 27/10/2016 20:36, edited 3 times in total.
Fudo387

#1228 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:A sta fali pivi pred granapom? Meni draze popit pivu na garazama sa starom rajom nego u fensi restoranima. :D
Ne fali nista, volim i ja, bude mi ljepse nego u najboljem baru, diskoteki.
Ali nije to poenta onog sto sam htio reci drugu puskomitraljescu. :D
PM72

#1229 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

Budjav_lebac wrote:
PM72 wrote:
Je li to važi i za Kazane?
Kazani su zlocin, Caco je zlocinac. Sta i tu nije jasno ?
Meni je sve jasno ali nije tebi.Cacin komadant je bio jaran sa Mustafom Busuladžićem a pošto je Caco ubijao bez suđenja i da se ljudima ne zna za grob...reče li ono da je to fašizam?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1230 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by hrasno38 »

Fudo387 wrote:Pa kakve sad veze ima sto je iz Srebrenika?
Udala se, otisla za svojim zivotom...
Sta sad, ja sutra budem MVP NBA lige i neko predlozi da se skola zove Fudo387?
Nigdje veze.
[/quote]
piupiu wrote:E, moj Fudo. Po toj njenoj kćerci kad danas dodješ u Poljsku oni znaju da si Bošnjak i da si vazda postojao. A po Busuladžiću te niko ne zna.
E moja @piupiu oni znaju o korjenima bosnjastva ko moja pokojna baba o NBA igracima. Da znaju ista ne bi slavili tursku vojsku koja je napala kraljevski grad Bobovac i obiljezavali im mezare kao da su oslobodioci. Takvi su ti cas istorijski Bosnjaci a cas turskih korjena....ne znaju bi li pisali ili srali!!!
HAVANA

#1231 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:A sta fali pivi pred granapom? Meni draze popit pivu na garazama sa starom rajom nego u fensi restoranima. :D
Ne fali nista, volim i ja, bude mi ljepse nego u najboljem baru, diskoteki.
Ali nije to poenta onog sto sam htio reci drugu puskomitraljescu. :D
Fin si ti samo se pravis. :lol: Da si ovde jebo bi ti sve muji i mujinim...
aratet

#1232 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Budjav_lebac wrote:
aratet wrote:
Budjav_lebac wrote:Nije drug tvoj problem fasizam nego prihvatanje cinjenica. Jos zivis u nekom vidu zablude. Hitler je izgradio njemacke ceste, prekinuo isplacivati ostecene iz 1. svjetskog rata i naglo razvio njemacku ekonomiju.
Živimo u demokratiji pa i simpatizeri fašista mogu pisati po forumu iako blage veze ni o čemu nemaju.
Edukuj se covjece.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/prije-7 ... koj-142926
Jesi ti stvarno tako nizak kapacitet?

Jesi svjestan da je Njemačka u wwI poražena i da je bila dužna plaćati štetu koju je nanijela drugim drzavama. To što nisu plaćali je kriminal. Tom tvojom logikom je i Al kapone bio uspješan čovjek pa i ovi naši ratni profteri.

P.s.ukucaj posljedice koje je Hitler ostavio po čovječanstvo i po nemacku. Sama činjenica da je trebalo skoro pola stoljeća da se država ponovo ujedini dovoljno govori.
Last edited by aratet on 27/10/2016 20:54, edited 1 time in total.
Fudo387

#1233 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:E, moj Fudo. Po toj njenoj kćerci kad danas dodješ u Poljsku oni znaju da si Bošnjak i da si vazda postojao.
E bas joj hvala, to je vrlo bitna stvar sto te zbog nje u Poljskoj skontaju da si Bosnjak.
Bio jednom, vjeruj mi da me niko ziv nije pit'o za nju, a i da jeste ja ne bih znao o kome se radi.
:D
mario001

#1234 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by mario001 »

PM72 wrote:
Budjav_lebac wrote:
PM72 wrote:
Meni je sve jasno ali nije tebi.Cacin komadant je bio jaran sa Mustafom Busuladžićem a pošto je Caco ubijao bez suđenja i da se ljudima ne zna za grob...reče li ono da je to fašizam?
Jesu li ti sto su ubili Mustafu zavrsili kao Caco, ili su dobili po neku gajbu u Titovoj kao nagradu odakle se njihovi nasljednici danas zgrozavaju zbog naziva skole???
Budjav_lebac

#1235 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

PM72 wrote:
Budjav_lebac wrote:
PM72 wrote:
Pa jeste, zato Caco moze sa komunistickim zlocincima koji ubise Mustafa u istu ravan. Ja nemam problem pogledati istini u lice.
Last edited by Budjav_lebac on 27/10/2016 20:42, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1236 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by ultima_palabra »

Reci da je SFRJ bila okupator Bosne je jedna od budalastijih stvari koju sam cuo u zivotu... aferim.

Toliku posvadjanost sa istorijom, argumentima, razumom i samim sobom ne mogu razumjeti nikako.
piupiu

#1237 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:
piupiu wrote:E, moj Fudo. Po toj njenoj kćerci kad danas dodješ u Poljsku oni znaju da si Bošnjak i da si vazda postojao.
E bas joj hvala, to je vrlo bitna stvar sto te zbog nje u Poljskoj skontaju da si Bosnjak.
Bio jednom, vjeruj mi da me niko ziv nije pit'o za nju, a i da jeste ja ne bih znao o kome se radi.
Bila i ja. Više puta. Kreneš od Krakova. :wink:
HAVANA

#1238 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by HAVANA »

ultima_palabra wrote:Reci da je SFRJ bila okupator Bosne je jedna od budalastijih stvari koju sam cuo u zivotu... aferim.

Toliku posvadjanost sa istorijom, argumentima, razumom i samim sobom ne mogu razumjeti nikako.
Udri brigu na veselje... :gunjastajl:
Fudo387

#1239 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
Fudo387 wrote:
Bila i ja. Više puta. Kreneš od Krakova. :wink:
Haj dobro, ako me put nanese provjericu...kako to rece da se gospodja zove?
Budjav_lebac

#1240 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

ultima_palabra wrote:Reci da je SFRJ bila okupator Bosne je jedna od budalastijih stvari koju sam cuo u zivotu... aferim.

Dosao okupator 92. tenkom pred kucni prag da ti sprijeci otcjepljenje. Znaci silom te drzao u toj nekakvoj tvorevini, okupator je.
PM72

#1241 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

Jesu li ti sto su ubili Mustafu zavrsili kao Caco, ili su dobili po neku gajbu u Titovoj kao nagradu odakle se njihovi nasljednici danas zgrozavaju zbog naziva skole???
Mustafa Busuladžić nije bio ni pravednik među narodima ni narodni heroj da bih ga žalio.Bio je saradnik okupatora i tačka.Fino sam napisao,ni u ovom ratu nisi mogao biti neki novinarčić ili raditi za kakvu novinsku kuću ako nisi imao DEBELE veze jer bi te u protivnom mobilisali i poslali na Tresku ili Žuč.I taj Mustafa je imao veze sa ustaškim režimom a nije mu bilo mrsko pisati žvrljotine protiv Jevreja i protivnika ustaškog režima.
mario001

#1242 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by mario001 »

PM72 wrote:
Mustafa Busuladžić nije bio ni pravednik među narodima ni narodni heroj da bih ga žalio.Bio je saradnik okupatora i tačka.Fino sam napisao,ni u ovom ratu nisi mogao biti neki novinarčić ili raditi za kakvu novinsku kuću ako nisi imao DEBELE veze jer bi te u protivnom mobilisali i poslali na Tresku ili Žuč.I taj Mustafa je imao veze sa ustaškim režimom a nije mu bilo mrsko pisati žvrljotine protiv Jevreja i protivnika ustaškog režima.
Odgovori na pitanje???
Dva dana pises o Caci, postavim ti pitanje pocnes pisati budalastine...
piupiu

#1243 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:Haj dobro, ako me put nanese provjericu...kako to rece da se gospodja zove?
https://en.wikipedia.org/wiki/Jadwiga_of_Poland

https://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_of_Bosnia

Budjav_lebac

#1244 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

PM72 wrote:
Koliko ja znam Bosnjaci u NDH nisu ni bivali mobilisani nego su se dobrovoljno prijavljivali da bi dobili oruzje i zastitili se od cetnika. Da su se cekali partizani da odbrane Bosnjake od cetnika danas Bosnjaka u BiH ne bi ni bilo. To sto su Bosnjaci pristupali ustasama, domobranima i NDH je bilo zbog vlastite zastite. Ove price kako su sluzili rezimu su zesce gluposti. Sjeti se samo sta se desilo sa Handzarovcima koje poslase da ratuju u Francusku. Niko mi danas ne odgovori zasto komunisti ubise Husku Miljkovica, koji nije bio ni SS-ovac ni ustasa nego je imao svoju lokalnu miliciju koja je poslije presla u partizane i odmah nakon prelaska on biva ubijen od tih istih partizana.
Fudo387

#1246 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
Fudo387 wrote:Haj dobro, ako me put nanese provjericu...kako to rece da se gospodja zove?
https://en.wikipedia.org/wiki/Jadwiga_of_Poland

https://en.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_of_Bosnia

E bas ti hvala,

Pravo zajebana bila...
aratet

#1247 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

Budjav_lebac wrote:

Dosao okupator 92. tenkom pred kucni prag da ti sprijeci otcjepljenje. Znaci silom te drzao u toj nekakvoj tvorevini, okupator je.
Pa cek pametni, tom logikom mi drzimo RS pod okupacijom jer ih silom drzimo u ovoj tvorevini?
piupiu

#1248 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

Fudo387 wrote:
E bas ti hvala,

Pravo zajebana bila...
Pa, je l' bolja od Mustafe, haj' reci pravo! :lol:
Fudo387

#1249 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:
Fudo387 wrote:
E bas ti hvala,

Pravo zajebana bila...
Pa, je l' bolja od Mustafe, haj' reci pravo! :lol:
Udala se za papire. :oops: :lol:
PM72

#1250 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by PM72 »

Koliko ja znam Bosnjaci u NDH nisu ni bivali mobilisani nego su se dobrovoljno prijavljivali da bi dobili oruzje i zastitili se od cetnika. Da su se cekali partizani da odbrane Bosnjake od cetnika danas Bosnjaka u BiH ne bi ni bilo. To sto su Bosnjaci pristupali ustasama, domobranima i NDH je bilo zbog vlastite zastite. Ove PRICE kako su sluzili rezimu su zesce gluposti. Sjeti se samo sta se desilo sa Handzarovcima koje poslase da ratuju u Francusku. Niko mi danas ne odgovori zasto komunisti ubise Husku Miljkovica, koji nije bio ni SS-ovac ni ustasa nego je imao svoju lokalnu miliciju koja je poslije presla u partizane i odmah nakon prelaska on biva ubijen od tih istih partizana.
Svaki punoljetni Musliman ili Bošnjak u NDH bio je mobilisan u neko oružanu formaciju NDH.Izuzeci su bili oni koji su zdušili u šumu pa stavili petokraku ili oni koji su imali mnogo djece.Većinom su mobilisani u domobrane a oni malo ekstremniji i masivniji u ustaše.
Locked