Nemam pojma, i to sam slucajno saznao.aratet wrote: Kojoj MZ pripadaju Moluhe i taj dio, jel to sve Batva?
Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
- General War
#1226 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
-
aratet
#1227 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Irac pripada Batvi kao i Pasa Bunar, Miladije Kreki, Moluhe bi trebale jednoj od te dvije.General War wrote:Nemam pojma, i to sam slucajno saznao.aratet wrote: Kojoj MZ pripadaju Moluhe i taj dio, jel to sve Batva?
-
Haman
#1228 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Neki ljudi naopako zakljucuju iako je tekst dovoljno jsan. Zasto?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1229 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Solana valjdaaratet wrote:
Kojoj MZ pripadaju Moluhe i taj dio, jel to sve Batva?
-
Haman
#1230 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Gospodinu koji je izveo pogresan zakljucak ponovo prezentiram isti teks i molim ga da napise ozbiljan komntar
JEDNA USPUTNA NAPOMENA. DA LI CE TUZLA DOZIVJETI SUDBINU STOCA
Ranije se islo za Dubrovnik makadamom: Satajevo, Mostar, Stolac, Ljubinje, Trebinje. U to vrijeme Stolc je bio velelijepna carsija u odnosu na Capljnu. Slicna je stvar bila i sa Ljubinjem, a i Trebinje se za ondasnje prileike lijepo razvijalo.
Kasnije se izgradi asvaltni put: Sarajevo, Mostar. Capljina, Metkovic a onda Juznom magistralom do Dubrovnika. Stolac je danas kako jedan autor rece “slijepo crijevo Evrope” dok mu neki drugi daju jos pogrdniji naziv, dok je Capljina postala lijep velegradic u odnosu na Stolac, puno ljepsa i razvijenija.Stanovnici Ljubinaj i okoline napsutaju graic i okolna sela, jer kako kazu tu vise nama zivota.
Milorad Dodik,(svi kazu lopov i prevarant) izgradi autoput Banbja Luka, Okucani i tako spoji Banja Luku sa Zapadom. Istina neki mu spocitavaju da je to bio najskuplji kilometar asvalta izgradjen u Evropi, ali Dodik ucioni ono sto je naumio.
Danas uzurbano radi novi autoput Banja Luka, Prnjavor, Doboj a sve u zelji da Banja Luku ucini blizom moru, da putnici navracaju u Banja Luku i ostavljaju novac.
Vec sad price o izgradnji autoputa Banja Luka, Jajce, Bugojno, Kupres pa prema Juznoj magistrali, ali tu treba dogovor sa politicarima iz FBiH.
Sta rade Tuzlaci? Imam dojam da ce Tuzla uskoro dozivjeti sudbinu Stoca, postat ce slijep crijevo Evrope, da ne pominjem onaj ruzniji izraz. Dok svi grade prikljucke za autoput, tuzlanski politicari i spavaju i pricaju nam price “ Nece nama Sarajevo odredjivati” itd.
Ko to specava sadasnju vlast da se uhvati u kostac sa dimom u Tuzli. Naravno niko, jer se politicari i u Sarajevu ponasaju isto kao i ovi u Tuzli. Sute, narod guta dim i umire jer oni misle samo na vlast, pa niko nema petlju da se uhvati u kostac sa zagadjenoscu Sarajeva, Zenice i Tuzle, jer dobro znaju da ce u tom slucaju izgubiti vlast.
JEDNA USPUTNA NAPOMENA. DA LI CE TUZLA DOZIVJETI SUDBINU STOCA
Ranije se islo za Dubrovnik makadamom: Satajevo, Mostar, Stolac, Ljubinje, Trebinje. U to vrijeme Stolc je bio velelijepna carsija u odnosu na Capljnu. Slicna je stvar bila i sa Ljubinjem, a i Trebinje se za ondasnje prileike lijepo razvijalo.
Kasnije se izgradi asvaltni put: Sarajevo, Mostar. Capljina, Metkovic a onda Juznom magistralom do Dubrovnika. Stolac je danas kako jedan autor rece “slijepo crijevo Evrope” dok mu neki drugi daju jos pogrdniji naziv, dok je Capljina postala lijep velegradic u odnosu na Stolac, puno ljepsa i razvijenija.Stanovnici Ljubinaj i okoline napsutaju graic i okolna sela, jer kako kazu tu vise nama zivota.
Milorad Dodik,(svi kazu lopov i prevarant) izgradi autoput Banbja Luka, Okucani i tako spoji Banja Luku sa Zapadom. Istina neki mu spocitavaju da je to bio najskuplji kilometar asvalta izgradjen u Evropi, ali Dodik ucioni ono sto je naumio.
Danas uzurbano radi novi autoput Banja Luka, Prnjavor, Doboj a sve u zelji da Banja Luku ucini blizom moru, da putnici navracaju u Banja Luku i ostavljaju novac.
Vec sad price o izgradnji autoputa Banja Luka, Jajce, Bugojno, Kupres pa prema Juznoj magistrali, ali tu treba dogovor sa politicarima iz FBiH.
Sta rade Tuzlaci? Imam dojam da ce Tuzla uskoro dozivjeti sudbinu Stoca, postat ce slijep crijevo Evrope, da ne pominjem onaj ruzniji izraz. Dok svi grade prikljucke za autoput, tuzlanski politicari i spavaju i pricaju nam price “ Nece nama Sarajevo odredjivati” itd.
Ko to specava sadasnju vlast da se uhvati u kostac sa dimom u Tuzli. Naravno niko, jer se politicari i u Sarajevu ponasaju isto kao i ovi u Tuzli. Sute, narod guta dim i umire jer oni misle samo na vlast, pa niko nema petlju da se uhvati u kostac sa zagadjenoscu Sarajeva, Zenice i Tuzle, jer dobro znaju da ce u tom slucaju izgubiti vlast.
-
Mohamad Sissoko
#1231 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Kako Bakir ima svoj fildzan i zadovoljan je tako i Jasko i SDP imaju svoj i uzivaju.Jebiga kad dodjes iz Islamovca i sisas ovce po Tuzli imas osjecaj da si glavni Baba u gradu i Tuzla ti je "vaznija od 10 ostalih".
Da je SDP-u do cijele BiH a ne samo do njihovog fildzana Tuzle, malo bi otisli u Siroki ili Banja Luku pa narodu prenosili svoju pricu.
Da je SDP-u do cijele BiH a ne samo do njihovog fildzana Tuzle, malo bi otisli u Siroki ili Banja Luku pa narodu prenosili svoju pricu.
-
howdy
#1232 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
A ko to od federalnih politicara jurisa na Bl i Siroki?Mohamad Sissoko wrote:Kako Bakir ima svoj fildzan i zadovoljan je tako i Jasko i SDP imaju svoj i uzivaju.Jebiga kad dodjes iz Islamovca i sisas ovce po Tuzli imas osjecaj da si glavni Baba u gradu i Tuzla ti je "vaznija od 10 ostalih".
-
Mohamad Sissoko
#1233 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Samo se jeda stranka busa u prsa gradjanskom BiH odnosno i njeni mali sateliti.Pa nek to pokazu na djelu al kurko isti su oni ko i Bakir.Meni moj dzanfil i ja baba jos malo budzetskih para podjelimo i tophowdy wrote:A ko to od federalnih politicara jurisa na Bl i Siroki?Mohamad Sissoko wrote:Kako Bakir ima svoj fildzan i zadovoljan je tako i Jasko i SDP imaju svoj i uzivaju.Jebiga kad dodjes iz Islamovca i sisas ovce po Tuzli imas osjecaj da si glavni Baba u gradu i Tuzla ti je "vaznija od 10 ostalih".
-
howdy
#1234 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Pa i Bakir se busa cjelovitom i nedjeljivom kao i svojevremeno Hare 100% pa nismo ih se nagledali u Bl i Sirokom...Mostaru itd....Mohamad Sissoko wrote:Samo se jeda stranka busa u prsa gradjanskom BiH odnosno i njeni mali sateliti.Pa nek to pokazu na djelu al kurko isti su oni ko i Bakir.Meni moj dzanfil i ja baba jos malo budzetskih para podjelimo i tophowdy wrote:A ko to od federalnih politicara jurisa na Bl i Siroki?Mohamad Sissoko wrote:Kako Bakir ima svoj fildzan i zadovoljan je tako i Jasko i SDP imaju svoj i uzivaju.Jebiga kad dodjes iz Islamovca i sisas ovce po Tuzli imas osjecaj da si glavni Baba u gradu i Tuzla ti je "vaznija od 10 ostalih".
Suplja cista....Ovako se moze dok se boje ne rastope...ovaj vaki onaj naki....
-
Mohamad Sissoko
#1235 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ne kontam, Bakir se busa fildzanom i napadan je s pravom za to, a sad odjednom i on se busa cjelovitom etc etc ? Malo ovako malo onako kako mi se prohtije i kad mi to odgovara za pricuhowdy wrote:Pa i Bakir se busa cjelovitom i nedjeljivom kao i svojevremeno Hare 100% pa nismo ih se nagledali u Bl i Sirokom...Mostaru itd....Mohamad Sissoko wrote:Samo se jeda stranka busa u prsa gradjanskom BiH odnosno i njeni mali sateliti.Pa nek to pokazu na djelu al kurko isti su oni ko i Bakir.Meni moj dzanfil i ja baba jos malo budzetskih para podjelimo i tophowdy wrote:
A ko to od federalnih politicara jurisa na Bl i Siroki?
Suplja cista....Ovako se moze dok se boje ne rastope...ovaj vaki onaj naki....
SDP i ljevica se uglavnom busa gradzanskom BiH a zadovoljni su svojim fildzanom ko i Bakir bilo da je isti Tuzla ili ovaj "bosnjacki" dio Federacije...obome im dobro...fildzan meni fildzan tebi.Jedan je bio dovoljno idiot da to javno kaze dok drugi malo vise mudrije to rade drugim rijecima pricaju jednu pricu a na terenu..."lijepa moja Tuzla...ili opcina Centar jer su i oni kukali koliko je vazna ista...ne do dragi Tito da nam nacionalisti je otmu".Pogledas forum i frku oko Opcine Centar i bude ti jasno da je i njima, ljevicarima, ta ista Opcina Centar bitnija od 10 ostalih samo nisu ko idiot to na glas rekli
Licemjerje 101
- Alfons Kauders
#1236 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Hvala.
Da nije ove teme, ne bih nikad saznao da je Imamovic odgovoran za fildzan politiku.
Sram ga bilo, nacelnik Tuzle, a ne radi nista po Sirokom i Banjaluci.
Dijeli drzavu 
Kako se prevodi "od Sebilja do M.Dvora" u Tuzli?
Od Skvera do Cipelica? Od Alijine Kafane do turbeta? Ili pak od Kapije do Mese i Ismeta?
Da nije ove teme, ne bih nikad saznao da je Imamovic odgovoran za fildzan politiku.
Od Skvera do Cipelica? Od Alijine Kafane do turbeta? Ili pak od Kapije do Mese i Ismeta?
-
howdy
#1237 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Za dvije godine razapece ga za Srebrenicu.Alfons Kauders wrote:Hvala.
Da nije ove teme, ne bih nikad saznao da je Imamovic odgovoran za fildzan politiku.Sram ga bilo, nacelnik Tuzle, a ne radi nista po Sirokom i Banjaluci.
Dijeli drzavu
Od Skvera do Cipelica? Od Alijine Kafane do turbeta? Ili pak od Kapije do Mese i Ismeta? [emoji38]
- Alfons Kauders
#1238 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ja sam cuo pricu da je u njega otac otisao iz Islamovaca za Dallas 1960... Da je upucao nekog kauboja u kabrioletu, i onda sve svalio na nakog bibliotekara.howdy wrote:Za dvije godine razapece ga za Srebrenicu.Alfons Kauders wrote:Hvala.
Da nije ove teme, ne bih nikad saznao da je Imamovic odgovoran za fildzan politiku.Sram ga bilo, nacelnik Tuzle, a ne radi nista po Sirokom i Banjaluci.
Dijeli drzavu
Od Skvera do Cipelica? Od Alijine Kafane do turbeta? Ili pak od Kapije do Mese i Ismeta? [emoji38]
-
howdy
#1239 Re: RE: Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Pa ja. Globalni igraci.Alfons Kauders wrote:Ja sam cuo pricu da je u njega otac otisao iz Islamovaca za Dallas 1960... Da je upucao nekog kauboja u kabrioletu, i onda sve svalio na nakog bibliotekara.howdy wrote:Za dvije godine razapece ga za Srebrenicu.Alfons Kauders wrote:Hvala.
Dijeli drzavu
- GeeTnT
#1240 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
..meni duguje 20 maraka...
- seln
#1241 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
...meni nije nazvao selam...GeeTnT wrote:..meni duguje 20 maraka...
- salik79
#1242 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Ne bi me cudilo, od nekoga je seka morala "povuc' vlage"Alfons Kauders wrote:Ja sam cuo pricu da je u njega otac otisao iz Islamovaca za Dallas 1960... Da je upucao nekog kauboja u kabrioletu, i onda sve svalio na nakog bibliotekara.howdy wrote:Za dvije godine razapece ga za Srebrenicu.Alfons Kauders wrote:Hvala.
Dijeli drzavu
-
howdy
#1243 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Nemoj mu halalit....GeeTnT wrote:..meni duguje 20 maraka...
-
Mohamad Sissoko
#1244 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Jasko i u samoj TZ ima formiran fildzan, a glavna furka mu je "nije moja nadleznost" medjutim kad dodje vrijeme kampanje odjednom se brine za najezdu Arapa u Sarajevu i odbranu TZ od Banovica.Alfons Kauders wrote:Hvala.
Dijeli drzavu
Pa kad dobije izbore...halo ljudi ja sam samo nacelnik Tuzle.
-
howdy
#1245 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
E jesi zapeo za Banovice....roots bloody roots [emoji23]
-
Mohamad Sissoko
#1246 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Pa to je bila srz kampanje Arapi i Banovici.howdy wrote:E jesi zapeo za Banovice....roots bloody roots [emoji23]
Recimo Gracanicu nije spominjao jer je davno usla u TZ a dijelom zahvaljujuci njemu likovi iz tog grada poceli su da grade i stambene objekte odnosno "obrcu" milione uz isturene ljude.
Ubrzo ce biti ugasena jos jedna firmica iz TZ uz aminovanje jaskovih jarana radi stambenih objekata.Zivi bili pa vidjeli.
-
howdy
#1247 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
SDA bratija je satrala stotine firmi, vodja je obeco 100000 radnih mjesta, Fadilu puna usta realnog sektora a kcerku pristavio na budzet. Koja je poenta? Jasmin laze? Daj nemoj zajebavat.Mohamad Sissoko wrote:Pa to je bila srz kampanje Arapi i Banovici.howdy wrote:E jesi zapeo za Banovice....roots bloody roots [emoji23]
Recimo Gracanicu nije spominjao jer je davno usla u TZ a dijelom zahvaljujuci njemu likovi iz tog grada poceli su da grade i stambene objekte odnosno "obrcu" milione uz isturene ljude.![]()
Ubrzo ce biti ugasena jos jedna firmica iz TZ uz aminovanje jaskovih jarana radi stambenih objekata.Zivi bili pa vidjeli.
-
howdy
-
Mohamad Sissoko
#1249 Re: RE: Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Slazem se, medjutim sto se tice TZ SDP je sahranio privredu.Vec su ljudi pisali imena tih likova na drugim temama naravno sve uz jaransko tapsanje SDA.howdy wrote:SDA bratija je satrala stotine firmi, vodja je obeco 100000 radnih mjesta, Fadilu puna usta realnog sektora a kcerku pristavio na budzet. Koja je poenta? Jasmin laze? Daj nemoj zajebavat.Mohamad Sissoko wrote:Pa to je bila srz kampanje Arapi i Banovici.howdy wrote:E jesi zapeo za Banovice....roots bloody roots [emoji23]
Recimo Gracanicu nije spominjao jer je davno usla u TZ a dijelom zahvaljujuci njemu likovi iz tog grada poceli su da grade i stambene objekte odnosno "obrcu" milione uz isturene ljude.![]()
Javim ti aBd kad se ugasi ova naredna firma a Jasko omasti brk
-
Haman
#1250 Re: Jasmin Imamovic Gradonacelnik Tuzle
Interesantno kao mi odmah skrenemo sa teme.
Osnovno pitanje Tuzle je zagadjenost grada lozenjem smeca u kome ima puno plastike i gume i to svim rubnim naseljima oko grada, a vlast ne poduzima nista da to sprijeci.
Drugi proble je sto vlast u Tuzli ne cini nista da se Tuzla modernim putem spoji na autoput, pa ce uskoro dozivjeti sudbinu Stoca o cemu sam pisao u komentaru na pocetku ove stranice br.50
Treci problem Tuzle je velika nezaposlenost posebno mladih i obrazovanih ljudi. Predratna industrija je unistena, vlats nije stvorila povoljne uslove za ulaganje stranog kapitala, kako bi otvorila mogucnost zaposljavanja maladih i obrazovanij ljudi.
Cetvrti problem Tuzle je unakazavanje grada grafitima. Podijte od novog Hotela Mellain pa Ulicom A. Izetbegovica prema Posti i dalje. Sve zgrade isarane su grafitima dokle ruka odraslog covjeka moze dohvatiti, sto je znak nedostatka elementarne kulture zivota u gradu. Ako idete jos dalje naidjete na upozorenje " pazi odpada fasada".
Ni jedna zgrada nije okrecena od kako je napravljenja.Po arhitekturi bi se moglo zakljuciti da su gradjene izmedju 1960-70. godine. Gledam juce onu novu lijepu zgradu kod Hotela Tuzla slijeve strane Ul. Maka Dizdara. Nova zgrada ali vec sada na jednom ulazu neko je je nasarao nesto. Nije to isarano za jedan minut. Za ono sarajenje treba najmanje 45-60 minuta. Zgrada ima video nadzor, ljudi svakog trenutka ialaze i ulaze u zgradu a vandal sara li sara. Dakle, nikom to saranje ne smeta, jer je to u Tuzli postala uobicajena pojava. Da li tako moze u Njemackoj ili bilo kojoj drugoj zemlji Z. Evrope da vandal sara a da ne bude kaznjen.
Prodjite kroz Njemacku i Austriju. Na svakoj privatnoj kuci u selu mozete vidjeti uredjaje za koristenje solarne energije. Ugalj se svagdje izbacuje zbog zagadjenosti okoline, samo mi u FBiH forsiramo lozenje ugla najgorek kvaliteta, zboravljajuci da ce Evropa uskoro to sankcionirati zakonima, pa ce Tuzla ostati u bez Termoelektrane, cime ce se broj nezaposlenih jos vise povecati. Buducnost nije u termoelektranama nego u novim izvorima energije. Dakle tuzlanska vlast ne gleda dalje od nosa, vlast pravi asvaltne staze pored rijeke Jale, nastojeci na taj nacin prikupiti poene kod onih slicnih njima. Poznata je cinjenica da Jala i sad smrdi na nekim mjestima, a kako je tek ljeti kad je toplije i kad se smanji kolicina vode u rijeci.
Eto i sad su pred izbore napravili stotinjak metara asvala uz Jalu. Cudima se da malim ucincima farbaju gradjane Tuzle.
Osnovno pitanje Tuzle je zagadjenost grada lozenjem smeca u kome ima puno plastike i gume i to svim rubnim naseljima oko grada, a vlast ne poduzima nista da to sprijeci.
Drugi proble je sto vlast u Tuzli ne cini nista da se Tuzla modernim putem spoji na autoput, pa ce uskoro dozivjeti sudbinu Stoca o cemu sam pisao u komentaru na pocetku ove stranice br.50
Treci problem Tuzle je velika nezaposlenost posebno mladih i obrazovanih ljudi. Predratna industrija je unistena, vlats nije stvorila povoljne uslove za ulaganje stranog kapitala, kako bi otvorila mogucnost zaposljavanja maladih i obrazovanij ljudi.
Cetvrti problem Tuzle je unakazavanje grada grafitima. Podijte od novog Hotela Mellain pa Ulicom A. Izetbegovica prema Posti i dalje. Sve zgrade isarane su grafitima dokle ruka odraslog covjeka moze dohvatiti, sto je znak nedostatka elementarne kulture zivota u gradu. Ako idete jos dalje naidjete na upozorenje " pazi odpada fasada".
Ni jedna zgrada nije okrecena od kako je napravljenja.Po arhitekturi bi se moglo zakljuciti da su gradjene izmedju 1960-70. godine. Gledam juce onu novu lijepu zgradu kod Hotela Tuzla slijeve strane Ul. Maka Dizdara. Nova zgrada ali vec sada na jednom ulazu neko je je nasarao nesto. Nije to isarano za jedan minut. Za ono sarajenje treba najmanje 45-60 minuta. Zgrada ima video nadzor, ljudi svakog trenutka ialaze i ulaze u zgradu a vandal sara li sara. Dakle, nikom to saranje ne smeta, jer je to u Tuzli postala uobicajena pojava. Da li tako moze u Njemackoj ili bilo kojoj drugoj zemlji Z. Evrope da vandal sara a da ne bude kaznjen.
Prodjite kroz Njemacku i Austriju. Na svakoj privatnoj kuci u selu mozete vidjeti uredjaje za koristenje solarne energije. Ugalj se svagdje izbacuje zbog zagadjenosti okoline, samo mi u FBiH forsiramo lozenje ugla najgorek kvaliteta, zboravljajuci da ce Evropa uskoro to sankcionirati zakonima, pa ce Tuzla ostati u bez Termoelektrane, cime ce se broj nezaposlenih jos vise povecati. Buducnost nije u termoelektranama nego u novim izvorima energije. Dakle tuzlanska vlast ne gleda dalje od nosa, vlast pravi asvaltne staze pored rijeke Jale, nastojeci na taj nacin prikupiti poene kod onih slicnih njima. Poznata je cinjenica da Jala i sad smrdi na nekim mjestima, a kako je tek ljeti kad je toplije i kad se smanji kolicina vode u rijeci.
Eto i sad su pred izbore napravili stotinjak metara asvala uz Jalu. Cudima se da malim ucincima farbaju gradjane Tuzle.