Burkini, Evropa i demokratija

Post Reply
¤ jelena ¤

#1226 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by ¤ jelena ¤ »

Bobi wrote:
zunazu wrote:
Bobi wrote:Iskreno rečeno...kome normalnom burkini na plaži smeta ? Njena stvar :D
Smeta onome ko je impotentan pa mu svi krivi kad zna da ne može ništa ni onima što su razgolićene. :D
Ne postoje impotentni, postoje samo sposobne i nesposobne žene :D.
:stasreko:

:D

:run:
It_is_a_Leclerc

#1227 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by It_is_a_Leclerc »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Svaka čast novinarki @klixa ! Ovaj @kritichar se sada malo osramotio, jer je mislio da će naići na neko zgražanje, a djevojka je napisala apsolutne činjenice.

Dakle, burkini nije nikakvo ljudsko pravo, već islamizacija javnog prostora zemalja koje su tim ljudima dale sve, protest protiv sekularizma i jednakosti. Žene treba da strgaju i odbace ta grozna pokrivala lica koja se nigdje u Kur'anu ne pominju, i postanu normalni sudionici društvenih procesa, a ne stalni izvor problema.
Sud u Francuskoj ne dijeli tvoje nakaradno razmišljanje.
Sto je i jedan od razloga zasto ekstremna desnica i anti-islamski pokreti u Francuskoj, kao i u ostatku EU biljeze strahovit uzlet, i pitanje je dana kada ce preuzeti vlade mnogih, a onda ce tek biti zgrazanja i javne osude.

Svaka posljedica ima uzrok.

Prihvatanje normi sistema u kojem zivite je stvar elementarne ljudskosti. Uostalom, 90% burkini fanova i evropskih muslimana ima pozitivan stav o S. Arabiji gdje se takodjer zakonom uredilo u cemu mozete hodati na ulici. Nisam cuo osudu.
insomnia78

#1228 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Fora je sto premijer koji je iz stranke socijalista također podržava ove zabrane
Odluka suda će se morati ispostovati ali kako rekoše sud je donio odluku prema postojećim zakonima a to znači da zakone treba mijenjati
Biće tu još ćeranja
animals

#1229 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

It_is_a_Leclerc wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Svaka čast novinarki @klixa ! Ovaj @kritichar se sada malo osramotio, jer je mislio da će naići na neko zgražanje, a djevojka je napisala apsolutne činjenice.

Dakle, burkini nije nikakvo ljudsko pravo, već islamizacija javnog prostora zemalja koje su tim ljudima dale sve, protest protiv sekularizma i jednakosti. Žene treba da strgaju i odbace ta grozna pokrivala lica koja se nigdje u Kur'anu ne pominju, i postanu normalni sudionici društvenih procesa, a ne stalni izvor problema.
Sud u Francuskoj ne dijeli tvoje nakaradno razmišljanje.
Sto je i jedan od razloga zasto ekstremna desnica i anti-islamski pokreti u Francuskoj, kao i u ostatku EU biljeze strahovit uzlet, i pitanje je dana kada ce preuzeti vlade mnogih, a onda ce tek biti zgrazanja i javne osude.

Svaka posljedica ima uzrok.

Prihvatanje normi sistema u kojem zivite je stvar elementarne ljudskosti. Uostalom, 90% burkini fanova i evropskih muslimana ima pozitivan stav o S. Arabiji gdje se takodjer zakonom uredilo u cemu mozete hodati na ulici. Nisam cuo osudu.
Kao i razloge, zasto mrze azilante sve vise i vise..
zbog glupavi zakona..
naprave kriminal, i samo i opomene,nikog se ne procesuira..
i onda se cude sto je sve veca i veca mrznja prema njima..
HAVANA

#1230 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by HAVANA »

jasko_ba wrote:Dobro je sve :lol: :-)
Image
Pokvarene misli i prljave strasti. :roll: Nesta kontam,koja je svrha ovoga? Sad sam zamislio dobru trebu,ono bas dobru...i skoci u ovom,izlazi iz vode a ono se slijepilo,bradavice se napucile,kosa i koza mokri,njise kukovima i izlazi,zamahne glavom a kapljice lete... :shock: :cry: :tooo: Jarane,bolje da je gola.Ovo je jebizovnije puno.Ono ko ne vidis, a vidis sve.Odo rec zeni da s ide tusirat,nek navuce nesta na sebe. :oops:
insomnia78

#1231 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Čaršafini :D
Goldenhand

#1232 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

benjen wrote:Idealni scenario u kome bi svako gledao svoja posla i ne bi imao vremena ni volje da se bavi drugim i drugacijim.
Ali neke norme moramo postovati pa nismo zivotinje.
A upravo to nam onda daje za pravo kad kazenmo da nena sa samijom na glavi nikad ni u jednom universumu ma koliko on lud bio nece moci u istu recenicu sa tipom ili djevojkom koja ide ulicom sa privezanim gumenim qrchinom oko pasa.
Tvrditi da je nositi samiju ili neko vjersko obiljezje isto kao nositi gumenu repliku spolovila postavlja pitanje "u koji qrcev qrac je ova planeta otisla"?
Za osobu s vjerskim obilježjem sam uvjeren da ne može ispravno glasati na izborima. Dok za tu sa gumenom replikom spolovila ne znam.
insomnia78

#1233 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

U fr oni, vecinom ni ne glasaju
animals

#1234 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

HAVANA wrote:
jasko_ba wrote:Dobro je sve :lol: :-)
Image
Pokvarene misli i prljave strasti. :roll: Nesta kontam,koja je svrha ovoga? Sad sam zamislio dobru trebu,ono bas dobru...i skoci u ovom,izlazi iz vode a ono se slijepilo,bradavice se napucile,kosa i koza mokri,njise kukovima i izlazi,zamahne glavom a kapljice lete... :shock: :cry: :tooo: Jarane,bolje da je gola.Ovo je jebizovnije puno.Ono ko ne vidis, a vidis sve.Odo rec zeni da s ide tusirat,nek navuce nesta na sebe. :oops:
Imas prljavu mastu :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1235 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by _BataZiv_0809 »

Znaci tema moze pod kljuc. Francuska republika je pokazala da je pravna drzava, sud je rekao svoje. Sudska presuda je konacno utvrdjena istina.

Znaci nije bas da je Evropa ta koja je ovdje licemjerna. :D
animals

#1236 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

_BataZiv_0809 wrote:Znaci tema moze pod kljuc. Francuska republika je pokazala da je pravna drzava, sud je rekao svoje. Sudska presuda je konacno utvrdjena istina.

Znaci nije bas da je Evropa ta koja je ovdje licemjerna. :D
Ja pitao vec, jel sad mozemo i goli se kupati..
ako dozvoljavaju u burkiniju, moraju dozvoliti i u naginiju..
ako je demokratija , onda je za sve..
Zgoljo

#1237 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Zgoljo »

kritichar wrote:Pošto je riješen problem burkinija u Francuskoj, za to vrijeme kod nas, novinarka klix.ba, vjerovatno velika zagovornica demokratije i građanskih prava, kaže ovako:

Image
Mašalah gledaj nam proleterskog podmlatka.Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu.

Kakav big shit sto bi reko gospon sused Zole Milanovic,koliko prosera,koliko temeljnih zajeba.... :-)
animals

#1238 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

Mozda je se grubo izrazila, ali kad malo bolje promislis i nije puno fulala..
L u c i f e r

#1239 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by L u c i f e r »

Modna policija.
cyprus

#1240 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by cyprus »

Pozdravljam odluku francuskog suda... Meni zaista nije jasno zašto bi nekome smetala nečija odluka da se kupa u odjeći :?

A sada je red da se ovi što prozivaju Francuze za ne-demokratske metode, da se malo posvete Bliskom istoku :)
Last edited by cyprus on 27/08/2016 00:42, edited 1 time in total.
animals

#1241 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

cyprus wrote:Pozdravljam odluku francuskog suda... Meni zaista nije jasno zašto bi nekome smetala nečija odluka da se kupa u odjeći :?
Ili sto nekome smetaju oni koji se kupaju bez odijece..
insomnia78

#1242 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by insomnia78 »

Elem sud kaze da ovakav zakon krsi kamaru prava i sloboda
Kazu da nema jasnih dokaza da je odjevanje na plazi prijetnja javnom redu i miru, higijeni i mogucnosti spasavanja cak i u atmosferi poslije teroristickih napada

Strucnjaci kazu da i ako ciljaju samo burkini tu se onda namecu neka druga prava i slobode

Sad sam gledo na tv-u neke profesore prava i strucnjake i maltene se slazu da ga je skoro pa nemoguce sprovesti bez promjene ustava
cyprus

#1243 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by cyprus »

animals wrote:
cyprus wrote:Pozdravljam odluku francuskog suda... Meni zaista nije jasno zašto bi nekome smetala nečija odluka da se kupa u odjeći :?
Ili sto nekome smetaju oni koji se kupaju bez odijece..
Pa nije baš isto... Jedno je eksplicitni sadržaj, drugo nije...
lijepa u dusi

#1244 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by lijepa u dusi »

Namjerno ste bezobrazni i izjednacavate dvije stvari izmedju kojih se ne moze ataviti znak jednakosti.
Biti obucen na javnom mjestu je sasvim normalna, ocekivana pa i pozeljna pojava. E sad, bez obzira sto je to plaza u pitanju, ljudi i dalje imaju pravo da budu obuceni.
Medjutim, pravo da hodas go na javnom mjestu nemas, kaznjivo je zakonom, a to se odnosi na plaze koje nisu nudisticke.

A i dalje smatram da pokrivenoj zeni nije mjesto na plazi medju golotinjom. Medjutim, ne znaci da joj se moze oduzeti to pravo. Iskreno nisam ocekivala ovakvu presudu i tek sad sumnjam da se muti nesto sasvim drugo iza svega.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1245 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by _BataZiv_0809 »

Ko voli burkini neka izvoli.

Ja bih radije kakvu u tangama :evil:
Goldenhand

#1246 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by Goldenhand »

Jadnu Lejlu slobodarski saff i ostali branitelji demokratije već napali. Žena će morati iseliti iz države. :oops:

Btw ne vidim što ljudi imaju toliki problem sa golotinjom? Pogotovo vjernici. Nijedan neće dozvoliti da mu kažeš kako su ljudi životinje jer eto imaju razum koji im je viša sila podarila, al ne smijemo biti goli jer je to životinjski.
animals

#1247 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

lijepa u dusi wrote:Namjerno ste bezobrazni i izjednacavate dvije stvari izmedju kojih se ne moze ataviti znak jednakosti.
Biti obucen na javnom mjestu je sasvim normalna, ocekivana pa i pozeljna pojava. E sad, bez obzira sto je to plaza u pitanju, ljudi i dalje imaju pravo da budu obuceni.
Medjutim, pravo da hodas go na javnom mjestu nemas, kaznjivo je zakonom, a to se odnosi na plaze koje nisu nudisticke.

A i dalje smatram da pokrivenoj zeni nije mjesto na plazi medju golotinjom. Medjutim, ne znaci da joj se moze oduzeti to pravo. Iskreno nisam ocekivala ovakvu presudu i tek sad sumnjam da se muti nesto sasvim drugo iza svega.
Ma znam..
i koliko god je ispravna odluka, ja i dalje smatram koji ce klinac onako obucene zene na plazi..
ili idi kao i nudisti na posebne plaze,ili sjedi kuci..
ali ovdje je u pitanju nesto drugo..jednostavno guranje religije tamo gdje joj nije mjesto..
ajd da zena dodje obucena na plazu, iz hira..ok..
postujem..ali ne postujem kad neko to radi u ime religije..
nema to veze sa Bogom, niti necemu normalnom..
cyprus

#1248 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by cyprus »

animals wrote:Ma znam..
i koliko god je ispravna odluka, ja i dalje smatram koji ce klinac onako obucene zene na plazi..
ali ovdje je u pitanju nesto drugo..jednostavno guranje religije tamo gdje joj nije mjesto..
Pazi, i meni je kupanje u odjeći nešto kao nosanje bunde na +35°C, i nije baš da razumijem zašto to ljudi rade... Međutim, još manje razumijem zašto nekom drugom to smeta... Svako nek gleda svoj pos'o i svi sretni...
animals

#1249 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by animals »

cyprus wrote:
Pazi, i meni je kupanje u odjeći nešto kao nosanje bunde na +35°C, i nije baš da razumijem zašto to ljudi rade... Međutim, još manje razumijem zašto nekom drugom to smeta... Svako nek gleda svoj pos'o i svi sretni...
Pa sad ti reko zasto smeta..
jer to neko gura, iz neki drugi pobuda..
cyprus

#1250 Re: Burkini, Evropa i demokratija

Post by cyprus »

animals wrote:
cyprus wrote:
Pa sad ti reko zasto smeta..
jer to neko gura, iz neki drugi pobuda..
Pa kakve veze ima iz kakvih je pobuda ako ne ugrožava nekog drugog... Naravno da je iz religijskih pobuda, ali što fali religijskim pobudama? To je isto kao da hoćeš zabraniti neke humanitarne fondacije zato što ljudi tu doniraju novac prvenstveno iz religijskih pobuda...
Post Reply