Nije svaki nacionalizam negativan. Nacionalizam sa ciljem ocuvanja vlastitog naroda i zastite opstojnosti, kulture, nacina zivota je itekako pozitivan.Alfons Kauders wrote:Ziv ti meni bio, a koliko se tih cijenjenih bijelih muslimanki udalo za Austrijance, Svabe, Svede itd.SkyLimit wrote:Bošnjaci su malobrojan narod, recimo ako ima 80 miliona Nijemaca i ako se 1 000 Njemica uda za ne - Nijemce to njemačka nacija neće osjetiti, no šta ako se 1 000 Bošnjakinja uda za Turke i Arape?
Mi moramo čuvati našu narodnost, posebnost i naše biće i odgajati naše kćerke da se udaju za Bošnjake i suprotno. Bljedolike muslimanke su rijetka pojava na ovom Svijetu, san svakog Arapa je da jednoj napravi 7 - 8 malih Abu - Hamzi.
Jbt kurac kako se na ovoj temi lezerno prica o "ocuvanju bijele rase" ko da ide nova 1942...
Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Styling
#1226 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
- Rugafet
#1227 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Iz cega je jasno da se radi o animozitetu i to jos ideoloske prirode? Ti odredio da je to tako?Zgoljo wrote:Jasno da je Imamovicev animozitet prema Arapima ideoloske prirode.
Sto se tice postovanja zakona i propisa,rekao sam vec,institucije zaduzene za to neka rade svoj posao.Ako Imamovic ima dokaze da se krsi zakon zasto ne podnese prijavu umjesto da laprda bez dokaza.
O kakvim institucijama ti pricas? Izadji na ulicu malo osvrni se oko sebe i pogledaj gdje zivis. Kakve crne institucije, kamo srece da rade svoj posao i zvucis kao da zivimo u Norveskoj pa je kao nemoguce da se desava ovo sto nam se desava jer eto postoje institucije.
-
Zgoljo
#1228 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
A sta bi ti i Imamovic sad,da uzmete pravdu u svoje ruke?Rugafet wrote:Iz cega je jasno da se radi o animozitetu i to jos ideoloske prirode? Ti odredio da je to tako?Zgoljo wrote:Jasno da je Imamovicev animozitet prema Arapima ideoloske prirode.
Sto se tice postovanja zakona i propisa,rekao sam vec,institucije zaduzene za to neka rade svoj posao.Ako Imamovic ima dokaze da se krsi zakon zasto ne podnese prijavu umjesto da laprda bez dokaza.
O kakvim institucijama ti pricas? Izadji na ulicu malo osvrni se oko sebe i pogledaj gdje zivis. Kakve crne institucije, kamo srece da rade svoj posao i zvucis kao da zivimo u Norveskoj pa je kao nemoguce da se desava ovo sto nam se desava jer eto postoje institucije.
Institucije postoje kakve su takve su i jedino su one pozvane da se bave pitanjima sta je zakonito a sta ne.
Vrijeme kad ste vi samo upiranjem prstom presudjivali je nepovratno proslo,sto prije se pomirite s tim,to bolje.
-
Trebam te
#1229 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Definitivno svijet ce nas mapirati po obimnom dolasku Arapa i arapskim investicijama. A sto? Jer lokalni ljudi koji vode i ugovaraju poslove nemaju dovoljno znanja o savremenoj ekonomiji i biznisu kako to treba da fercera. Drugo mi nismo dovoljno spremni za Arape, zakonski, socijalno-ekonomski i kulturoloski.
Vjerujem da u BiH niko nije protiv investicija, Arapi jos uvijek imaju pare, ali jesu ljudi protiv kampanjske strategije vodjene lokalnim seoskim priucenim politicarima. Tu se trebalo pristupiti ozbiljnije sa ekonomski jasno definisanom strategijom posebno finansijskom koliko i sta cemo imati nakon 10 godina.
Ove projekte koje mi zovemo kapitalnim o par milijardi je trebala voditi drzava a ne lokalni sesoki polupismeni kriminalci poput naclnika Berila perila i slicnih njemu.
Vrijeme ce pokazati svoje!!! Zapadne novine vec pomalo u negativnom kontextu pisu o nama. Bojim se da ne budemo sljedeci mi
Lakovjerni smo i mislimo da smo veoma pametni, medjutim vidjevsi premijera na Preskom polju, skontah kolike smo mi neznalice.
Vjerujem da u BiH niko nije protiv investicija, Arapi jos uvijek imaju pare, ali jesu ljudi protiv kampanjske strategije vodjene lokalnim seoskim priucenim politicarima. Tu se trebalo pristupiti ozbiljnije sa ekonomski jasno definisanom strategijom posebno finansijskom koliko i sta cemo imati nakon 10 godina.
Ove projekte koje mi zovemo kapitalnim o par milijardi je trebala voditi drzava a ne lokalni sesoki polupismeni kriminalci poput naclnika Berila perila i slicnih njemu.
Vrijeme ce pokazati svoje!!! Zapadne novine vec pomalo u negativnom kontextu pisu o nama. Bojim se da ne budemo sljedeci mi
Lakovjerni smo i mislimo da smo veoma pametni, medjutim vidjevsi premijera na Preskom polju, skontah kolike smo mi neznalice.
- Rugafet
#1230 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Naravno, evo samo da rucam pa cu ga nazvat da pod hitno sve obustavljaZgoljo wrote:A sta bi ti i Imamovic sad,da uzmete pravdu u svoje ruke?
Institucije postoje kakve su takve su i jedino su one pozvane da se bave pitanjima sta je zakonito a sta ne.
Vrijeme kad ste vi samo upiranjem prstom presudjivali je nepovratno proslo,sto prije se pomirite s tim,to bolje.
Mislis, kao sad je demokratija i bolje se zivi za razliku od prije i te fore u smislu vama je sada odlicno samo vi to ne znate? Ako je tako, ziv ti meni bio zaboravi da sam ista napisao
-
Zgoljo
#1231 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Druze,bojim se da se malo pravis naivan.Rugafet wrote:Naravno, evo samo da rucam pa cu ga nazvat da pod hitno sve obustavljaZgoljo wrote:A sta bi ti i Imamovic sad,da uzmete pravdu u svoje ruke?
Vrijeme kad ste vi samo upiranjem prstom presudjivali je nepovratno proslo,sto prije se pomirite s tim,to bolje..ebote pises kao da me licno poznajes. Kakvo vrijeme kad smo mi
(ko to mi?) presudjivali je proslo?
Mislis, kao sad je demokratija i bolje se zivi za razliku od prije i te fore u smislu vama je sada odlicno samo vi to ne znate? Ako je tako, ziv ti meni bio zaboravi da sam ista napisao
Ti si napisao,kakve institucije a ja sam te onda pitao,sta biste ti i Imamovic htjeli,da proglasite institucije beskorisnim i da vi presudjujete sta je legalno a sta ne.Dakle vi ste vas dvojica jer si vec napisao da se slazes sa Jasminovim stavovima glede Arapa.
Ja ti samo kazem da ne moze tako vise,a nekad je moglo,dovoljno je bilo da neko poput Jasmina uperi prstom i taj u kog je uperio vec je osudjen.
Sad je drugo vrijeme.Nije uopste tema emisije je li bolje ili gore.
- Progressive House
- Danguba
#1233 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Tako ce njih Arapi dislocirati do Han Pijeska i Sekovica.
a ko zna, mozda im ponude duplo da ih dva puta ne sele.
a ko zna, mozda im ponude duplo da ih dva puta ne sele.
- SkyLimit
#1234 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ovo je sad pušteno u javnost da popravi negativnu sliku o Arapima i njihovom krvavom novcu među Bošnjacima.
-
crazy_diamond
#1235 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
SkyLimit wrote:Ovo je sad pušteno u javnost da popravi negativnu sliku o Arapima i njihovom krvavom novcu među Bošnjacima.
Ma jok, vec duze se ova tema vuce na rts, upratio sam ja alucajno nekoliko puta,i koliko se dalo vidjeti iz prilozenog, prvenstveno se tu dodikovi novinari jurisnici s te televizi obrusavaju na srpske politicare koji kumuju prodaji te zemlje, a ti su iz sds,rezim protiv opozicijje je prva namjera, ocito je to
-
crazy_diamond
#1236 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
https://youtu.be/-jMMyKj3tVg
Eh ja konto mjestani u cijoj je blizini sagradjen zabranjeni arapski grad na ossniku se sad vec ukopavaju i barikade po putu postavljaju zbog straha od arapa, kad ono sve normala
A grad i nije ni zabranjen za bosnje ko sto mediji nabrijavaju, izgleda djeca nasa ko djeca, udju i malo razvale pedaline pa koji dan bude zabrana, pa opet se ukine i s arapcicima igraju lopte
Pravo zahebani arapi,ko sto su poklopili i u jaram stavili ove u oseniku mjestane, tako ce i komplet bosnu
Eh ja konto mjestani u cijoj je blizini sagradjen zabranjeni arapski grad na ossniku se sad vec ukopavaju i barikade po putu postavljaju zbog straha od arapa, kad ono sve normala
A grad i nije ni zabranjen za bosnje ko sto mediji nabrijavaju, izgleda djeca nasa ko djeca, udju i malo razvale pedaline pa koji dan bude zabrana, pa opet se ukine i s arapcicima igraju lopte
Pravo zahebani arapi,ko sto su poklopili i u jaram stavili ove u oseniku mjestane, tako ce i komplet bosnu
-
SemaSemir
#1237 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Pa dobro, nije da ne uticu nasu kulturu. Vec danas imamo ogroman problem s vehabizmom.crazy_diamond wrote:https://youtu.be/-jMMyKj3tVg
-
The 51st State
#1238 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Mala anegdotica iz mepasa u mostaru, mali arapi se vrtili oko zara radnje i ante zastitar se nesta kreveljio zajebavo i slicni tolerantni odrazi, ovi ga drito spancima na sajtu ofirali. Epilog je da je zastitar nogirat, a ovi ojadili radnju djaba zbog neugodnosti.
Dakle jos samo balijanderi po internetu kenjaju,a pare burgijaju u realnom zivotu.
Dakle jos samo balijanderi po internetu kenjaju,a pare burgijaju u realnom zivotu.
- Dr. Kuca
#1239 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Arapi su kupili vise zemlje u Bgu nego u bosni
. Krenuo je hype na arape jer daju pare ovdje, bolje arapi nego koreanci koji dodju budu mjesec a ni kafe ne popiju, smao hodaju i slikaju.
- Rugafet
#1240 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
A cuj, onda tom tvojom logikom 'imaju institucije' vise od pola tema na forumu ne bi trebale uopste da postoje pa tako i ova, jer eto imamo institucije. Nemoj biti smijesan. Dalje, ti si napisao e ne moze tako vise, sto vise nego jasno aludira da je nekada moglo a sada ne jel'. Tako da, samo sam izvukao zakljucak na osnovu tvog upisa da je nekada vladalo zlo i jednoumlje a sada je blagostanje i demokratija. Demokratija u kojoj, eto vidis ja napisem svoje misljenje a ti me odmah svrstavas u 'neke' i sav si u fazonu dosta vas je biloZgoljo wrote:Druze,bojim se da se malo pravis naivan.Rugafet wrote:Naravno, evo samo da rucam pa cu ga nazvat da pod hitno sve obustavljaZgoljo wrote:A sta bi ti i Imamovic sad,da uzmete pravdu u svoje ruke?
Vrijeme kad ste vi samo upiranjem prstom presudjivali je nepovratno proslo,sto prije se pomirite s tim,to bolje..ebote pises kao da me licno poznajes. Kakvo vrijeme kad smo mi
(ko to mi?) presudjivali je proslo?
Ti si napisao,kakve institucije a ja sam te onda pitao,sta biste ti i Imamovic htjeli,da proglasite institucije beskorisnim i da vi presudjujete sta je legalno a sta ne.Dakle vi ste vas dvojica jer si vec napisao da se slazes sa Jasminovim stavovima glede Arapa.
Ja ti samo kazem da ne moze tako vise,a nekad je moglo,dovoljno je bilo da neko poput Jasmina uperi prstom i taj u kog je uperio vec je osudjen.
Sad je drugo vrijeme.Nije uopste tema emisije je li bolje ili gore.
-
Budjav_lebac
#1241 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Mi se borimo protiv Arapa, a pravi problemi nam vec "vijekovima" zive u drzavi i nazivaju se autohtonim narodima.
-
SemaSemir
#1242 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Zato sto od Beograda prave Dubai. Prave investicije, cist primjer je propali JAT koji je sada regionalna sila. Njima avioni a nama vehabijska literatura.Dr. Kuca wrote:Arapi su kupili vise zemlje u Bgu nego u bosni. Krenuo je hype na arape jer daju pare ovdje, bolje arapi nego koreanci koji dodju budu mjesec a ni kafe ne popiju, smao hodaju i slikaju.
- Styling
#1243 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
To sto rade u Srbiji se zove investiranja a kod nas klasicna trgovina. Tamo oporavljaju privredu a ovdje kupuju kuce za odmor. Tamo ulazu u drzavu a ovdje kupuju od privantika. I, ko ce na kraju imati vise koristi od njihovih para? Mi ili Srbija?Dr. Kuca wrote:Arapi su kupili vise zemlje u Bgu nego u bosni. Krenuo je hype na arape jer daju pare ovdje, bolje arapi nego koreanci koji dodju budu mjesec a ni kafe ne popiju, smao hodaju i slikaju.
- Dr. Kuca
#1244 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
SemaSemir wrote:Zato sto od Beograda prave Dubai. Prave investicije, cist primjer je propali JAT koji je sada regionalna sila. Njima avioni a nama vehabijska literatura.Dr. Kuca wrote:Arapi su kupili vise zemlje u Bgu nego u bosni. Krenuo je hype na arape jer daju pare ovdje, bolje arapi nego koreanci koji dodju budu mjesec a ni kafe ne popiju, smao hodaju i slikaju.
Nije to bas tako. Arapi i vehabije su 2 svijeta svak za sebe, ali neukom djaba objasnjavati.
To se slazem, ali i da ovdje rade ko tamo ista bi prica bila zar ne?Styling wrote:To sto rade u Srbiji se zove investiranja a kod nas klasicna trgovina. Tamo oporavljaju privredu a ovdje kupuju kuce za odmor. Tamo ulazu u drzavu a ovdje kupuju od privantika. I, ko ce na kraju imati vise koristi od njihovih para? Mi ili Srbija?Dr. Kuca wrote:Arapi su kupili vise zemlje u Bgu nego u bosni. Krenuo je hype na arape jer daju pare ovdje, bolje arapi nego koreanci koji dodju budu mjesec a ni kafe ne popiju, smao hodaju i slikaju.
- Styling
#1245 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Tamo dolaze investicioni fondovi i bogata klasa a kod nas srednja klasa koja nije zainteresovana recimo za oporavak BH Airlinesa?Dr. Kuca wrote:SemaSemir wrote:Zato sto od Beograda prave Dubai. Prave investicije, cist primjer je propali JAT koji je sada regionalna sila. Njima avioni a nama vehabijska literatura.Dr. Kuca wrote:Arapi su kupili vise zemlje u Bgu nego u bosni. Krenuo je hype na arape jer daju pare ovdje, bolje arapi nego koreanci koji dodju budu mjesec a ni kafe ne popiju, smao hodaju i slikaju.
Nije to bas tako. Arapi i vehabije su 2 svijeta svak za sebe, ali neukom djaba objasnjavati.
To se slazem, ali i da ovdje rade ko tamo ista bi prica bila zar ne?Styling wrote:To sto rade u Srbiji se zove investiranja a kod nas klasicna trgovina. Tamo oporavljaju privredu a ovdje kupuju kuce za odmor. Tamo ulazu u drzavu a ovdje kupuju od privantika. I, ko ce na kraju imati vise koristi od njihovih para? Mi ili Srbija?Dr. Kuca wrote:Arapi su kupili vise zemlje u Bgu nego u bosni. Krenuo je hype na arape jer daju pare ovdje, bolje arapi nego koreanci koji dodju budu mjesec a ni kafe ne popiju, smao hodaju i slikaju.
- insomnia78
#1246 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Ma investiraju kurac. Sprdaju se ljudi u srbiji sa tim. Bio je neki dan tekst na blicu o investiciji u proizvodnju hrane. Dobili u zakup zemlju deset puta jeftinije od seljaka a imaju deset puta manje prihode. I more takvih primjera
-
SemaSemir
#1247 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Sta nije tako? Hoces da kazes da nemaju vise nego odlicne odnose s Beogradom (pa cak i nama tako omiljeni Palestinci koji su otvoreno podrzavali Milosevica). Hoces da kazes da su ogromne investicije u JAT i aerodrom suplja prica?Dr. Kuca wrote:SemaSemir wrote:Zato sto od Beograda prave Dubai. Prave investicije, cist primjer je propali JAT koji je sada regionalna sila. Njima avioni a nama vehabijska literatura.Dr. Kuca wrote:Arapi su kupili vise zemlje u Bgu nego u bosni. Krenuo je hype na arape jer daju pare ovdje, bolje arapi nego koreanci koji dodju budu mjesec a ni kafe ne popiju, smao hodaju i slikaju.
Arapi i vehabije dva svijeta?
- insomnia78
#1248 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
Naravno da imaju odlicne odnose. Skoro citav BI, ukljucujuci i Iran ima dobre odnose sa Srbijom koju valjda smatraju nasljednicom Juge ali nije to tema. Osim JAT-a ni sa cime drugo se bas nisu pretrgli niti proslavili
-
SemaSemir
#1249 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?
insomnia78 wrote:Ma investiraju kurac. Sprdaju se ljudi u srbiji sa tim. Bio je neki dan tekst na blicu o investiciji u proizvodnju hrane. Dobili u zakup zemlju deset puta jeftinije od seljaka a imaju deset puta manje prihode. I more takvih primjera
Braca arapi spasili propali JAT bratu Vucicu (iako im je radikal Seselj mnogo drazi). Ali smo mi zato dobili desetak vehabijski dzamija, skolovali su nam Safeta Kuduzovica, Elvedina Pezica i jos stotinu doktora vehabizma po kojim cemo za dvadesetak godina zvati skole.