Opet neka patetika, histerija, floskule. Bez stvarne argumentacije.Dozer wrote: I kada mi izumremo, ovi mladi ce hladno rasturiti BiH jer sve za sta znaju u zivotu je podjela na Bosnjake, Hrvate i Srbe. 90% ih se nije maklo dalje od svoje mahale, RS je vec sad za njih druga drzava (nedavno slusam jednog momka od nekih 25-26 godina kako, sav unezvijeren, pita jarana za stolom da li mu za Banja Luku treba pasos, jer ga firma salje tamo na neki trening), ali ipak im to ne smeta da znaju sve o svemu i svakome. Aferim...
A ti isti mladi, kad dodju na fakultet i treba da popune upisnicu na kojoj postoje dvije rubrike - Etnicka pripadnost/Narodnost i Nacionalnost (ne znam da li je i danas tako, prije 10-ak godina je bilo), nemaju pojma sta da upisu pod Nacionalnost. Toliko o tome sto uopste znaju sta im je nacionalnost, a pogotovo o tome da "nemaju prepreku" da se etnicki pisu kao jedno, a nacionalno kao drugo.
I uopste se ovdje ne radi o navici na neki termin. Meni licno je svejedno kako se ko naziva i u sta se svrstava. Problem je u tome sto smo jedina drzava na planeti koja negira vlastitu drzavnu nacionalnost, a koja je jedina medjunarodno priznata i poznata nacionalnost svih nas iz BiH.
A takva politika, koja je primarno srpska i hrvatska ovdje, postepeno je postala i bosnjacka. Ako vi u tome ne vidite problem, i ako ne mozete ni naslutiti cemu to vodi, onda...jbg...
Ja sam sa podrucja RS, zivjela sam tamo i poslije rata, sa deckom koji je Srbin (ja sam Bosnjakinja).
Primijetila sam da svi koji meni govore da "nisam makla dalje od svoje mahale" su Bosnjaci ili "nacionalno Bosanci" koji zive u Sarajevu, Tuzli ili Zenici i koji se druze iskljucivo s ljudima istog svjetonazora kao oni (uglavnom neka ljevicarska, titoisticka struja).
Znaci ti ljudi, koji ne zive u Banja Luci, Posusju, na Palama, ce meni govoriti o prihvacanju drugih i drugacijeg
Kazes "nisam se makla dalje od svoje mahale", ali najbolji dokaz da ste vi ti koji ste zapravo u toru i zabludi je ta slika BiH koju imate, koja nema veze sa vezom. Vi ste totalno zavisni od toga da se druzite jedino s jednom specificnom grupom istomisljenika da biste mogli zivjeti u zabludi da BiH vec nije duboko, duboko podijeljena.
I onda cete napasti ljude koji jednostavno govore cinjenice kako "rasturaju BiH".
Ne rasturamo nista, opisujemo stanje kakvo jeste.