Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post Reply
_Scarlett_

#1226 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Dozer wrote: I kada mi izumremo, ovi mladi ce hladno rasturiti BiH jer sve za sta znaju u zivotu je podjela na Bosnjake, Hrvate i Srbe. 90% ih se nije maklo dalje od svoje mahale, RS je vec sad za njih druga drzava (nedavno slusam jednog momka od nekih 25-26 godina kako, sav unezvijeren, pita jarana za stolom da li mu za Banja Luku treba pasos, jer ga firma salje tamo na neki trening :shock: ), ali ipak im to ne smeta da znaju sve o svemu i svakome. Aferim...

A ti isti mladi, kad dodju na fakultet i treba da popune upisnicu na kojoj postoje dvije rubrike - Etnicka pripadnost/Narodnost i Nacionalnost (ne znam da li je i danas tako, prije 10-ak godina je bilo), nemaju pojma sta da upisu pod Nacionalnost. Toliko o tome sto uopste znaju sta im je nacionalnost, a pogotovo o tome da "nemaju prepreku" da se etnicki pisu kao jedno, a nacionalno kao drugo.

I uopste se ovdje ne radi o navici na neki termin. Meni licno je svejedno kako se ko naziva i u sta se svrstava. Problem je u tome sto smo jedina drzava na planeti koja negira vlastitu drzavnu nacionalnost, a koja je jedina medjunarodno priznata i poznata nacionalnost svih nas iz BiH.
A takva politika, koja je primarno srpska i hrvatska ovdje, postepeno je postala i bosnjacka. Ako vi u tome ne vidite problem, i ako ne mozete ni naslutiti cemu to vodi, onda...jbg...
Opet neka patetika, histerija, floskule. Bez stvarne argumentacije.

Ja sam sa podrucja RS, zivjela sam tamo i poslije rata, sa deckom koji je Srbin (ja sam Bosnjakinja).

Primijetila sam da svi koji meni govore da "nisam makla dalje od svoje mahale" su Bosnjaci ili "nacionalno Bosanci" koji zive u Sarajevu, Tuzli ili Zenici i koji se druze iskljucivo s ljudima istog svjetonazora kao oni (uglavnom neka ljevicarska, titoisticka struja).

Znaci ti ljudi, koji ne zive u Banja Luci, Posusju, na Palama, ce meni govoriti o prihvacanju drugih i drugacijeg :D A bolje od njih poznajem stvarne zelje Srba u BiH 100 puta.

Kazes "nisam se makla dalje od svoje mahale", ali najbolji dokaz da ste vi ti koji ste zapravo u toru i zabludi je ta slika BiH koju imate, koja nema veze sa vezom. Vi ste totalno zavisni od toga da se druzite jedino s jednom specificnom grupom istomisljenika da biste mogli zivjeti u zabludi da BiH vec nije duboko, duboko podijeljena.

I onda cete napasti ljude koji jednostavno govore cinjenice kako "rasturaju BiH".

Ne rasturamo nista, opisujemo stanje kakvo jeste.
_Scarlett_

#1227 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Da ne pricam o apsurdnosti da ljudi koji tvrde da mrze nacionalizam svako malo histerisu o "rasturanju BiH", "raspad zemlje", "podijeliete zemlju majku vam vasu".

Stvarni antinacionalisti ni nacija (Bosnjak, Srbin, Hrvat) ni drzava (Bosna, Srbija, Hrvatska) nisu svetinja nego zdrav razum,
Dozer

#1228 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

_Scarlett_ wrote: Opet neka patetika, histerija, floskule. Bez stvarne argumentacije.

Ja sam sa podrucja RS, zivjela sam tamo i poslije rata, sa deckom koji je Srbin (ja sam Bosnjakinja).

Primijetila sam da svi koji meni govore da "nisam makla dalje od svoje mahale" su Bosnjaci ili "nacionalno Bosanci" koji zive u Sarajevu, Tuzli ili Zenici i koji se druze iskljucivo s ljudima istog svjetonazora kao oni (uglavnom neka ljevicarska, titoisticka struja).

Znaci ti ljudi, koji ne zive u Banja Luci, Posusju, na Palama, ce meni govoriti o prihvacanju drugih i drugacijeg :D A bolje od njih poznajem stvarne zelje Srba u BiH 100 puta.

Kazes "nisam se makla dalje od svoje mahale", ali najbolji dokaz da ste vi ti koji ste zapravo u toru i zabludi je ta slika BiH koju imate, koja nema veze sa vezom. Vi ste totalno zavisni od toga da se druzite jedino s jednom specificnom grupom istomisljenika da biste mogli zivjeti u zabludi da BiH vec nije duboko, duboko podijeljena.

I onda cete napasti ljude koji jednostavno govore cinjenice kako "rasturaju BiH".

Ne rasturamo nista, opisujemo stanje kakvo jeste.
Ne vidim ni patetiku, ni floskule, a ponajmanje histeriju u mom pisanju...
Procitaj pazljivije moj post. Prvo, nije upucen licno i direktno tebi po osnovu toga na sta se pozivas, nego malo sire, a drugo - argumente za to sire sam dao.
Ja po BiH, a i sire i dalje, putujem stalno. I vrlo dobro znam kakva je BiH. Uostalom, i to sam ti napisao u tom postu, samo sto ti, ocito, to bas i nisi skontala.
Primjer momka u kafani i pasosa za RS ti sasvim jasno pokazuje da je BiH odavno podijeljena. Prvenstveno u glavama mladih ljudi. A na mladima svijet ostaje, zar ne...

Zakljucak je neminovan - etno-nacionalisticke politike su uspjele, i BiH ce se sigurno raspasti u narednih 20-30 godina. Jedina nepoznanica trenutno jeste da li ce se to desiti u nekom novom ratu, ili ce Karadziceva naslijedjena politika "mrcvarenja kroz odrzavanje statusa quo i dok vrijeme ne ucini svoje" biti dovoljna.
Sudeci po trenutnom stanju svijesti mladih, vrlo je vjerovatno da ce to biti sasvim dovoljno.
Last edited by Dozer on 05/03/2019 14:06, edited 2 times in total.
edo_79

#1229 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by edo_79 »

paleoconservative wrote:Amerika je rjesila taj problem.

Nationality: American

Ethnicity: African-American, Caucasian, Asian-American, Native American, Pacific Islander...

Sto je kontroverzno da ja po etnickoj pripadnosti budem srbin/hrvat/bosnjak/jamaikanac, a po nacionalnosti bosanac - drzavljanin Bosne i Hercegovine, gdje sam rodjen i cije imam drzavljanstvo?
To je ono što ovi KONSTITUTIVNI nemogu, ne žele ili neće da shvate ..... razliku između nacionalnosti i etničke pripadnosti, bitno se busati u prsa ko je Bošnjak, Srbin, Hrvat, kako su oni KONSTITUTIVNI a šta su po nacionalnosti .... ma hajd ba sve je to isto, ko će se sad zamarati diferencijacijom nacionalnost vs etnička pripadnost ..... ;-)
_Scarlett_

#1230 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Dozer wrote: Procitaj pazljivije moj post. Prvo, nije upucen licno i direktno tebi po osnovu toga na sta se pozivas, nego malo sire, a drugo - argumente za to sire sam dao.
Ja po BiH, a i sire i dalje, putujem stalno. I vrlo dobro znam kakva je BiH. Uostalom, i to sam ti napisao u tom postu, samo sto ti, ocito, to bas i nisi skontala.
Primjer momka u kafani i pasosa za RS ti sasvim jasno pokazuje da je BiH odavno podijeljena. Prvenstveno u glavama mladih ljudi. A na mladima svijet ostaje, zar ne...

Zakljucak je neminovan - etno-nacionalisticke politike su uspjele, i BiH ce se sigurno raspasti u narednih 20-30 godina. Jedina nepoznanica trenutno jeste da li ce se to desiti u nekom novom ratu, ili ce Karadziceva naslijedzena politika "mrcvarenja kroz odrzavanje statusa quo i dok vrijeme ne ucini svoje" biti dovoljna.
Sudeci po trenutnom stanju svijesti mladih, vrlo je vjerovatno da ce to biti sasvim dovoljno.
Pa ti ako si razuman covjek i nenacionalista, valjda se moras sloziti da, ako je raspad Bosne neizbjezan, da je bolje da se desi bez rata?
Last edited by _Scarlett_ on 05/03/2019 14:08, edited 1 time in total.
Dozer

#1231 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

Zapravo, ja sam nacionalista, ali nisam etno-nacionalista :D
A meni je jedan rat bio dovoljan. Drugi niti prizeljkujem, niti bi me zanimao ako se desi. Prvi bih bio vani. Djecu vec polako liferujem odavde.

A raspad Bosne je malo kompleksnija stvar od pukog fizickog dijeljenja teritorije i razilazenja po etnickim savovima. E - to je ono sto etno-nacionalisti u narodu (osim politicara) ne kontaju...
Etnicki politicari na sve 3 strane, za razliku od njihovih sljedbenika, vrlo dobro znaju da parcanje BiH na nekakve etno-feude nikome od njih ne bi donijelo nista dobro. Dapace, drasticno bi sami sebi umanjili mogucnosti profitiranja koje sada imaju u postojecem sinergijskom djelovanju, a istovremeno bi zbog enormnog smanjenja ekonomske teritorije sami sebi navukli belaj na vrat radi narodnog nezadovoljstva.

Svi oni jos uvijek vrlo uspjesno (a i ovaj forum je dokaz toga, kao i rezultati izbora) manipulisu narodom na bazi besmislenih etno-vjerskih osjecaja, cime sasvim lijepo pod tepih guraju one bitne stvari i visedecenijske fule koje se ticu ekonomije, obrazovanja, zdravstva i ostalih bitnih stvari za zivot.
A raspadom BiH upravo bi oni izgubili najvise.
Last edited by Dozer on 05/03/2019 14:14, edited 1 time in total.
edo_79

#1232 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by edo_79 »

_Scarlett_ wrote:
Dozer wrote: Procitaj pazljivije moj post. Prvo, nije upucen licno i direktno tebi po osnovu toga na sta se pozivas, nego malo sire, a drugo - argumente za to sire sam dao.

Zakljucak je neminovan - etno-nacionalisticke politike su uspjele, i BiH ce se sigurno raspasti u narednih 20-30 godina. Jedina nepoznanica trenutno jeste da li ce se to desiti u nekom novom ratu, ili ce Karadziceva naslijedzena politika "mrcvarenja kroz odrzavanje statusa quo i dok vrijeme ne ucini svoje" biti dovoljna.
Pa ti valjda ako si razuman covjek i nenacionalista, valjda se moras sloziti da, ako je raspad Bosne neizbjezan, da je bolje da se desi bez rata?
Sa stavovima kao što je tvoj _Scarlett_ sigurno će se i raspasti, samo se onda postavlja jedno jako neugodno pitanje, čemu tolike žrtve, toliko prolivene krvi, da Bosna opstane, jel zato da je sad poslije rata mogu krčmiti raznorazne patriote, vitezovi odbrane interesa jednog od 3 KONSTITUTIVNA naroda mogu lagano krčmiti i podijeliti?? ...
_Scarlett_

#1233 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Dozer wrote:Zapravo, ja sam nacionalista, ali nisam etno-nacionalista :D
A meni je jedan rat bio dovoljan. Drugi niti prizeljkujem, niti bi me zanimao ako se desi. Prvi bih bio vani. Djecu vec polako liferujem odavde.
Pa o ovome pricam :D Vi ste takodje nacionalisti, koji bi da se jedne ne izjasnjvaju kako zele (Bosnjaci), i druge biste tjerali da zive u drzavi koju nece (Srbi i Hrvati).

I licno mislim da ce vrijeme uciniti svoje, tj. da ce, ako (ili kad) se Bosna dijeli, da ce to biti bez rata.
_Scarlett_

#1234 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

edo_79 wrote: Sa stavovima kao što je tvoj _Scarlett_ sigurno će se i raspasti, samo se onda postavlja jedno jako neugodno pitanje, čemu tolike žrtve, toliko prolivene krvi, da Bosna opstane, jel zato da je sad poslije rata mogu krčmiti raznorazne patriote, vitezovi odbrane interesa jednog od 3 KONSTITUTIVNA naroda mogu lagano krčmiti i podijeliti?? ...
Dokle vise nacionalizma i prizeljkivanja rata od strane "nenacionalistickih" Bosanaca?

Znaci, ti mislis da iako se jednom prolilo tone krvi, bezuspjesno, da je pametno da se to radi opet?
edo_79

#1235 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by edo_79 »

_Scarlett_ wrote:
edo_79 wrote: Sa stavovima kao što je tvoj _Scarlett_ sigurno će se i raspasti, samo se onda postavlja jedno jako neugodno pitanje, čemu tolike žrtve, toliko prolivene krvi, da Bosna opstane, jel zato da je sad poslije rata mogu krčmiti raznorazne patriote, vitezovi odbrane interesa jednog od 3 KONSTITUTIVNA naroda mogu lagano krčmiti i podijeliti?? ...
Dokle vise nacionalizma i prizeljkivanja rata od strane "nenacionalistickih" Bosanaca?

Znaci, ti mislis da iako se jednom prolilo tone krvi, bezuspjesno, da je pametno da se to radi opet?
Ja mislim da nema potrebe da se prolijeva krv uopšte .... ako su DDR i BRD se uspjele uklopiti u jednu cjelinu i postati kompaktna država, zašto BiH nebi mogla, i čemu tolika frka oko nacionalnosti .... svi koji su unutar međunarodno priznatih granica BiH, a koji su državljani BiH su po nacionalnosti BOSANCI I HERCEGOVCI sviđalo se to kome ili ne, a što se tiče etniče pripadnosti to je drugi par cipela i tu se može svako izjašnjavati prema tome kojoj etničkoj grupi pripada.

Na kraju krajeva ... sudeći po tvojim postovima, tebi izgleda ni najmanje nije stalo da BiH opstane unutar svojih međunarodno priznatih granica, bez obzira što se toliko krvi prolilo da opstane .... i smatraš da se građani BiH nemogu dogovoriti oko suživota unutar države ..... izvini ali griješiš.
Dozer

#1236 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

_Scarlett_ wrote:
Pa o ovome pricam :D Vi ste takodje nacionalisti, koji bi da se jedne ne izjasnjvaju kako zele (Bosnjaci), i druge biste tjerali da zive u drzavi koju nece (Srbi i Hrvati).

I licno mislim da ce vrijeme uciniti svoje, tj. da ce, ako (ili kad) se Bosna dijeli, da ce to biti bez rata.
Totalna fula. Nacionalisti su oni koji se bore za drzavu. Dakle, to su Bosanci i Hercegovci koji to prihvataju kao svoju nacionalnost. I ja se svrstavam u njih. Istovremeno, apsolutno nikome ne branim da se etnicki izjasnjava i pripada kojem god narodu zeli. Niti sam ikad smatrao da to nekome treba braniti, niti cu to ikada smatrati, a pogotovo nesto takvo potencirati. Nonsense.

Ali - samo ako to nije usmjereno protiv drzave i nacije. Ako jeste, onda te etno-nacionaliste koji to rade treba rastjerati odavde, pa ma kako da se nazivaju. Mozes li ovo shvatiti, ili trebam dodatno pojasniti...?

A ko god ne zeli da zivi ovdje...Pa - ko mu brani da ide gdje zeli i zivi tamo...?
Last edited by Dozer on 05/03/2019 14:23, edited 1 time in total.
_Scarlett_

#1237 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Dozer wrote: Etnicki politicari na sve 3 strane, za razliku od njihovih sljedbenika, vrlo dobro znaju da parcanje BiH na nekakve etno-feude nikome od njih ne bi donijelo nista dobro. Dapace, drasticno bi sami sebi umanjili mogucnosti profitiranja koje sada imaju u postojecem sinergijskom djelovanju, a istovremeno bi zbog enormnog smanjenja ekonomske teritorije sami sebi navukli belaj na vrat radi narodnog nezadovoljstva.

Svi oni jos uvijek vrlo uspjesno (a i ovaj forum je dokaz toga, kao i rezultati izbora) manipulisu narodom na bazi besmislenih etno-vjerskih osjecaja, cime sasvim lijepo pod tepih guraju one bitne stvari i visedecenijske fule koje se ticu ekonomije, obrazovanja, zdravstva i ostalih bitnih stvari za zivot.
A raspadom BiH upravo bi oni izgubili najvise.
Garantujem ti zivotom da bi Dodik sutra otcijepio RS od BiH kad bi mu stranci dali zeleno svjetlo.

Prvo, morao bi zbog biraca (jedna bosnjacka/bosanska zabluda je da su Srbi u RSu indiferentni prema sudbini RS, "nikog nije briga za nezavisnost ba, samo zele leba da jedu"), drugo, njegova korumpiranost i njegov lopovluk ne znaci da on ne bi uzeo sansu za slobodnu Srpsku, to bi bila jedna historijska sansa za RS, jedan podvig za koji bi on za vijek vijekova u historijskim knjigama u RS-u bio zasluzan. Biti iza nezavisne Republike Srpske (ili ujedinjenja sa Srbijom) bi mu puno vise slave dalo nego sto sada ima.
_Scarlett_

#1238 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Na kraju krajeva nije ni do Bosnjaka ni Srba ni Hrvata. Stranci u ovom trenutku ne zele nemire, a otcijepljenje RS-a bi zasigurno vodilo do nemira u Federaciji izmedju Bosnjaka i Hrvata (i oni bi pokusali da se otcijepe), a strancima vise odgovara "rahat patnja" u BiH nego nestabilnost, nemiri, rat. A ako se budu desile neke promijene sto se toga tice, ko zna...
Dozer

#1239 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

_Scarlett_ wrote: Garantujem ti zivotom da bi Dodik sutra otcijepio RS od BiH kad bi mu stranci dali zeleno svjetlo.

Prvo, morao bi zbog biraca (jedna bosnjacka/bosanska zabluda je da su Srbi u RSu indiferentni prema sudbini RS, "nikog nije briga za nezavisnost ba, samo zele leba da jedu"), drugo, njegova korumpiranost i njegov lopovluk ne znaci da on ne bi uzeo sansu za slobodnu Srpsku, to bi bila jedna historijska sansa za RS, jedan podvig za koji bi on za vijek vijekova u historijskim knjigama u RS-u bio zasluzan. Biti iza nezavisne Republike Srpske (ili ujedinjenja sa Srbijom) bi mu puno vise slave dalo nego sto sada ima.
A ja tebi garantujem zivotom da ne bi. Dodik je samo jedan pragmaticni krkan, namazana seljacina koja je skontala kako da klepi milijarde, a da ga niko za to krivicno ne goni.

Etno-nacionalizam protkan klerikalizmom i mitomanija su mu u tome dosli kao poruceni. I on to maksimalno koristi (uz sve ostale mehanizme prisile i ucjene koje mu vlast pruza). Istovremeno je vise nego svjestan da bi mu prva Hrvatska sjela za vrat, i to vojno, jer ne zeli da dijeli toliko granice sa Srbijom (znas kad bi dozvolili da im Srbija bude na manje od 100km vazduzne linije od Zagreba... :lol: ), a koristili bi svoje pravo da se mijesaju kao garant i potpisnici DMS-a.
A najvise je svjestan toga da RS, u geografskom obliku u kojem sada postoji, naprosto ne bi mogla opstati ekonomski. Pa RS bi vec sad klocnula ako bi im se ukinule raznorazne finansije koje dobiju iz Federacije, pocev od daleko vece cifre od podjele poreza, pa nadalje. O pridruzivanju Srbiji suvisno je pricati jer to ni Ameri ni NATO ni EU nikad ne bi dozvolili.

Dakle, ovdje ostaje status quo narednih bar 20 godina, uz iste igrace i politike koje za cilj imaju samo licne interese i bogacenje "elita" s grbace naroda. Svako svog, logicno.
_Scarlett_

#1240 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Ne slazem se s tobom.

Rata ili raspada nece biti narednih nekoliko godina, slazemo se, ali to zbog stranaca. Ne zbog toga da Dodik ne bi uzeo sansu.

Ali dobro, slozicemo se da se ne slazemo.
Dozer

#1241 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

:lol: :thumbup:
Zivi bili, pa vidjeli. Jos 20 godina ce biti ovako :D
edo_79

#1242 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by edo_79 »

Dozer wrote:
_Scarlett_ wrote:

Totalna fula. Nacionalisti su oni koji se bore za drzavu. Dakle, to su Bosanci i Hercegovci koji to prihvataju kao svoju nacionalnost. I ja se svrstavam u njih. Istovremeno, apsolutno nikome ne branim da se etnicki izjasnjava i pripada kojem god narodu zeli. Niti sam ikad smatrao da to nekome treba braniti, niti cu to ikada smatrati, a pogotovo nesto takvo potencirati. Nonsense.

Ali - samo ako to nije usmjereno protiv drzave i nacije. Ako jeste, onda te etno-nacionaliste koji to rade treba rastjerati odavde, pa ma kako da se nazivaju. Mozes li ovo shvatiti, ili trebam dodatno pojasniti...?

A ko god ne zeli da zivi ovdje...Pa - ko mu brani da ide gdje zeli i zivi tamo...?

E ovo je moj Dozeru ono što pripadnici etničkih torova nikako progutati nemogu, kako nacionalista jarane a ne braniš nikom ništa. Nemere to tako :lol: :lol: :lol: :lol:
Dozer

#1243 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

Znam ja to. Ova tema, kao i mnoge druge s ovakvom tematikom, ocit su dokaz toga. Navikli ljudi da moraju imati neprijatelja, a fasisti im tog neprijatelja ponudili na tacni u vidu druge etnije i vjere. I onda - samo ceraj, do besvijesti.
A, u pozadini - klepaj lopatom u dogovoru s "neprijatlejima", i crkavaj od smijeha naivnim budalama.

I onda, kad se pojavi neko kome nista od svega toga ne znaci nista i ko se diferencira od takve matrice, e - ne moze to ni tako. Moras biti dio necega, ne moze biti da nisi dio necega, pa idu raznorazne etikete - od ljevicara, preko simpatizera neke druge stranke, naroda, pokreta, politike, radikala, cetnika, ustase, balije, pa do najsmjesnije moguce klasifikacije "FGR"... Zalosno...
Naprosto im je neshvatljivo da moze postojati neko kome sve to ne znaci nista... Ko je samo obican rasterecen covjek kojem niko ne smeta... :roll:
decembar2017

#1244 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by decembar2017 »

Dozer wrote:Istovremeno je vise nego svjestan da bi mu prva Hrvatska sjela za vrat, i to vojno, jer ne zeli da dijeli toliko granice sa Srbijom (znas kad bi dozvolili da im Srbija bude na manje od 100km vazduzne linije od Zagreba... :lol: ), a koristili bi svoje pravo da se mijesaju kao garant i potpisnici DMS-a.
A najvise je svjestan toga da RS, u geografskom obliku u kojem sada postoji, naprosto ne bi mogla opstati ekonomski. Pa RS bi vec sad klocnula ako bi im se ukinule raznorazne finansije koje dobiju iz Federacije, pocev od daleko vece cifre od podjele poreza, pa nadalje. O pridruzivanju Srbiji suvisno je pricati jer to ni Ameri ni NATO ni EU nikad ne bi dozvolili.
Ti stvarno nemas pojma o cemu pricas :-) toliko potpuno pogresnih pretpostavki i tvrdnji u nekoliko recenica je za nepovjerovati :!:
_Scarlett_

#1245 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by _Scarlett_ »

Dozer wrote::lol: :thumbup:
Zivi bili, pa vidjeli. Jos 20 godina ce biti ovako :D
Pa to i kazem, 5-10-20 god status quo. Ali iskljucivo zbog stranaca.
Dozer

#1246 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

Vjeruj mi na rijec da nije samo zbog stranaca. Al' hajd', nema veze.
Dozer

#1247 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

decembar2017 wrote:
Dozer wrote:Istovremeno je vise nego svjestan da bi mu prva Hrvatska sjela za vrat, i to vojno, jer ne zeli da dijeli toliko granice sa Srbijom (znas kad bi dozvolili da im Srbija bude na manje od 100km vazduzne linije od Zagreba... :lol: ), a koristili bi svoje pravo da se mijesaju kao garant i potpisnici DMS-a.
Ti stvarno nemas pojma o cemu pricas :-) toliko potpuno pogresnih pretpostavki i tvrdnji u nekoliko recenica je za nepovjerovati :!:
De, daj nam ti neke svoje "analize" :lol:
decembar2017

#1248 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by decembar2017 »

Dozer wrote:
decembar2017 wrote:
De, daj nam ti neke svoje "analize" :lol:
Tvrditi ovo o hr , kako bi "hr vojno skocila srbima za vrat jer ne bi zeljeli da imaju Srbiju 100 km od Zagreba" ili ovo o MZ , ne znam da li bi plakao ili se smijao na ovo :-)

1) Potpuno negiras ono sto se dogodilo ,a to je da je ta ista Hrvatska ucestvovala u agresiji i pokusaju podjele Bosne i Hercegovine u saradnji sa Srbijom i da joj tada nije nimalo predstavljala prepreku ta neka srpska granica 100 km od Zagreba u toj namjerni.
2) Potpuno negiras ono sto se desava danas, gdje dodiku i njegovoj politici podrsku daju ne samo srbija vec i hrvatska jer izgleda da nisi shvatio ili ne mozes da shvatis da ovo sto Covic i hdz rade u sprezi sa dodikom ne bi mogli ni da pomisle bez dozvole i podrske iz Zagreba.
3) Potpuno neshvacas da nema veze sto se ne bi na prvi pogled to srbima isplatilo, ovdje se radi o strateskom potezu koji ima mnogo vece znacenje nego rupe u budzetu. Pa sama je Srbija sebe dovela u ekonomski bankrot od 1991-1995 ali nisu odustajali od agresije samo zbog ekonomije,da je bilo samo do ekomije ne bi metka ispucali ali vidim da ti to ne zelis ili ne mozes da shvatis.
4 ) Potpuno si pogresno shvatio ulogu MZ jer da je MZ toliko stalo do cjelovitosti Bosne i Hercegovine i da li ce se jedan ili vise djelova pripojiti Srbiji ili Hrvatskoj ne bi bili u ovoj sitaciji u kojoj se nalazimo. Ako se vec nisi naucio od 1992-95 kakva je ta MZ ili si zaboravio , dovoljno je pogledati kako se Amerika , EU, UN ili tzv MZ ponasa na naasem primjeru ili primjeru Sirije, Rohinja ili bilo kojem drugom mjestu gdje se nadaju da ce im MZ doci i spasiti situaciju.

Zato ti kazem kao nekoliko puta do sada, mani se politike jer ispadas smijesan, drzi se ribarskih prica i pucanja, ostavi politiku, nije to za tebe. Jer jadno je kada negiras i cinjenice i zdrav razum :lol:
Last edited by decembar2017 on 05/03/2019 15:50, edited 1 time in total.
Haman2

#1249 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Haman2 »

U AVAZU K'O U SVOJOJ KUĆI: Nikšić U RADONČIĆEVOM GLASILU hitro negirao trač da su mu Radončić i Kukić ponudili "pomoć" ako ne uđe u vlast!

Krajnje je indikativno da je trač da mu je za prepuštanje vlasti Kukiću i Radončiću ponuđena određena protuusloga, Nikšić hitro demantirao upravo na naslovnoj stranici Radončićevog medija. Dodatno pitanje koje se ovdje otvara je zašto Nikšić ima potrebu i prostor oglašavati se baš preko Radončićevog glasila, kao i zašto je Radončiću u interesu da se Nikšić oglašava u njegovom listu?

Image
Foto: Arhiv
Nakon što je Slobodna Bosna objavila da u političkim kuloarima kruži podmukao trač da odluka SDP-a da ne sudjeluje u vlasti na federalnom i državnom nivou nije baš motivisana samo principijelnošću i idealima kako tvrde, nego i da iza svega navodno stoje i konkretni novčani interesi, oglasio se predsjednik SDP-a.

Nermin Nikšić je u izjavi za Dnevni avaz demantovao ove navode te istakao da je u pitanju najobičnija laž, kao i da se SDP ne može kupiti.

Podsjetimo, Slobodna Bosna je objavila da u "političkoj čaršiji" sedmicama kruži glasina da su za neulazak u vlast SDP-a, Radončić i Kukić, koji u nju pod svaku cijenu žele, navodno spremni Nikšića i SDP koji se suočava s ozbiljnim finansijskim problemima za to adekvatno i "obeštetiti". Slobodna Bosna nijednom rječju nije tvrdila da taj trač koji se nezaustavljivo širi ima ikakvog uporišta u istini, kamoli da je Nikšić u tom pogledu postigao bilo kakav dogovor.

No i pored toga, Nikšić se osjetio prozvanim i pozvanim da reaguje. U tom smislu posebno je je indikativno što je trač da mu je za otvaranje vrata širom Kukiću i Radončiću da uđu u vlast ponuđena određena protuusluga, Nikšić demantirao upravo na stranicama Radončićevog medija.

Dodatno pitanje koje se ovdje otvara je zašto Nikšić ima potrebu i prostor da se oglašava baš preko Radončićevog glasila, kao i zašto je Radončiću u interesu da se Nikšić oglašava u njegovom listu.

(S.B.)
NAPOMENA: Sumnjivo mi je zasto bas demanti u AVAZU.
Dozer

#1250 Re: Sljepilo i jalovost bošnjacke ljevice

Post by Dozer »

decembar2017 wrote: Tvrditi ovo o hr , kako bi "hr vojno skocila srbima za vrat jer ne bi zeljeli da imaju Srbiju 100 km od Zagreba" ili ovo o MZ , ne znam da li bi plakao ili se smijao na ovo :-)

1) Potpuno negiras ono sto se dogodilo ,a to je da je ta ista Hrvatska ucestvovala u agresiji i pokusaju podjele Bosne i Hercegovine u saradnji sa Srbijom i da joj tada nije nimalo predstavljala prepreku ta neka srpska granica 100 km od Zagreba u toj namjerni.
2) Potpuno negiras ono sto se desava danas, gdje dodiku i njegovoj politici podrsku daju ne samo srbija vec i hrvatska jer izgleda da nisi shvatio ili ne mozes da shvatis da ovo sto Covic i hdz rade u sprezi sa dodikom ne bi mogli ni da pomisle bez dozvole i podrske iz Zagreba.
3) Potpuno neshvacas da nema veze sto se ne bi na prvi pogled to srbima isplatilo, ovdje se radi o strateskom potezu koji ima mnogo vece znacenje nego rupe u budzetu. Pa sama je Srbija sebe dovela u ekonomski bankrot od 1991-1995 ali nisu odustajali od agresije samo zbog ekonomije,da je bilo samo do ekomije ne bi metka ispucali ali vidim da ti to ne zelis ili ne mozes da shvatis.
4 ) Potpuno si pogresno shvatio ulogu MZ jer da je MZ toliko stalo do cjelovitosti Bosne i Hercegovine i da li ce se jedan ili vise djelova pripojiti Srbiji ili Hrvatskoj ne bi bili u ovoj sitaciji u kojoj se nalazimo. Ako se vec nisi naucio od 1992-95 kakva je ta MZ ili si zaboravio , dovoljno je pogledati kako se Amerika , EU, UN ili tzv MZ ponasa na naasem primjeru ili primjeru Sirije, Rohinja ili bilo kojem drugom mjestu gdje se nadaju da ce im MZ doci i spasiti situaciju.

Zato ti kazem kao nekoliko puta do sada, mani se politike jer ispadas smijesan, drzi se ribarskih prica i pucanja, ostavi politiku, nije to za tebe. Jer jadno je kada negiras i cinjenice i zdrav razum :lol:
Ziv bio, nemoj vise "analizirati", a pogotovo meni govoriti da se manem politike... :roll:
Post Reply