Blokada puteva
- Nisrin
#1226 Re: Blokada puteva
Dzaba palamudimo, vidjet cemo koliko ce ih sutra podrzati BORCE!!
Ovo je po meni vec zabrinjavajuca situacija, a moglo bi biti i puno gore, neki zive za nove sukobe, nije im bilo dosta one cetiri godine, valjda ...
Ovo je po meni vec zabrinjavajuca situacija, a moglo bi biti i puno gore, neki zive za nove sukobe, nije im bilo dosta one cetiri godine, valjda ...
-
Benjo34
#1227 Re: Blokada puteva
A da ih nije bilo sad bi imala fin nišan kao 8372 nesretnika u Srebrenici. Pa sad stavi na vagu koliko je vrijedno dati tim ljudima šta su zaslužili.Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
Dokad cemo uopste i izdrzavati svu tu populaciju sto nas je odbranila, narednih 50 godina?
Dobro bi bilo da izbije sukob policija-bivsi borci, pa da sve to preraste i u vece nemire, neka eskalira u pravi rat, svi koji ih podrzavate onda izadjite i borite se za novu i perspektivniju BIH! Ja necu!
Nevjerovatna je cinjenica da vlast ne moze osigurati mir i rastjerati ih konacno! Za koga uppste vise glasati, nije ni do sDA ni sDp kad se rotiraju iste glave!
- cvrčak_na_hedonizmu
#1228 Re: Blokada puteva
FGR je najveća bijeda koja hoda ovim prostorima. Ti i takvi su gori od svih seljaka što sljegoše ko zna odakle. Tebi dobro, nemoj mi u koNfor u mene, imam svoja prava, a ostali nek krepaju. To je ta priča. Zato nas pregazi ko hoće.Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
Dokad cemo uopste i izdrzavati svu tu populaciju sto nas je odbranila, narednih 50 godina?
Dobro bi bilo da izbije sukob policija-bivsi borci, pa da sve to preraste i u vece nemire, neka eskalira u pravi rat, svi koji ih podrzavate onda izadjite i borite se za novu i perspektivniju BIH! Ja necu!
Nevjerovatna je cinjenica da vlast ne moze osigurati mir i rastjerati ih konacno! Za koga uppste vise glasati, nije ni do sDA ni sDp kad se rotiraju iste glave!
Pogane, sitne, duše.
- Janjicar
#1229 Re: Blokada puteva
Stigne u školi čeka te polupismena profesorica, u bolnici doktor koji je kupio diplomu, a posao ? Jebes gazdu ako ce te otpustit radi toga.It_is_a_Leclerc wrote:Upravo tako.Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
Država koja uzmiče i pusti šačici ljudi da drže stotine hiljada ljudi u neizvjesnosti hoće li stići u školu, na posao, u bolnicu nije država nego hajdučija.
-
Ripicipi
#1230 Re: Blokada puteva
Nije ovo ni tako lako rijesiti jer moze doci do sukoba, krvoprolica i totalnog haosa.It_is_a_Leclerc wrote:Upravo tako.Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
Država koja uzmiče i pusti šačici ljudi da drže stotine hiljada ljudi u neizvjesnosti hoće li stići u školu, na posao, u bolnicu nije država nego hajdučija.
- pecpec
#1231 Re: Blokada puteva
cvrčak_na_hedonizmu wrote:FGR je najveća bijeda koja hoda ovim prostorima. Ti i takvi su gori od svih seljaka što sljegoše ko zna odakle. Tebi dobro, nemoj mi u koNfor u mene, imam svoja prava, a ostali nek krepaju. To je ta priča. Zato nas pregazi ko hoće.Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
Pogane, sitne, duše.
- pecpec
#1232 Re: Blokada puteva
Benjo34 wrote:A da ih nije bilo sad bi imala fin nišan kao 8372 nesretnika u Srebrenici. Pa sad stavi na vagu koliko je vrijedno dati tim ljudima šta su zaslužili.Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
-
kudrilo
#1233 Re: Blokada puteva
Upravo to.spree wrote:samo se nadam da niko od gradjana koji su bili u kolonama nije pretrpio neke teze posljedice.
Izgleda na forumu hvala Bogu svi zdravi, pa ne razumiju ljude koji imaju bolesno srce, bubrege, kičmu...
- supercali
#1234 Re: Blokada puteva
567000 boraca jel to ukupno sa pogunulima ili zivih poslije dejtona
Pa jbt da nas je bilo toliko imali bi 6 kantona i 2 distrikta a granicili bi sa bugarskom rumunijon italijom grckom austrijom madjarskom i albanijom
Pa jbt da nas je bilo toliko imali bi 6 kantona i 2 distrikta a granicili bi sa bugarskom rumunijon italijom grckom austrijom madjarskom i albanijom
- emigrazione
#1235 Re: Blokada puteva
Naravno da sam bio, i naravno da su mi se mnoge stvari zgadile nakon tog istog rata...sve sto se desava ovim sto glume indijance po cesti su oni sami krivi, niko drugi i zato ne smiju maltretirati jadne ljudedrag_gost wrote:Bojim se da tebi nije jasno. A ti si bio u ratu tu, pa znas sve ili onako seruckas? Kurcina tim koji nisu jedino, pa seruckaju.emigrazione wrote: Sta mislis pod povlasten status, da ne rade nista do kraja zivota?! Pa evo mu kurcina, ne moze tako! Kako tebi nije kasno da nisu svi bili borci u ratu, ne mora znaciti ako je nosio uniformu i pusku da je bio borac...samo najhrabriji, najpozrtvovaniji trebaju dobiti odlikovanje, naravno ako je prav zdrav nema love...lova samo invalidima i porodicama poginulih. A takvih je 1% prezivjelo rat, svi su pod zemljom...
- Nisrin
#1236 Re: Blokada puteva
pecpec wrote:Ma briga tebe imas 3 obroka dnevno,nasut ces u auto benzin sve da bude 10 maraka litar,samo ih podrzavaj i ja bi da me guraju ko tebe!Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
Samo steta da ne radim u nekoj drzavnoj instituciji, ko to ne bi volio?! Imam tri obroka jer sam digla guzicu pa zaradila sebi, a bilo je situacija kada nisam imala posla i kada sam radila za sicu, volontirala, radila promocije po trznim centrima, cistila tudje kuce, a nisam vizavi rata trazila od drzave ni posao ni stan (koji nemam ni danas), niti sam ikad bila uhljeb!!!
-
costacurta
#1237 Re: Blokada puteva
Niti jednog transa "DAJTE NAM POSAO" niti bilo šta na tu temu.plain vanilla wrote:I treba da nas drze kao taoce. Sta smo mi ikad uradili za borce, izašli s njima na proteste, borili se za njihova prava??? Vise niko i ne čita nit slusa vijesti o borcima, inace bi znali za blokadu, bila je najavljena.
Oni bome za nas jesu, da nije bilo njih, cetnici bi nas davno blokirali. Ali hajmo misliti samo na sebe, jebes borce pa nije rat.
Hoće naknadu?! Kakvu jadan naknadu?! Ko će i odakle isplatiti?! Ne, ne! Ukinite udruženja i onda te pare dajte NAMA!? Pa kome su do sad pare davane?!
1600 udruženja, a kako se onda ovako uvezaše i ovako sinhronizovano sve rade?
Borili su se u ratu svi za svoje guzice, za svoje porodice u prvom redu. Nisu bili plaćenici, profesionalci pod ugovorima o radu. I pored toga mnogi su imali koristi, onoliko koliko im je sistem mogao dati (otpremnine po 10k KMova, imaju prednost pri zapošljavanju, bespovratna sredstva, krediti po povoljnim uvjetima, donacije itd). Njihova je krivica što su dozvolili da im se broj naprasno duplirao poslije rata i ogromne pare zloupotrijebljene.
Neka sami utvrde ko je zloupotrijebio status.
Onaj daje izjavu "baš nas briga što nas narod osuđuje, stranke krivite"?!
Od mene će specijalna policija imati podršku ako ih potjeraju i tačka.
- drag_gost
#1238 Re: Blokada puteva
pecpec wrote:cvrčak_na_hedonizmu wrote:FGR je najveća bijeda koja hoda ovim prostorima. Ti i takvi su gori od svih seljaka što sljegoše ko zna odakle. Tebi dobro, nemoj mi u koNfor u mene, imam svoja prava, a ostali nek krepaju. To je ta priča. Zato nas pregazi ko hoće.Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
Pogane, sitne, duše.
Je li ovo napisa da bi dobro bilo da izbije rat? Aferim
- pecpec
#1239 Re: Blokada puteva
Pa vidis za razliku od tebe koja mozes radit i hodat vecina njih ne moze jer su platili ceh u ratu cuvajuci tvoju guzicu koja danas moze sebi obezbjedit koru hljeba.Nisrin wrote:pecpec wrote:Ma briga tebe imas 3 obroka dnevno,nasut ces u auto benzin sve da bude 10 maraka litar,samo ih podrzavaj i ja bi da me guraju ko tebe!Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
Samo steta da ne radim u nekoj drzavnoj instituciji, ko to ne bi volio?! Imam tri obroka jer sam digla guzicu pa zaradila sebi, a bilo je situacija kada nisam imala posla i kada sam radila za sicu, volontirala, radila promocije po trznim centrima, cistila tudje kuce, a nisam vizavi rata trazila od drzave ni posao ni stan (koji nemam ni danas), niti sam ikad bila uhljeb!!!
-
mahalik
#1240 Re: Blokada puteva
Ne ovo nisu časni borci jer časni borac neće ugroziti svom sunarodnjaku život jer ga je neki političar sa 30 i kojeg sprata nahuškao da pravi državni udar.
Časni borac će se i kroz život boriti i neće tražiti sadaku
-
kiligonzales
#1241 Re: Blokada puteva
Razumi da oni traze svoja prava, a da bi s njima trebao biti svak kome nije dobro u ovoj zemlji, ako je tebi lose u ovoj zemlji nemas opravdanje da sutra makar dva sata ne provedes s njima. NEMAS.It_is_a_Leclerc wrote:Ne možeš raditi zlo, a nadati se dobrom.kiligonzales wrote:Pa ko bi ih preveslo da sutra i ti odes i budes dan s njima i svako ko misli da mu u ovoj zemlji nije dobro...It_is_a_Leclerc wrote: Ja da se borim za njihova prava, a da oni lijepo u oktorbu - iksić za SDA i gora zelena. I evo tebi Leclerče još četiri godine Salke Bukvarevića i sličnih.
Malo sutra.
Evo, i sad su instrumentalizirani, zloupotrebljeni i prvom prilikom će ih opet preveslati ko sanske koze.
Kad je trebalo blokirati Parlament za #jmbg išao sam i stajao tamo, skoro zanoćio.
Ali da ću ići blokirati svoje sugrađane - žene, djecu, bijedu i muku koja je krenula poslom ili nekom drugom nuždom po ovoj hladnoći negdje - ne pada mi na pamet.
Tim više što će ovi isti ako sutra dobiju 200 maraka, u 7 sati glasati za Fadila Novalića. Neka hvala.
I to su ti vjerovatno zadnji protesti na kojim si bio. A od toga je proslo 5 godina, a nista se u drzavi nije promjenilo.
Jarane ko ima auto, nije mu neka muka, kakvih muka ima u ovoj drzavi, taj ima i para da ga voza. Nekome je to luksuz. Mojoj porodici recimo. Mnogim mojim komsijama koji zive od jedne plate ili penzije, ovdje u Sarajevu. Okreni auto odakle si i doso i vrati se, idi spavaj u svojoj firmi, ako ne zelis biti na ulici.
To ti je najgluplji izgovor, svi ce glasati za Fadila. Tako ne shvatajuci stojis na strani ovog nepravednog sistema.
Svudje se svi bore za svoja prava, samo kod nas narod kritikuje vlast, a boli ih tuki za bilo kakve proteste.
- ZyzzSar
#1242 Re: Blokada puteva
Ne znam, ovi zahtjevi boraca meni zvuče sasvim ostvarljivi.
A koliko reče Fadil da se izdvaja godišnje, 600mil na boračku populaciju?
Eto nek je 500mi, odnosno oko 42mil mjesečno.
Znači ima sasvim dovoljno novca da se daje tipa 200-300km mjesečno za borce na birou.
A koliko reče Fadil da se izdvaja godišnje, 600mil na boračku populaciju?
Eto nek je 500mi, odnosno oko 42mil mjesečno.
Znači ima sasvim dovoljno novca da se daje tipa 200-300km mjesečno za borce na birou.
- It_is_a_Leclerc
#1243 Re: Blokada puteva
Pa evo recite mi kako drugačije...Ripicipi wrote:Nije ovo ni tako lako rijesiti jer moze doci do sukoba, krvoprolica i totalnog haosa.It_is_a_Leclerc wrote:Upravo tako.Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
Onaj jedan govori da imaju nekakvog fantomskog čovjeka u Vogošći koji je ovlašten da pregovara, al' mu ne znaju ime.
Ne može do u nedogled. Država ne smije stati zbog 200-tinjak ljudi.
Politički je užasno štetno pednrečiti BIVŠE borce, al' to neka SDA rješava sa svojim koalicionim partnerom koji ih je tu i doveo.
- Hajlac
#1244 Re: Blokada puteva
Jednom prilikom slusam dvojicu prijatelja kako pricaju o trecem poznaniku - kako ima oko 2000KM penziju + oko 800KM dodatno za ne sjecam se sta + supruga isto preko 800KM u nekom borackom udruzenju (valjda zaposlena tu)...kiligonzales wrote:Bio sam na jednoj od godisnjica kada su pozvani generali direktno jer nisu dali podrsku pomenutoj borackoj populaciji koja je protestvovala 2016 pred Vladom FBiH, kad su Karavelica izvrijedjali samo tako, s porukama da bog da rak dobio, ti imas plenziju od par hiljada mi nemamo nista, dok nije Atif Dudakovic izasao i ispricao kako nijedan general nema toliku penziju i odrzao govor koji je iste primirio...General War wrote:...pa ko je ustolicio ovaj sistem vlasti?...eno pola generala i zlatnih ljiljana u politici i na budjetu su SVI barem 90%Janjicar wrote: Jeste kriv je narod, poštara u ovoj državi treba šamarat jer pripada ovom sistemu i vlasti.![]()
Ne znam kako dozivljavas drzavu, ali ti si to naopako okrenuo...vojska je sluga narodu a ne obratno.
Tuzno je bilo gledati generale koji su se pravdali kako nisu znali da iza tih protesta stoje sami borci, jer su i oni bili podozrivi prema istima misleci da su neciji stranacki alat...
Ova drzava je KRCATA kriminalom i korupcijom, cijedeci svaku KM iz budzeta napunjenih nasim parama!
- Nisrin
#1245 Re: Blokada puteva
Benjo34 wrote:Nisrin wrote:I shvatite da ovo nije 92-a kada je moralo ovako biti, zivimo u 2018.
A da ih nije bilo sad bi imala fin nišan kao 8372 nesretnika u Srebrenici. Pa sad stavi na vagu koliko je vrijedno dati tim ljudima šta su zaslužili.
A vidi, ne bih da iznosim previse privatnih detalja niti da se prisjecam, ali iskreno ni poslije 26godina mi nije jasno kako sam ja ostala ziva kada je granata pala i raznijela sve oko mene, nije da su bas svi ostali zivi, jer osoba pored mene poginu!
I sta sad treba, da drzim kao taoce pola drzave da boh ostvarila neka svoja prava?
Last edited by Nisrin on 01/03/2018 01:36, edited 1 time in total.
- Logovan
#1246 Re: Blokada puteva
Da hoće po čitavoj državi biti blokada puteva, od Une do Drine, od Save do mora, svaki veći grad da bude blokiran, ali žao mi je starijih ljudi, žao mi je djece, kao i trudnica koji su ostali na putevima. Šta ćeš kad imamo glup narod koji glasa za iste već dugi niz godina.
Još kad čujem nije narod kriv pa da bude zarobljen na putevima.
Čuj nije kriv. Jeste, kriv je. Glasali su za ovo što gledamo. Mislim ne svi, ali ima ih mašala.
Smiješno mi je što se kaže da se blokiraju institucije, a ne putevi.
Pa blokirala se Vlada još od juna prošle godine, pa ništa se nije postiglo. Vlada se preselila u zgradu Energoinvesta, preselio se i dio boraca. Hoće li se šta dobiti? Sumnjam da hoće. Ili blokiranje vila na Poljinama ili blokiranje SDA štaba. 
Još kad čujem nije narod kriv pa da bude zarobljen na putevima.
Smiješno mi je što se kaže da se blokiraju institucije, a ne putevi.
- ZyzzSar
#1247 Re: Blokada puteva
a kako da se bore brate, kad je u svim državnim firmama zaposlavanje po stranačkim i rodbinskim vezama, ja vjerujem da bilo kome ponude posao za prosječnu platu da bi prihvatiomahalik wrote:Ne ovo nisu časni borci jer časni borac neće ugroziti svom sunarodnjaku život jer ga je neki političar sa 30 i kojeg sprata nahuškao da pravi državni udar.
- BlueBlood
#1248 Re: Blokada puteva
plain vanilla wrote:I treba da nas drze kao taoce. Sta smo mi ikad uradili za borce, izašli s njima na proteste, borili se za njihova prava??? Vise niko i ne čita nit slusa vijesti o borcima, inace bi znali za blokadu, bila je najavljena.
Oni bome za nas jesu, da nije bilo njih, cetnici bi nas davno blokirali. Ali hajmo misliti samo na sebe, jebes borce pa nije rat.
nek izbore svoja prava pa i blokadom, necemo umrijeti radi blokade, ispadose ljudi agresori sto zive od 40KM mjesecno
tuga sta sve citam kakve gadosti za dojucerasnje borce za ovu drzavu
-
kiligonzales
#1249 Re: Blokada puteva
Odvoji se od medija, otidji do njih, jednom u zivotu i poslusaj njihove price izbliza, jeli to tesko?mahalik wrote:Ne ovo nisu časni borci jer časni borac neće ugroziti svom sunarodnjaku život jer ga je neki političar sa 30 i kojeg sprata nahuškao da pravi državni udar.
Promjeni malo kanal, u ovoj drzavi se za sve lose krivi FAHRO, s kojim opet SVAKA VLAST KOALIRA. ZAPITAS LI SE IKADA ZASTO?
-
saale
#1250 Re: Blokada puteva
Sestro, niko ih nije tjerao da najon 20i kusur god, nadju ovaj dan da blokiraju zivot ostalom narodu,, to je 1 stvar a druga pi registru boraca fbih ima oko 100 000 boraca,,,i nebih rejao da su svi izasli na autoput,,, hej blokirat autoputeve po vakoj zimi,,, mnogo pametan im je onsj vodja Bulbul, sarajevski pimpadjija, imas google pa kucaj ako neznas@!plain vanilla wrote:Presmijesno jelde sto se mrznu na ovolikom minusu?saale wrote:plain vanilla wrote:U Tuzli se narod organizuje spontano, sto bi se reklo. Nose borcima na Sicki ogrjev, hranu, lijekove.
Sutra ce im grah skeuhati...![]()