Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MTV wrote: ↑24/12/2021 17:44
Koji servis preporucujete? Ima ih fakat milion ne znas sta odabrat...
pogledaj sta koji nudi i na osnovu toga jedino mozes izabrati koji ti najvise odgovara
jbg ako je na amazon prime videu npr 2 i po muskarca a nema ih na netflixu a ti volis to
dzaba ti netflix sa milion nekih ekskluziva ako ti je sve to bezveze
PlusSA wrote: ↑24/12/2021 14:38
Ima li kakve nafake da se npr nabaci kakav 5ghz router kraj TV-a da li bi signal prenosa bio stablniji?
Pa ako je kraj TV-a onda je svakako najbolja opcija spajanje kablom.
ne nužno , mrežne karte na TV su uglavnom ograničene na 100 Mbps , dok preko 5 GHz wifi- a ako je odgovarajuća oprema ili paket usluga se dostižu puno veće brzine . U prostoriji gdje je router i TV mjerim preko 350 Mbps , u drugoj sobi ili ostatku stana oko 140 -150 Mbps što je opet više nego da sam spajao kabelom tako da po meni baš nema puno smisla .Naravno , sve je individualno i ovisi o potrebama ili situaciji .
Last edited by typeOnegative on 24/12/2021 18:30, edited 1 time in total.
Pa ako je kraj TV-a onda je svakako najbolja opcija spajanje kablom.
ne nužno , mrežne karte na TV su uglavnom ograničene na 100 Mbps , dok preko 5 GHz wifi- a ako je odgovarajuća oprema ili paket usluga se dostižu puno veće brzine . U prostoriji gdje je TV mjerim preko 350 Mbps , u drugoj sobi ili ostatku stana oko 140 -150 Mbps što je opet više nego da sam spajao kabelom .
Samo da mi je znati za šta je nekome potrebno više od 100 ma TV-u?
Pa najčešće i nema potrebe , ali postoje servisi i situacije koji mogu iskoristiti veću brzinu od 100 Mbps, i ako imam mogućnost zašto je ne bi iskoristio .
P.S. npr Elementum i buffering filma na početku , ne znam za tebe ali ja više volim da dl ide max brzinom i pokrene film u roku dvije tri sekunde nego da osjedim kao na npr eon boxu što je bio slučaj .
MTV wrote: ↑24/12/2021 17:44
Koji servis preporucujete? Ima ih fakat milion ne znas sta odabrat...
pogledaj sta koji nudi i na osnovu toga jedino mozes izabrati koji ti najvise odgovara
jbg ako je na amazon prime videu npr 2 i po muskarca a nema ih na netflixu a ti volis to
Ja sam kontao i jedan i drugi servis i npr eventualno to podijeliti sa jednom osobom. Za SMS samo da mogu taj kod primiti i da je najjeftinije. Eto mi kriterija
Ja sam kontao i jedan i drugi servis i npr eventualno to podijeliti sa jednom osobom. Za SMS samo da mogu taj kod primiti i da je najjeftinije. Eto mi kriterija
amazon uzmi turski koji izadje marka a netflix uzmi prvo nas 21 ili 24 najskuplji i kad prodje mjesec prebaci na tursku koji te izadje 7 maraka najskuplji
MTV wrote: ↑24/12/2021 21:21
amazon uzmi turski koji izadje marka a netflix uzmi prvo nas 21 ili 24 najskuplji i kad prodje mjesec prebaci na tursku koji te izadje 7 maraka najskuplji
Taj turski Amazon kako šta? samo VPN i našom karticom aktivirati na turskom Amazonu?
Taj turski Amazon kako šta? samo VPN i našom karticom aktivirati na turskom Amazonu?
upravo s tim da moras otici na amazon.tr ne mozes samo vpn i tursku odabrati
nadjes neku adresu tamo i ukucas da je tvoja a kasnije samo promjenis
ovo pisem vlastito iskustvo sta je moralo tako da ne znaci da ne moze samo vpn i bez adrese itd
foxlife wrote: ↑24/12/2021 23:32
upravo s tim da moras otici na amazon.tr ne mozes samo vpn i tursku odabrati
nadjes neku adresu tamo i ukucas da je tvoja a kasnije samo promjenis
ovo pisem vlastito iskustvo sta je moralo tako da ne znaci da ne moze samo vpn i bez adrese itd
koji VPN si koristio? ne kopči naći neki dzabni da ima server u Turskoj.
foxlife wrote: ↑25/12/2021 14:18
Mislim da skoro svaki ima turski server
Koristi onaj wind nesto pominjali su ga ovdje bas vezano za turski netflix
ps. nasao sam windscribe se zove
Probao evo preko windscribe, konektovao se na istanbul, registrovao se na Amazon. Prije registracije pisala cijena u lirama, kad sam se registrovao i dodao karticu prebacilo me na eure. Gdje griješim?
foxlife wrote: ↑25/12/2021 14:18
Mislim da skoro svaki ima turski server
Koristi onaj wind nesto pominjali su ga ovdje bas vezano za turski netflix
ps. nasao sam windscribe se zove
Probao evo preko windscribe, konektovao se na istanbul, registrovao se na Amazon. Prije registracije pisala cijena u lirama, kad sam se registrovao i dodao karticu prebacilo me na eure. Gdje griješim?
Mora ti biti upaljen VPN kada dodaješ karticu i biraš pretplatu.
Mora ti biti upaljen VPN kada dodaješ karticu i biraš pretplatu.
Ali početna cijena mi je bila u lirama i ond sje kasnije prebačena u eure. Onaj trial period se sa 30 dana smanji na 7 dana.
Vjerovatno bude provjera nakon isteka triala.
Vecina uputa kaze da uplatis mjesec u maticnoj drzavi. Pred istek prvog uplacenog mjeseca, otkazes pretplatu. Sacekas da te netflix smara sa obnovnom uplate ( ja sam sacekao totalno da me zakljuca ) i onda odradis ponovnu uplatu preko TR vpn.
Cak mislim da vecinom se preporucuje da se to radi sa postojecim racunima.
Ne mogu se sjetiti sada al ja sam cini mi se ugasio sve ukljucio vpn pa onda otvorio turski amazon i zavrsavao
Vjerovatno ti ostane lokacija bih posto ukljucis vpn dok je otvorena stranica
To mi jedino pada na pamet da moze biti
Uglavnom za amazon je najmanji problem to