Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
¤ jelena ¤ wrote:
Jasno, dovoljno je samo čuti reakciju publike, pogotovo u trenutku kad Laka izroni na scenu 0:23... i tako je tokom cijele pjesme...
a onda uporedit s ovim od prije neki dan...
Ja Laku smatram budalom od pjevača, koji ne može snimiti normalnu pjesmu, sve su mu pjesme na ovaj debilni fazon, ali opet je bio bolji od pedera, Dalal i ostalih.
Gledaj mu teksta pjesme, gledaj scenografije... A ovi levati ispadoše gori od njega.
A pogledaj citav njegov.opus...ne ocjenjuj jedino na osnovu Eurosonga...
Drugo, Eurosong je Laki, takvom kakav je - tezga, a ne takmicenje.
Trece, veš, štrik i te stvari...pa šta? Licno mi se vise svidja ovaj zadnji spot sa ovcama i vunenim carapama, steta sto tad nije imao takvu viziju, bas bi bilo mocno da je izveo na binu 4 ovce umjesto onih baba...
Na kraju krajeva, to smo mi i takvi smo...i odlicno je prosao. Fuad i slicni su dupljaci, nista ne predstavljaju, i plus lose prolaze, to jest nikako...
I na kraju, Laka se nije prilagodjavao svjetini (evroviziji) nego je svjetinu upoznavao sa sobom. I to je odlicno proslo.
Vidi kako je prosao Rambo Amadeus u istoj namjeri, istim povodom.
Meni najbolji Kipar i Holandija. I Poljak bi bio dobar da nema Deen-like nastup: stenjanje, vokalno zapomaganje (što bi Đuro rekao: "malo plačem, evo jecam") i facijalne ekpresije
Last edited by Loulou on 14/05/2016 18:15, edited 1 time in total.
radostan dan wrote:A pogledaj citav njegov.opus...ne ocjenjuj jedino na osnovu Eurosonga...
Drugo, Eurosong je Laki, takvom kakav je - tezga, a ne takmicenje.
Trece, veš, štrik i te stvari...pa šta? Licno mi se vise svidja ovaj zadnji spot sa ovcama i vunenim carapama, steta sto tad nije imao takvu viziju, bas bi bilo mocno da je izveo na binu 4 ovce umjesto onih baba...
Na kraju krajeva, to smo mi i takvi smo...i odlicno je prosao. Fuad i slicni su dupljaci, nista ne predstavljaju, i plus lose prolaze, to jest nikako...
I na kraju, Laka se nije prilagodjavao svjetini (evroviziji) nego je svjetinu upoznavao sa sobom. I to je odlicno proslo.
Vidi kako je prosao Rambo Amadeus u istoj namjeri, istim povodom.
Laku i danas vole i poštuju u eurovizijskim krugovima upravo zato što je bio iskren i neposredan. Kad su ga pitali novinari šta misli o Eurosongu, on rekao - "Mislim da ima previše proba"
Povrh svega, Laka je imao jako jako dobru i zanimljivu pjesmu. Kvalitetna, ali ipak dovoljno "lagana" za Euroviziju. A i ove koje je imao poslije Eurosonga - "Med", "Brko", "Gasovi", "Životinja" su mu jednako dobre.
I da, Laka je mislio iznijeti pijetla na scenu, ali pravila ne dozvoljavaju životinje na sceni.
¤ jelena ¤ wrote:
Jasno, dovoljno je samo čuti reakciju publike, pogotovo u trenutku kad Laka izroni na scenu 0:23... i tako je tokom cijele pjesme...
a onda uporedit s ovim od prije neki dan...
Ja Laku smatram budalom od pjevača, koji ne može snimiti normalnu pjesmu, sve su mu pjesme na ovaj debilni fazon, ali opet je bio bolji od pedera, Dalal i ostalih.
Gledaj mu teksta pjesme, gledaj scenografije... A ovi levati ispadoše gori od njega.
Reakcija publike na 0.23, pa na 1.24, pa na 2.19.
Ma, Laka i Mirela su pozitivni i kreativni ljudi, prije svega.
Kad si ovako spontan na sceni to je potvrda iskrenosti i tad nema fule kod publike. A ta reputacija budale daje mu ogroman prostor i slobodu da napravi šta on hoće, a ne šta se ogromnoj većini sviđa.
Nije Laka kvalitet tipa...wow, svaka čast, ovo je odlično, ali nije ni jeftin kič, niti komercijala koja igra na kartu populizma po svaku cijenu, kao što je slučaj s ovim...ovogodišnjim...oni ne prezaju ni od čega.
Da, to sam zaboravio napisati...u Lakinom nastupu, to jest Lakin nastup sam, izmedju ostalih poruka, dozivio i kao sprdnju Evrovizije, koja je objektivno to i zasluzila...
Ne pricamn o evroviziji sedamdesetih, osamdesetih, ali ovo sto se piči i puši zadnjih godina i ne zaslužuje nista drugo nego sprdnju.
Kad sve to uzmem u obzir, Laka je te veceri ostvario više pobjeda...
Nisam mnogo pisala na ovoj temi iako jako volim Evroviziju.
Kada sam čula da će "raja iz razreda" ići na Eurosong samo zato što im se može - prestala sam pratiti našu pjesmu.
Nije me zanimala.
I nisam je čula , nisam gledala nastup ali sam saznala sve , ne zato što sam htjela već zato što smo bili bombardovani informacijama , od idiotskih do relevatnih.
Pjesma i nastup su zbilja završili apsolutno realno i zasluženo - kao totalni fijasko i debakl.
S obzirom da raja iz razreda , tata i ostatak sistema ne polažu računa nikome , neće naravno ni o ovom fijasku , oni su tamo predstavljali državu - kada im treba razlog za odlazak , kada oni trebaju dati razlog za fijasko-ćutaće , još će biti toliko licemjerni da će reći kako su oni zapravo sve sami platili.
Jadno.
Po prvi put nismo ušli u finale. PRVI PUT. I niko naravno ni za ovo neće odgovarati , javljaće se naravno biseri koji će reći "kako se to moralo dogoditi prvi put".
Svim tvorcima ovog brukanja naše zemlje ove godine sa ovom pjesmom želim da za to na bilo koji način i bilo kada - odgovaraju.
Večeras glasajmo za - Australiju , sjajna je
PS i edit nakon prelistavanja ove stranice teme - Laki plus i za pjesmu i za kafanu
Piš pauze izvoditi kad budu nastupale ove zemlje:
12.Poljska
14.Kipar
16.Litva
20.Latvija
23.Gruzija ' pogotovo za vrijeme njihovog nastupa ako ne zelite dobiti kakve probleme sa zdravljem
25.Ujedinjeno Kraljevstvo
Ono što sam uspio čuti preksinoć, skroz zanimljiva mi je bila Bjelorusija, ali oni ispadoše. Inače su mi OK Poljska, Ukrajina, te Hrvatska i Srbija, a Rusija koja će pobijediti je bezvezarija.
nelle_tz wrote:Piš pauze izvoditi kad budu nastupale ove zemlje:
12.Poljska
14.Kipar
16.Litva
20.Latvija
23.Gruzija ' pogotovo za vrijeme njihovog nastupa ako ne zelite dobiti kakve probleme sa zdravljem
25.Ujedinjeno Kraljevstvo