Pariz
- bogoljub
#1226 Re: Pariz
Ako su ovo uradili francuski državljan, to je unutarnje pitanje Francuske i ja se tu ne bi miješao, ali zaista osuđujem ovako nešto gdje god da se to dogodi, u Iraqu, u Afganistanu, u Pakistanu, u Palestini, u BiH ili Francuskoj!
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#1227 Re: Pariz
Ovo ce dovesti do nacionalizma (ili bolje receno socialni nacionalizma vs. liberlani nacionalizam) i vracanje u doba granica, kontrola itd. Narod trazi nacionali ponos i sl. tipa mi smo mi a vi ste vi. Stranke koje ne budu pravile razlike izmedju svojeg i stranog nece ni postojati vise.
Ono je zalostno!
Ono je zalostno!
Last edited by Zviz on 14/11/2015 15:49, edited 1 time in total.
-
kakavdanakneiskustvu
- zateznistub
#1230 Re: Pariz
Haj ziv bio ukljuci google translate...pola te ne razumijembudza wrote: ma kakav crni 3. svetsk rat. ko ce ratovati?
bez nemaca nema velikog rata. a nemci jos nisu spremni.
a ovo sto se muslimanima dole vec citav vek desava, da je veliki rat, jeste. po zrtvama i brutalnosti, slican od oba svetska.
zapad ima kurbana (musl. svet) i zato ne berite gajle da ce se to sirite i da ce u njemu ucestvovati veliki na sukobljenim stranama.
- zateznistub
#1231 Re: Pariz
dezurni_ucenik wrote:
Za ove "ali" forumase.
-
Latte
#1232 Re: Pariz
Francuzi su njemackoj ali i ostalim zemljama dostavili jedno ime vezano za napad sinoc ali ime nije poznato niti jednoj datoteci.
- kamen spoticanja
#1233 Re: Pariz
Vise sam postao zbog "dijelica treceg svjetskog rata"zateznistub wrote:zar nekome treba papa da kaze da nema NIKAKVOG OPRAVDANJA????kamen spoticanja wrote:Papa Franjo je naglasio kako ga je teroristički napad u Parizu šokrao i rastužio.
"Ovo što se dogodilo nije humano, ja se molim za žrtve, njihove porodice i francuski narod", izjavio je poglavar katoličke crkve za jednu italijansku katoličku televizijsku stanicu.
On je također napad nazvao "djelićem Trećeg svjetskog rata". Papa je dodao da je teško razumjeti i da nema vjerskog ili ljudskog opravdanja za to.
- volta dzontra
#1234 Re: Pariz
Islamske vjerske elite se skoluju po bliskoistocnim vjerskim ucilistima poput Al Azhara i fakulteta u KSA. Na tim mjestima se globalno tumaci vjera i praksa muslimana i lokalni muslimani se obrazuju pozivanjem na neke ucenjake s tih katedri. Bas me interesira sto ce ulema i veliki ucenjaci s BI na koju se pozivaju BH internetski alimi reci o ovom dogadjaju!!!
Islamski terorizam je unutarmuslimansko pitanje i petljanje u to s pozicije nemuslimana nije korisni ali me zivo interesira tko je unutar muslimanske zajednice u svijetu iskrena i efikasna opozicija dogmaticarima s bliskog istoka koji pricaju o serijatu i ratuju protiv demokratskog sekularizma???
Ako su mladi muslimani zavedene zrtve tko ih je zaveo?? Da nisu mozda Bill Maher, Matija Babic, Juncker.....
Koji su to europski imami koji se efikasno bore protiv KSA financiranih dzemata??
Proglasavanje svake kritike dzihadisanja i serijetisanja po Europi islamofobijom nece biti od koristi europskim muslimanima.
Ljudi moji europski lijevo-liberalni politicari su izgubili svaku vezu s razumom, svaku podrsku s prosjecnim europskim ljudima izgorit ce ko sibice u dva izborna ciklusa. Nemojte misliti da europska drustva bez obzira na sva ljudska prava i liberalnu toleranciju prema neintegriranim zajednicama muslimana po europi ne mogu dozivjeti promjenu. Neki mutavi Hans koji mase zastavicama izbjeglicama sutra moze prevrnuti i postati radiklani antiislamist..
Islamski terorizam je unutarmuslimansko pitanje i petljanje u to s pozicije nemuslimana nije korisni ali me zivo interesira tko je unutar muslimanske zajednice u svijetu iskrena i efikasna opozicija dogmaticarima s bliskog istoka koji pricaju o serijatu i ratuju protiv demokratskog sekularizma???
Ako su mladi muslimani zavedene zrtve tko ih je zaveo?? Da nisu mozda Bill Maher, Matija Babic, Juncker.....
Koji su to europski imami koji se efikasno bore protiv KSA financiranih dzemata??
Proglasavanje svake kritike dzihadisanja i serijetisanja po Europi islamofobijom nece biti od koristi europskim muslimanima.
Ljudi moji europski lijevo-liberalni politicari su izgubili svaku vezu s razumom, svaku podrsku s prosjecnim europskim ljudima izgorit ce ko sibice u dva izborna ciklusa. Nemojte misliti da europska drustva bez obzira na sva ljudska prava i liberalnu toleranciju prema neintegriranim zajednicama muslimana po europi ne mogu dozivjeti promjenu. Neki mutavi Hans koji mase zastavicama izbjeglicama sutra moze prevrnuti i postati radiklani antiislamist..
- AleksoMKD
#1235 Re: Pariz
Jos nepotvrdjeno ali navodno je jedan od terorista imao 14-15 godina.
- klavirdžija
#1236 Re: Pariz
Papa je odavno skontao da je treći svjetski rat odavno u toku, samo što su forme drugačije. Zato i posjeta Sarajevu, sve ono što je govorio, makar i u šifriranom, ublaženom obliku dok su se mnogi i ovdje ibretili šta mu bi.kamen spoticanja wrote:Vise sam postao zbog "dijelica treceg svjetskog rata"zateznistub wrote:zar nekome treba papa da kaze da nema NIKAKVOG OPRAVDANJA????kamen spoticanja wrote:Papa Franjo je naglasio kako ga je teroristički napad u Parizu šokrao i rastužio.
"Ovo što se dogodilo nije humano, ja se molim za žrtve, njihove porodice i francuski narod", izjavio je poglavar katoličke crkve za jednu italijansku katoličku televizijsku stanicu.
On je također napad nazvao "djelićem Trećeg svjetskog rata". Papa je dodao da je teško razumjeti i da nema vjerskog ili ljudskog opravdanja za to.
- Baltazar_khan
#1237 Re: Pariz
radi li šta SIPA oko ove stranice? jel im samo ruše stranice? kad će otkriti ko stoji iza toga? samo im pogledajte naslov. bagra bolesna fuj
Code: Select all
https://vijestiummeta.wordpress.com/2015/11/14/veliki-napad-u-francuskoj-u-gradu-pariz-velik-radost-za-muslimane/-
sahara1428
#1238 Re: Pariz
Nije baš čisto unutarmuslimansko pitanje, kad su Nedždom (Saudijska Arabija) haračile "vehabije" i muslimani ubijani pitaj sir Percy Cox-a šta je radio sa Abdulazizom Ali Saudom, govorio mu ne ubijaj muslimane, ali kada je AŽDAHA narasla i otela se...baš se pitam cime se hvalila Hilary na kongresnom saslušanju, a katedra se još bavi tespihom i sličnim stvarima, ovo ubijanje je valjda jasno...volta dzontra wrote:Islamske vjerske elite se skoluju po bliskoistocnim vjerskim ucilistima poput Al Azhara i fakulteta u KSA. Na tim mjestima se globalno tumaci vjera i praksa muslimana i lokalni muslimani se obrazuju pozivanjem na neke ucenjake s tih katedri. Bas me interesira sto ce ulema i veliki ucenjaci s BI na koju se pozivaju BH internetski alimi reci o ovom dogadjaju!!!
- Vitezanin
#1239 Re: Pariz
Ukoliko su teroristi prolazili kroz bilo kakav vid obuka van Francuske onda to ne može biti samo unutarnje pitanje Francuske. A to će se vidjeti kasnije.bogoljub wrote:Ako su ovo uradili francuski državljan, to je unutarnje pitanje Francuske i ja se tu ne bi miješao, ali zaista osuđujem ovako nešto gdje god da se to dogodi, u Iraqu, u Afganistanu, u Pakistanu, u Palestini, u BiH ili Francuskoj!
Gdje se "obrazuju" ovi teroristi? I otkud im pare za to?! Ko daje pare? Tu je rješenje.
- insomnia78
#1240 Re: Pariz
Prema prvim rezultatim istrage, hladnokrvnost napadaca je dokaz da se radi o utreniranim profesionalcima. Profil napadaca odgovara dzihadistima povratnicima iz ratnih zonaSelon les premiers éléments de l'enquête, le sang-froid des assaillants prouve que ce sont des professionnels entraînés. Ils auraient le profil de djihadistes revenus des zones de combat.
- Fudo Bosna
#1241 Re: Pariz
Baltazar_khan wrote:radi li šta SIPA oko ove stranice? jel im samo ruše stranice? kad će otkriti ko stoji iza toga? samo im pogledajte naslov. bagra bolesna fuj![]()
Code: Select all
https://vijestiummeta.wordpress.com/2015/11/14/veliki-napad-u-francuskoj-u-gradu-pariz-velik-radost-za-muslimane/
Ovo je za dobra degeneka pa psihijatrija , pa degenek, pa psihijatrija , pa ako se izliječi nekad... , suđenje, pa robija ...
Ili ako se ne izliječi doživotna ludara !!!
-
Latte
#1242 Re: Pariz
Jos 80 ljudi se bori za zivot u bolnici
-
budza
#1243 Re: Pariz
zateznistub wrote:Haj ziv bio ukljuci google translate...pola te ne razumijembudza wrote: ma kakav crni 3. svetsk rat. ko ce ratovati?
bez nemaca nema velikog rata. a nemci jos nisu spremni.
a ovo sto se muslimanima dole vec citav vek desava, da je veliki rat, jeste. po zrtvama i brutalnosti, slican od oba svetska.
zapad ima kurbana (musl. svet) i zato ne berite gajle da ce se to sirite i da ce u njemu ucestvovati veliki na sukobljenim stranama.
na velikom dobitku si, stim sto si pola razumeo.
moji postovi u mraku svetle.
- Cracked
#1244 Re: Pariz
Idi malo po nekim mjestima RS gdje se velicaju ratni zlocinci i ispricaj im malo o dokazima i vidi sta ce ti reci za markale . Ponovit ce istu tu recenicu koju si ti napisao (nista nije jasno, nepregledno). Pitaj ih za srebrenicu i imat ces ovakav odgovor: Zlocin se desio, ALI........budza wrote: za sva ova poredjenja koja dajes, imamo jasne dokaze da armija bosne nije sistematski ubijala niti je ubijala svoje ljude (primer markale). imamo dokaze izvedene na nizu sudova i tuzilastva na tu temu. za ove druge stvari, kao ovo od sinoc, nista nije jasno i zato je ALI neophodno pri iskazivanju solidariteta i pravljenju analiza. situacija je nepregledna kao sinoc bilino polje.
Civili su ubijeni i to je cinjenica sta sad ti trebas tu tumaciti? francusku vanjsku politiku? jel to opravdanje za ubijanje civila? jel to znaci sve sto ISIL uradi svaki musliman planete treba da odgovara za to? - pusti se licemjernih izjava. Sad se nesto ubise od brige za siriju, irak, afganistan.
Last edited by Cracked on 14/11/2015 16:09, edited 2 times in total.
-
oridjidji
#1245 Re: Pariz
Logicna politika Evrope bi bila nehraniti sukobe na drugim meridijanima, isto tako napraviti otklon od politike Amerike, koja ih skoro pa uvijek gurne nekim ratom u nestabilnost i izbjegličkim talasom. Međutim Evropljanima njihovo kolonijalistička historija neda mira, pa su aktivni saučesnici američkog imperijalizma. Logičnije je bilo donekle sređena društva koja su bila na srednjem nivou industrijske razvijenosti čuvati bez obzira na diktatore koje su vladali njima, nego rušiti iste. Htijeli priznati ili ne, oni su im bili posljednja brana od izbjegličkog talasa. Isto tako logičnije bi bilo da su isti ti Evropljani, pomagali tim društvima da se dignu na još veći industrijski stepen jer bez obzira na sve, trku sa njima nikada po tome pitanju nebi izgubili jer su kolijevka industrije i imaju primat u tome. Ta društva su za Evropu mogli biti ono što je Kina za Ameriku danas. Zemlja jeftine radne snage koja za džabe proizvodi ono što se masno prodaje po svijetu. Valjda je bilo lakše razoriti iste i napraviti život drugih paklom lošim političkim odlukama. Ne može me niko uvjeriti na forumu, da jednom Sirijcu vise pase neka evropska zemlja nego njegova maticna zemlja iz nekih sretnijih vremena jer ce tek druga ili treca generacija tih izbjeglica u Evropi osjetiti jednako dobar odnos tog drustva prema njima.Bodkin wrote:Zato sto je evropa razjedinjena i nesposobna da se bori. Trose milijarde na davanje svih mogucih prava i stvari imigrantima i njihovim potomcima i nisu shvatili da taj vid integracije ne palioridjidji wrote:Sve je ovo cijena losih politika. Ne mozes govoriti da su svi ljudi jednaki i drzati do toga unutar svojih granica, a sponzorirati i voditi ratove na nekim drugim kontinentima i ocekivati da neko ko je tim ratom u haosu, tebi ne uzvrati terorom, dok sam trpi teror. To pokazuje da politika zivote ljudi omalovazava. I u Francuskoj i u ID zive oni koji od politike imaju i oni koji od takve politike nemaju korist, ovi drugi su obicno civili koji najvise trpe zbog njihovih politika, pa kada im se sruce bombe po glavama, najcesce prebrojavaju svoje mrtve.
Sinoc utakmica u Parizu, par eksplozija, prvo se evakuise predsjednik sa stadiona, shvatljivo on je prva glava Francuske, a narod ko šiša vi istrčite na teren i iščekujte evakuaciju kad joj bude vrijeme.
Citav svijet je predstava jednako licemjernih ljudi, kojima nije stalo ni do istine, ni do pravde i dok jedni svilenim rukavicama upravljaju dronovima koji ubijaju ne samo teroriste, vec i djecu negdje na Istoku, drugi divljacki upadaju u pozorista i drze taoce na Zapadu. Golema politicka scena psihopata povesce i posljednje oaze mira u nove ratove za rad preraspodijele moci.
Sve ove visegodisnje krize na Bliskom Istoku, Africi, morali su prije ili kasnije biti razlogom destabilizacije Evrope. Na kraju nece dva najveca igraca Amerika i Rusija ispastati radi toga, ali hoce Evropa koja je tampon zona izmedju njih.
Sami mi u BiH vise volimo taj neki Titin vakat, nego sve ovo sto je posljedica lose politike i nas i međunarodne zajednice i skoro uvijek se pitamo koliko bi nam bilo bolje da je neko pomogao jednako mnogo ocuvanje Jugoslavije i BiH, kao sto su pomogli da se rat desi.
-
sahara1428
#1246 Re: Pariz
susjedi se ispravili nije policija vec putovnica
"15:25 - Kod jednog teroriste pronađena je egipatska putovnica."
Čudan je to običaj da se u svakom terorističkom napadu ne zaboravljaju licna dokumenta, šta ce čika Alex Jones reći na to???
"15:25 - Kod jednog teroriste pronađena je egipatska putovnica."
Čudan je to običaj da se u svakom terorističkom napadu ne zaboravljaju licna dokumenta, šta ce čika Alex Jones reći na to???
- GeeTnT
#1247 Re: Pariz
Kad bi djikanima postovi svjetlili, citaocima klixa nebi trebala kucna, a Sarajevu ulicna rasvjeta....budza wrote: na velikom dobitku si, stim sto si pola razumeo.
moji postovi u mraku svetle.
- enko 1964
- Grijem se na: južnu interkonekciju
#1248 Re: Pariz
raoul duke wrote:Opstajem jer u Bosni nema muslimana, vec kvazi politicki gmizavci koji nisu sposobni razmisljati svojim mozgom pa kud svi turci tu i mali mujo.. Zna se ko su muslimani i sta je Islam, jucerasnji napad u Parizu je to u potpunosti pojasnio.Warashii wrote:Ja prosto ne znam kako opstajes u BiH, ako i jesi odavdje, okruzen sa toliko muslimana.raoul duke wrote:Valjda ce ljudi konacno shvatiti koliko religija truje drustvo, eksplicitno Islam.
Džukelo, baš ti ne bih bio u koži.
-
Latte
#1249 Re: Pariz
Eksplozivi kod stadiona su bili napunjeni zeljeznim kuglama
-
Hakiz
#1250 Re: Pariz
Nisi me razumjela. Ako neko ubija u ime islama, prvo muslimani imaju odgovornost da to riješe. Reći da to nije po islamu i to je sve, više nije dovoljno.Niemand wrote:I onda bi se neko njegov osvetio tebi, pa neko tvoj tom nekom njegovom i tako u krug.Hakiz wrote: Samo, kada bi neko uzeo moje prezime i išao ubijati druge u ime tog prezimena, ja bih mu prvi presudio.