Svijet bez religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked

Kako bi svijet bio bolje mjesto?

Da nema nikako religija (Agnosticizam, Apateizam, Ateizam, ... )
117
65%
Da ima samo jedna religija
22
12%
Da su svi Deisti
12
7%
Svijet je dobar kakav jeste
30
17%

Total votes: 181

Smrcak15

#1226 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

mousstapha wrote:smrčak

Kad vec volis da lijepis ponjave, evo ti jedna za analizu.

Scientific Errors in the Qur'an
Mucko, ovako cemo da ja nebi sve jedno po jedno objasnjavao, ti fino izaberes najtezu mogucu tako zvano gresku iz Kurana i postavi je ovdje pa da vidimo jeli greska ili je to samo pogresno razumljeno iz ajeta.

Kazem vam svima, nema greska au Kur'anu, jer mi je jedan od hobija da se bavim izucavanjem Kurana na detaljnom nivou, do sad mi niko nikada nije uspio pokazati gresku u Kuranu a da je sa lahkocom nisam mogao objasniti kako sa jezickog tako i sa naucnog aspekta.

evo izazivam vas sviju na forumu ako mislite da mozete naci gresku udruzite se svi zajedeno i nadjite pqa postirajte ovdje.
Optimus Prime

#1227 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

@Smrcak

Znaci elektrotehnicar? Jadan je ovaj nas skolski sistem ako si ti bez stele uspio zavrsiti osnovnu skolu. Ali neise.

Predlazem ti da odes na neki matematicki institut, po mogucnosti na odjeljenje za kriptografiju, i da im prikazes ove dokaze. Ne znam sto to nisi davno ucinio. Mislim, postoji sansa da jednom za sva vremena kao prvi covjek u historiji svemira dokazes nadnaravno porijeklo kurana. Javi nam kako je proslo :D

Pravo cudo je da ovi ljudi koji su provalili ove fore to vec davno nisu uradili.
Ja znam zasto. A tebi nek objasne ovi sa matematickog fakulteta :D
shbc

#1228 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Sto je najgore, pretraga za objasnjenjem na google-u traje citavih 15 sekundi. Tj. kome je potrebno objasnjenje. Ja sam ovdje ionako samo da ismijavam, obzirom da mi je Islam, kao i svaka druga religija ravno vjerovanju djece u Babarogu :mrgreen:

http://www.4forums.com/political/showthread.php?t=8107
Optimus Prime

#1229 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

shbc wrote:Sto je najgore, pretraga za objasnjenjem na google-u traje citavih 15 sekundi. Tj. kome je potrebno objasnjenje. Ja sam ovdje ionako samo da ismijavam, obzirom da mi je Islam, kao i svaka druga religija ravno vjerovanju djece u Babarogu :mrgreen:

Proracun je malo kompliciran. Neda mi se da racunam ali nebi se cudio da je vjerovatnoca da pri ovakvom odabiru parametara skoro u svakoj desetoj knjizi mozes dobiti iste rezultate.
fatamorgana

#1230 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:

Mucko, ovako cemo da ja nebi sve jedno po jedno objasnjavao, ti fino izaberes najtezu mogucu tako zvano gresku iz Kurana i postavi je ovdje pa da vidimo jeli greska ili je to samo pogresno razumljeno iz ajeta.

Kazem vam svima, nema greska au Kur'anu, jer mi je jedan od hobija da se bavim izucavanjem Kurana na detaljnom nivou, do sad mi niko nikada nije uspio pokazati gresku u Kuranu a da je sa lahkocom nisam mogao objasniti kako sa jezickog tako i sa naucnog aspekta.

evo izazivam vas sviju na forumu ako mislite da mozete naci gresku udruzite se svi zajedeno i nadjite pqa postirajte ovdje.
Bio je ovdje na forumu forumaš pod nickom @aharon, neznam mogu li se još naći njegovi postovi ili su "isparili" ako nisu on je vrlo staloženo i objektivno pokazao 2 greške u Kuranu nastale greškom u prepisivanju istog na koje su ukazivali i islamski poznavaoci.

No ubijeđen sam da to tebe zapravo i ne zanima, zar ne, ti si nam ovdje u misiji, neznam samo jesi li sam ili vas 5 - 6 kuca na smjenu pod istim nickom! :kiss:
shbc

#1231 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Optimus Prime wrote:
shbc wrote:Sto je najgore, pretraga za objasnjenjem na google-u traje citavih 15 sekundi. Tj. kome je potrebno objasnjenje. Ja sam ovdje ionako samo da ismijavam, obzirom da mi je Islam, kao i svaka druga religija ravno vjerovanju djece u Babarogu :mrgreen:

Proracun je malo kompliciran. Neda mi se da racunam ali nebi se cudio da je vjerovatnoca da pri ovakvom odabiru parametara skoro u svakoj desetoj knjizi mozes dobiti iste rezultate.
Ne moras... Ne znam jesi li otvarao link. Covjek sve fino objasnio.
Smrcak15

#1232 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Optimus Prime wrote:@Smrcak

Znaci elektrotehnicar? Jadan je ovaj nas skolski sistem ako si ti bez stele uspio zavrsiti osnovnu skolu. Ali neise.

Predlazem ti da odes na neki matematicki institut, po mogucnosti na odjeljenje za kriptografiju, i da im prikazes ove dokaze. Ne znam sto to nisi davno ucinio. Mislim, postoji sansa da jednom za sva vremena kao prvi covjek u historiji svemira dokazes nadnaravno porijeklo kurana. Javi nam kako je proslo :D

Pravo cudo je da ovi ljudi koji su provalili ove fore to vec davno nisu uradili.
Ja znam zasto. A tebi nek objasne ovi sa matematickog fakulteta :D
@Smrcak

nisam studirao u Bosni nego na zapadu.

to cu i uraditi kad mi se ukaze prilika, steta sto ovo nisam znao kad sam studirao
Smrcak15

#1233 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:

Bio je ovdje na forumu forumaš pod nickom @aharon, neznam mogu li se još naći njegovi postovi ili su "isparili" ako nisu on je vrlo staloženo i objektivno pokazao 2 greške u Kuranu nastale greškom u prepisivanju istog na koje su ukazivali i islamski poznavaoci.

No ubijeđen sam da to tebe zapravo i ne zanima, zar ne, ti si nam ovdje u misiji, neznam samo jesi li sam ili vas 5 - 6 kuca na smjenu pod istim nickom! :kiss:
dajte mi te dvije greske, da vidimo jeli to stavrno tako ili nesto trece
fatamorgana

#1234 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

smrčak

dajte mi te dvije greske, da vidimo jeli to stavrno tako ili nesto trece
Potraži brate sam ako još postoje postovi od @aharon
- a. :kiss:
Optimus Prime

#1235 Re: Svijet bez religija

Post by Optimus Prime »

Smrcak15 wrote:
to cu i uraditi kad mi se ukaze prilika, steta sto ovo nisam znao kad sam studirao
Pozuri i nemoj zaboraviti da nam javis kako je ispalo
shbc

#1236 Re: Svijet bez religija

Post by shbc »

Jos bolje... Neka nam javi prije nego krene. Da i mi prisustvujemo. Kokice na mene :mrgreen:
zagortenej

#1237 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

fatamorgana

#1238 Re: Svijet bez religija

Post by fatamorgana »

zagortenej wrote:neko spomenu 2 greške:

http://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=10027731#p10027731

:sax:
Kako nađe, ja sam probao ukucati u tražilicu al' kako kažu neki naši forumaši i šire "prokleti šejtan nedade"!

:thumbup:
Towelie

#1239 Re: Svijet bez religija

Post by Towelie »

fatamorgana wrote:

Kako nađe, ja sam probao ukucati u tražilicu al' kako kažu neki naši forumaši i šire "prokleti šejtan nedade"!

Kad je za fitnu, sve on pronadje.
zagortenej

#1240 Re: Svijet bez religija

Post by zagortenej »

Towelie wrote:
fatamorgana wrote:

Kad je za fitnu, sve on pronadje.
"Strašno je gledati a ne vidjeti, gledati u lice neistine, a i dalje tvrditi da je ne vidiš.

To se zove religija."

by Aharon
:bih:
Lopov-eliminator

#1241 Re: Svijet bez religija

Post by Lopov-eliminator »

Nesto se ne javlja Smrcak a tu je. Moguce da su u toku konsultacije s Naikom, Kuduzovicem i Pezicem preko Skypea.
Smrcak15

#1242 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

Lopov-eliminator wrote:Nesto se ne javlja Smrcak a tu je. Moguce da su u toku konsultacije s Naikom, Kuduzovicem i Pezicem preko Skypea.
Nisu nikakve konsultacije potrebne. Nego tek vidim sad da mi nije prosla poruka sto sam danas pisao, neznam sto nije postirano, hm cudno bas.
dustaban

#1243 Re: Svijet bez religija

Post by dustaban »

Bog vise ne stanuje u religiji. Njega je sasvim preuzela nauka.
Ono sto religija zove bogom je ismijavanje istog. Kako neko moze vjerovati da je kreator univerzuma naredio nosenje marame...
:?: :!:
Smrcak15

#1244 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

obicna gomila gluposti a evo i zasto

takve greske nemoguce da dodju jer kad znamo kako je objava tekla i kako je zapisivanje teklo, i ne samo to nego pamcenje i ucenje napamet direktno poslije objave, nema sanse da moze greska doci.

evo kako je zapiosivana objava, kad poslaniku zavrsi objava on je recitira svojim pisarima, pisari zapisuju na razne materijale, poslije mu moraju ponovo procitati sta su napisali da vidi jeli tacno zapisano ukoliko dodje do greske u zapisu poslanik licno ispravi. Ajet isu odmah uceni napamet, znaci od samog pocetka objave musliimani su imali cuvare Kur'ana jer su ga dosta njih ucili na pamet, znaci imali ga zapisanog a plus direktno ucili napamet za vrijeme poslanika.

I slag na tortu, da sve protekne kako treba, pored gore navedenih cinjenica , melek dzibril je dolazio poslaniku svake godine na pregled Kurana, gdje bi zajedno sa poslanikom presao cijeli Kurana do tada objavljen, a zadnju godinu zivota poslanika Dzibril je dosao dva puta da pregledaju Kur'an sto je bila naznaka poslaniku da ce umrijeti ubrzo.

tako ,sledeci put kad hocete da doneste neku gresku, donesite nesto sto moze svako da vidi i provjeri jeli greska ili nije, a manite se gluposti reko ovaj ovako reko onaj onako, a kad treba provjerit nigdje nemozes provjerit to.
Smrcak15

#1245 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

dustaban wrote:Bog vise ne stanuje u religiji. Njega je sasvim preuzela nauka.
Ono sto religija zove bogom je ismijavanje istog. Kako neko moze vjerovati da je kreator univerzuma naredio nosenje marame...
marama je znak cednosti i moralnosti, ako pokrivas glavu moras pokrivati i druge izazovne dijelove tijela. marama je jedna vrsta zastite za zenu, jer neizlaze svoje ukrase svima na ulici, nego je pokrevena kao dijamant sto se pokriva da ga negleda svako, jer je vrijedno, tako isto zenino tijelo je vrijedno.

na koga ce prije silovatelj poletiti, na zenu u minicu i izazovnim dekolteom ili na zenu pod maramom koja ne izlaze svoje ukrase tek tako.

sexy zena koja je obucena izazovno u pogresno vrijeme i mjesto, je isto kao kad udje neko u zoloski vrt sa krvavim socnim komadom mesa pred vukove, niko te nepita sto vukovi su takvi pa odmah lete na to, tako isto nemoras se pitati zasto neki muskarci napastvuju zene ako su bolesni u dusi, od takvih se treba samo izmaketi isto kao sto netrebas izazivati gladnog vuka sa krvavim komadom mesa.

Bog je naredio maramu radi njene zastite i pokrivanja njenih ukrasa pred cijelim svijetom, ti ukrasi su samo za njezinog muza a ne za svkog olosa koji kad je vidi pa mozda kasnije ode kuci i ima je u mislima i pocne masturbirati zbog onoga sto je vidio na njoj.
handžar88

#1246 Re: Svijet bez religija

Post by handžar88 »

Smrcak15 wrote:

Bog je naredio maramu radi njene zastite i pokrivanja njenih ukrasa pred cijelim svijetom, ti ukrasi su samo za njezinog muza a ne za svkog olosa koji kad je vidi pa mozda kasnije ode kuci i ima je u mislima i pocne masturbirati zbog onoga sto je vidio na njoj.
Prvi put cujem da neko misli na zensku kosu i da masturbira :?
mousstapha

#1247 Re: Svijet bez religija

Post by mousstapha »

Smrcak15 wrote: obicna gomila gluposti a evo i zasto

takve greske nemoguce da dodju jer kad znamo kako je objava tekla i kako je zapisivanje teklo, i ne samo to nego pamcenje i ucenje napamet direktno poslije objave, nema sanse da moze greska doci.

evo kako je zapiosivana objava, kad poslaniku zavrsi objava on je recitira svojim pisarima, pisari zapisuju na razne materijale, poslije mu moraju ponovo procitati sta su napisali da vidi jeli tacno zapisano ukoliko dodje do greske u zapisu poslanik licno ispravi. Ajet isu odmah uceni napamet, znaci od samog pocetka objave musliimani su imali cuvare Kur'ana jer su ga dosta njih ucili na pamet, znaci imali ga zapisanog a plus direktno ucili napamet za vrijeme poslanika.

I slag na tortu, da sve protekne kako treba, pored gore navedenih cinjenica , melek dzibril je dolazio poslaniku svake godine na pregled Kurana, gdje bi zajedno sa poslanikom presao cijeli Kurana do tada objavljen, a zadnju godinu zivota poslanika Dzibril je dosao dva puta da pregledaju Kur'an sto je bila naznaka poslaniku da ce umrijeti ubrzo.

tako ,sledeci put kad hocete da doneste neku gresku, donesite nesto sto moze svako da vidi i provjeri jeli greska ili nije, a manite se gluposti reko ovaj ovako reko onaj onako, a kad treba provjerit nigdje nemozes provjerit to.
Ne moze se raspravljati na takav nacin. Samo kazes gomila gluposti i onda pises o necemu drugom. Covjek iznio dokaze da greske postoje u kuranu. Jasno da ne mozes pobijati direktno ove argumente, jer ne znas arapski. Mozda bi trebao pitati onog arapa iz dzamije. :)
Smrcak15

#1248 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

handžar88 wrote:
Smrcak15 wrote:

Prvi put cujem da neko misli na zensku kosu i da masturbira :?
ne masturbira se radi kose nego radi izazovnog oblacenja, dok marama je jedan dio samo, kao vjernica nesmije se sexy oblaciti pa izlaziti vani, to jeste nesmije se utegnuti pa da joj formu vidis kao da je golu gledas.
Smrcak15

#1249 Re: Svijet bez religija

Post by Smrcak15 »

mousstapha wrote:
Smrcak15 wrote: obicna gomila gluposti a evo i zasto

Ne moze se raspravljati na takav nacin. Samo kazes gomila gluposti i onda pises o necemu drugom. Covjek iznio dokaze da greske postoje u kuranu. Jasno da ne mozes pobijati direktno ove argumente, jer ne znas arapski. Mozda bi trebao pitati onog arapa iz dzamije. :)
cuj nemoze, ovo sto sam iznio jeste vjerodostojni islamski tekstovi sa imenima prenosilaca tih hadisa, jasno se zna ko je od koga prenio pa sve do poslanika.

dok taj tekst tamo uopste nemozes da provjeris jeli to tako bilo, drugim rijecima pucanje u prazno.

pazi neki ljudi koji hoce da ukazu na greske u Kur'anu oni navode broj ajeta i sure, i koja rijec i tekst je pogresan recimo sa naucnog aspekta kako to oni vide, o takvim stvarima mozemo raspravljati jer je nesto opipljivo i moze se provjeriti, a ove rekla kazala price bez pokrica, to su obicne price za naivce koji traze dlaku u jajetu, samo da se na nesto oslone posto nemaju cvrste argumente u svojim rukama.
XXS

#1250 Re: Svijet bez religija

Post by XXS »

Smrcak15 wrote: Bog je naredio maramu radi njene zastite i pokrivanja njenih ukrasa pred cijelim svijetom, ti ukrasi su samo za njezinog muza a ne za svkog olosa koji kad je vidi pa mozda kasnije ode kuci i ima je u mislima i pocne masturbirati zbog onoga sto je vidio na njoj.
Po tvome iskazu daa se zakljuciti da bog nema visoko misljenje o muskom dijelu muslimana?
Neki su me ubjedjivali da sa vjerom automatski dolazi moral ali vidim da bog ne smatra tako.
Locked