10.10. BiH-Vels / 13.10. Kipar-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koliko bodova osvajamo u ovom dvomecu?

Poll ended at 09/10/2015 21:07

0
5
6%
1
10
11%
2
4
4%
3
6
7%
4
16
18%
SVEEEE, AAAAAA
49
54%

Total votes: 90

p206

#1226 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by p206 »

Bosanski_kralj wrote:
budza wrote:bice gusto bice 0:2. pola kipra navija za bosnu.
A pola Bosne za Kipar. :D
Fakat...grupa nam je samo takva,sve slučajevi...Belgija pola-pola država,Kipar i mi isto,pa i Izrael drži pola države okupiranom,Vels i nije država, a u Andori većina Katalonci
SkyLimit

#1227 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by SkyLimit »

p206 wrote: Fakat...grupa nam je samo takva,sve slučajevi...Belgija pola-pola država,Kipar i mi isto,pa i Izrael drži pola države okupiranom,Vels i nije država, a u Andori većina Katalonci
Budimo realni, Giggs i sada Bale su se odrekli mnogo toga odlukom da igraju za svoj Vels a ne Englesku, dok se neki bosanski sportisti prodaju za hamburger i casu mlijeka u druge reprezentacije, mozemo se samo ugledati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1228 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Tomahawk11 »

p206 wrote:
Bosanski_kralj wrote:
budza wrote:bice gusto bice 0:2. pola kipra navija za bosnu.
A pola Bosne za Kipar. :D
Fakat...grupa nam je samo takva,sve slučajevi...Belgija pola-pola država,Kipar i mi isto,pa i Izrael drži pola države okupiranom,Vels i nije država, a u Andori većina Katalonci
Grupa beskucnika :mrgreen: :lol: :lol:
Dobro primjeceno, nisam obratio paznju, al fakat sve neke dijagnoze :thumbup:
ultima_palabra

#1229 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ultima_palabra »

Ja se sjećam Kipra iz prve utakmice kao pravo tanke ekipe... moralo se poklopiti svašta nešto, od katastrofalne pripreme utakmice, loše postave (Avdija, Sušić i Prcić u prvih 11 :-) ), potcjenjivačkog pristupa do kurčeve sreće, da oni izvuku pobjedu.

Ni naša trenutna forma ne obećava puno, ali valjda možemo ovo na iskustvo odraditi.
Herr Flick

#1230 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Herr Flick »

Oni su pod pritiskom,i morat ce trazit pobjedu,mi cemo vjerovatno igrat strpljivo i zabit koji gol iz kontri,samo ne treba srljat i trazit pobjedu odmah ispocetka,a vjerovatno ce se osluskivat rezultat iz Brisela
insaneinthebrain

#1231 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by insaneinthebrain »

nece im igrati onaj sto nam je uvalio dva komada u zenici, valjda nama dzeko bude igrao :bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1232 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:Ja se sjećam Kipra iz prve utakmice kao pravo tanke ekipe... moralo se poklopiti svašta nešto, od katastrofalne pripreme utakmice, loše postave (Avdija, Sušić i Prcić u prvih 11 :-) ), potcjenjivačkog pristupa do kurčeve sreće, da oni izvuku pobjedu.

Ni naša trenutna forma ne obećava puno, ali valjda možemo ovo na iskustvo odraditi.
uz to Kipar dabogdo da zna i ima kuveta igrati na pobjedu, a samo im ona igra

Jedine dvije dobijene utakmice koje imaju u ovom ciklusu su u gostima protiv nas i Izraela....dakle, specijalnost im je igrat bunker sa kontrama i ganjat prekide protiv ekipa koje ganjaju rezultat.

Mi ga na Kipru sad ne moramo ganjati niti napadati već mirno odigrati sigurnicu....realno kako je sad sve posloženo napetija tekma nam je bila protiv Velsa nego ovo
ABH017

#1233 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ABH017 »

mfeed wrote:
nadžak wrote:Pročitah sve postove ovdje i nevjerovatno je koliko ima tipova koji ne znaju a NE ZNAJU DA NE ZNAJU! Što je još gore, vrijeđanje, ismijavanje i šprdanje sa drugim ljudima im normala. Bivšeg selektora, igrače, forumaše pa koga stignu. Ma užas! :shock: :?

Ako pogledate većinu postova ovdje nakon utakmice vidjećete da se ponavlja ista priča ovih stručnjaka da nam je igra bila loša itd.

Da ne bi trunio dalje, evo čovjek objasnio:

“Najvažnije je da smo sinoć sve odradili onako kako je to bilo zamišljeno. Sada ćemo se dobro odmoriti i spremiti za utakmicu u utorak”.

(Rekao selektor da ne bude zabune)

Nije đaba neko fino konstatovao da nema više ovdje na forumu ljudi koji su stvarno znali šta pišu o fdubalu i reprezentaciji.
vecina ljudi koji dolaze ovdje se bave necim drugim u zivotu tako da mi nije jasno sto si toliko opterecen cinjenicom da nismo u rangu murinja il' pepea. kad neko ismijava, jednostavno zaobices post, niko te ne tjera da citas. ako je igra tebi bila dobra, bas super, sigurno si uzivao u tome. btw, radi se o ekipi gdje igraju ljudi iz timova tipa celzi I roma tako da kad taj tim u bit' ili ne bit' utakmici ima 1,5 sut na gol I 1,5 korner protiv ekipe sto je dosla da odigra neku rekreativnu utakmicu, nekome je to dobro, nekom' sjajno a nekom opet karna. ukusi su razliciti. Ako mislis da se na srecu, bez ikakve izradjene igre mogu dobiti dvije zaredom, vidjeces vrlo brzo da si se zajebao.
Ne bih se složio da je Vels igrao rekreativnu utakmicu, sa sve, tek oporavljenom zvijezdom Real Madrida, vrijednom 100 miliona eura, čitavu utakmicu, kao i sa ostalim zvijezdama. Oni su tražili rezultat i igrali svoju prepoznatljivu igru. Kako smo mogli igrat?
Vidim svi pišu kako smo slabo odigrali. Kako smo mogli odigrat, kad nismo imali 3 najbolja igrača, kad su još 3 nedovoljno oporavljena i još igramo protiv ekipe koja je pozicionirala 10 igrača od svog šesnaesterca do centra. Na sve to nipošto ne smijemo izgubit. Šta ste očekivali? Lepršavu igru? Bože sačuvaj. Jasno je bilo i pticama na grani, da će se prvih sat vremena probat izmorit protivnik. Sačuvat svoj gol. Pokušat uvalit gol iz kontre, a ako to ne bude, zadnjih pola sata navaliti. Pa početni sastav je objavljen malo pred utakmicu, i to je dovoljan pokazatelj da je ovo bila šahovska partija.
Meša :thumbup: :bih:
Svaka čast na pripremi.
ABH017

#1234 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ABH017 »

JoseMujica wrote:
ultima_palabra wrote:Ja se sjećam Kipra iz prve utakmice kao pravo tanke ekipe... moralo se poklopiti svašta nešto, od katastrofalne pripreme utakmice, loše postave (Avdija, Sušić i Prcić u prvih 11 :-) ), potcjenjivačkog pristupa do kurčeve sreće, da oni izvuku pobjedu.

uz to Kipar dabogdo da zna i ima kuveta igrati na pobjedu, a samo im ona igra

Jedine dvije dobijene utakmice koje imaju u ovom ciklusu su u gostima protiv nas i Izraela....dakle, specijalnost im je igrat bunker sa kontrama i ganjat prekide protiv ekipa koje ganjaju rezultat.

Mi ga na Kipru sad ne moramo ganjati niti napadati već mirno odigrati sigurnicu....realno kako je sad sve posloženo napetija tekma nam je bila protiv Velsa nego ovo
:thumbup: Slažem se.
Point.

#1235 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Point. »

Nista od Cocalica.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1236 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by A1fa »

Kipar sada po prvi put treba da odigra pod pritiskom, nisu oni na to navikli. Samo se moramo paziti da ne primimo rano gol, da se oni ne razlete....sto vrijeme bude vise odmicalo, oni ce morati da rade ono sta ne znaju i za sta nemaju kvalitet-da oni napadaju i vrse pritisak.

Desit ce im se ono sto se i nama prije desavalo, sto se Albaniji desilo protiv Srbije, sto se svakoj maloj reprezentaciji desava u ovim situacijama- odsjeci ce im se noge od nervoze i prevelikog htjenja. Moja prognoza: X/2 i više žutih kartona, komotno može i crveni...

Što se igre protiv Velsa tice, igrali smo koliko su nam oni dozvolili. Moja zamjerka je slabo kretanje nasih napadaca, pogotovo krilnih. Kada god su nasi ukrstili, odbrana Velsa je imala problema. Onako su nas lako procitali, dva brza beka da ganjaju Lulica i Viscu, garonju Vedi na leđa i od izrađene akcije nema ništa...ali sreća prati hrabre, pun je meni qura_c utakmica gdje smo mi za raju igrali i ,,zasluzili bolji rezultat'' na kraju....ovo je odlika pravih ekipa, i kada lose igras pobjedis...
Last edited by A1fa on 12/10/2015 13:03, edited 1 time in total.
limeni

#1237 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by limeni »

Prvo velike cestitke nasoj ekipi i selektoru Bazdarevicu na onom sto je najbitnije a to su 3 boda protiv Walesa.
Ovo je veliki korak prema Euru 2016 i sad nam treba realno jedan bod na Kipru od njih smo bolja ekipa i to ce nasi pokazati.
Utakmica prije 2 dana je bila teska. Prvo jer su otocani jaka i organizovana ekipa sa malo primljenih golova, drugo jer je kisa njima odgovarala da brane svoj gol i zaprijete kontranapadima a trece psiholoski pritisak na nasoj ekipi.
Da nece biti neke ljepote se moglo ocekivati a jebo i 30 suteva, 4 precke i stative ako ne dobijes. Uz to nije bilo Dzeke, Kolasinca i Besica.

Begovic 8 :Svaka cast majstore, od Envera Marica BIH nije imala boljeg golmana
Mujdza 6,5: Nije bio los ali moze on i bolje odigrati.
Sunjic 6,5: Malo nesiguran i spor ali inace nije lose.
Spahic 7: Dobar bio ali rani dobi zuti karton i neka je izasao.
Zukanovic 7: Ovaj momak je defanzivno odlican mada mu centarsut nije nesto bio.
Hadzic 6: Bori se on, trudi se i mozda Mesa vidi nesto u njemu ali meni je on bio slab.
Pjanic 8,5: Najbolji igrac, bukvalno nas nosio i svaka cast majstore da ovako odigras svaku za nas.
Salihovic: 7: Sejo je jak igrac, borben je i odigrao je dobro.
Lulic 7: Nasa radilica malo smotano igrao ali i dalje nase najbolje krilo.
Visca 5,5: Limitiran igrac nije ga islo nema veze moze svojom brzinom biti adut vec iducu tekmu.
Ibisevic 7,5: Vezao dva stopera, borio se sa njima i na kraju svoj cini mi se 26. gol za repku.
Djuric 8: Ovaj momak more biti adut i svaka mu cast, prvi gol pa tako vazan jos asistencija za Ibisevica.
Cocalic 7: Odlican bio, fino se postavlja pametan igrac.

Protiv Kipra ocekujem pocetni pritisak domace ekipe jer ce ih publika nositi ali trebali bi biti bolja ekipa i sto prije rijesiti utakmicu. Moja prognoza je 1-3 za nas jer je kvalitet na nasoj strani. Ocekujem ovaj sastav.

--------------------------BEGOVIC---------------------------------
--MUJDZA-----SUNJIC-------SPAHIC--------ZUKANOVIC--------
--------------PJANIC------------HADZIC---------------------------
-----LULIC-----------------------------------SALIHOVIC-----------
-----------------DZEKO---------------------------------------------
---------------------------IBISEVIC---------------------------------
channel10

#1238 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by channel10 »

Kome od igraca prijeti treci zuti?
nKrkan

#1239 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by nKrkan »

channel10 wrote:Kome od igraca prijeti treci zuti?
Spahić, Šunjić , Hadžić , Džeko
channel10

#1240 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by channel10 »

Znaci bice veselo u barazu..
ranger

#1241 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by ranger »

nKrkan wrote:
ako prodjemo, dzeko i spaha suspendirani, na ovo cu se kladit... pogotovo spahu ce kiprani jebavat dok ne dobije zuti...
Logovan

#1242 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Logovan »

nKrkan wrote:
Prvi, drugi i četvrti se moraju čuvati, iako sam za ovog prvog siguran da će fasovati ili protiv Kipra ili u prvoj utakmici baraža.
cyprus

#1243 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by cyprus »

limeni wrote:Begovic 8 :Svaka cast majstore, od Envera Marica BIH nije imala boljeg golmana
Hadzic 6: Bori se on, trudi se i mozda Mesa vidi nesto u njemu ali meni je on bio slab.
Pjanic 8,5: Najbolji igrac, bukvalno nas nosio i svaka cast majstore da ovako odigras svaku za nas.
Visca 5,5: Limitiran igrac nije ga islo nema veze moze svojom brzinom biti adut vec iducu tekmu.
Ibisevic 7,5: Vezao dva stopera, borio se sa njima i na kraju svoj cini mi se 26. gol za repku.
Djuric 8: Ovaj momak more biti adut i svaka mu cast, prvi gol pa tako vazan jos asistencija za Ibisevica.
Daj ba, niđe veze :mrgreen: Pjanić igrač utakmice, Ibišević jedan od boljih, Višća najgori, šta je to Begović odbranio da je za osmice, Lulića i Salihovića si momački poguro itd. :mrgreen: Tačno se vidi da su ti ocjene motivirane predrasudama...
limeni

#1244 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by limeni »

cyprus wrote:
limeni wrote:Begovic 8 :Svaka cast majstore, od Envera Marica BIH nije imala boljeg golmana
Daj ba, niđe veze :mrgreen: Pjanić igrač utakmice, Ibišević jedan od boljih, Višća najgori, šta je to Begović odbranio da je za osmice, Lulića i Salihovića si momački poguro itd. :mrgreen: Tačno se vidi da su ti ocjene motivirane predrasudama...
jeste rasista sam pa na osnovu toga dajem ocjene.
Pismonosa

#1245 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Pismonosa »

Pjanić jeste bio igrač utakmice. Pogledao sam ponovo snimak jutros. Ono je bila možda njegova najbolja partija za reprezentaciju.

Da izbrojiš koliko je puta ispravio greške Salihovića i ekipe, bilo bi dosta.

Na kraju je uklizavao u našem petercu. Samo još Begovića nije vadio..

Kritikujem ga i ja kad zasluži, al sinoć je bio na nivou.
Logovan

#1246 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Logovan »

Pismonosa wrote: Kritikujem ga i ja kad zasluži, al sinoć je bio na nivou.
Sinoć? :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1247 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hrasno38 »

cyprus wrote:
Bravo @cyprus i ja htjedoh slicno napisati.....covjek ne zna da je Vedo tokom utakmice dotakao loptu 15 puta i od toga 6 puta pogresno prosljedio, imao jedan sut na gol i jedan ofsajd!!! Visca za jedno poluvrijeme imao 12/12 i jedan sut na gol. Sunjic je bio ubjedljivo najbolji igrac odbrane a Begovic cini mi se jednu ili dvije zesce odbrane. U zaista slaboj ali igri koja je ipak donijela pobjedu ne znam za sta je to Pjanic zasluzio 8,5!!!!!!!
Pismonosa

#1248 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by Pismonosa »

Logovan wrote:
Pismonosa wrote: Kritikujem ga i ja kad zasluži, al sinoć je bio na nivou.
Sinoć? :D
Ma voz ba :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1249 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by hrasno38 »

Pismonosa wrote:Pjanić jeste bio igrač utakmice. Pogledao sam ponovo snimak jutros. Ono je bila možda njegova najbolja partija za reprezentaciju.

Da izbrojiš koliko je puta ispravio greške Salihovića i ekipe, bilo bi dosta.

Na kraju je uklizavao u našem petercu. Samo još Begovića nije vadio..

Kritikujem ga i ja kad zasluži, al sinoć je bio na nivou.
Jedna asistencija, jedan sut van okvira gola, jedan prekrsaj i dodavanja 51/41 i nije bas sad statistika koja bi rekla tako nesto. Mislim daleko od toga da jeste solidno odigrao ali ja nekako uvijek uporedjujem Pjanica sa njegovim igrama u Romi i sa Misketovim igrama u reprezentaciji.
cyprus

#1250 Re: 10.10. BiH-Vels / 13.10. Cipar-BiH

Post by cyprus »

limeni wrote:
cyprus wrote:
jeste rasista sam pa na osnovu toga dajem ocjene.
Nisi rasista, nego igračima koji su ti draži daješ nerealno visoke, a onima koji ti nisu tako dragi nerealno niske ocjene...

Što se tiče Pjanića... OK, igrao je osjetno bolje i borbenije nego u ostalim utakmicama ovih kvalifikacija, al za šta 8,5? :-) U utakmici gdje nam je bezidejnost u napadu bila itekako očigledna, glavni kreativac da bude igrač utakmice? Ma daj... Ne kažem da je Pjanić jedini ili glavni krivac za to, ali po tvojim ocjenama sva krivica za navedenu bezidejnost spada na pleća Hadžića i Višće? :-) I kako jbt Višća 5,5, a Salihović 7? :-)
Locked