Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
- animals
#1226 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
[quote="Drvosjeca iz Dejcica"]
To je sve raja od DonVita i onog Animalsa, oni podržavaju takve. Eto im braće po vjeri i razmišljanju.[/quo
Prvo, prijavit cu te zbog laganja..
nadji ijedan moj post gdje ja podrzavam ovakve kao sto je ovaj ludjak..
ili bilo koga teroristu..vi podrzavate one sto bodu nozevima, ali necu vise sa tobom raspravljati jer si podmukao lazljivac..
To je sve raja od DonVita i onog Animalsa, oni podržavaju takve. Eto im braće po vjeri i razmišljanju.[/quo
Prvo, prijavit cu te zbog laganja..
ili bilo koga teroristu..vi podrzavate one sto bodu nozevima, ali necu vise sa tobom raspravljati jer si podmukao lazljivac..
- BHCluster
#1227 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Keiko wrote:Vas dvojica se ono bas za slamke hvatate.![]()
Niko ne tvrdi da Europljani nisu u stanju i sami pravit' probleme ali problemi koje prave i koje ce jos vise pravit' ove vase 'izbjeglice' nisu uobicajeni i 'prihvatljivi' u zapadnoj Europi. Islamski ekstremizam, pokusaji uvodjenja Serijata, ubojstva 'nevjernika'. itd. jednostavno nisu prihvatljivi.
Oko mene nema kakvog svijeta nema i odakle i apsolutno nikome ne smetaju sve dok se bave svojim poslom i svojom mukom. Jedino je nesto Arapa pod stalnom prismotrom zbog radikalizma iako imamo i 'domacu' teroristicku organizaciju. Medjutim, IRA (uglavnom reketare i ne dizu nista u zrak) je mala maca u odnosu na ove radikalne Arape.
pricaj mi price...
- BHCluster
#1228 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pojasni ovo "vi podrzavate one sto bodu nozevima" ili i sebe prijavi za laganje.animals wrote: Prvo, prijavit cu te zbog laganja..
- don vito
#1229 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Vozovi u civilizovanim zemljama nakon sto su posluzili za prevoz drvosjecinih jarana. "Kulturoloske razlike" u praksi

- BHCluster
#1230 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Da je to tako ksenofobu kako ti pises onda ne bi imali ovo u civilizovanim zemljama:don vito wrote:Vozovi u civilizovanim zemljama nakon sto su posluzili za prevoz drvosjecinih jarana. "Kulturoloske razlike" u praksi
Rail firms to be fined over dirty toilets
- don vito
#1231 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Dzihadisto,BHCluster wrote: Da je to tako ksenofobu kako ti pises onda ne bi imali ovo u civilizovanim zemljama:
nastavi sebe ubjedjivati da su ove slike gore rezultat slabog rada higijenskih sluzbi Zeljeznica, a ne posljedica "kulturoloskih navika", pardon "razlika", tvojih jarana ilegalnih migranata.
- BHCluster
#1232 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Znaci po tebi Engleska nije civilizovana zemlja jer se ovakvi zakoni moraju donositi? Da ti ne postavljam slike europskih metropola i stanja WC nako vikenda itd...don vito wrote:Dzihadisto,BHCluster wrote: Da je to tako ksenofobu kako ti pises onda ne bi imali ovo u civilizovanim zemljama:
nastavi sebe ubjedjivati da su ove slike gore rezultat slabog rada higijenskih sluzbi Zeljeznica, a ne posljedica "kulturoloskih navika", pardon "razlika" tvojih jarana ilegalnih migranata.
P.S.
Molim te objasni mi zasto sam ja dzihadista?
- don vito
#1233 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ponovo poredjenje neuporedivog da bi se stvari relatizovale. Sve je stvar standarda. Engleska jeste civilizovana zemlja koja kaznjava Zeljeznicu za prljavu cenifu u vozu, pretpostavljam zbog malo upisane daske ili nedostatka toalet papira. Hale iz migrantskih vozova sa slika su druga dimenzija peksinluka, odnosno "dirty toilets" tamo zvuci kao eufemizam ako znas sta ta rijec znaci.BHCluster wrote:Znaci po tebi Engleska nije civilizovana zemlja jer se ovakvi zakoni moraju donositi?don vito wrote:Dzihadisto,BHCluster wrote: Da je to tako ksenofobu kako ti pises onda ne bi imali ovo u civilizovanim zemljama:
nastavi sebe ubjedjivati da su ove slike gore rezultat slabog rada higijenskih sluzbi Zeljeznica, a ne posljedica "kulturoloskih navika", pardon "razlika" tvojih jarana ilegalnih migranata.
- BHCluster
#1234 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Police uncover far-Right plot to attack refugee shelters in Germany
The discovery comes as a leaked police report suggests far-Right nationalists could attackc refugees as well as political leaders supportive of them
Police in Germany have uncovered a plot by far-Right extremists to attack refugee shelters using “highly dangerous explosives”, prosecutors said on Thursday.
Three people have been arrested in connection with the plot following police raids in the Bavarian town of Bamberg. Prosecutors were seeking arrest warrants against a further ten suspects.
They are believed to have been planning an attack on two government shelters for asylum-seekers in the town.
Prosecutors said they intended to throw explosives into the shelters to spread “fear and terror”...
Kulturoloska i tradicionalna superiornost se nastavlja...
The discovery comes as a leaked police report suggests far-Right nationalists could attackc refugees as well as political leaders supportive of them
Police in Germany have uncovered a plot by far-Right extremists to attack refugee shelters using “highly dangerous explosives”, prosecutors said on Thursday.
Three people have been arrested in connection with the plot following police raids in the Bavarian town of Bamberg. Prosecutors were seeking arrest warrants against a further ten suspects.
They are believed to have been planning an attack on two government shelters for asylum-seekers in the town.
Prosecutors said they intended to throw explosives into the shelters to spread “fear and terror”...
Kulturoloska i tradicionalna superiornost se nastavlja...
- don vito
#1235 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Pa, ako meni pripisujes epitet ksonofoba - iako nijednom nisam pozvao na bilo kakav vid nasilja niti jezika mrznje prema ilegalnim migrantima nego samo iznosim stavove i kopiram vijesti koje su drugacije od "mainstreama" o rijekama zena i djece i tek pokojem vojnosposobnom muskarcu (ali obavezno ljekaru, inzinjeru, programeru, studentu) koji ce preporoditi Evropu - onda sam i ja sebi dao slobodu da pretpostavim da ih podrzavas iz vjerskih razloga. Dobro, mozda sam trebao onda napisati "islamista" ali ko ce voditi racuna o nijansama.BHCluster wrote: Molim te objasni mi zasto sam ja dzihadista?
Last edited by don vito on 23/10/2015 17:27, edited 1 time in total.
- BHCluster
#1236 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ne nego ta tvoja konstatacija o "kulturoloskim razlikama" u praksi. Ako smo mi u Europi toliko civilizovani zasto onda toliko smeca i prljavstine ostovljamo nako fudbalski utakmica, festivala ili klasicnog vikenda?don vito wrote:
Ponovo poredjenje neuporedivog da bi se stvari relatizovale. Sve je stvar standarda. Engleska jeste civilizovana zemlja koja kaznjava Zeljeznicu za prljavu cenifu u vozu, pretpostavljam zbog malo upisane daske ili nedostatka toalet papira. Hale iz migrantskih vozova sa slika su druga dimenzija peksinluka, odnosno "dirty toilets" tamo zvuci kao eufemizam ako znas sta ta rijec znaci.
-
prog321
#1237 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
don vito wrote:
Pa, ako meni pripisujes epitet ksonofoba - iako nijednom nisam pozvao na bilo kakav vid nasilja niti jezika mrznje prema ilegalnim migrantima nego samo iznosim stavove i kopiram vijesti koje su drugacije od "mainstreama" o rijekama zena i djece i tek pokojem vojnosposobnom muskarcu (ali obavezno ljekaru, inzinjeru, programeru, studentu) koji ce preporoditi Evropu - onda sam i ja sebi dao slobodu da pretpostavim da ih podrzavas iz vjerskih razloga. Dobro, mozda sam trebao onda napisati "islamista" ali ko ce voditi racuna o nijansama.
Naravno da siris mrznju.
Ako prikazujes selektivno i ciljano samo negativnosti stranaca / imigranata onda si ksenofob u punom smislu te rijeci.
Ne znam kako bi mogao drugacije da se zoves ?
- BHCluster
#1238 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ksenofobija označava nerazuman strah od onoga što doživljavamo kao strano ili nepoznato.don vito wrote:Pa, ako meni pripisujes epitet ksonofoba - iako nijednom nisam pozvao na bilo kakav vid nasilja niti jezika mrznje prema ilegalnim migrantima nego samo iznosim stavove i kopiram vijesti koje su drugacije od "mainstreama" o rijekama zena i djece i tek pokojem vojnosposobnom muskarcu (ali obavezno ljekaru, inzinjeru, programeru, studentu) koji ce preproroditi Evropu - onda sam i ja sebi dao slobodu da pretpostavim da ih podrzavas iz vjerskih razloga. Dobro, mozda sam trebao onda napisati "islamista" ali ko ce voditi racuna o nijansama.BHCluster wrote: Molim te objasni mi zasto sam ja dzihadista?
Kroz ovu temu ti to konstantno radis i naravno da ces se sada i kriti iza vrijednosti koje svojim stavovima uskracujes drugima.
Posto sam ti objasnio sa koristenjem definicije ksenofobije i tvoga ovjavljivanja na ovoj temi molim te objasni mi zasto sam ja dzihadista ili islamista?
- don vito
#1239 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Jedna od dobrih stvari ovih rasprava je sto arapofili braneci svoju bracu priznaju da "mi u BiH nismo nista bolji", konkretno, kad je rijec o cistoci. 100% su u pravu, pogledati izletista, rijeke, javne objekte...BHCluster wrote:Ne nego ta tvoja konstatacija o "kulturoloskim razlikama" u praksi. Ako smo mi u Europi toliko civilizovani zasto onda toliko smeca i prljavstine ostovljamo nako fudbalski utakmica, festivala ili klasicnog vikenda?don vito wrote:
Ponovo poredjenje neuporedivog da bi se stvari relatizovale. Sve je stvar standarda. Engleska jeste civilizovana zemlja koja kaznjava Zeljeznicu za prljavu cenifu u vozu, pretpostavljam zbog malo upisane daske ili nedostatka toalet papira. Hale iz migrantskih vozova sa slika su druga dimenzija peksinluka, odnosno "dirty toilets" tamo zvuci kao eufemizam ako znas sta ta rijec znaci.
Ranije bi na ovom i slicnim forumima svakoga ko ukaze na nas peksinluk u poredjenju sa Slovenijom, Austrijom, cak i Hrvatskom proglasavali izdajnikom ili osobom koja pati od kompleksa nize vrijednosti
- pojedinac
#1240 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Mapr kretanja izbjeglica:
https://jerryvermanen.cartodb.com/viz/4 ... public_map
https://jerryvermanen.cartodb.com/table ... gen/public
https://jerryvermanen.cartodb.com/table ... _eu/public
P.S. U legendi na dnu [3.5 - 200] broj preminulih/nestalih izbjeglica.
https://jerryvermanen.cartodb.com/viz/4 ... public_map
https://jerryvermanen.cartodb.com/table ... gen/public
https://jerryvermanen.cartodb.com/table ... _eu/public
P.S. U legendi na dnu [3.5 - 200] broj preminulih/nestalih izbjeglica.
- don vito
#1241 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Vec sam ti napisao, ako moje postove koji su uglavnom kopija vijesti koje odudaraju od mainstreama pro-migrantskih medija i pojedinaca proglasavas ksenofobnim onda sam ja sebi dao slobodu da tebe proglasim islamistom. Zato sto diskutujemo na bh. portalu gdje podrska migrantima dolazi uglavnom zbog cinjenice da muslimani cine 90 posto migranata. Da smo na nekom njemackom portalu, u ovom rafalanju epitetima vjerovatno bih na tvoje uvrede odgovorio da si "ublehaski liberal" ili "parazitski DDR-ljevicar".BHCluster wrote: Ksenofobija označava nerazuman strah od onoga što doživljavamo kao strano ili nepoznato.
Kroz ovu temu ti to konstantno radis i naravno da ces se sada i kriti iza vrijednosti koje svojim stavovima uskracujes drugima.
Posto sam ti objasnio sa koristenjem definicije ksenofobije i tvoga ovjavljivanja na ovoj temi molim te objasni mi zasto sam ja dzihadista ili islamista?
-
prog321
#1242 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ako razmisljas kao ksenofob, pises kao ksenofob, govoris kao ksenofob,, sta mislis da si ?
Hint: nisi Mahatma Gandhi.
- don vito
#1243 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Ako razmisljas kao dzihadista, pises kao dzihadista, govoris kao dzihadista, sta mislis da si?prog321 wrote:Ako razmisljas kao ksenofob, pises kao ksenofob, govoris kao ksenofob,, sta mislis da si ?
Hint: nisi liberal Lamije Tanovic
- BHCluster
#1244 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
don vito wrote:Vec sam ti napisao, ako moje postove koji su uglavnom kopija vijesti koje odudaraju od mainstreama pro-migrantskih medija i pojedinaca proglasavas ksenofobnim onda sam ja sebi dao slobodu da tebe proglasim islamistom. Zato sto diskutujemo na bh. portalu gdje podrska migrantima dolazi uglavnom zbog cinjenice da muslimani cine 90 posto migranata. Da smo na nekom njemackom portalu, u ovom rafalanju epitetima vjerovatno bih na tvoje uvrede odgovorio da si "ublehaski liberal" ili "parazitski DDR-ljevicar".BHCluster wrote: Ksenofobija označava nerazuman strah od onoga što doživljavamo kao strano ili nepoznato.
Kopiras vijesti sa facebook stranice na kojim se propagira sta anti-establishment pogledi ili u najmanju ruku ksenofobija plus tvoj komentar na ono sto objavis, a naravno to ublazis na ovom forumu jer kolege iz saniteta su veoma aktivne. Zato te ponovo pitam da mi molim te objasnis zasto sam ja dzihadista ili islamista?
- don vito
#1245 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Propagiras ilegalnu migraciju muslimana u EU
Neosjetljiv si na izbjeglice nemuslimane,
mrsko mi traziti po postovima da li spadas u one"multietnicare" i humaniste koji ismijavaju traktorijadu Srba iz Hrvatske, da li si za otvaranje vrata EU za ukrajinske izbjeglice
mrsko mi traziti po postovima da li spadas u one"multietnicare" i humaniste koji ismijavaju traktorijadu Srba iz Hrvatske, da li si za otvaranje vrata EU za ukrajinske izbjeglice
- BHCluster
#1246 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Navedi mi gdje? I pored onoga za dzihadistu i islamistu de mi i ovo oko multietnicara i kako propagiram ilegalnu migraciju muslimana objasni. Sto se tice protjeranih sraba ili bilo koga drugog iz hrvatske ili bilo kojeg drugo djela ex-YU ja samo mogu reci da te ljude razumije jer sa bio u istim govnima na svu srecu krache vrijeme.don vito wrote:Propagiras ilegalnu migraciju muslimana u EU
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1247 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
ljudi ba
ksenofobija ne postoji više pojavom brzog interneta
to ne postoji jer je sve poznato zahvaljujuci inrnetu
ksenofobija ne postoji više pojavom brzog interneta
to ne postoji jer je sve poznato zahvaljujuci inrnetu
- tututuuuu
#1248 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Vidim da Steve Jobsi jos uvijek pristizu. 
-
celava_dlaka
#1249 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
Dosta nam je doktora i inzinjera aloooo 
- BHCluster
#1250 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike
tututuuuu wrote:Vidim da Steve Jobsi jos uvijek pristizu.
Sad je "Darth Vader" in.celava_dlaka wrote:Dosta nam je doktora i inzinjera aloooo